Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Punto Evo 1.4 Dualogic şanzuman ilk deneme!....



serkanzyurt
29/08/2016, 13:11
2012 PUNTO EVO 1.4 DUALOGIC ŞANZUMAN İLK DENEME!....

ARKADAŞLAR MERHABA 2012-2013 MODEL OTOMATİK VİTES BİR PUNTO ALMAYA KARAR VERDİM.
ARACIN SIFIRI ÜRETİLMEDİĞİ İÇİN MECBUREN TEST SÜRÜŞLERİNİ 2. EL DE YAPMAK ZORUNDA KALDIM.
2 TANE ARCA TALİP OLDUM VE TEST ETTİM.
FORUMLARDA ÇOĞU ARKADAŞ BU ARAÇDAN MEMNUN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ AMA BEN HER 2 ARACI DA TEST EDERKEN NERDEYSE ARAÇLARIN ŞANZUMANI YERE DÜŞECEK GİBİ GELDİ.
Bİ KERE ARAÇ VİTES GEÇİŞLERİNDE İNANILMAZ KARARSIZ.
ARACIN ŞANZUMANLARINDAN TAKUR TUKUR SESLER GELİYOR.

HİLHOLDER BÜTÜN ARAÇLARDA AYNI MI BİLMİYORUM AMA SÜRESİ İNANILMAZ AZ..

NEYSE SONUÇ OLARAK BU PARAYA BU MODEL VE KM DE ARAÇLAR BULMAM İMKANSIZ.

GARİP OLAN BİŞEY VAR ARACI SATAN ARKADAŞLAR ŞANZUMANDAKİ BU KARARSIZLIĞA KISA SÜREDE ALIŞILDIĞINI VE VTES GEÇİŞLERİNİ ZAMANLA ÇÖZECEĞİMİ SÖYLEDİLER.

SİZCE 34BİN-37BİN TL LİK BİR BÜTCEYİ BU ARACA VERMEK DOĞRUMU. DAHA SONRA BAŞIM AĞRIR MI?

PUNTO ALMAM DAKİ SEBEPLERDEN BAZILARI

*DÜŞÜN BAKIM GİDERLERİ
*FİYAT AVANTAJI
*DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ
*

MKavruk
30/08/2016, 01:46
Merhabalar Serkan Bey, baktığınız araçların şanzıman robotlarını kontrol ettirin. Değişim, işlem, sızdırma, cihaza bağlandığında hata kodu, debriyaj çatalı mesafesi, çalışma sırasındaki basınç (bar cinsinden), kmsine göre hidrolik değişimi, vs.. Baskı balata seviyesini de ölçtürün (eğer çatal seviyeniz mm cinsinden 19-20 arası çıkarsa). Kararsız vitesler eğer Ankara yokuşlarında kullanıldıysa baskı balata çabuk biter, vites geçişlerinin kararsızlığı artıyor. Bu sistemlerin adı yarı otomatik ama genelde tam otomatik gibi kullanılmaya çalışılıyor, elle vites değiştirerek sistemi korumak adına uygun devirde gitme sağlanmıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir, alacağınız araç ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun.

ERDEM1907
01/09/2016, 15:21
Merhaba;
Ben yaklaşık 5 yıl Dualogic vites Grande Punto kullandım.
Ben aracı sıfır aldım bütün bakımlarını yetkili servisde yaptırdım. Buna rağmen 2 kere yolda kalmıştım ki araç henüz 10,000 km civarındaydı.
Benim tecrüblerim otomatik vites punto da olumlu değil. Çünkü vites geçişleri zordu araba bağırıp vites atıyordu ama konsolda ki ekonomik moda alırsan biraz daha düzeliyordu.
Onda da araba bayılacak gibi oluyordu. Aracamın 2009 çıkışlı olduğunu da belirteyim. Evolarda bir geliştirme oldu mu tam olarak vakıf değilim.
Otomatik vites araçlarda Japon araçları Toyata ve Honda daha az sorun çıkarıyor diye biliyorum.
Eğer tercihin manuel bir punto olsaydı kesinlikle tavsiye ederdim çünkü avantajları sayıldığı gibi çok.
Her marka araçta kronik sorunlara rastalnıyor dolasıyla çok kafaya takılacak şeyler değil.
Fakat otomatik vites sorunlarında büyük masraflarla karşılaşabileceğini unutma derim.

gspunto
01/09/2016, 21:58
bende evo var 2012, hem ekonomik hem de sorunsuz kardeş
bu fiyata bu model ve bu özelliklerde başka araç bulamazsın. ben de baktım 3 ay yok yani.
genel olarak büyük bir sıkıntı yaşayacagını düşünmüyorum
lpg ile de uyumu mükemmel
18 kuruşa gezer keyfine bakarsın

arif06
20/09/2016, 07:46
Bende de 2011 model imzamdaki araç var

Herhangi bir sıkıntı yaşamadık çok şükür, şanzımanda kararsızlık olduğu doğru ancak yarı otomatiklerin hemen hepsinde var bu durum, şirkette aktif olarak c5 ve c4 kullanıyorum onlarda da var

Ayrıca hill holder 2 sn tutuyor ama gayet yeterli oluyor, hill holder olmayan yarı otomatik bir araçla yokuşta ışıkta kalkmayı denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız, araç bir anda geri kaymaya başlıyor siz gaza yükleniyorsunuz bu sefer de patinaj çekmeye başlıyor yine gitmiyor

LPG yok, geçtiğimiz bayramda ankara - konya arasında 4,9lt/100km ile gittik, hız sabitleyici var 90-100 arasında hızlarla, döndüğümüzde ortalama 5.2'ydi dönüşte bagaj dolu klima açık ve 3 kişiydik ayrıca Konya şehir içi de dahil, ben dolu bir punto evo tavsiye ederim keyif veriyor

gspunto
20/09/2016, 21:12
bu paraya bu kadar özellikte bir arac zaten bulamazsınız
80 000 tl verilip alınan dsg şansumanda bile kronik sorunlar var
biraz da şans işi

Serhatti
20/09/2016, 21:57
Kesinlikle Yarı Otomatik araca yaklaşmayın. Evo candır fakat yarı otomatik değilde manuel tercih ederseniz keyif alırsınız.

dogangoktug
13/10/2016, 13:38
Bende dualogic var kullanımı aşırı rahat hiçte sorun çıkarmadı maşallah sadece çok performans beklemeyin


kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ahsen34
14/10/2016, 08:45
bundan daha önce kulandığım otomatik viteslere göre bence en manuele yakını puntonun ki. ara çıkışlarından ani hızlanmalarda otomatikler bir alt vitese atıp olduğu yerde kaldıkça sola çıkmaya korkar olmuştum. ama puntoda aynı düz vites gibi olduğu viteste yapıştırıyor. vites geçişlerinde lokurtu geldiği doğru lakin bu olumsuz bir şey değilki bu arabanın vites sistemi böyle çalışıyor :) vites kararsızlığı küçük viteslerde ve düşük devirde yapıyor. bende özellikle 2 den 1e iniş esnasında yoğun trafikte frene basınca tam 1.vitese inmeden ani hızlanma yapar gibi oluyor. frene basınca durabiliyor. bunun dışında otomatikten yana sıkıntım yok şükür otomatiği keyifli bence ;)

SinanTR
14/10/2016, 22:57
çok sorun yaşayan ve nasıl satacağını şaşırmış bi sürü insan var ve yorumlarını okuyoruz,bence alınmaz masrafı ağır otomatik vitesin mekanik sorununu her usta yapamıyor ya servise öpüleceksiniz yada ucuza yaptırırım diye sanayide usta katili olacaksınız

kendi kullandığım 2008 5 ileri dizel 75 hp g.punto manuel aracımdan çok memnunum debriyajı inanılmaz hafif bence kullanmadıysanız bi deneyin derim bende otomatik vites punto almaktan son anda ustam sayesinde vazgeçirildim ve inanılmaz memnunum puntonun otomatikleri piyasada mimlidir aman dikkat edin.

Burakbyc
15/10/2016, 02:54
1 sene önce 2007 Grande dualogic aldım. Geçen ay yağ deposundaki çatlak yüzünden şanzuman yağının bitmesiyle ufak çaplı bir kriz yaşadım depoyu değiştirdim yağı nereden kontrol edeceğimi ve nasıl tamamlayacağımı öğrendim lu an kafam çok rahat. Aracı günde 100-120 km. Ankara trafiğinde kullanıyorum. Arkadaşların da yazmış olduğu gibi araçtan performans beklemeyin. Sert sürüşe uygun bir araç değil. Dualogic sistemi tamamiyle gaz pedalıyla sizin aranızda ki ilişkiye göre vites ayarlıyor o yüzden size yapılan " şanzumana zamanla alışırsın" yorumuna katılıyorum. Yokuş aşağı inerken sistem ne yapacağını bilemiyor devir yükseliyor fakat vites arttırıp arttırmama konusunda kararsız kalıyor. Hele bir de gaza basarsanız 4000 devirlere tırmanıp vites atıyor. Hill holder bende yok ama ihtiyaç duyacağınızı da sanmam. Kısacası dualogic kafası karışık, zeka seviyesi düşük bir robot. Dsg şanzuman alıp mutlu olan görmedim belki çevrem kısıtlı o yüzdendir ama şu an aklıma gelen 8-9 örnek var. Paramızı zor kazanıyoruz. Emek harcıyoruz ve tek derdimiz bizi yormayıp ayağımızı yerden kesecek araç sahibi olmak. Opel ve honda marka araçlarım oldu ve yedek parça, servis rezaleti gibi konularda uzman oldum bu iki markada. Ankara'da bulunan servisler muazzam ucuz ve işbilir. Bir de ikame araç falan veriyorlar aman yarabbi. Sonuç olarak alın hocam punto iyidir. Dualogicten korkmayın çok güzel iş görüyor.

Le166
16/10/2016, 02:32
Bende bahsettiginiz aracin kullanicisiyim sifir aldim ve bu gune kadar hicbor problem yasamadim ve surekli kullaniyorum gunde 60 70 km yol yapiyorum ama bakimlarinin iyi olduguna emin olun yolunuz acik olsun