Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gizli Özellik

ORS15
13/10/2016, 14:51
Arkadaşlar, bir çok markada gizli özellikler var ve bu özellikler araç üzerinde belirli kotlamadan sonra aktive edilebiliyor. Bizim puntolarda var mı acaba böyle özellik. Bu özellikler genelde yazılımsal olan özellikler oluyor. Bu tarz gizli özellikler genelde en üst versiyonunda olan özellikler oluyor. En dolu modelinde olan özellikler, orta donanımlarda gizli olarak geliyor.
Örnek: hill holder olmayan puntoda gizli özellik olarak hill holder gizli özellik olarak var ola bilir mi?

halilimo
13/10/2016, 20:11
Malesef puntolarda oyle birsey yok. 3 satirli gosterge takilinca bi kapilar otomatik kitleniyor birde cc yapiyorsun.

volkan1065
13/10/2016, 20:44
Ali bey puntoda eger donanım varsa açıktır. Puntolarda sadece elektirik tesisatları ve takılacak yerleri hazır. Bunun dışında eğer mekanik aksam varsa açık oluyor. Elinizde ELM327 varsa kontrol edebilirsiniz. Ford larda satış politikası olarak araçta hilholder -otomatik kapı kitleme-follewme gibi özellikleri kapatıyorlar.

Ama modifiye edilmiş elm327 ile bu öZellikleri açıyoruZ.

timbaz
13/10/2016, 20:52
Ali bey puntoda eger donanım varsa açıktır. Puntolarda sadece elektirik tesisatları ve takılacak yerleri hazır. Bunun dışında eğer mekanik aksam varsa açık oluyor. Elinizde ELM327 varsa kontrol edebilirsiniz. Ford larda satış politikası olarak araçta hilholder -otomatik kapı kitleme-follewme gibi özellikleri kapatıyorlar.

Ama modifiye edilmiş elm327 ile bu öZellikleri açıyoruZ.
Yag degisimi uyari sistemini arac modeli uygun ise, sanirim o da acilabiliyor, bu konuda bilginiz var mi?.
benim arac uygun degil, deneyemedim ama mes ekranindan seceneklerden anladigim kadari ile olur gibi..

volkan1065
13/10/2016, 23:59
Eğer araçta donanım uygunsa zaten çalışır degil ise zaten aktif olmaz. Aktif ettikten sonra test yapınca kadranda belli olur.

ELM327 yeterki elinizde olsun. Yalnız her aracın elm modifiye bağlantısı farklı. Bende benim aracı kurcalıyorum vakit buldukça bakalım varsa bisi yapılacak zaten yaparız.

ORS15
14/10/2016, 08:22
Malesef puntolarda oyle birsey yok. 3 satirli gosterge takilinca bi kapilar otomatik kitleniyor birde cc yapiyorsun.

Halil bey,Kapılar otomatik nasıl kilitleniyor? bunu hiç fark etmemiştim. aracı park ettikten sonra bekleyince, kendimi kilitliyor.

volkan1065
14/10/2016, 08:29
Halil bey,Kapılar otomatik nasıl kilitleniyor? bunu hiç fark etmemiştim. aracı park ettikten sonra bekleyince, kendimi kilitliyor.

Otomatik kitleme araç harekete geçince kapıların kitlenmesi. 2 satırlı ekranlı puntolarda kadran değişkliği yapınca aktif eiliyor.