Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisör Takozu İstanbul Uygun Servis
Merhaba, siteye yeni üye oldum bir kaç soru sormak istiyorum. (Umarım konuyu doğru yere açmışımdır)
1- 2012 Punto Easy 1.3 Multijet sahibiyim. Direksiyondan ses gelmekte ve bunu pedallarda da hissetmekteyim. Forumda araştırdığımda amortisör takozu olduğunu anladım. Bir ustaya gittim.Direksiyonu çevirirken amortisör yaylarını tuttum ve gerçektende takozdan olduğunu kendimde hissettim. Usta iki takoza 100 TL istedi. İşçilik içinde 100 TL istedi. Fiyat uygunmudur ? Ümraniye taraflarında önerebileceğiniz uygun fiyat yapabilecek servis varmıdır?
2-Carbon Clean dizel yakıt takviyesi kullanan varmı? 19TL ye aldım. Takviyenin yarısını depoya döküp 100 TL lik mazot almak ve 400 KM lik uzun yola çıkmak istiyorum. Öneririmisiniz. (Ürünün tamamı 80 Litrelik depoda kullanılır yazıyor.)
1- Ortaköy Turan OTO'dan da fiyat almanızı tavsiye ederim.
Benim arabanın da değişecek sanırım uygun bir fiyat vermişlerdi de hatırımda değil
2- carbon clean daha önce eklemediyseniz tavsiye edilmez. tam depoya uygulamanız ve yüksek devirde aracı biraz zorlamanız tavsiye ediliyor
Orası takozun tanesine 120 TL dedi yani 240 TL iki parça işçilikde 160 TL toplam 400TL istiyor. Çok fazla.
Takozlara kar yada yağmur suyu kaçtığı zaman boyle oluyor. Gecen yıl bende de vardı degistirmedim kendiliğinden kesildi. Yikatirken kompresör ile su siktiklarinda da çamurlu su kacabiliyor. Bence her defasında değiştirmeyin paraniza yazık olur.
1 haftadır geçmedi. Gerçi ara ara yağmur yağıyor. Formda aradım sprey gress yağı sürenler olmuş. Sprey Gress yağı alsam kendim bunu nasıl sıkabilirim. (Usta buna yağ sıkılmaz sıkıcak yer yok dedi. İnanmadım) yardımcı olurmusunuz.
1 haftadır geçmedi. Gerçi ara ara yağmur yağıyor. Formda aradım sprey gress yağı sürenler olmuş. Sprey Gress yağı alsam kendim bunu nasıl sıkabilirim. (Usta buna yağ sıkılmaz sıkıcak yer yok dedi. İnanmadım) yardımcı olurmusunuz.
aslında ustan ne derse desin mutlaka bir ustaya daha sorulmalı fikir alınmalı. bak işin piri dediğimiz fiat servis ustaları cc kol olmaz diyor. peki bunca takıp kullananlar ne kullanıyor. ya hepimiz hayal görüp varmış gibi davranıyoruz yada bu adamlarda bir artniyet var.
cehennemde bizden önce yanacak bu ustalar :)
Defalarca değiştirdim,her kış yeniden ses yaptı.Spreyleyip devam edin bence.İlla değişicem diyosanız bostancı sanayide rese oto tavsiye ederim.
Sent my iPad using
volkan1065
11/11/2016, 21:26
Takılacak takoz markası önemli yerli üretim falan takoz taktırmayın. Ruvillia marka bulabilirseniz iyi olur. Opel parçası satan yerlerde olabiliyor. Taktıktan sonra silikonlu sprey ile güzelce yağlayın.
halilimo
11/11/2016, 21:35
Takılacak takoz markası önemli yerli üretim falan takoz taktırmayın. Ruvillia marka bulabilirseniz iyi olur. Opel parçası satan yerlerde olabiliyor. Taktıktan sonra silikonlu sprey ile güzelce yağlayın.
Volkan hocam nereyi yagliyorduk tam olarak
volkan1065
11/11/2016, 21:45
Takmadan önce silikonlu sprey yada dün nalburcuda gördün transmisyon dişli yağları var su ve toz itici özelliği olan yağlar ile yağlanabilir. Eğer takılı ise üstten bakınca amortisör kulesine yakın yerinde takozun arasını görürsünüz. Oraya bolca sıkın.
halilimo
11/11/2016, 21:59
Takmadan önce silikonlu sprey yada dün nalburcuda gördün transmisyon dişli yağları var su ve toz itici özelliği olan yağlar ile yağlanabilir. Eğer takılı ise üstten bakınca amortisör kulesine yakın yerinde takozun arasını görürsünüz. Oraya bolca sıkın.
Ses yapmaya basladida sag solu cevirirken. Wurt hs2000 isimi gorur o zaman sacla siyah lastik arasinda biraz bosluk var orasi dimi
volkan1065
11/11/2016, 22:31
Ses yapmaya basladida sag solu cevirirken. Wurt hs2000 isimi gorur o zaman sacla siyah lastik arasinda biraz bosluk var orasi dimi
Aynen üstad aslında öncesinde wd40 sıkıp bir iki gün o şekilde kullanıp sonra hs2000 kullansan daha iyi olur. Temizleme ve yağlama yaparken direksiyonu sağ sol yap sürekli tamamen yağlansın. Bunu ayda bir yaparsan uzun ömürlü kullanırsın takozları. Ben 2 senedir bu şekilde kullanıyorum daha tık demedi takozlar.
halilimo
11/11/2016, 22:57
Wd40 toz tutmaz mi orada. 2 senedir hic yaglamadan kullaniyom problem olmuyordu.
Ezeldenberi
11/11/2016, 23:51
Halil geçenlerde aynı konuya attım. Tam sağ sol yapınca 2-3 mm aralanıyo o boşluktan yağlarsın.
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/61954-direksiyondan-gelen-ses-2.html
halilimo
12/11/2016, 11:16
Halil geçenlerde aynı konuya attım. Tam sağ sol yapınca 2-3 mm aralanıyo o boşluktan yağlarsın.
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/61954-direksiyondan-gelen-ses-2.html
Saolasin abi bu aralar pek gitmiyorum siteye farkinda degilim
Cevaplar için teşekkürler.