Orijinalini görmek için tıklayınız : Göğüste çatlama. Yardım
Arkadaşlar tahmin edebileceğiniz gibi yolcu hava yastığın biraz kabarması sonucu aracın göğsünde yaklaşık 2.5 cm uzunluğunda çatlak oluştu. Göğsün ücretsiz değişimi ile ilgili örnekler vardı formda. Nereye mail atabilirim yardımcı olabilirmisiniz. Yada çatlağı farklı yöntemlerle onarabilir miyim? En azından çatlağın büyümesini önleyebilir miyim?
volkan1065
20/06/2016, 13:38
Arkadaşlar tahmin edebileceğiniz gibi yolcu hava yastığın biraz kabarması sonucu aracın göğsünde yaklaşık 2.5 cm uzunluğunda çatlak oluştu. Göğsün ücretsiz değişimi ile ilgili örnekler vardı formda. Nereye mail atabilirim yardımcı olabilirmisiniz. Yada çatlağı farklı yöntemlerle onarabilir miyim? En azından çatlağın büyümesini önleyebilir miyim?
Bulunduğunuz ildeki FIAT servislerinen birine gidip sorunu n tespitini sağlatmanız gerekiyor. FIAT çağrı merkezini aradığınız zaman ilk size bunu söyleyeckler. Sonrasında servise bunun kronık sorun oldupunu beyan edip ücretsiz değişimini talep edeceksiniz. Aracınızın modeli servis bakımları da biraz önemli. Full servis bakımlı araçlarda bazen hiç sıkıntı çıkarmadan direk değişim oluyor bazılarında km göre araç bakıma girsin sonra değişim yada yarısını karılarız gibi rakamalar cıkıyor. Ama böyle bir durumdada örnek evraklar ve müşteri şikayet formları ile ispat edip ücretsiz değişim için beya bir uğraşmanız gerekir. Birde tanıdık servis olursa işiniz daha kolay olur. tnıdkklarınız falan varsa araya sokun.
Kadir00906
20/06/2016, 15:51
Geçmiş olsun, bulunduğunuz ildeki fiat yetkili servisine götürüp başvurabilirsiniz.Eğer onlardan hepsini ücretsiz değiştirmiyorlar şeklinde bir dönüş alırsan kendiniz arayın tofaş müşteri hizmetlerini, benim babamın aracının göğsü yarın ücretsiz değişecek serviste, ilk bize de %80 fiat %20 siz karşılayacaksınız dediler. Kabul etmedim, tofaşı aradım ücretsiz değiştirecekler. İnşallah sizinkinide ücretsiz değiştirirler.
Bugün fiata yetkili servise gittim. Fotoğraf çekip genel merkeze yolladılar. Bakalım ne sonuç çıkacak.
Sonuç çıktı arkadaşlar önümüzdeki hafta içinde ücretsiz değişim yapacaklar. Hiç sıkıntı çıkarmadılar. Teşekkürler Fiat
occupyist
22/06/2016, 13:17
Sonuç çıktı arkadaşlar önümüzdeki hafta içinde ücretsiz değişim yapacaklar. Hiç sıkıntı çıkarmadılar. Teşekkürler Fiat
Hangi yetkili servis peki?
SM-A500F cihazımdan gönderildi
feyzullah
22/06/2016, 13:29
Hayırlı olsun tebrikler :) Eğer sizin için sakıncası yoksa verilen faturaları paylaşabilirseniz emsal teşkil eder tüketicinin yetkili servislere karşı eli daha fazla güçlenir.
Önümüzdeki hafta içinde faturaları alınca paylaşım yaparım arkadaşlar.
nihat namuk
22/06/2016, 14:14
Arkadaşlar bu göğus çatlama olayı tüm puntolarda oluyormu? Yoksa imalat hatası gibi bazılarındamı oluyor. Kronik hastalık anladımda herkeste olmuyor sanırım. Benim araç 2006 model 10 yaşında henüz patlama olmadı. Ama air bag bölümü genel anlamda çok az kabarık duruyor. Normal mi yoksa çatlamak üzeremi bilmiyorum. çatlarsa 10 yaşındaki arabaya değişimde yapmazlar sanırım. :(
feyzullah
22/06/2016, 14:26
Arkadaşlar bu göğus çatlama olayı tüm puntolarda oluyormu? Yoksa imalat hatası gibi bazılarındamı oluyor. Kronik hastalık anladımda herkeste olmuyor sanırım. Benim araç 2006 model 10 yaşında henüz patlama olmadı. Ama air bag bölümü genel anlamda çok az kabarık duruyor. Normal mi yoksa çatlamak üzeremi bilmiyorum. çatlarsa 10 yaşındaki arabaya değişimde yapmazlar sanırım. :(
İnş çatlamaz ama çatlarsa sıkı takip edersiniz bence değişim olur.
volkan1065
22/06/2016, 16:17
Aracınızın torpidosunu özellikle guneşli havalarda kesinlikle direk güneşe maruz bırakmayın cam güneşliğini mutlaka kullanın direk torpido üstüne ortu sermenızde cok fayda etmıyor yuanı ısının gelişini biraz uzaklaştırmanız lazım. Mıflon guneşlik kullanın .
Benimkinde önce kabarma oldu. Sonradan çizik şeklinde çatlama meydana geldi. 2 yıl kabarık kullandım. Geçen hafta çatladığını hissettim. Yani kabarma olunca ilerleyen zamanlarda çatlama oluyor.
occupyist
22/06/2016, 17:19
Benimkinde önce kabarma oldu. Sonradan çizik şeklinde çatlama meydana geldi. 2 yıl kabarık kullandım. Geçen hafta çatladığını hissettim. Yani kabarma olunca ilerleyen zamanlarda çatlama oluyor.
Ve çatlama olmadan da yetkili servis fotoğraf çekip TOFAŞ A.Ş. merkeze dosyayı iletse dahi red yanıtı alıyor değil mi? Çünkü ben çok hafif bir kabarıklık olmasına rağmen forumda çok övülen Haliç Otomotiv'e gittiğimde fotoğraf çektirip kayıt açtırmıştım. Sonra oradaki yetkili ile görüştüğümüzde "bu kadarcık kabarıklık için red ederler" gibisinden bir hava yaratıldığı için o an yetkili serviste kayıt TOFAŞ A.Ş. merkeze gitmeden kapatıldı zaten.
onurgenc87
23/06/2016, 09:45
Hocam benim de çatlak vardı bandırmada ki fiat servisine gittim 3 hafta kadar bir süre sonra yenisi ile ücretsiz değişim yapıldı.
nihat namuk
23/06/2016, 12:58
Aracın Yaşı önemli mi? 10 yaşında benim punto !!
occupyist
23/06/2016, 13:01
Aracın Yaşı önemli mi? 10 yaşında benim punto !!
Sizin araçta öyle bir çatlak veya kabarıklık yoktu yolcu airbag kısmında en son Nihat Bey?
nihat namuk
23/06/2016, 16:07
Çatlak yoktu da. Ön göğüste Yolcu airbag kısmı dikdörtgen şekilde biraz kabarık duruyor.
Bu normal mi bilmiyorum. Kronik hastalık olunca puntolarda çatlar diye endişelendim. Yarın fotolarını çekip buradan paylaşayım.
Belki çatlama olup yaptıran arkadaşlar fikir verebilir. Belki onlarında önce böyle kabarmış ve sonra çatlamıştır.
occupyist
23/06/2016, 16:37
Çatlak yoktu da. Ön göğüste Yolcu airbag kısmı dikdörtgen şekilde biraz kabarık duruyor.
Bu normal mi bilmiyorum. Kronik hastalık olunca puntolarda çatlar diye endişelendim. Yarın fotolarını çekip buradan paylaşayım.
Belki çatlama olup yaptıran arkadaşlar fikir verebilir. Belki onlarında önce böyle kabarmış ve sonra çatlamıştır.
Benimki de aynı. Fiat-Haliç Otomotiv'e gittiğimde göstermiştim. Önemsenmedi bile. Bu yüzden bir daha Haliç Otomotiv'e asla gitmem kimseye de önermem. Aslında olay şu kabarıklık çok az iken fotoğraf çekilince o fotoğrafta dahi net bir şekilde belli olmadığı için TOFAŞ A.Ş. Merkez ücretsiz değişime onay vermeyebilir. Çatlak oluşur ise o ayrı konu. Ücretsiz değişim yaptıran çok olduğuna göre herhalde onaylanır öyle bir durum olursa bizim başvurumuzda.
onurgenc87
23/06/2016, 23:45
Hocam benim araçta 2011 model sadece 2 kez servise bakıma gittim. Sıkıntı yok yaş ile ilgili.
nihat namuk
24/06/2016, 09:51
Anladığım kadarıyla çatlamadan önce yapılabicek tek şey orayı güneşten korumak. Zaten alüminyum güneşlikler varya güneşte onu kullanıyorum. Onuda çatlayınca düşünürüz.
erdem7506
14/07/2016, 11:22
arkadaşlar bu sorunla karşılaşıp servis ile sorununu çözen çözüme ulaşan arkadaşlardan attıkları mailleri veya işleyişin nasıl gittiğini faturaları hakkında geniş kapsamlı bilgi paylaşımı yaparlarsa diğer arkadaşlar içinde faydalı olacaktır.
Bugün kendi konuma da yazmıştım.2011 evom var.Torpidoda çatlak oluşmuştu.Fiat servisinden randevu aldım.Aracın benden önceki sahibinden aldığım güne kadar servis bakımlı olması da bir artı sağladı.Aracı servise götürdüm önce cihaza bağlayıp aracın önden kazası darbesi olup olmadığını kontrol ettiler.Daha sonra resimlerini çekip tofaşa gönderdiler ve sonuç geldiğinde bana olumlu veya olumsuz dönüş yapacaklarını söylediler.Bugün ise telefon geldi sonucun olumlu olduğunu, %80ini tofaşın karşılayacağını %20sinin de iyi niyet garantisinden karşılanacağını, parçanın siparişinin verildiğini ücretsiz olacak değişim yapılacağını ve de serviste geçecek 2 gün için de yine ücretsiz olarak araç verileceğini söylediler.Biraz fazla detaya inmiş olabilirim.Fakat oldukça can sıkıcı bir durum yaşayan arkadaşlara umarım yardımcı olur.