PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACIL YARDIM! YARDIMINIZA IHTIYAC VAR.

martinenrique
27/05/2016, 12:57
İyi gunler.

Aracımın dun guvendıgım bır usta aracılıgıyla 105 bın km de baskı balatası degıstı. Sorun su kı 1.vıteste bazen kalkıslarda asırı tıtreme sılkeleme ve vuruntu yapıyordu ama dıger herhangı bır sorun yoktu bende heralde debrıyaj nedenıyle dedım degıstırdım fakat sorun daha da arttı ve araba kalkıslarda ınanılmaz tıtrıyor vuruntu yapıyor sankı motoru bırakıcaz gıbısınden.

Duz yolda hareketsız gaz vermeden debrıyaja basıp hafıf cekerek kaldırıyım dedım araba bır ılerı bır gerı gıdıyor gelıyor gıbı hıssettım.

Usta tum kontrollerı yaptı fakat bıse bulamadı sanzımandan kaynaklanan bır sıkıntı olabılır gostermek lazım fakat sana pahalıya patlayabılır dedı bende sımdılık dusunıyım dedım. ARACIM LPG LI LPG ILE ILGILI BIR SIKINTI OLABILIR MI YOKSA BUJILER GIBI KOLAY BIR YERDE CIKABILIR MI?

Bunun sebebı nedır ne olabılır? Boyle bır sorun yasayan daha once varsa nerede hallettı ne kadara maloldu? Veya ıstanbul avrupa yakası maslak oto sanayı cıvarında tavsıye edebılcegı bır usta var mı?

Lutfen yardım edın durum bayaa canımı sıkıyor.

ORS15
27/05/2016, 13:22
can bey,
benim araç dizel, LPG kullandım ancak yaklaşık 5 yıl önceydi. şöyle yardımcı olmaya çalışayım. debriyaj ve baskı balata başıma geldi bunun hakkında , bilgilendirmeye çalışayım.

Bu sıkıntı baskı balatanda olur.Şöyle, baskı balata bitmesine yakın bu tarz sorunlar yapar bazen de yarıya geldiği zamanda yapar, o zaman birazcık yarım debriyaj yaparsın sorun çözülür. Ancak siz yeni değiştirmişiniz bence volanda da olabilir.yani baskı balatanın kavrama yaptığı yüzey, buda volan dişlisidir.

bence ilk olarak LPG ve bujilerine baktırın.örnek: ateşleme sırası bozulmuş olabilir yani bir tanesi düşük devirlerde ateşleme yapmıyordur veya LPG sistemin tıkalı bir filtre vardır. Düşük devirlerde tam gaz geçişine izin vermiyordur. Bu yüzdende araç kafa sallar veya motor titrer. Bunlar bakıldıktan sonra eğer hala geçmezse volan dişlisine tornada temizlettirin biraz kullandıktan sonra debriyaj balatası tornalanmış volana alışınca ,sorun kalmaması gerek.

Ezeldenberi
27/05/2016, 13:34
Benzer bir paylaşımdan alıntıdır:
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/45272-kalkarken-arac-titremesi-sorunu.html?highlight=titreme

Alıntı iboturka
Merhabalar,

1.4 Fire punto aracım var,

birinci viteste kalkarken arabanın her yeri titriyor patinaj mı çekiyo diye düşünüyorum ama o kadar hafif kalkış yapıyorum yine yapıyor. ara viteslerde de birden viteş düşürünce arada bir titreme yapıyor. debriyajı değişik şekilde kullanmayı deniyorum yine yapıyor alışamadım mı yoksa baskı-balata da mı sıkıntı var bilmiyorum

yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Vitesinizi boşa alın gaza ani yüklenin silkelenerek gazyemeye başlayıp sonra normale dönüyorsa Öncelikle avans ayarını düzenleyen elektronik ünite sonra bujiler ve sonrasında buji kablosundan şüphelenilir.Gaz yemede sorun yok ise debriyaj gaz oranını ayağınızla iyi ayarlıyamıyorsunuzdur.Baskı balatanız eski ise baskı yayı esnekliğini yitirmiştir buda kalkışta titremeye sebep olur,Set olarak değiştirmelisiniz.

martinenrique
27/05/2016, 13:45
Ali ve Zafer bey oncelıkle cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım.

Benımde arastırmalarım sonucu atac lpglı ıse genellıkle bundan kaynaklanabılıyor dıyorlar. Lpg kontrollerını de ıslerımden dolayı gecıktırmıstım maalesef. Bugun kontrollerını yaptırıcam olumlu veya olumsuz dıger arkadaslarımız ıcın sonucu bıldırıcem. Umarım buyuk bır masraf cıkmaz. Herkese ıyı gunler.

ORS15
27/05/2016, 13:54
can bey, gelişmeleri buradan paylaşırsınız, sorunda devam ederse, bir çözüm yolu buluruz diye düşünüyorum. şimdiden kolay gelsin...ama anlattıklarınıza göre bence volan...inşallah LPG den çıkarda, plastik bir filtre değişir 3 TL ye:)

punto1414
27/05/2016, 14:14
baskı balatayı değiştirip volana bakmayan şahıs ve o aracı o şekilde teslim eden şahısa bence çok güvenmeyin..O kişiden usta falan olmaz.