Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu araç alınır mı
Herkese merhaba siteye yeni üye oldum ve siz değerli, bilgili arkadaşlardan yardım almak istedim. Araba konusunda fazla bilgi sahibi olmadığım için kazık yemek istemiyorum. Bu yüzden sizin bana en değerli tavsiyeyi vereceğinize inanıyorum.
Öncelikle araba alma düşüncesindeyiz daha çok aile büyüklerim kullanacak, yaş olarak 50 üstü diyeyim bu sebeple kesinlikle otomatik araç bakıyoruz.
Diğer kriterlerimizin ise;
-2010 üstü
-hasarsız,değişensiz,boyasız kısaca temiz bir araç olmasıydı özellikle fiyat aralığımız 30-40bin tl olunca puntolar ön plana çıktı. Lafı fazla uzatmadan konuya geçeyim, aracın özelliklerini yazıyorum ve sormak istediğim diğer ince konu ise, 1.4 easy s&s mi yoksa evo dynamic mi tercih etmeliyiz arasındaki farklar nedir?
Bulduğum puntonun özellikleri;
2012 model
1.4 Evo dynamic
50bin km
Yarı otomatik
Hasar kaydı yok, boya, değişen yok.
Temiz bir araç 37bin tl istiyor. Bu araca bu fiyat verilir mi? Bu temizlikteki araca ne kadar verilmeli?
Linkide paylaşıyorum, sahibinden linki paylaşmak yasak mı bilmiyorum, yasaksa eğer lütfen bildirin mesajımı editleyeyim, kurallara karşı gelmek istemem.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-50,000-km-punto-1.4-easy-s-s-start-stop-297992589/detay/
Bunun yanı sıra punto yerine 37bin verip hasar kayıtsız, boyasız, değişensiz, temiz bir 2012 model 75bin km, yarı otomatik, Opel corsa 1.2 essentia mı almak daha mantıklı olur?
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Saygılar.
sametakca1982
30/05/2016, 21:58
Opelin yarı otomatiği sıkıntılıdır o yüzden yeni model araçlarda tam otomatik sisteme geçtiler. Fiat ta artık otomatik olarak alfa da kullanılan tct sistemini kullanıyor. Dualogic vites ilk başlarda hantal kalabilir fakat kullandıkça alışacağınız bir şanzumandır Corsa ve Punto aynı platforma sahip araçlardır.Fiyat bence iyi arkadaşım 2010 evo yu bu fiyatlara almıştı manuel ve 108000 de
Opelin yarı otomatiği sıkıntılıdır o yüzden yeni model araçlarda tam otomatik sisteme geçtiler. Fiat ta artık otomatik olarak alfa da kullanılan tct sistemini kullanıyor. Dualogic vites ilk başlarda hantal kalabilir fakat kullandıkça alışacağınız bir şanzumandır Corsa ve Punto aynı platforma sahip araçlardır.Fiyat bence iyi arkadaşım 2010 evo yu bu fiyatlara almıştı manuel ve 108000 de
Hocam peki nedir bu kazasız, hasar kayıtsız, değişensiz, boyasız, temiz 2012 üstü puntoların piyasası bilginiz var mı? Yani 35e de satan var 39a da var. Karar veremedik bir türlü, bir de vitesin hantal kalmasından kastınız nedir ? Yani kullanımı mı zorlaştırıyor? Saygılar.
fiatın otomatikleri hakkında pek güzel şeyler okumuyoruz maalesef illede otomatikse ben fordu tercih ederdim görüşüme katılır yada katılmazsınız bilemiyorum
cavalier79
31/05/2016, 09:48
Tek kavrama şanzumanlar ile ilgili genel bir negatiflik var , iki aracıda aktif olarak kullanan birisi olarak.Punto tercih ederim. Ama fiyat iki araç içinde yüksek. Max 35 olmalı tabiki bana göre.
Bence 30 ila 40 bin arasi bi para veriyosaniz bu arac punto veya opel olmamali puntodaki sanziman robotize sanziman yani sorun cikarmaya meyilli bi sanziman okadar para veriyosaniz bu arac punto olmamali yanlis anlamayin puntoyu kotulemiyorum aslinda demek istedigim okadar para veriyosaniz aracin sanzimani robotize olmamali butceniz 25 bin 30 bin arasi olsaydi ozaman punto yu veya opeli onerebilidim
Ezeldenberi
31/05/2016, 13:04
İlanda ki araç Dinamik olamaz! manuel klimaya herif dijital işaretlemiş (bari foto shopla falan oraya dijital klima resmi koysaydın:)) .Yoksa benim gözlerim mi yanlış görüyor? Alacağınız araçta ESP olsun .
Serfar3467
31/05/2016, 17:15
onu alacagınıza benima raca 40 verin alın ilan acmadım satmayıda dusunmuyorum ama 40 a veririm. arac 78 binde duzenli servis bakımlı siyah lounge en fulu yani sadece sanruf yok. iki parca boya var cizik boyasıdır. ampulu bile serviste değişmistir. yani o araba benzinli 37 ediyorsa benimki dizel 45 eder
Serfar3467
31/05/2016, 17:15
bu arada arac 2013 modeldir :)
Serfar3467
31/05/2016, 17:16
ve bu arada arac garantili ve değişende yoktur
Serfar3467
31/05/2016, 17:19
birde punto otomatikte vites geçişleri berbat test surusu yapmanızı tavsiye derim
Bence 30 ila 40 bin arasi bi para veriyosaniz bu arac punto veya opel olmamali puntodaki sanziman robotize sanziman yani sorun cikarmaya meyilli bi sanziman okadar para veriyosaniz bu arac punto olmamali yanlis anlamayin puntoyu kotulemiyorum aslinda demek istedigim okadar para veriyosaniz aracin sanzimani robotize olmamali butceniz 25 bin 30 bin arasi olsaydi ozaman punto yu veya opeli onerebilidim
Hocam sizin otomatik olarak puntodan ziyade önerileriniz nelerdir? Hangi aracı önerirsiniz biz ford fieastada düşünüyoruz ama bütçemizi zorluyor, duruma göre bütçemizi 42ye esnetebiliriz. Fazla bilgim olmadığından kazıkta yemek istemiyorum.
birde punto otomatikte vites geçişleri berbat test surusu yapmanızı tavsiye derim
Hocam peki benim aradığım kritelerde sizin otomatik vites olarak öneriniz hangi araç olur ? Yardımcı olabilir misiniz ?
İlanda ki araç Dinamik olamaz! manuel klimaya herif dijital işaretlemiş (bari foto shopla falan oraya dijital klima resmi koysaydın:)) .Yoksa benim gözlerim mi yanlış görüyor? Alacağınız araçta ESP olsun .
Hocam ben araç konusunda fazla bilgiye sahip değilim, kusuruma bakmayın. Aradığım kriterlerde bana önereceğiniz araç nedir? Hangi kriterlere dikkat etmeliyim?
Hocam görüşünüze katılıyorum ancak ben mi yanlış bakıyorum ilanlara bilmiyorum, aradığım fiyat aralığında otomatik fiesta bulamadım, tavsiyeniz nelerdir? Yani bu kriterlerde nelere dikkat etmem gerekir ?
halilimo
31/05/2016, 22:44
O paraya punto almam acikcasi. Eger ki otomatik olcaksa 5 fazla verin honda jazz yada astra. Bu arada fiesta cok dar vede yakiyor tupte olsa.
Ezeldenberi
31/05/2016, 23:01
Hocam görüşünüze katılıyorum ancak ben mi yanlış bakıyorum ilanlara bilmiyorum, aradığım fiyat aralığında otomatik fiesta bulamadım, tavsiyeniz nelerdir? Yani bu kriterlerde nelere dikkat etmem gerekir ?
Ali bey, otomatik araç japon bakın derim, malum otomatik araçlarda bir şanzıman arızası verirse aldığınıza alacağınıza pişman olursunuz. Yakın zamanda bir arkadaşım 2000 model vectra aldı şanzımanın komple yenisini almak zorunda kaldı artı araç halen sorunlu. Aşağıdaki araçlardan bütçenize uygun olana bakın derim.
https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.6/otomatik,yari-otomatik?a5_min=2006&a5_max=2009
Ali bey, otomatik araç japon bakın derim, malum otomatik araçlarda bir şanzıman arızası verirse aldığınıza alacağınıza pişman olursunuz. Yakın zamanda bir arkadaşım 2000 model vectra aldı şanzımanın komple yenisini almak zorunda kaldı artı araç halen sorunlu. Aşağıdaki araçlardan bütçenize uygun olana bakın derim.
https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.6/otomatik,yari-otomatik?a5_min=2006&a5_max=2009
zafer bey teşekkür ediyorum ama sedan istemiyoruz hb düşünüyoruz toyota auirislere ne diyorsunuz ve başka öneri sunabilir misiniz? Kesinlikle otomatik ve hb düşünüyoruz, şehir içi (izmir) yoğun kullanım olacak, yazları şehir dışı (bodrum) kullanılacak, küçük bagaj olması önemli değil. Performans çok çok önemli değil tabi önem veriyoruz ancak öncelik konfor ve güvenlik. Saygılar.
Bayram3434
31/05/2016, 23:51
Punto dualogic alınırmı evet alınır.Risk fazla derler en büyük risk robot arızası (fren müşürü veya baskı balata değişimi çoğu arızanın çözümü derler.Ayrıca robot yağ kaçağı max. 500-600TL onarım bedeli çıkabilir).Bu arada komple robot 5.000TL civarı olduğu söyleniyor
2012 model bir Punto otomatik için 37.000TL verip arıza çıkmaz ise kardasınız çıkarsa şansınıza
2012 model bir Jazz otomatik için aynı temizlikte ise 50.000TL vereceksiniz arıza çıkarsa fena çıkmazda zaten farkını ödediniz
veya 2012 Punto fiyatına 2005-2006 Toyota v.b araçlara bakılabilir.Km yüksek olacaktır.Model kaynaklı sıkıntılar başlayacaktır aks bilyası amartisör v.s
dogangoktug
01/06/2016, 00:05
Bazilari cok yuksek fiyatlar yaziyorlar merak edip aracimi 41bin yazip ilana koydum satmaya da cok niyetim yoktu... Tek amacim belki satip aynisinin dizelini bulur alirim diye dusunerek... Yaptigim pazarlikta 39bin pesin veren cikti kredili aldigimdan degisim isi yorucu geldi is yogunlugundan satamadim
Arac evo dynamic 60binde
2011 model 1.4 77 s&s cam tavan dahil full model ki parayi arttiran en buyuk etken cam tavan bence
Ama kazamiz yok tertemiz arac kislik ve yazlik lastigide sifir tum 60 bin bakimlari yapilmis
Acikcasi manuel de kullandim tam otomatikte kullandim araca bakarsaniz size sorun cikarmiyor ben aractan cok memnunum supheli aldim 10bin km yaptim allaha sukur gayet iyi ama kafamda hep dizeli var yaz tatilinde satip dualogic bravo dizel veya punto dizel almaya niyetliyim...
Ozetle punto otomatik alinirmi alinir sakin kullanan biriyseniz cokta guzel arac
dogangoktug@msn.com
Bazilari cok yuksek fiyatlar yaziyorlar merak edip aracimi 41bin yazip ilana koydum satmaya da cok niyetim yoktu... Tek amacim belki satip aynisinin dizelini bulur alirim diye dusunerek... Yaptigim pazarlikta 39bin pesin veren cikti kredili aldigimdan degisim isi yorucu geldi is yogunlugundan satamadim
Arac evo dynamic 60binde
2011 model 1.4 77 s&s cam tavan dahil full model ki parayi arttiran en buyuk etken cam tavan bence
Ama kazamiz yok tertemiz arac kislik ve yazlik lastigide sifir tum 60 bin bakimlari yapilmis
Acikcasi manuel de kullandim tam otomatikte kullandim araca bakarsaniz size sorun cikarmiyor ben aractan cok memnunum supheli aldim 10bin km yaptim allaha sukur gayet iyi ama kafamda hep dizeli var yaz tatilinde satip dualogic bravo dizel veya punto dizel almaya niyetliyim...
Ozetle punto otomatik alinirmi alinir sakin kullanan biriyseniz cokta guzel arac
dogangoktug@msn.com
açıkçası illede punto alacağım diye düşüncem yok hani almışken kafamdaki kriterleri karşılayacak en iyi arabayı almayı istiyorum ama ikinci el piyasası yerlerde düzgün bişey bulmakta pek mümkün değil puntoya en fazla 35 veririm ama 37den aşağı yok, 37 38 vermişken acaba daha iyi bir araç alabilir miyim düşüncesindeyim sizin öneriniz ne olur bu konuda ?
Serfar3467
01/06/2016, 00:31
daha iyi derken biraz daha ustune cıkıp alabileceginiz arac clio dur. yada biraz daha cıkıp leon yeni kasa. veya asagı dusup ford fiesta veya focus veya opel corsa
Askinsrc
01/06/2016, 00:33
Kesinlikle ve kesinlikle fiat otomatik almayin. Basima gelen onlarca arizasi var. Kendi kendine manuele alma,vites degistirmeme,bayirlarda cikarken kararsiz kalma ve stop etme gibi hastaliklari var. Daha cok var aslinda da saymakla bitmez. Hepsini birebir yasadim.
Ezeldenberi
01/06/2016, 00:59
zafer bey teşekkür ediyorum ama sedan istemiyoruz hb düşünüyoruz toyota auirislere ne diyorsunuz ve başka öneri sunabilir misiniz? Kesinlikle otomatik ve hb düşünüyoruz, şehir içi (izmir) yoğun kullanım olacak, yazları şehir dışı (bodrum) kullanılacak, küçük bagaj olması önemli değil. Performans çok çok önemli değil tabi önem veriyoruz ancak öncelik konfor ve güvenlik. Saygılar.
Size attığım linkten kasa tipini HB seçerek arama yapabilirsiniz. Auris alabilirseniz çok güzel olur. Düşünün Yarislerde 1000cc otomatik motor var ve 2001 modeline halen 23bin tl üzeri fiyat isteniyor. Tekrardan hakkınızda hayırlısı olsun dileğiyle.
feyzullah
01/06/2016, 01:51
Otomatik vites araç bana hiç çekici gelmedi bugüne kadar. Pek çok defa kullanma fırsatım da oldu ama bir türlü ısınamadım. Belki de bu tercihimin altında, otomatik şanzımanların %100 sorunsuz hale getirilemediği düşüncesi var. Bir de gaza basar basmaz tepki vermiyor olması antipatimi fazlasıyla üzerine çekiyor. Hasılı çok büyük bir mecburiyet yoksa tercihinizi manuelden yana kullanmanızı naçizane tavsiye ederim.
Doğru söylüyorsunuz hocam ancak şahsi olarak almayacağım için ve aile büyükleri aktif olarak kullanacakları için otomatik bakıyoruz. Manuel düşünseler daha güzel araçlar var ama illada otomatik istiyoruz diye tutturdular. Söylenildiği gibi otomatikte fiatın sıkıntıları büyükse alternatif araçlara bakmaya başlayacağız. C3 lerede bakıyorum çok eski olmaması ve dolu olması sebebiyle, tabi c4 daha iyi ancak bu bütçeye eski araçlar denk geliyor, hayırlısı bakalım kısmet. Aramaya devam ediyoruz. Sizlerde bana tavsiyede bulunrsanız memnun olurum, dediğim gibi 30-40 arası maximum 42ye kadar otomatik, hb 2010 üstü temiz kazasız değişensiz bir araç bakıyoruz.
40dan aşağı otomatik fiesta bulamıyorum, hep 42den başlıyor bende mi bir sorun var acaba
arkadaşlar acaba cruze alsam daha mı mantıklı olur? 1.6lt plus otomatiklerin piyasası nedir? Örneğin linkteki araç alınır mı, ne kadar vermeliyiz? Fiyat seviyesi nedir? Önerir misiniz? Saygılar.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-metal-auto-dan-tam-otomatik-2012-model-chrolet-cruz-en-ful-model-300134616/detay
Ezeldenberi
03/06/2016, 00:10
Ali bey, cruze hakkında pek bilgili değilim ancak ikinci elde biraz sıkıntılı gibi. Benim abi otomatik sedan 2015 corolla'dan geçen hafta tüplü otomatik 2009 fiesta'ya geçiş yaptı. Araçla geçen gün beraber gezdik vites geçişleri sessizliği çok hoşuma gitti.
Size sah. Az km bitane buldum pazarlık yapıp alın derim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-orjinal-hatasiz-fiesta-tam-otomatik-titanium-full-301365515/detay
Ali bey, cruze hakkında pek bilgili değilim ancak ikinci elde biraz sıkıntılı gibi. Benim abi otomatik sedan 2015 corolla'dan geçen hafta tüplü otomatik 2009 fiesta'ya geçiş yaptı. Araçla geçen gün beraber gezdik vites geçişleri sessizliği çok hoşuma gitti.
Size sah. Az km bitane buldum pazarlık yapıp alın derim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-orjinal-hatasiz-fiesta-tam-otomatik-titanium-full-301365515/detay
sağolun hocam alternatiflerim arasına aldım, cruzelarada göz atıyorum özellikle verdiğim linkteki araç hasar kayıtsız ise 36civarına verirse ciddi ciddi almayı düşünüyorum. Sizin verdiğiniz ilanıda alternatife aldım güzel görünüyor, teşekkür ediyorum.
aynısı ben de var
dynamic degil ama
cok memnunum
yumuşak direksiyon yokus kalkıs desteği sessiz motor ve eco modda düşük yakıt sarfiyatı en sevdigim özellikleri
40 Bin küsürde bi abimizde yaris var 2008-yada 2009 model olması lazım ilk sahibi. kolayına bulunmaz o şekilde araba. otomatik düşünürseniz telefonunu verebilirim.
ben de çok memnunum
benzin alırsan ortalama 30 kuruş yakarsın
lpg takarsan sorunsuz bir şekilde kullanır 20 kurus yakarsn
dizelini alırsan en az 5bin fark ödeyip benzinli kadar temizini bulamazsın
dualogic vitesten de memnun kalırsın, city ve eco özellikleri de basarılı