Orijinalini görmek için tıklayınız : UZUN YOL İÇİN TAVSİYELER
SinanasLan123
09/07/2016, 13:30
Hayırlı forumlar herkese bir ay sonra kadar İstanbuldan Tokata gideceğiz arabamız 2013 model punto pop model..
Uzun yol için ne yapılabilir puntoya,lastik ayarı falan ilk defa çıkacağız uzun yola..
Yağını, suyunu, ampülleri, lastik hava basınçlarını, klima ve havalandırmayı kontrol edin.
Sent my iPhone using
SinanasLan123
09/07/2016, 13:33
Lastikleri kaça ayarlayalım?
Aracınızın kullanım kılavuzundan (araç doluluğuna göre değişmektedir) bakabilirsiniz. Kılavuzlar için: KULLANIM KLAVUZLARI (https://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/KullanimKlavuzlari.aspx)
yakında bakım yapılmadıysa ve uzun süredir(en az bi yıl) rot balans yapılmasını ve V kayışı kontrol etmenizi öneririm zaten lastik havası yağı suyu her daim kontrol edilmesi gereken şeyler.
ben uzun yol yaptım hava filitresini değiştirdim yağın durumuna baktım . ampülleri hiç açmadım zaten onlar yol boyunca kapalı idi . lastikleri 32 -30 yaptım yolda sarsılma veya en ufak savrulma olmadı .
feyzullah
10/07/2016, 11:39
Radarlara dikkat ediniz. 3000 km'de Nur topu gibi 2 cezamız var. Erken ödersek 300₺ ile kapatacağız :)
arazibrahim
12/07/2016, 17:19
Hayırlı forumlar herkese bir ay sonra kadar İstanbuldan Tokata gideceğiz arabamız 2013 model punto pop model..
Uzun yol için ne yapılabilir puntoya,lastik ayarı falan ilk defa çıkacağız uzun yola..
Bende inşallah cuma günü orduya gideceğim periyodik bakımını yaptırdım fakat aracımda rot ayarları sanırım yok daha doğrusu bende sunu soracaktım sizlere jantları yeni değiştirdim ve o zaman ayar yapıldı şu anda 100 ile giderken aracımda frene bastığımda direksiyon ciddi titreme yapıyor ne yapabilrim bunun için yardımlarınızı bekliyorum.
volkan1065
12/07/2016, 17:34
Bende inşallah cuma günü orduya gideceğim periyodik bakımını yaptırdım fakat aracımda rot ayarları sanırım yok daha doğrusu bende sunu soracaktım sizlere jantları yeni değiştirdim ve o zaman ayar yapıldı şu anda 100 ile giderken aracımda frene bastığımda direksiyon ciddi titreme yapıyor ne yapabilrim bunun için yardımlarınızı bekliyorum.
Frene bastığınızda ki titreşimin rot balans ayarı ile alakası olmayabilir. Jantta kullanılan bilezikler tam ölçüdemi ayrıca disklerim ve balatalatın durumu nedir. jantın ET değeri kaç.
lastigi 32 ye ayarlat hocam en ideali
ideal yakı tüketimi için 110 u gecmemeni tavsiye ederim