Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracı ilk Çalıştırdığımda Egzozdan duman
kerimdemirkan
24/09/2016, 20:05
Merhaba Arkadaşlar Aracımı İlk çalıştırdığımda garip bir titreme ve ve egzozdan anormal bir şekilde beyaz duman atıyor tuhaf bir koku geliyor sonra duman kesiliyor bir motor ustasına gosterdim turbodan yada enjeksiyonlardandır dedi ve masrafının en az 500 tl tutacağını soledi arkadaşlar bu sorunla karşılaşan varmı ve çözümü neyde buldu birde geçen gün bir benzin pompacısı enjeksiyonlar için yakıt katkısı olduğunu ve bunun işime yarayabileceğini söyledi birde sanki aracım fazla yakıt tüketmeye başladı bunun nedeni o dumandan olabilirmi sizlerin görüşleri nelerdir arkadaşlar.
yusuff06
25/09/2016, 01:05
Aynı sorun bendede mevcut.Enjektörleri söktürüp temizlettim ama enjektör memelerinin degişmesi gerektini söylediler.Tanesine 150 lira dendi.Sabah calıstırınca 10 saniye beyaz duman geliyor ve ışıklar sönmeden marşâ basarsam geç calışıyor.
SM-G900FQ cihazımdan gönderildi
kerimdemirkan
25/09/2016, 01:31
Usta Enjektorlerı kaca temizlettin
yusuff06
26/09/2016, 11:25
300 liraya temizlediler.
Ezeldenberi
26/09/2016, 11:43
Aynı sorun bendede mevcut.Enjektörleri söktürüp temizlettim ama enjektör memelerinin degişmesi gerektini söylediler.Tanesine 150 lira dendi.Sabah calıstırınca 10 saniye beyaz duman geliyor ve ışıklar sönmeden marşâ basarsam geç calışıyor.
Isıtma bujilerini değiştiriniz. Aküyü de kontrolden geçirin.
yusuff06
26/09/2016, 12:57
Isıtma bujilerini değiştiriniz. Aküyü de kontrolden geçirin.
Onerin icin sagolasın.Isitma bujileri yeni degisti.Ama akude sorun yok gibi gözüküyor.
Ezeldenberi
26/09/2016, 13:04
Bir ara akü ölçümü yaptırın.
Arkadaşlar sabah ilk çalışmada egzozdan beyaz duman ve rahatsız edici koku gelmesinin bir nedeni de (bu dfp'li araçlarda geçerli) dpf'in dolu olmasından da yapabiliyor.Manuel rejenerasyon yaptırın serviste , geçme ihtimali yüksek, bunu yağ değişiminde yaptırın genelde manuel rejenerasyon sonrası yağ değişimi öneriyorlar, birde en az yarım depo yakıtınız olmalı manuel rejenerasyon sırasında.
bende de geliyor. daha önceki konularımda mevcut durum. dediğiniz gibi aynı şekilde kötü kokuda oluyor. bunun yanında ilk çalıştırdığımda titreme değilde hafif gaz verip ayak çekilir ya aynı öyle oluyor 2 - 3 sefer. enjektör temizliği yaptırdım bayağı kötü durumdaymış ustanın dediğine göre. şuan yine çıkıyor ama eskisi kadar değil. artık çok umursamıyorum araçta sıkıntı hissetmediğim için.
bende de geliyor. daha önceki konularımda mevcut durum. dediğiniz gibi aynı şekilde kötü kokuda oluyor. bunun yanında ilk çalıştırdığımda titreme değilde hafif gaz verip ayak çekilir ya aynı öyle oluyor 2 - 3 sefer. enjektör temizliği yaptırdım bayağı kötü durumdaymış ustanın dediğine göre. şuan yine çıkıyor ama eskisi kadar değil. artık çok umursamıyorum araçta sıkıntı hissetmediğim için.
Ahsen bey, aracınız kaç bin km de? birde enjektör temizliğini fiziksel olarak mı yaptırdınız yada kimyasallarla mı, daha önce carbon clean yaptırmış mıydınız?
Ahsen bey, aracınız kaç bin km de? birde enjektör temizliğini fiziksel olarak mı yaptırdınız yada kimyasallarla mı, daha önce carbon clean yaptırmış mıydınız?
araç 1.5 ay önce 129 Bindeyken yapılmıştı. şuan 141 bin kmde. nasıl yaptığını ustanın bilmiyorum ama carbon clean yapılmadı. 2.el aldığım için öncesinde yapılıp yapılmadığını bilmediğimden usta sıkıntı olabileceğini söyledi tavsiye etmedi. bu arada kötü durumda demiştim ama yapıldıktan sonra tertemiz olduğunu söyledi :)