Orijinalini görmek için tıklayınız : 160 bin bakımı hakkinda
Mrb arkadaşlar.yeni uyeyim.160 bin bakımı için servise gittim.triger zinciri bakımı ve tüm masraflari 1.700 TL dendi.2 tane sol sağ far değişimine de 1050 TL dendi.sizce pahalı mi. Yardımcı olurmusunuz
Ezeldenberi
23/05/2016, 22:34
Öncelikle hoşgeldiniz,aracınız hakkında daha detaylı bilgi paylaşabilir misiniz? Yakın zamanda triger değişimi yaptıran arkadaşlar size yardımcı olacaktır. Farlar için de istenen ücret çok uçuk. Yedek parçanın gidin alın oto elektrikcide taktırın.
Triger için paylaşım burada.https://forum.grandepuntotr.com/genel/60646-185-bin-km-de-triger-zinciri-degisimi.html?highlight=Triger
canulgen
23/05/2016, 23:12
Tam yerine geldin. 2009 1.3 MJET 75 BG aracım 150.000 KM oldu. Geçen hafta motor kaputunu kaldırdım ince bir ses geldiğini duydum. Sonra 1-2 ustaya gösterdim ve Triger Zincir değişiminde hemfikir olduk.
Buradaki öneriler ile Bostancı RESE OTO'ya gittim. Öncelikle triger zinciri ve genel bakım için 600 TL ye anlaştık. Triger değişecek, yağ, hava,polen filtreleri ile yağ değişimi yapılacaktı.
Recai Usta motoru açına öyle bırakmamış sağolsun. Şarj kasnağı 2 yöne de dönüyormuş, değişti. V Kayışı değişti, V Kayışı Kütüklü bilya değişti, yağ pompa contaları değişti. ön krank keçe ve civataları değişti.
Aslında başka birçok serviste belki kontrol bile edilmeyecek yerleri etmiş, tüm çıkan parçaları da kenarda saklamış. Geldiğimde işlemler bitmişti. Birlikte kontrol ettik. Detaylı olarak işlemleri anlattı. Araban çok temiz, satma bunu sakın dedi sağolsun :)
Tüm bu işlemler için 1.100 TL ödedim. Aracın tüm vidalarını elden geçirmiş, kapıları yağlamış, biconları bile kontrol etmiş.
Açıkçası önce anlaştığımız fiyat üzerine çıkınca biraz sitem ettim ama çok iyi bir bakım süreci oldu araç için. Kasislerde eskisi gibi titremiyor :)
halilimo
23/05/2016, 23:59
Sanayide bu isi yaptircaksaniz bu isi bilen daha once yapan referans verilen ustalarda yaptirmalisiniz. Orjinal parca yag pompasiyla birlikte 350 400 tl tutar iscilikte 200 250 oluyor. İki far niye degisiyor.