Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabah kalkışta gelen tak sesi

firatoksel
08/04/2016, 09:13
Arkadaşlar merhaba aracım 2006 model 1.4 Grande Punto Starjet Dynamic. Bir haftadır kadar özellikle sabahları kalkış yaparken debriyajdan ayağımı çekerken ilk başta araç hareket etmiyor sonra bir tak sesi geliyor ve hareket ediyor sanki kasılıyor gibi. Direksiyonunu sürekli düz bırakırım park ettiğimde ve sabah kalkışım geriye doğru oluyor. Ayrıca bu sadece el freni çekiliyken oluyor el freni inik bıraktım bir gece sabah böyle bir şey olmadı. Başka Zaman böyle bir ses duyulmuyor. Başına gelen var mıdır yada yardımcı olabilecek bir arkadaşım şimdiden teşekkürler.

ibrahimaydin
08/04/2016, 10:32
El freniniz bi yerden takılıyor. Arka kampanadan da olabilir. Düz bir zeminde , el freni inik, araç boşta ayak frenini iyice pompalayarak sonuna kadar basın. frenleri iyice sıkıştırın. yine takılma yapıyorsa kampanadandır. Ama sadece elfreninde takılma yapıyorsa fren tertibatında problem takılma vardır. Bi ustaya gidin. Çözülmeyecek sıkıntılı bi problem değildir.

cihanin
09/04/2016, 00:50
Benimki de birkaç defa yaptı hatta ilkinde tekerleğe taş koydular sandım araba gitmemekte diretti. İnip kontrol ettim gitmesine engel bir şey yok. Yuklendim tak etti kurtuldu. 3-5 kere yaptı sonra olmadı.

Discovery cihazımdan gönderildi

khanunl
09/04/2016, 01:23
Arkadaşlar merhaba aracım 2006 model 1.4 Grande Punto Starjet Dynamic. Bir haftadır kadar özellikle sabahları kalkış yaparken debriyajdan ayağımı çekerken ilk başta araç hareket etmiyor sonra bir tak sesi geliyor ve hareket ediyor sanki kasılıyor gibi. Direksiyonunu sürekli düz bırakırım park ettiğimde ve sabah kalkışım geriye doğru oluyor. Ayrıca bu sadece el freni çekiliyken oluyor el freni inik bıraktım bir gece sabah böyle bir şey olmadı. Başka Zaman böyle bir ses duyulmuyor. Başına gelen var mıdır yada yardımcı olabilecek bir arkadaşım şimdiden teşekkürler.

El freni halatını yenileyin yada söktürüp ustanıza halatın içine hidrolik yağı akıtmasını söyleyin sorununuz çözülecektir.Bu işlemi yaptırırken arka fren tamburlarını açtırıp temizlik ve ayarını yaptırmayı unutmayın.Kolay gelsin.