Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüzde yanma hissi
Benim sorunum araç kullanırken yüzümde yanma ve kuruma hissi oluşması. Kalorifer kapalı dahi olsa motor sıcağı bir şekilde kokpite giriyor sanırım. Camlar kapalı iken yüzümde bir yanma hissi oluşuyor. Elimle kontrol ettiğimde hiçbir ızgaradan üfleme gelmiyor. Ama içeriye bir şekilde kuru sıcak hava geliyor. Bir süre sonra yüzümde cayır cayır yanma oluyor, burnum kuruyor tarifsiz bir rahatsızlık veriyor. Bunun bir çözümü var mıdır?
PLK-L01 cihazımdan gönderildi
cavalier79
24/10/2016, 11:44
Öcelikle Cildiye uzmanı ile görüşmelisin bana göre , cildiniz için allerjik bir durum olabilir. Sonra aklıma ilk gelen polen filtresi ve kalorifer bakımı , Çok geçmiş olsun.
volkan1065
24/10/2016, 11:46
Polen filtresini değilştirin an egsoz manıfolt unu kontrol ettirin birde aracınız dizelmi. Bunlarda bir sorun yoksa doktora gidip kandaki alerji değierine baktırın. Alerji değerinin artmasında farklı bu şekle benzer insanda acayip sıkıntılar olabiliyor. Misal bende bu deger 6 akt fazla oturduğum zaman tv izlerken hareketsiz kalmaya başlayınca kaşınmaya başlıyorum. belli aralıklarla ilaç kullanıyorum.
halilimo
24/10/2016, 11:47
Arac hareket halindeyken kanallardan hafif hava gelir normaldir. Soguk konumda birakip deneyin. Havayida ayaklara yonlendirin herhangi bir rahatsizliginiz yoksa
Soguk ve ic sirkulasyon kapali kulanmak, fan kapali da olsa icerisi temiz hava.. kuru olmuyor, ic sirkulasyon da bir faktor bu konuda..
Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Araç benzinli. Başka arabaları kullanırken olmuyor kendi aracımda oluyor. Özellikle bahar havalarında. Kışın kalorifer çalışırken bu kadar sıkıntı olmuyor sanırım kalorifer normalde havayı soğuk havayla karıştırıp veriyor terleme olsa da yanma pek olmuyor. Ama baharda kalorifer, klima kapalı cam da kapalı olunca fena yanma oluyor.
Kaloriferi sagukta bırakıp deneyeyim, polen filtresini de değiştireyim. Olmadı bir cildiyeye görüneyim.
Ezeldenberi
24/10/2016, 12:34
Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Araç benzinli. Başka arabaları kullanırken olmuyor kendi aracımda oluyor. Özellikle bahar havalarında. Kışın kalorifer çalışırken bu kadar sıkıntı olmuyor sanırım kalorifer normalde havayı soğuk havayla karıştırıp veriyor terleme olsa da yanma pek olmuyor. Ama baharda kalorifer, klima kapalı cam da kapalı olunca fena yanma oluyor.
Kaloriferi sagukta bırakıp deneyeyim, polen filtresini de değiştireyim. Olmadı bir cildiyeye görüneyim.
Cihan bey geçmiş olsun, arkadaşların söylediği gibi öncelikle bir doktora görünün . Acizane tavsiye olarak. Özellikle kendi aracınızda rahatsız olmanız bana, aracı temizlerken kullandığınız veya oto yıkamacıların kullandığı kimyasal bir temizleyiciden kaynaklı gibi geliyor. Veya kullandığınız oto parfümünün etkiside olabilir. Araç içini kimyasal kullanmadan buharlı temizleme yapan bir yerde detaylı olarak temizletin. Aracın klima sistemini iyice temizlettirip ondan sonra yeni polen filtresi takınız.
Birde bu yanma hissi yeni sakal tıraşı sonrası olmasın....:)
Cihan bey geçmiş olsun, arkadaşların söylediği gibi öncelikle bir doktora görünün . Acizane tavsiye olarak. Özellikle kendi aracınızda rahatsız olmanız bana, aracı temizlerken kullandığınız veya oto yıkamacıların kullandığı kimyasal bir temizleyiciden kaynaklı gibi geliyor. Veya kullandığınız oto parfümünün etkiside olabilir. Araç içini kimyasal kullanmadan buharlı temizleme yapan bir yerde detaylı olarak temizletin. Aracın klima sistemini iyice temizlettirip ondan sonra yeni polen filtresi takınız.
Birde bu yanma hissi yeni sakal tıraşı sonrası olmasın....:)
Pek kimyasal alerjik bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası hep farklı yerlerde yikatirim arabayı koku da kullanmam. Sıcak yanması hissi gibi. Yüz ve göz çıkarlarının yanması ve kuruma hissi oluyor. Traşla ilgisi yok haftada bir traş olurum zaten. Muhtemelen kaloriferin en sıcakta beklemesinden oluyor surekli sıcak hava giriyor ön cam difuzorunden . Bir de kalorifer, klima bakımı lazım tabiki.