Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haziranda İtalya Torino'ya fiat ile görüşmeye gidiyorum.

ORS15
25/04/2016, 09:27
Arkadaşlar haziran ayında malumunuz Avrupa'ya vizeler kalkacak. Bende puntoyla ilk Avrupa turumu İtalya'da Torino ya yapmaya karar verdim.TR plakalı ve bir punto ile İtalya sokaklarında dolaşmak istiyorum. İlgi çeker galiba İtalya'da:). Tabi buraya gitmişken Fiat fabrikasına uğramak istiyorum. Fiat fabrikasında bulabildiğim en yetkili kişiye, Türkiye'de yaşadığımız sorunları anlatacağım ve yetkili servislerin kafalarına göre yaptıkları uygulamalardan bahsedeceğim. Türkiye'de Fiat'ın marka değerinin düşürdüklerini ve servislerin keyfi keder uygulama yaptıklarından anlatacağım. Tabi gitmişken de 30 km bakımı Torino da, bir yetkili servise yaptıracağım:) şimdiden hazırlıklara başladım:)

tayfux
25/04/2016, 09:41
hocam gazan mübarek olsun :)

ibrahimaydin
25/04/2016, 09:44
Hayırlı yolculuklar şimdiden. Güle güle gidip gelirsiniz inşallah. Bol bol foto bekliyoruz.

Keremm06
25/04/2016, 10:01
Cok iyi bir plan.iyi yolculuklarr

hakankarad
25/04/2016, 10:06
Ali Bey Hayırlı yolculuklar. Düşüncen için teşekkür ederim. Saygılar,

punto1414
25/04/2016, 10:11
Usta sen olayı astın harbiden hayırlı yolculuklar

ORS15
25/04/2016, 10:15
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. İnşallah nasip olur. bende merak ediyorum, neler olacak:) Torino da inşallah basın muhabirleri ile de karşılaşırım, Tofaş veya Türkiye Fiat hakkında röportaj da yapmak isterim gitmişken:)

Ezeldenberi
25/04/2016, 10:24
Çekilin yoldan çılgın Türkler geliyor:)
Ali bey, keşke imkanımız olsada şu şehir buluşmaları gibi 100-200 adet cik Punto'larla peş peşe TORİNO'yu işgal etsek acaba nasıl olurdu :)

ibrahimaydin
25/04/2016, 10:34
Ali bey, keşke imkanımız olsada şu şehir buluşmaları gibi 100-200 adet cik Punto'larla peş peşe TORİNO'yu işgal etsek acaba nasıl olurdu :)

:) Süper olur yav.

ORS15
25/04/2016, 10:43

tek kelimeyle harika olurdu:)

Ezeldenberi
25/04/2016, 11:12
Bence güzel bir etkinlik olarak, imkanı olan arkadaşlara buradan ,
" Punto'nun anavatanı TORİNO 'ya"
diye çağrı da bulunulsun....Bence bu iş tutar .
Haydi hayırlısı bakalım....

occupyist
25/04/2016, 11:14
Ali Bey, iyi yolculuklar şimdiden. Gitmişken bir ara forumda sizin de yorum yazdığınızı hatırladığım "lok lok" sesi de sorarsanız makbule geçer :) Gerçi İtalya yolları ve ülkemiz yolları arasındaki fark ortadayken oradaki sürücülerde ne "lok lok" ses vardır ne de başka sesler :)

ORS15
25/04/2016, 11:25
Ali Bey, iyi yolculuklar şimdiden. Gitmişken bir ara forumda sizin de yorum yazdığınızı hatırladığım "lok lok" sesi de sorarsanız makbule geçer :) Gerçi İtalya yolları ve ülkemiz yolları arasındaki fark ortadayken oradaki sürücülerde ne "lok lok" ses vardır ne de başka sesler :)

Yasin bey, sorarım tabi ama şimdi oranın yollarında tahminim tık ses gelmez, standart söyledikleri şeyleri söylerler bu araç gayet normal derler:)))))) tabi kendilerini baya zorlayacağım o konuda emin olabilirsiniz:)bütün servis formlarını götüreceğim , bizim forumdan da bahsedeceğim girip bakmalarını isteyeceğim. Buradaki şikayetlerin veya sorunların çözümsüzlüğünü anlatacağım. İnşallah İngilizceleri yeter. Yada diyorum biraz İtalyancamı öğrensem:)

ORS15
25/04/2016, 11:32
Bence güzel bir etkinlik olarak, imkanı olan arkadaşlara buradan ,
" Punto'nun anavatanı TORİNO 'ya"
diye çağrı da bulunulsun....Bence bu iş tutar .
Haydi hayırlısı bakalım....

Zafer bey ciao, sono d'accordo:)

onrxx
25/04/2016, 12:20
''haziran ayında malumunuz Avrupa'ya vizeler kalkacak'' İlahi Ali bey çok güldüm ya :) Artık haziranda vizeler kalkmazsa forumca piknik düzenleyip gideriz :)

ORS15
25/04/2016, 12:38
''haziran ayında malumunuz Avrupa'ya vizeler kalkacak'' İlahi Ali bey çok güldüm ya :) Artık haziranda vizeler kalkmazsa forumca piknik düzenleyip gideriz :)

Onur bey, Vizeler kalkarsa gidicem kafayı koydum:) vizeler kalkmazsa bir pinik yapabiliriz çok güzel olur:)hatta bir basın acıklaması gibi bir şey yapsak sesimizi dururuz valla:)

ORS15
25/04/2016, 12:43
Eşim de bana katıldı, hak veriyorum dedi, gidelim diyor, torino'ya:)

halilimo
25/04/2016, 13:23
Ali Bey iyi yolculuklar. Eger fiat ilgilenmezse yazin buraya 1. Torino kusatmasina gelelim hemen:D

ORS15
25/04/2016, 13:29
Halil bey, desteğiniz için çok teşekkür ederim, valla kalabalık gitsek dünya bizi konuşur ve süper olur:))) , Türkler Torino'yu geldi diye:) ben 2000 km yol gideceğim onlar ilgilenmeyecek:)))

onrxx
25/04/2016, 13:36
Ali bey vizeler kalkmasa da umarım bir gün yolunuz düşer ve giderseniz.

ORS15
25/04/2016, 13:44
Ali bey vizeler kalkmasa da umarım bir gün yolunuz düşer ve giderseniz.

onu bey teşekkürler, inşallah..

slmnky
25/04/2016, 13:46
tek kelimeyle harika olurdu:)

200 - 300 adet aynı marka/model aracı eylem yaparlar kanısıyla sokmayabilirler :)

ORS15
25/04/2016, 13:55
200 - 300 adet aynı marka/model aracı eylem yaparlar kanısıyla sokmayabilirler :)

sıkıntı olmaz, çocuklarımız doğduğu toprakları gitmeye hakları var:)) bakarız öyle bir sıkıntı olursa,grup grup gireriz İtalya'ya, sonra yelkenler fora:)

Ezeldenberi
25/04/2016, 14:09
Ali bey,kısmet olur da giderseniz bizim Punto'ların kronik tüm arızalarını ve servislerin bize kırk dereden su getirmelerini anlatırsınız.
Aslında size formun yöneticileri(Punto uzmanları) kocaman liste yapmalı.
1-City mod(bazı arkadaşlar parayla, bazısı mahkeme kararlarıyla yaptırması)
2-Kapı gergileri(şuan benim kapılar (eşşek gibi afedersiniz aiaiai)değişim için sevise gittim olumsuz yanıt aldım.
3-Sararıp solan arabanın tek reklamı olan FİAT logoları(şuan benimkiler çok kötü)
3-Araçlarımızda olmayan kapı içine toz almasını, artı sesi kesecek olan fitilleri(Fiat hangi kafayla bunu araca takmaz!)
Gibi maddeler benim aklıma gelenler bunlar.

ORS15
25/04/2016, 15:33
zafer bey ,nasip olursa gidersem, sizin yazdıklarınıza notlarıma ekledim ileteceğim:) en çok oradaki puntoları merak ediyorum, acaba onlarda da aynı bizimkiler gibi kronik sorunları var mı? imkanım olursa 1.9 puntolar var , bir test sürüşü yapmak istiyorum:)

occupyist
25/04/2016, 15:51
zafer bey ,nasip olursa gidersem, sizin yazdıklarınıza notlarıma ekledim ileteceğim:) en çok oradaki puntoları merak ediyorum, acaba onlarda da aynı bizimkiler gibi kronik sorunları var mı? imkanım olursa 1.9 puntolar var , bir test sürüşü yapmak istiyorum:)

"acaba onlarda da aynı bizimkiler gibi kronik sorunları var mı?" cümlenizi içeren şikayetlerimizi TOFAŞ A.Ş. yetkili servislerine iletince başlıyorlar şöyle demeye; "forumlarda her yazılana inanmayın. Sizin dediğiniz hiçbir şey kronik sorun değil. Bir sorunun kronik olması için......." diye devam ediyorlar. Ne "city arızası", ne "yolcu airbag çatlağı", ne "amortisör takozları", ne "kapı gergileri" hiçbiri onlara göre kronik arıza değil. Tabi, İtalya bu konuda ne diyor öğrenmek lazım :)

halilimo
25/04/2016, 16:00
Ali Bey ta Türkiye den geldim ücretsiz bakim yaparsiniz artik diye is atin:)

ORS15
25/04/2016, 16:09
Ali Bey ta Türkiye den geldim ücretsiz bakim yaparsiniz artik diye is atin:)

Halil bey, denemekte fayda var:)

volkan1065
25/04/2016, 17:33
şaka bir yana ama size orda yapacakları uygulama bölgedeki yetkili servise gitmenizi belirtebilirler birde aracın türkiyedeki servise göstermenizi talep edebilirler. Yetkili olarakta çok üst düzey biri ile görüşmeniz olabilirmi şansınız tutarmı bilemiyorum. Bunun yerine FIAT italyaya mail atarsanız bir çok yönetici bu maili görebilir.

ORS15
25/04/2016, 20:11
Volkan bey, işin şakası bir yana ama sadece fiat'a ulaşmak istesem mail atabilirdim o daha mantıklı.ben akıllarında kalmak ve yüz yüze iletişme geçip gerekirse araç üzerinde gösterip hatalarını ve buradaki tofaş ın ilgisizliğini anlatmak istiyorum.gitmeden önce gereken kişilerden randevu alırım.elimi kolumu sallayarak gitsem kimse ile görüşemem herhalde.bunun yanında diyebilirler yetkili servisle konuşun yada Türkiye'de tofaş ile görüşün işte o zaman bende italyan basınıyla konuşurum.şimdi deyebilirsiniz basını nereden bulucaksınız , arkadaşlar aracığıyla bulmak zor olmaz:) yani kararlıyım:) tabi en önemlisi TR plakalı arac ile avrupa sokaklarında dolaşmak.gercekten farklı oluyor:)

ethemyigit
25/04/2016, 23:08
oncelıkle aracınız ıle ıtalyaya gıdeceksenız ehlıyetınızı bır an once yenı ehlıyetler ıle degıstırın yoksa gumrukten daha cıkarken yunan gumrugundekı adam
aracı turk plaka gordugu an sen turk beyenınen beyenmınen deyıp bı 400 tl nı yıyıyor :)
ayrıca yesıl sıgorta yaptırman lazım gumrukte 2 haftalık sıgorta parasına burgarda vs tanıdık bulup 3 aylık yaptırabılırsın
gumruk sonrası bırcok 34 plaka turk aracı gormenız mumkun ama gecen yaz gumrukte karsılastıgım 16 plaka kırmızı evo ile öküz gibi bakıştık selektör korna vs
forumdaysa selamlar :) (benım aracta 16 plaka evo) ancak bu arkadası yunan tarafında degıl bulgar tarafında gorduk
hatta daha komık bı anı selanıkte 16 plaka punto ıle park yerı ararken ara sokaklarda bursa nılufer beledıyesının kultur gezısıne gelmıs 16 plaka otobusunun arkasına aracı park edıp gıtmek te ayrı bır anıydı yunanıstan vs yollar ıyı otoban cok pahalı degıl ama ıtalyada affetmıyorlar park pahalı cok ceza yıyebılırsın
ve hala turkıyede ınsanların hazıran ayında vizelerin kalkacagını düşünmesi inanmasıda gerçekten üzücü :(

ugurturkeli92
26/04/2016, 01:31
Arkadaşlar haziran ayında malumunuz Avrupa'ya vizeler kalkacak. Bende puntoyla ilk Avrupa turumu İtalya'da Torino ya yapmaya karar verdim.TR plakalı ve bir punto ile İtalya sokaklarında dolaşmak istiyorum. İlgi çeker galiba İtalya'da:). Tabi buraya gitmişken Fiat fabrikasına uğramak istiyorum. Fiat fabrikasında bulabildiğim en yetkili kişiye, Türkiye'de yaşadığımız sorunları anlatacağım ve yetkili servislerin kafalarına göre yaptıkları uygulamalardan bahsedeceğim. Türkiye'de Fiat'ın marka değerinin düşürdüklerini ve servislerin keyfi keder uygulama yaptıklarından anlatacağım. Tabi gitmişken de 30 km bakımı Torino da, bir yetkili servise yaptıracağım:) şimdiden hazırlıklara başladım:)

Şu çılgın Türkler :) Merak etme italyanlarla Türkler çok benzer . Ortak yönlerimiz çok o yüzden seni İtalya da geçiştireceklerdir emin ol [emoji3][emoji3][emoji3]

Sent my iPhone using

ORS15
26/04/2016, 08:41
arkadaşlar, daha önce araçla İtalya'ya gitmedim ancak Avrupa'nın bazı ülkelerine gittim ,bunun yanında Kıbrıs 'ada gittim. Evet gümrük kuralları biraz sıkı olabiliyor. Hatta TR plakalı olduğu için extradan para bile harcamak zorunda kala biliyorsunuz:) bunun yanında Sigorta olmalı, ehliyetimiz artık değişmeli, araç için bazı evraklar hazırlamak zorundasın. Benim şimdiye kadar gördüğüm en sıkı ülke İsviçre'ydi , sanmıyorum diğer ülkelerin daha sıkı ve katı olacağına.TR plakalı araçları Avrupa'da görmek gayet normal, eskiden çok nadir görünüyordu. Araçlarıyla Avrupa'ya veya yurt dışına çıkan arkadaşlar vardır. o arkadaşlar benim TR plakalı araç ile neden gitmek istememi anlarlar:) yada benim baya anım oldu TR plakalı araçlar ile:) bunun yanında İtalyanlar sallamasa ne olur:) yalnız ben biraz zorumdur uğraştırırım:) en fazla gezip gelmiş olurum İtalya'yı :)) ama bir grup halinde gitsek çok daha güzel olur:)) burada vizeler kalkmasa da olur zaten vizem var:)

Cglr06
26/04/2016, 11:10
İyi yolculuklar şimdiden güzel bir düşünce. =)

ORS15
26/04/2016, 12:02
İyi yolculuklar şimdiden güzel bir düşünce. =)

teşekkürler.. arkadaşlar sizleri de beklerim ...güzel bir yurt dışı gezisi olur:)

ORS15
04/05/2016, 14:26
arkadaşlar , bugün AB Komisyonu’ndan tarihi öneri: Türk vatandaşlarına vize kalksın. bakalım ilk adım geldi. Yavaş yavaş hazırlıklara başlıyayım artık:)