Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 otomatik punto dizel

runrose
12/07/2016, 10:02
Arkadaşlar merhabalar 2010 model punto evomu sattım ve otomatik punto almak istiyorum.Kullananlar otomatik vites ile ilgili yorum yapabilirmi ? sıkıntı çıkarıyormu

Ahsen34
12/07/2016, 10:26
Bende 2008 modeli var. Yeni aldim araci sikintisi yok. Yakittada manuelden hicfarki yok. Oto servisleri 6 vitesli tercih edilmesi yonunde olumlu gorusleri var.

eyuppi
12/07/2016, 13:41
2012 dualogic var. Vites geçişleri bariz hissediliyor, özellikle ilk 3 viteste.

Ayrıca yokuş çıkarken vites seçimini düzgün yapamıyor. Erken vites yükselttiği için araç boğuluyor ve siz tekrar manuel olarak vitesi düşürmeniz gerekiyor. Haliyle bu tutarsızlığı yaşamamak için yokuşlarda sürekli manuel moda geçiyorsunuz.

Bir de ben sürekli Eco modunda kullanıyorum. Bu modda çok erken vites yükseltiyor. Haliyle araba kağnı gibi gidiyor. Bazen arkadan gelenler selektör yapıyor. Ama normal modda sıkıntı yok. Bastığınız zaman iyi hızlanıyor.

Son olarak start stop devreye girdiğinde yokuş kalkış sistemi devre dışı kalıyor. Yani yokuş olan bir kırmızı ışıkta durdunuz, start stop devreye girdi ve araba stop etti, yeşil yandığında ayağınızı frenden çektiğiniz anda araç çalışıyor ama yokuş kalkış desteği devrede olmadığı için araç geri kayıyor. bu durumu yaşamamak için ayağınızı frenden çekmeden önce, yeşil yanmaya yakın, vitesi el ile bir kere artı konumuna getirerek arabayı çalıştırıyorsunuz. Bu şekilde araç geri kaçmıyor. Ama start stop kullanamayacaksınız zaten böyle bir problem kalmıyor.

gspunto
12/07/2016, 20:16
ben tavsiye ederim.
zaten otomatik vitesli, hill holder destekli, eco mode ve city mode özellikli başka bir model aracı bu fiyata bulamazsınız

runrose
14/07/2016, 00:22
teşekkür ederim.dediğiniz gibi donanım + model yılı + km + dizel ... bu fiyata yok.

cagri06
14/07/2016, 03:16
2012 dualogic var. Vites geçişleri bariz hissediliyor, özellikle ilk 3 viteste.

Ayrıca yokuş çıkarken vites seçimini düzgün yapamıyor. Erken vites yükselttiği için araç boğuluyor ve siz tekrar manuel olarak vitesi düşürmeniz gerekiyor. Haliyle bu tutarsızlığı yaşamamak için yokuşlarda sürekli manuel moda geçiyorsunuz.

Bir de ben sürekli Eco modunda kullanıyorum. Bu modda çok erken vites yükseltiyor. Haliyle araba kağnı gibi gidiyor. Bazen arkadan gelenler selektör yapıyor. Ama normal modda sıkıntı yok. Bastığınız zaman iyi hızlanıyor.

Son olarak start stop devreye girdiğinde yokuş kalkış sistemi devre dışı kalıyor. Yani yokuş olan bir kırmızı ışıkta durdunuz, start stop devreye girdi ve araba stop etti, yeşil yandığında ayağınızı frenden çektiğiniz anda araç çalışıyor ama yokuş kalkış desteği devrede olmadığı için araç geri kayıyor. bu durumu yaşamamak için ayağınızı frenden çekmeden önce, yeşil yanmaya yakın, vitesi el ile bir kere artı konumuna getirerek arabayı çalıştırıyorsunuz. Bu şekilde araç geri kaçmıyor. Ama start stop kullanamayacaksınız zaten böyle bir problem kalmıyor.

aynen her kelimesine katılıyorum ayrıca belirtmekte yarar var debriyaj baskı balata seti yetkili serviste 1300e yakın bir tutar çıkıyor işin içine volant da girerse 800 daha koy. düşünürseniz ben sıfır araç almak niyetindeyim aracımı satmayı düşünüyorum. :)