PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 + ( 1.3 Punto Evo vs 1.3 Linea ) Tercihi Yardım Lütfen

bystrong
15/06/2016, 01:22
Arkadaşlar selamın aleyküm foruma yeni üye olmama rağmen birçok konuyu inceledim, okudum.

Halen Kararsız Kaldığım bir konu var ve siz değerli üyelerden yardımlarını talep ediyorum.

Max. 35.000 Tlye kadar 2011 model ve üzeri arac almayı düşünüyorum.

1.3 Punto ve 1.3 Linea arasında Kaldım.

Ayda 2000 - 3000 km yapabilen biriyim. ( Geneli Düz yol olmakla beraber sadece evime giderken 3 km dik bir rampa sonrasında evime ulaşabiliyorum )

Rampada Kullanımı, Genel yol Tutuşu, Sürüş keyfi vs. gibi kullanım sonrası tecrübesi olan arkadaşlardan fikir talep ediyorum. Şimdiden Tşk ederim.

hayr16
15/06/2016, 07:44
Bagaj ihtiyacın yoksa punto her şekilde daha konforlu. Arkadaşımda linea da var aynı keyfi alamıyorum. Aynı olmasına rağmen donanımsal olarak punto daha iyi diyebilirim. Ama bizim türk milleti sedan aracı daha çok sevdiği için linea yı daha rahat satabilirsin.

Redmi Note 3 cihazımdan gönderildi

volkan1065
15/06/2016, 08:19
2011 üzeri punto evo kasası olursa çok iyi olur. Lineanın dürbün kadranlı urban serileri pahaldır. bu fiyatlara bulmanzı zor. Ayrıca KLinea 95 lik almanız çok öenmli çünkü o kasayı 75 lik zor taşıyor araç gitmiyor.

Ama burda şöyle bir durum çocuklu bir aile iseniz kesinlikle linea derim. Heleki 2 çocuğunuz varsa punto size işknce olabilir. Çünkü bagaj çok küçük herhangi bir memelket ziyareti yada tatil gibi planlarınızda bagaj sorunu sizi yeteri kadar mutsuz edecektir.

Konfora gelince punto italyada üretildiği için kalite olarak biraz daha önce. Linea ise normal bir sınıfına göre iyi. Donanım özelliği puntoda fazladır.

bystrong
15/06/2016, 10:14
En azindan simdilik bagaj problemim yok. Benim aklima takilan en buyuk farklardan biri
Linea 95 hp punto 75 hp bu kalkis ve suratte cok farkedermi lineanin kasasi daha agir galiba ( bildigim kadariyla) dedigim gibi rampam baya dik

Evo serinin en fulu dinamikmi ? bazi farkli serilerindede cam tavan falan var

Puntology
15/06/2016, 10:26
şirkette 2015 model linea var euro 5 motor 95 hp. gayet güzel gidiyor hiç üzmüyor.Kasa ağır olmasına rağmen 1700 devirden sonra kafanızı koltuğa yapıştırıyor.
İşin garibi hayalim punto olmasına rağmen puntoya binmek hiç nasip olmadı :(

kormoran37
15/06/2016, 12:54
Hem punto hem linea kullanan biri olarak en bastan alacagin arac 90 hp varken 75 alma ozellikle linea ise. Bana kalirsa punto lineaya gore yolda daha iyi surus keyfi veriyor fakat bagaj,aile ve ikinci elini dusunursen kesinlikle linea derim. Eger ben aldigim arabaya severek binecem dersen (puntoo ♥♥)

Ezeldenberi
15/06/2016, 13:10
Arkadaşlar selamın aleyküm foruma yeni üye olmama rağmen birçok konuyu inceledim, okudum.

Halen Kararsız Kaldığım bir konu var ve siz değerli üyelerden yardımlarını talep ediyorum.

Max. 35.000 Tlye kadar 2011 model ve üzeri arac almayı düşünüyorum.

1.3 Punto ve 1.3 Linea arasında Kaldım.

Ayda 2000 - 3000 km yapabilen biriyim. ( Geneli Düz yol olmakla beraber sadece evime giderken 3 km dik bir rampa sonrasında evime ulaşabiliyorum )

Rampada Kullanımı, Genel yol Tutuşu, Sürüş keyfi vs. gibi kullanım sonrası tecrübesi olan arkadaşlardan fikir talep ediyorum. Şimdiden Tşk ederim.

Serdar bey, size 1.6 multijet 120bg linea önereceğim, eğer düşünürseniz dikkatli olun ne hikmetse bu lineaların tamamı taxide çalışmış.

bystrong
15/06/2016, 13:14
Serdar bey, size 1.6 multijet 120bg linea önereceğim, eğer düşünürseniz dikkatli olun ne hikmetse bu lineaların tamamı taxide çalışmış.

Evet hocam onlarada cok baktim geneli dediginiz gibi taksi cikmasi ve yuksek kmlere sahipler.

Nkaratas
15/06/2016, 13:25
Bulursaniz eger punto evo nun dynamic paket 95 beygirligini alin hem motor performansindan zevk alirsiniz hem konfordan eksik kalmazsiniz. Parca kalitesi de daha iyi. Ben 1 yildir sorunsuz kullanmaktayim bagaji da simdiye kadar beni uzmus degil

arenas
15/06/2016, 13:42
Yerinizde olsam emotion donanım linea alır,puntonun kronik sorunlarıyla ( city,göğüs çatlağı,kapı gergileri,amortisör takozları,klima uğultusu) uğraşmazdım.

Sent my iPhone using

halilimo
15/06/2016, 13:45
Pandizotu cikatip tavana kadar bastin mi linea nin bagaja es deger oluyor hocam. Surus olarak ikisi arasinda cok fark var. Digeri bir kere ince uzun. Turk insani balik etli sever topan olcak arac:D

tayfux
15/06/2016, 14:07
Yerinizde olsam emotion donanım linea alır,puntonun kronik sorunlarıyla ( city,göğüs çatlağı,kapı gergileri,amortisör takozları,klima uğultusu) uğraşmazdım.

Sent my iPhone using
emotion 6 ileri hız sabitleyicili bir linea güzel olur eğer aile genişse... yok bagaja gerek yok derseniz evo lar güzel.. linea nın satışı ve 2. eli evo da yok.

feyzullah
15/06/2016, 15:56
Ayda 2-3000 km. az yol değil. Punto da alsanız linea da alsanız 6 ileri şanzımanlısını tercih edin. Ortalama 2000 devirde 120 km. hız yapar hem hız hem ekonomi hem de daha az gürültülü ve konforlu sürüş olur.