Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto ve TSI Polo
Grandepunto01
14/05/2016, 19:25
arkadaşlar şu an 2006 grande punto 1.4 fire model aracı kullanıyorum.Bugün yakıt tüketim ortalamasına baktığımda ortalama 6.2litre görünüyordu şehiriçi şehirdışı ortalama şekilde.Trip tuşuna basarak sıfırlanıyormuş sanırım.İlk defa bugün sıfırladım.Tekrardan ölçmek için yakıt tüketimi tam kafamda otursun diye.Ama yeni bi araç düşünüyoruz.Babam yakıt tüketimi konusunda bunun gibi üzmeyecek bi araç arıyordu aklıma 1.2 tsi motor polo geldi.Sizce bu araçla arada fark oynar mı?Hangisi fazla veya az yakar?Çok sakin kullanıcıyız ikimizde.
Merhabalar hocam, yeni alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun. polo otomatikse uzak durun, hem sıfırından hem de ikinci elinden. Müşterilerini dünya çapında yıllardır kandırdıklarını akılda tutarak uluslararası sitelerde (ülkemizde doğuş korkusundan sanırım haber bile olmuyor) vw grubu araçların (yakın zamanda mitsubishinin de Japonya araçlarında çıktı) yakıt tüketim değerlerinin (ki bu rakamlar firmaların endi beyanlarıdır -ayrı bir skandal, AB düzeltmeye niyetlendi, bakalım adalet mi kazanacak lobi mi-) gerçeği yansıtmadığı haberlerine bir bakın derim. LPG düşündüğünüz takdirde ise uygun sistemler neredeyse 2 kat daha pahalı.
Punto'ya benzinli olarak biniyorsanız 1.2 TSI (sakin kullanmak koşuluyla tabi) Punto'dan bile az yakacaktır.
TSI daha az yakar. Hatta TSI DSG daha da az yakar. Alabiliyorsanız DSG alın derim.
Emre9110
19/05/2016, 16:02
DSG şanzumana bulaşmayın. Elinde kalıyor milletin donanımhaberde onlarda konu var.
1,2 tsi ciddi anlamda sakin kullanmayla çok az yakıyor hem benzinli hem az yakması çok güzel bişey ama dsg konusunda arkadaşlara katılıyorum Dsg şanzımanlı bi araç almayın sakın
puntodan sonra polo dar gelecektir tavsiyem,skoda rapid ya da seat toledo 1.2 tsi style 110 beygir olanlarından yayla gibi araç 6 ileri ve gayet seri 6.vites 3500 devirde 170 yapıyor. çok sürat yapmazsan da ortalama benzin tüketimi de 6-6.5 litre