Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kopan arka cam suyu hortum düzeltmesi

aaaccc
11/04/2016, 17:39
Merhabalar, konu yanlış yere açıldıysa uygun başalığa taşınabilir.

Kronik olan sorunlardan biride arka cama su sıktığınızda cama çok az yada hiç su gelmemesidir. Bu durum için öncelikle 3.stop lambasının tıpaları çıkarılır ve eğer uç çıkmamışsa, cam suyu dolu vb gibi herşey olumluysa, bagaja su dolmuşsa; hortum kopmuş demektir. Kopan hortumu bulmak için bagaj kapağı ile kasanın sol birleşim yerinden başlanarak kopan hortum bulunur. Bu işlem için aracın sağını solunu dağıtırsınız, dağıtırken kopan tırnaklar, kablolar havada uçar ve kopan hortuma ulaşırsınız. Hortuma nasıl ek yaparım diye düşünmeye başlanır ve akvaryumculardaki ekler akla gelir. Gidip alırsınız uyar yada uymazsa yapı marketlerdeki su tesisat eklerine bakarsınız buda uymazsa bahçe bölümünde damlama eklerini ararsınız bulursunuz bir ek ve kopan kabloları tutturmaya çalışırsınız. Kablo o kadar serttirki bir türlü tutmaz, çakmak vb yanıcı maddelerle yumuşatıp takarsın eki ve bir daha ne zaman ek kopacak yoksa yine başka yerden mi kopacak düşüncelerle işlemi bitirip cam suyun gelmesininde verdiği mutlulukla yola devam edersin. Buyrun resimlet ekte.

https://uploads.-cdn.com/20160411/eacf3b7302d17df36bff29117249e0ed.jpg

https://uploads.-cdn.com/20160411/de9aa2f51cc03a3c1e1eb77b73a0b5f9.jpg

https://uploads.-cdn.com/20160411/aad0e3a0f7f2c370518dbdd3e01a1f9e.jpg

eraslan
24/04/2018, 22:04
Selamun aleyküm arkadaşım bu attığın fotolara bakıyorumda benim alt köpükten gelen bi hortum yok sadece üstte görünüyo nasıl bulabilirm onu

edll
24/04/2018, 23:32
Selamun aleyküm arkadaşım bu attığın fotolara bakıyorumda benim alt köpükten gelen bi hortum yok sadece üstte görünüyo nasıl bulabilirm onu

alt köpük derken anlayamadım. bu resimdeki arka cama giden suyun hortumu. bagaj kapağındaki elektrik kablolarınında geçtiği siyah bağlantı aparatının içinde zaten.

eraslan
24/04/2018, 23:47
Üst bagaj kapağınıdaki hortumu buldum ama şasidem gelen varya stop lambasının ordan gelen hortumu bulamadım ben bende o siyah lastiği çıkardım ama üstteki hortum var o kabloların ordaki yok bunu nasıl bulabilirm

edll
25/04/2018, 00:13
Üst bagaj kapağınıdaki hortumu buldum ama şasidem gelen varya stop lambasının ordan gelen hortumu bulamadım ben bende o siyah lastiği çıkardım ama üstteki hortum var o kabloların ordaki yok bunu nasıl bulabilirm
hiçmi yoktu hiçmi su püskürtmesi yapmıyordu. hotummu önceden kopmuş yada içe kaçmış olabilir. yoksa hepsinde olan hortum illaki orda biyerdedir.

eraslan
25/04/2018, 10:05
İçe kaçmış olmasından şüpheleniyorum bazen atıyordu nasıl bulabilirim sizce hortumu

edll
25/04/2018, 11:25
İçe kaçmış olmasından şüpheleniyorum bazen atıyordu nasıl bulabilirim sizce hortumu

o hortum değişimi videosunu youtube da izlemiştim bakmak lazım. yeni bir hortumda ordan sallayıp temiz iş yapılabilir. hortumu hem yenilemiş hemde sağlamlaştırmış olursun.

edll
25/04/2018, 11:32
bunuda bir arkadaş foruma zamanında yazmış. alıntıdır.

alıntı : ben de resşistansalar bozulduktan sonra, bagaj kapağına giden körüğün içinde kopan resistans kablosunu düzeltirken farkında olmadan arka camın su hortumunu yarmışım. 3 gün sonra farkettim. akvaryumcudan 2 tl ye 2 mtre hortum ve "t" ek aldım, t nin bi ucunu yakarak penseyle körleyip bağladım. artık eskisinden daha iyi atıyor suyu.

3. stop sökülüp bir klavuz tel ile hortumu ordan körüğe çekip bağlantı yapılabilir.

halilimo
25/04/2018, 13:46
1 hafta once yeniledim bende akvaryumculardaki hortumlar ince sagla gelmedi bana baglantilarda bizdeki boruya gore buyuk. Ben dogan/sahin fistikeye seti aldim tum hortum ve baglantilari icinde 10 tl ye onlarla yeniledim. 3. Stop cikarmak baya ugrastirdi hatta tirnak kirildi simdi bide 3. Stop alcam oradan su almaya basladi. Bunun icin sanayide yaptiririm demeyin kim olursa olsun o tirnak kiriliyor sonucta 10 yasindaki aracin orjinal stopu sertlesmis iyice

eraslan
26/04/2018, 14:24
Arkadaşlar kopan yeri buldum ekledim bantladım ama arkadan su gene gelmiyor ön taraf atıyor anlamadım bu işi

edll
26/04/2018, 17:07
Arkadaşlar kopan yeri buldum ekledim bantladım ama arkadan su gene gelmiyor ön taraf atıyor anlamadım bu işi

susuz çok çalıştı diye motormu gitti yoksa. basınca motor sesi geliyormu.

eraslan
26/04/2018, 21:55
Ön camlar su atıyor arka cam atmıyor sadece

edll
26/04/2018, 22:15
Ön camlar su atıyor arka cam atmıyor sadece

onu anladım zaten. ön cam motoru ayrı, arkanın motoru ayrı. arka su atmayı çalıştırdığında motor sesini duyuyormusun önemli olan kısım bu.

eraslan
27/04/2018, 18:48
Hayır duymuyorum o motor nerde nasıl kontrol edebilirm

edll
27/04/2018, 20:29
Hayır duymuyorum o motor nerde nasıl kontrol edebilirm

arka cam plastiğinin içinde. ordan ses gelmiyorsa ya kabloda kopukluk olmuştur yada motorda sıkıntı olabilir.

eraslan
27/04/2018, 23:07
Hmm olmadı bide orayı söküp deneyeyim

edll
28/04/2018, 12:30
Hmm olmadı bide orayı söküp deneyeyim

şimdi timbaz kardeşimizden bir uyarı aldım. benim akıl eski aracıma gittiğinden ön ve arka motor ayrı olarak biliyordum. yanıltmış olmamak adına bunu tekrar bir araştıralım derim.

volkan1065
28/04/2018, 14:07
Eklediğin yerı ac sonra arka cama su ver bakalım geliyormu. Birde bunu dene oraya su gelmiyorsa su hazinesini sokup bakarsın.