Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanziman yagini nerden kontrol edebilirim
Merhabalar 2008 otomatik punto sahibiyim sanziman yagini kontrol etmek istiyorum bunu kontrol edebilecegim bir yeri varmi ?
fencolic
10/04/2016, 17:44
şanzıman yağını kontrol etmeye gerek yoktur. Seviyesinde bir azalma olmaz. Servis kitapçığında 3 yıl veya 100 bin km.de bir değişir yazar ama bunu bilen bir ustaya henüz rastlamadım. Değişmeye gerek yok ömürlük diyen çok duydum. 100 bin km olmadıysa ve şanzımanla ilgili bir sorun yoksa değiştirmenizi tavsiye etmem.
Sanziman yagini degistirdim ama 1 haftadir sanziman dan bazi sesler gelmeye basladi sanirim yagini usya eksik koydi bunu kontrol etmek istiyorum her bi sorunda ustaya hitmek istemiyorum
fencolic
11/04/2016, 07:01
Sanziman yagini degistirdim ama 1 haftadir sanziman dan bazi sesler gelmeye basladi sanirim yagini usya eksik koydi bunu kontrol etmek istiyorum her bi sorunda ustaya hitmek istemiyorum
1.8 litre yağ alıyor. Yanlış numara koyduysa ses yapar. 75w-80 yağ olacak. İkisinde de hata yoksa merak etmeyin bir süre ses yapar. 1-2 bin km. kullaninca azalır.
Bugun sanziman yaginida robot yaginida kontrol ettik hic bir sknti yok sesin sebebi dediginiz gibi yag cinsinden kaynaklanabilir