Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima Bakımı
cavalier79
16/05/2016, 16:02
Arkadaşlar Merhaba,
İstanbul tercihen Anadolu yakasında Klima bakımı yaptırabileceğim.
Öneriniz varmıdır?
feyzullah
16/05/2016, 16:57
Bende klima bakımı yaptırmayı düşünüyorum. Servisi aradım gaz dolumu 110 tl dediler. Sizce fiyat nasıl dışarıda ne kadara yaptırılabilir ortalama.
halilimo
16/05/2016, 18:02
Klima bakimindan kastiniz nedir? Gaz bosaltip doldurmak mi?
feyzullah
16/05/2016, 21:03
Klima bakimindan kastiniz nedir? Gaz bosaltip doldurmak mi?
Ben gaz boşaltıl doldurtmayı planlıyorum başka bir sorunum yok klimayla ilgili. Aracı alalı 2 yıl olacak hiç gazına bakılmadı klimanın. Son günlerde soğutma bira zayıfladı gazın azaldığını düşünüyorum.
Konu açılmışken sormak istedim; benim soğutmada bir problem yok gibi ama kötü koku oluyor; filtreyi değiştirmek yeterli midir + klima bombaları diye satılan ürünleri de ek olarak kullanmaya gerek var mı ?
halilimo
16/05/2016, 22:45
Ben gaz boşaltıl doldurtmayı planlıyorum başka bir sorunum yok klimayla ilgili. Aracı alalı 2 yıl olacak hiç gazına bakılmadı klimanın. Son günlerde soğutma bira zayıfladı gazın azaldığını düşünüyorum.
Gazin durumu pc ye baglaninca goruluyor. Baktirin bosa masraf olmasin. Filtreyi ne kadar surede degistiriyorsunuz?
Konu açılmışken sormak istedim; benim soğutmada bir problem yok gibi ama kötü koku oluyor; filtreyi değiştirmek yeterli midir + klima bombaları diye satılan ürünleri de ek olarak kullanmaya gerek var mı ?
Toz kokusu geliyorsa filtreyi degistirin.Stac Italy KLİMA TEMİZLEME İlacı 090150 Fiyatı - Taksit Seçenekleri (https://www.hepsiburada.com/stac-italy-klima-temizleme-ilaci-090150-pm-otm090150)
Ben bu urunu kullanirim her filtre degistirmemde.
feyzullah
16/05/2016, 22:52
Filtre değişeli 1 ay olmadı boschun karbonlu filtresini taktık montajında sorun yok. Bilgisayara bağlayınca kodu kaç veya tam olarak neye bakmamız gerekir çıkan ekranda
Fırat beyin sorusuna kimse cevap vermemiş bende anadolu yakasındayım muhtemelen haziran ortası gibi bakıma gidicem ve klimayla ilgili geçen yıla oranla biraz soğutması az gibi geldi bende bi baktırıcam ümraniye tarafındayım olurda işten anlayan bi yer bulursam sizede bilgi veririm
Kadosanda bi yere gitmiştim,tavsiye üzerine,bakım yaptırmıştım geçen sene,gazını değiştirmişlerdi.100₺ gibi bi rakam vermiştim ama ismi yanlış hatırlamıyosam Eoe klimaydı sanırım.ben kasnağı değiştirirler mi acaba diye gitmiştim,olmayınca bakım yaptırmıştım,klima biraz daha soğutmaya başladı.googledan yol tarifi alabilirsiniz
Sent my iPhone using
halilimo
17/05/2016, 00:01
Filtre değişeli 1 ay olmadı boschun karbonlu filtresini taktık montajında sorun yok. Bilgisayara bağlayınca kodu kaç veya tam olarak neye bakmamız gerekir çıkan ekranda
Modifiyeliyle bakmak gerek heralde bizim baktigimiz oyleydi. Degistircektim bende bakinca gazin degeri normaldi degistirmedim.
polen filitresini değiştirtin !
cavalier79
17/05/2016, 08:38
Bakımdan kastım ,
Sistem bileşenlerini kontrol ettirmek , gaz eksikse tamamlatmak gibi,
Ses yada bir aksilik yok ama araç 10 yaşında , soğutması illaki düşmüştür düşüncesindeyim.
Başka yaptırmak isteyen olursa güzel bir yer bulup beraber gidilebilir
Hem küçük bir etkinlikle olmaz mı ?
cavalier79
17/05/2016, 08:41
Genel olarak baktığımda ilk refleks filitre ama kokunun kaynağı evapatör ve evapatörün altında bulunan tahliye hattının sorunları olabilir miş !!
Kadosanda bi yere gitmiştim,tavsiye üzerine,bakım yaptırmıştım geçen sene,gazını değiştirmişlerdi.100₺ gibi bi rakam vermiştim ama ismi yanlış hatırlamıyosam Eoe klimaydı sanırım.ben kasnağı değiştirirler mi acaba diye gitmiştim,olmayınca bakım yaptırmıştım,klima biraz daha soğutmaya başladı.googledan yol tarifi alabilirsiniz
Sent my iPhone using
ben bakımı orda yaptırıyorum eoe nerede bilmiyorum ama ustanın kimacıyı gözüm kesmez tatmin olmazsam oraya bi uğrarım
Ezeldenberi
17/05/2016, 22:58
Arkadaşlar bizim araçların, klima atık su tahliye hortumu görebileceğimiz bir yerdemidir? Bu güne kadar aracın altında hiç klima atık suyu göremedim o açıdan sordum. Şimdilik çok şükür koku falan yok.
ibrahimaydin
18/05/2016, 09:39
Arkadaşlar bizim araçların, klima atık su tahliye hortumu görebileceğimiz bir yerdemidir? Bu güne kadar aracın altında hiç klima atık suyu göremedim o açıdan sordum. Şimdilik çok şükür koku falan yok.
Karadenize gelin de klima atık suyu nasıl olur bir görün :) Musluktan akarcasına maşallah :) Atık suyun miktarı havanın nemiyle alakalıdır.
Ezeldenberi
18/05/2016, 10:21
Adana'ya yazın yolun düşerse dünyanın kaç bucak olduğunu o zaman görürsün. Benim evdeki klima sadece bir gecede 20 lt lik bidonu doldurmayı bırak birde taşıyor.
ibrahimaydin
18/05/2016, 15:36
Adana'ya yazın yolun düşerse dünyanın kaç bucak olduğunu o zaman görürsün. Benim evdeki klima sadece bir gecede 20 lt lik bidonu doldurmayı bırak birde taşıyor.
Kesinlikle haklısınız Zafer bey. Adana'nın sıcağı konusunda size katılıyorum. İki yıl çalışmıştım. Klima tahliye borusunu birebir görmedim ama tahliye borusu ön sağ farın hizasında radyatörün oraya veriyor suyu. Geçen kaputu bi açıp bakayım nevar neyok herşey yerinde mi diye, şase demirinin orası hep ıslanmıştı. Dedim ahada radyatörü deldik, iş çıktı kafamıza. Kardeşimi çağırdım baktı, abi klima suyu o dedi :) Ordan biliyorum Zafer bey.
ibrahimaydin
18/05/2016, 15:41
Mafra Antibakteriyel Araç Klima Dezenfektanı (Odorbact) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/mafra-antibakteriyel-arac-klima-dezenfektani-odorbact-p-OTVR1)
Bununla havalandırma sistemini temizledim. Hem havalandırmanın hem de aracın içinin havası değişti. Arabaya binince eski araba gibi kokuyordu içi. Şimdi sıfır araç gibi kokuyor :)
Kullanımı şu şekilde; Araç çalışır vaziyette, Fan hızı sonda, iç sirkülasyon açık, kompresör devrede, bütün hava çıkışları açık, camlar kapılar kapalı. Tüpün üstünde mandalı var. basınca hava çıkıyor içinden. Mandala basıp yolcu ayak tarafında iç sirkülasyonun hava aldığı yere yakın bir şekilde tüpü yere koyuyorsun. 10 dk bu şekilde araç içinde borularda gaz dönüyor sürekli. 10 dk sonra aynı şekilde kapıları açıp havalandırmak yeterli. Ve mutlu son Tabi polen filtresinin yeni olması lazım. Polen filtresini söküp filtresiz vaziyette kapağını kapatarak yapmak lazım aslında ama ben uğraşamadım. Saygılar.
AykutCelebi
18/05/2016, 15:56
Kullanımı şu şekilde; Araç çalışır vaziyette, Fan hızı sonda, iç sirkülasyon açık, kompresör devrede, bütün hava çıkışları açık, camlar kapılar kapalı. Tüpün üstünde mandalı var. basınca hava çıkıyor içinden. Mandala basıp yolcu ayak tarafında iç sirkülasyonun hava aldığı yere yakın bir şekilde tüpü yere koyuyorsun. 10 dk bu şekilde araç içinde borularda gaz dönüyor sürekli. 10 dk sonra aynı şekilde kapıları açıp havalandırmak yeterli. Ve mutlu son Tabi polen filtresinin yeni olması lazım. Polen filtresini söküp filtresiz vaziyette kapağını kapatarak yapmak lazım aslında ama ben uğraşamadım. Saygılar.
Tavsiye ettiğiniz ürün çok hoşuma gitti. Bende klima açıkken koku değil de, normal havalandırma açıkken pis bir koku geliyor. Özellikle yetkili servisten aldıktan sonra bu koku başladı. :( Acaba klima değilde direk havalandırmayı açıp uygulasam bu ürünü, işe yarar mı ?
ibrahimaydin
18/05/2016, 16:19
Aykut bey koku havalandırma borularından geliyor. Klima veya fan havayı aynı yerden üfler. Kış aylarında havalandırma borularında biriken toz, nemin etkisiyle bakteri üretmeye başlar ve borularda kurtcuk solucan böcek larvaları ürer ve zamanla koku yapar. Kokudan ben bu şekilde kurtuldum.
ibrahimaydin
18/05/2016, 16:22
Tavsiye ettiğiniz ürün çok hoşuma gitti. Bende klima açıkken koku değil de, normal havalandırma açıkken pis bir koku geliyor. Özellikle yetkili servisten aldıktan sonra bu koku başladı. :( Acaba klima değilde direk havalandırmayı açıp uygulasam bu ürünü, işe yarar mı ?
Kullanım şeklini aynen anlattığım gibi uygulayın, havalandırmada da klimada da kötü koku gelmeyecektir. Uygulama harfiyyen yapılırsa tam etkili oluyor.
AykutCelebi
18/05/2016, 16:23
Kullanım şeklini aynen anlattığım gibi uygulayın, havalandırmada da klimada da kötü koku gelmeyecektir. Uygulama harfiyyen yapılırsa tam etkili oluyor.
Kullanım şeklini anladım. Yanlız dediğim gibi klima açıkken benden kötü koku gelmiyor, normal havalandırmayı açınca geliyor. Klimayı devreye alınca koku bir anda gidiyor zaten. O yüzden acaba uygularken direk havalandırmayı mı açsam diyorum.
ibrahimaydin
18/05/2016, 16:29
Olmazsa iki kutu alıp birini klima kapalı birini klima açık uygularsınız Aykut bey. Ürünün türevleri ve daha ucuzları da var.
Havalandırmadan kötü koku olayı bende de vardı.gaz doldurtup,klimayı temizlettiğim yerde,yukarda arkadaşın bahsettiği,araç içine uygulanan spreyi kullandılar.15 dk kadar araç ve klima çalıştı,camlar kapalı.o koku gitti fakat bu sene yine var.sanırım o sprey anca 1 sezon dayanıyor.şu an yeniden yaptırmam lazım,havalandırmadayken pis bi koku geliyor.
Aslında klimayı kapatırken hep dikkat ederim,önce havalandırmaya alırım,soğuk akım kesilip ılık hava gelene kadar havalandırmayı çalıştırırım,boruların içinde soğuk hava kalmasın diye ama yine de engel olamadım kokuya.
Sent my iPhone using
İnternette baktım birkaç çeşit polen filtresi var hangisini almamı önerirsiniz standarttır diye tahmin ediyorum bunları ama 1.3mj 90hp 2008 aracım
feyzullah
20/05/2016, 00:29
İnternette baktım birkaç çeşit polen filtresi var hangisini almamı önerirsiniz standarttır diye tahmin ediyorum bunları ama 1.3mj 90hp 2008 aracım
Ben Bosch'un carbonlu filtresini almıştım yıl başında. Aynı zaman da yağ ve hava filtresi de vardı internette kampanyalı fiyata denk gelince hepsini bir arada çıkarmıştım. Satıcı size aracınızın şase numarasını sorar istediğiniz filtrenin aracınıza uygun olup olmadığını teyit edere ve sonrasında alışverişinizi tamamlarsınız.
Ezeldenberi
20/05/2016, 23:07
Kesinlikle haklısınız Zafer bey. Adana'nın sıcağı konusunda size katılıyorum. İki yıl çalışmıştım. Klima tahliye borusunu birebir görmedim ama tahliye borusu ön sağ farın hizasında radyatörün oraya veriyor suyu. Geçen kaputu bi açıp bakayım nevar neyok herşey yerinde mi diye, şase demirinin orası hep ıslanmıştı. Dedim ahada radyatörü deldik, iş çıktı kafamıza. Kardeşimi çağırdım baktı, abi klima suyu o dedi :) Ordan biliyorum Zafer bey.
İbrahim bey, bugün polen filtresini değiştirmek için filtrenin takıldığı yeri açtım. Atık su tahliye hortumu polen filtresinin 30-40 cm gerisinde yolcu taraf havalandırma ızgarasının hemen hemen karşısına denk geliyor. Burada atık suyun siyah yumuşak bağlantı hortumu var. Bağlantısını söktüm içine biraz deterjanlı su döktüm, hemen aracın altına baktım ve su akıyor tıkanıklık yokmuş. Akan yer ise içerideki su tahliye hortumunun direk aşağısına denk geliyor. Akan suda egzoz borusunun üstüne düşüyor.
Sonuç, sizin aracın radyatör veya bağlantı hortumlarında bir kaçak olma ihtimali yüksek görünüyor. Radyatörün su seviyesini kontrol etmemiş iseniz , hemen bir bakın derim.
ibrahimaydin
21/05/2016, 10:45
İbrahim bey, bugün polen filtresini değiştirmek için filtrenin takıldığı yeri açtım. Atık su tahliye hortumu polen filtresinin 30-40 cm gerisinde yolcu taraf havalandırma ızgarasının hemen hemen karşısına denk geliyor. Burada atık suyun siyah yumuşak bağlantı hortumu var. Bağlantısını söktüm içine biraz deterjanlı su döktüm, hemen aracın altına baktım ve su akıyor tıkanıklık yokmuş. Akan yer ise içerideki su tahliye hortumunun direk aşağısına denk geliyor. Akan suda egzoz borusunun üstüne düşüyor.
Sonuç, sizin aracın radyatör veya bağlantı hortumlarında bir kaçak olma ihtimali yüksek görünüyor. Radyatörün su seviyesini kontrol etmemiş iseniz , hemen bir bakın derim.
Teşekkürler Zafer bey. Radyatör suyunda bi eksilme yok. Park ettiğim yere yokuş inerek gelmiştim. Klima suyu oraya akarak gelmiş olabilir ama yine de detaylı kontrol edeceğim. Uyarınız için çok sağolun.
Ezeldenberi
01/07/2016, 01:06
Klima temizliğini bir ay önce stac italy klima temizleme spreyi ile yaptim. Uygulamayı polen filtresinin olduğu yere bolca ve havalandırma kanallarına sıkarak yaptım. Ardından kapılar kapalı şekilde soğukta ve sadece fanda 10'ar dk çalıştırdım. Havaların aşırı sıcak olmasından dolayı ürün araca dip köşe nüfus etti. Ürünün çok keskin bir kokusu var,ancak bir hafta sonra normale dönüyor. Artı bir şişe hem aracın hem evin klimasına yeterli geldi ve klimalarin soğutması sanki daha etkili oldu.