Orijinalini görmek için tıklayınız : Aranıza Yeni Katılacak bir Punto 'cu araç km si
DejavuuZZ
07/10/2016, 18:57
Merhaba arkadaşlar ;
Arabamı sattım yakın zamanda bir punto almayı düşünüyorum 2 seçeneğim var ;
1)2007 model gp 1.3 Multijet Dynamic 130.000 de dolu diye hoşuma gitti baya :)
2)2009 model gp 1.3 Multijet Active 99.000 de bu boş :)
Fiyatlar aynı beyler evet sizce hangisi inşAllah sorun çıkarmadan kullanırım 2-3 sene ...
Hepinize teşekkürler ...
Ezeldenberi
07/10/2016, 19:06
Punto ların kronik sorunu olan CİTY motorunun değişip değişmediğini özellikle sorun, fabrika 10 yaşını tamamlamış araçların city motorunuda ücretsiz olarak maalesef özellikle yaşdan dolayı değiştirmiyor. maliyeti serviste 3000tl, özelde 700_900 arası yapıyorlar, artı hasar kayıtlı araçlardan uzak durunuz. servise götürüp expertiz yaptırmayı unutmayın. tercihiniz servis bakımlı araç olsun. şimdiden hayırlı olsun dileklerimizle.
ikiside alınır neden alınmasın ama araçların değişen durumu ve fiyatları nedir onuda yaplaşsaydınız keşke
birine araba al diye tavsiyede bulunsam dynamic den aşağısını alma diye tavsiyede bulunurum ama çok temiz pırıl pırılsa activede aldırırım şahsi fikrim bu yönde.
DejavuuZZ
07/10/2016, 19:20
Cevaplarınıza teşekkürler ikisi de 29.500 Active de 2 parça boya kaput değişmiş Dynamic de sol çamurlukta boya var ikisi de temiz görünüyor kmler kafama takıldı ona ne dersiniz ...
Hem active hem kaput değişmiş. Fiyat gerçekten çok fazla... Ben 28.500'e 2011 model 46binde sağ kapı lokal boyalı aldım. 1.4 lpg'li. Gerçekten çok pahalı yazmış. Yerinde olsam diğerini de almam. City mode sorunu yüzünden 2008-2009 sonrası temiz bişeyler alırdım.
DejavuuZZ
07/10/2016, 19:55
Kafam daha çok karıştı şimdi dizel alacağım kesin sürekli uzun yol yapıyorum geziyorum bilemedim şimdi ... 28.000 fiyatın altında dizeller 150.000 devirmiş oluyor ... Ne dersiniz ?
Ezeldenberi
07/10/2016, 20:09
Ankara'da ki Fiat kavaklıdere formdan çok iyi geri dönüşleri olan yetkili servis , aracı almadan önce bir götürüp expertiz yaptırın sonra başınız ağrımasın. Formda örnekleri çok. İkinci el araç alım satımı yapıyorlar mı bilmiyorum ancak yinede bir telefonla arayın.
Ben yılda 20.000 km'ye yakın yol yapıyorum. Bilerek lpg'li aldım. Eğer illa dizel olsun derseniz km yüksek olacağı aşikar.
halilimo
07/10/2016, 21:26
Benim gibi kalakalmada ekonomi olsun diye dizel araç aldim mazot oldu 4.22 tl. Lpg nin degerini bilememisim meger. Tek tesellim yokuslarda gaza basinca koltuga yapismak onuda tuketim artiyor diye yapamiyom:D
Ezeldenberi
07/10/2016, 22:08
'' . Tek tesellim yokuslarda gaza basinca koltuga yapismak onuda tuketim artiyor diye yapamiyom "
Hiç inanmıyorum, yokuş tır tır halilimo :)
halilimo
07/10/2016, 22:20
'' . Tek tesellim yokuslarda gaza basinca koltuga yapismak onuda tuketim artiyor diye yapamiyom "
Hiç inanmıyorum, yokuş tır tır halilimo :)
Basmiyom abi 4.4 ortalamam var. Fabrikayla yarisiyom:D
DejavuuZZ
07/10/2016, 23:17
Bilmiyorum beyler lpgli araçları ustam önermiyor arza lpg kaynaklı olur falan bulmamız zorlaşır dizel al keyfine bak 1.3 Multijetler de sorun yaşamazsın dedi ama şu city arzası korkutuyor birde parasal olarak değer mi yani bilemedim acemiyim bu işlerde ... :)
DejavuuZZ
07/10/2016, 23:22
Zaten almadan bir gün önce karar verdiğim arabayı expertiz ettireceğim sizlerle paylaşırım durumları bakarız sizlerde beğenirseniz alırım sonra sizlerle paylaşırım fotoğraflarını :)
Ezeldenberi
08/10/2016, 00:19
Basmiyom abi 4.4 ortalamam var. Fabrikayla yarisiyom:D
O zaman helal olsun Halil valla yakaladığın tüketim herkesin harcı değil. Pis kokulu tüpçüleri yakalamışsın :)
volkan1065
08/10/2016, 00:57
Araç işi şans işidir ama active olanı o para etmez. Şimdi gelelim dizel işine dizel vardır 200000 km kullanımıştır ama motor halen sağlamdır dizel vardır 80000km kullanılmıştır motor gidiktir. Birde şans ilk olarak aracın expertize sok motor basıncını ölçtür üst kapakta falan çatlak olmasın. Sonra attığı dumana bakın ne alemde. Bakımları ne zaman yapılmış . Debriyaj seti ne durumda amortisörler vesayre.
Şimdi aracı alırken 1-2 bin tl den kaçıyoruz. SOnra aldığımız aracın baskı balata ön düzen derken cepten 2000 Tl üzeri para cıkıyor. Onun için alırken bu tip konulara dikkat edin. En az 20000 km bu sorunlara girmeyecek araç alın.
DejavuuZZ
08/10/2016, 17:16
Teşekkür ederim aracı alırken nelere dikkat etmeliyim diye araştırıyordum kafamdaki bir çok soruyu cevaplamışsınız bence de temiz kullanılmış bir Punto ise 130.000 de alınabilir diyordum sizlerlede paylaşarak sonuçları 2 hafta içinde bir Punto sahibi olacam inşAllah ... :)
Eğer araç 6 ileri 90 lıksa mutlaka turbosuna baktırın 130 üzeri km de turbo kaçınılmaz revizyon istiyor, Baskı balata ve enjektör kontrol edildikten sonra dolu araç herzaman tercih edilmeli bence tabi :)
DejavuuZZ
08/10/2016, 19:36
5 ileri 75 liklerden ama turbolu yine baktırayım turbosuna değil mi 4 sene önce ilk arabamla turbo patlatmıştım düzen tutmadı bir daha :) bir de beyler bu city problemini olsa ustam anlar değil mi sürerken falan yada işte olma ihtimali varsa bu problemin önceden anlaşılır mı ?
feyzullah
08/10/2016, 21:11
O zaman helal olsun Halil valla yakaladığın tüketim herkesin harcı değil. Pis kokulu tüpçüleri yakalamışsın :)
Dizel, lpg ya da hybrit otomobiller tamamen kişisel tercih veya imkan meselesidir. Lpgden dolayı kokan puntoya hiç rastlamadığımı belirtmek isterim. Paylaşımlarımızda ölçülü bir dil kullanmaya ve ifadelerimizde seçici olmaya özen göstermemiz gerektiğini hatırlatır, saygılar sunarım.
Ezeldenberi
08/10/2016, 21:20
.
kaza bela durumunu bilemem ama aynı şartlar altında ben full olan puntoyu alırdım. active modelin bi espirisi yok. puntoyu diğer hb ayıran sunduğu full özellikler.
hocam bence bütçeyi biraz artırıp dizel ve minimum dynamic 2009 ve üzeri bi punto almanızı ısrarla öneririm 75 hp parça yönünden çok uygun 90 hp performansı tatmin edici ama bazı mekanik parçaları haddinden pahalı
multijetlerde motor ömrü düzgün kullanılırsa yüksek olduğu için km olayını 130-150 bin limiti bence kabul edilebilir tabi düzgün bi araba olması kaydı ile
direksiyon (city) arızası sizi çok fazla düşündürmesin çünkü ekspertiz için yetkili servise gösterebilirseniz herhangi bir sıkıntı yaşayacağınız düşünmüyorum
Ezeldenberi
12/10/2016, 18:51
Dizel, lpg ya da hybrit otomobiller tamamen kişisel tercih veya imkan meselesidir. Lpgden dolayı kokan puntoya hiç rastlamadığımı belirtmek isterim.
Oysa ki sadece foruma bakabilirdiniz!
https://forum.grandepuntotr.com/lpg/52111-klimayi-acinca-gelen-lpg-kokusu.html
Merhabalar, Grande Punto 1.4 Fire Fun aracım var. Aracı LPG ile kullanırken bekleme anında klima/kalorifer açtığımda içeri LPG kokusu doluyor. Araç hareket halindeyken böyle bir sorun yok. Işıklarda yada herhangi bir sebeple beklerken koku geliyor.
Ankarada bir kaç ustaya gittim bunlar arasında Sait Usta ve Damla Lpg de var. Aletle sızıntı kontrolü yaptılar fakat hiç bir şekilde kaçak olmadığını söylediler. İnternetten de araştırdım bu konuyu farklı yaklaşımlar var.
Ustanın birisi regülatörü değiştirelim dedi birisi LPG beyninde sorun var dedi 300 lira fiyat biçiyorlar. İnternette konunun sadece manifalttan regülatöre gelen ince hortumun değiştirilmesi ile çözülebileceğini söyleyen var bunu ustaya söylediğimde tavrı değişiyor internette her yazana inanırsan işin zor diye. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Acaba aynı olaydan muzdarip bir arkadaşımız varmı aramızda ? Bu arada LPG sistemim OMVL
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/53186-motor-suyundan-lpg-kokusu-gelmesi.html
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/27474-yeni-gaz-alip-yolda-biraz-gaza-yuklenince-iceriye-dolan-agir-gaz-kokusu.html
:huh00000:lovato marka lpg taktırdım, sızdırmazlık raporu alırken, tanka takılan hortumun bakır olması gerektiğini söylediler, 10 dk sonrada mesaileri bitiyordu. usta arabayı aldığı gibi tamirhaneye 1o dk da hortumu değiştirip sızdırmazlığa yetiştik ve raporu aldık. ama bu olaydan sonra ne zaman yeni gaz alsam ve gaza biraz yüklensem, arabanın içi gaz kokusu ile doluyor. ustayı aradım, tanka bak, kulağını yaklaştır sızma sesi duymuyorsan korkma sorun yoktur dedi... ses falan ggelmiyo ama bu koku daha önce yoktu, sizce NEDEN OLABİLİR ARKADAŞLAR:noexpression:
Arkadaşlar aracım aşırı miktarda su eksiltiyor, yüksek miktarda basınç vererek test ettiler ama hiç bir yerden su kaçağı tespit edemediler. Sonra 25.-TL'ye conta testi yaptılar conta testinde de herhangi bir conta yanması tespit edilemedi. Yalnız usta motor suyundan gaz kokusu geldiğini söyledi. Gerçekten de su haznesi LPG kokuyor. Sizce su eksiltme sorununun bu kokuyla alakası var mıdır? Ve neden gaz kokusu geliyodur.
Saygılarımla.
https://forum.grandepuntotr.com/servis/56083-klimadan-gelen-lpg-kokusu.html
Selamlar arkadaşlar yazın aracıma klima gazı dolumu yaptırdım iki gün sonra soğutmamaya başladı.Kışında kaloriferi açınca LPG kokusu geliyor bir süredir. Bu iki sorun birbiriyle ilişkili olabilir mi ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bazen trafikte benim de başıma geliyor kaloriferi mecburen açıyorsun öndeki aracın lpg eğzosunu olduğu gibi içeri veriyor fan. Trafikte dur kalklarda kalorifer çalıştırmak işkence oluyor.
https://forum.grandepuntotr.com/genel/38924-dun-adanada-yanan-punto.html
Dün haberleri izlerken farkettim lpg kaçağından 63 plakalı bir gp de yangın çıkmış.3 kişi yaralı kurtulmuş.bilgisi olan var mı.çoğumuz lpg li araç kullanıyoruz basit bir ihmal mi yoksa puntolara has montajla ilgili bir sorundan mı yangın çıktı.nedenini öğrensek iyi olur.
lpg kokuyor muş.
Dizel de kokuyor[emoji1]
Sabah ilk çalıştırmafa çiğ mazot kokusu sarıyor etrafı,camları açamıyorum içeri girmesin diye.
Sent my iPhone using
halilimo
12/10/2016, 21:52
En iyisi benzin demek ki:D
feyzullah
12/10/2016, 22:14
En iyisi benzin demek ki:D
Sabah ilk çalıştırınca benzin de kokabiliyor. Araçlarımız zamanla eskidikçe bu tür şeyler olabiliyor. Tecrübesiz lpg ustalarının uygulamalarının bu tür sorunlara büyük katkı sunduğu örneklerden anlaşılıyor.
En iyisi elektrikli bence. Bunun koktuğuna dair forumda da emsal paylaşımlar bulun(a)maz hem :)
ilk çalıştırmada benzinde dizel kadar kokar fakat lpg ile cebelleşmiş biri olarak bu konuda zamanında bende oldukça şikayetçiydim yani kısacası kokanı kokar.
halilimo
12/10/2016, 23:08
22 yildir jeep cj5 imiz var lpgnin ilk ciktigindan beri lpg li. Karbüratörlu olanlarda daha sikinti bakimini duzgun yaptiktan sonra problem cikmiyor. Bunun yaninda 93 model flash vardi. Sirali sistemler bence gayet iyi arkadasin arabayi o kadar zorlamamiza karsilik hicbir problem cikarmiyordu.
malih1979
16/10/2016, 00:06
Yeni katılan : Bende geldim km 0 daha aracımı görmedim inşallah Pazartesi teslim alcam 2016 1.4 benzinli beyaz 5 kapı allah hepimize kaza bela vermesin ki