Orijinalini görmek için tıklayınız : Yarı Otomatik için Baskı balata değişimi hakkında =)
Serhatti
17/07/2016, 21:23
Arkadaşlar merhabalar aracımla hareket halindeyken vitesi kontrol ettirin uyarısı alıyorum geçen yine ışıklarda kaldım.
Haftaya cuma günü ameliyat olacağım servis veya özel servis hakkında önerilerinizi bekliyorum.
Merhabalar Serhat Bey şimdiden geçmiş olsun, önemli bir durum olmamasını ümit ediyorum. Rese Oto ya da Birmot'u önerebilirim. Rese Oto pek çok kişinin gittiği bir yer, Birmotta da indirim vardı baskı balataya o nedenle önerebilirim. (kampanya devam ediyor mu bilmiyorum, 650TLye yaptırdım bayramdan önce)
Serhatti
18/07/2016, 01:04
Merhabalar Serhat Bey şimdiden geçmiş olsun, önemli bir durum olmamasını ümit ediyorum. Rese Oto ya da Birmot'u önerebilirim. Rese Oto pek çok kişinin gittiği bir yer, Birmotta da indirim vardı baskı balataya o nedenle önerebilirim. (kampanya devam ediyor mu bilmiyorum, 650TLye yaptırdım bayramdan önce)
Aracınız yarı otomatik mi? Birmot firması hangi ilçedeki Fiat servis konusunda yeniyim af buyrun yani ameliyattan önce bu işi halletmem gerek :)
Merhabalar Serhat Bey, estağfurullah. Birmot Küçükyalı'ya gitmiştim. Nazif Bey ile irtibata geçebilirsiniz. Yetkili servislerin tipik olarak işlem sırasında gereksiz sarf malzeme (motor temizliği gibi:)) kullanımını engellerseniz rakamınızın beklenmedik şekilde artmasını da engelleyebilirsiniz. Rese Oto dan da mutlaka teklif alın derim.
Serhatti
18/07/2016, 21:37
Çok teşekkür ederim bugün firmaları arayamadım askeri kurumda çalışıyorum telefonları almadılar Ülkemiz adına üzücü olaylar oldu fazlada zamanım kalmadı cuma günüde ameliyat var hayırlısı mevlam işlerimizi kolaylaştırsın inşAllah
Vites kutusu kontrol ettirin uyarisi baski balataylami alakali? Bilmedigimden soruyorum. Boyle bir uyari alirsak bizimde aklimizda bulunsun
dogangoktug
21/07/2016, 13:22
Çok teşekkür ederim bugün firmaları arayamadım askeri kurumda çalışıyorum telefonları almadılar Ülkemiz adına üzücü olaylar oldu fazlada zamanım kalmadı cuma günüde ameliyat var hayırlısı mevlam işlerimizi kolaylaştırsın inşAllah
İstanbuldaysanız akpınar oto fiat yetkili serviste 2012 dualogic 1.4 fire olan debriyaj setini 575 tl ye değiştirdik aklınızda bulunsuz ararsanız aracı gelip alıyorlar sonra geri bırakıyorlar tabi başında durulması tavsiye ediliyor
dogangoktug@msn.com
Serhatti
22/07/2016, 01:24
İstanbuldaysanız akpınar oto fiat yetkili serviste 2012 dualogic 1.4 fire olan debriyaj setini 575 tl ye değiştirdik aklınızda bulunsuz ararsanız aracı gelip alıyorlar sonra geri bırakıyorlar tabi başında durulması tavsiye ediliyor
dogangoktug@msn.com
teşekkür ederim Doğan bey. İstanbuldayım
Herkese merhabalar, son yazdığım girişi güncellemek gerekiyor. Dualogic vitesler için yazıyorum; geri vites garçlaması olarak tabir edilen sesin kaynağı, çıkan sesin süresine göre değişecektir. Kısacık bir garçlama tipik senkromeçsiz fiat vites kutusundan kaynaklı ve fiatın 5 vitesli düz şanzımanlı sistemlerinde de çıkan bir sestir. Uzun süren bir garçlama ise yeterli ittirmenin yaratılamaması durumunda ortaya çıkıyor. İttirmeyi sağlayan basıncın dört temel noktası bulunmaktadır. Üçü şanzıman robotunda olup: robotun yağ miktarı, robot pompası ve akümülatör denen bir hazne. Servislerin çoğunda bu üçünden hangisi olursa olsun 5-6bin arası değişen bir fiyat çıkarmaktalar. İstanbul Şişli Gürsoy Oto Fiat Yetkili Servisi'nde Bünyamin Usta bulunmaktadır. 1 yıllık garanti kapsamında bu parçalarla ilgili ayrı işlem uygulamaktadır. Yağ kaçağı 650, pompa (tamir edilemezse 2900, edilebilirse 450), akümülatör 350. bu üç husustan birisinde sıkıntı var ise basınc yeterli gelmediği durumlarda geri vites garc sesinin yanında; yolda aracın boşa atması, vites geçmesinde sorun ve yakıt tüketiminde artış gibi durumlarla da karşılaşılmaktadır. 4. sebep ise ilginç bir şekilde debriyaj çatalındaki aşınma/eğrilmedir. Yetkili servisteki cihaza bağlanarak mm cinsinden baskı balata bilyasına şanzıman robotundan gelen komutu mekanik olarak ileterek bilyanın görev yapmasını sağlayan bu parça aşındığında değiştirilmediği müddetçe sıkıntı devam etmektedir. Baskı balata değişiminde debriyaj çatalı (ya da debriyaj mili) mutlaka değiştirilmelidir.
Baskı balatayi birmotta değiştirdim lakin bu parçayı değiştirmediler ve debriyaj çatalındaki problem sebebiyle sorunlarımın bazıları tekrar nüksetti. Gürsoy Otoda Bünyamin Usta dualogic vitesler konusunda tamir için emeklerinden dolayı Tofaş'tan plaket almış birisi, o seviye kendini adamış. Tamir ettiği şanzımandan gene kaçak mı var diye düşünerek gittim cihaza bağlayınca mm cinsinden 19-20 olması gereken çatal mesafesi 17ye düşmüş olduğunu tespit etti ve sorunumu giderdi. Dualogiclerde mutlaka debriyaj çatalını da değiştirtin derim.