Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 evo multiair modeli hakkında
Grandepunto01
14/03/2016, 15:41
Şu an kullandığımız araç 2006 grande punto 1.4 fire dynamic model ve araç 200bini gördü.Babamla değiştirelim aracı dedik.2012 model 1.4 multiair 105bg model dikkatimi çekti.Aracın şimdi ki araca oranla yakıt tüketimi nasıl olur veya çok fark olur mu?Teknolojik anlamda bizim araçta olmayan çok şey var araçta.Kullanıcıların yorumlarını merak ediyorum.Sakin kullanımda şehiriçi şehırdışı yakıt tüketimi vs.
burakkocak
14/03/2016, 19:06
Bende 2010 modeli mevcut, 17" orjinal jantlari ile şehir içi 7,6-7.8 lt şehir dişı 6,0-6,5 arasi ama ben şehirdisinda 120-140 arasi kullaniyorum surekli. Fire aracinizda ne yakiyorsaniz bu da ayni oyle olacaktir, endiseniz olmasin.
Araç güzel ve rahat. 6 ileri. Yeri geldimi performans icin çevir 5000 deviri banamisin demiyor. Zaten 4000 devirden sonra arabanin gücünü daha iyi hissediyorsun.
Grandepunto01
14/03/2016, 23:20
Aslında tam şehiriçi şehirdışı tüketimi bilmiyorum babam genelde hesaplıyor onu.Babamla kullanıyoruz aracı ama şehırdışında kullandığımda 4.6 4.7 litre gibi bi değer yakaladım.Sabit 90 100 km hız civarı araç yüklü klimasız şekilde
karma kullanımınızda 8-8,5 litre yakıt göreceksiniz. şehir içi dışı karışık, multiair güzeldir, alt devirlerde ekonomi üst devirlerde güç sağlar, 6500 devire kadar çevirir bu motor daha sonra kesiciye girer. Performans isterseniz 3500 devirden yukarı çıkmalısınız, bende tamamen full olanı mevcuttu, ses sistemi navigasyon, asist kit, esp, cam tavan, bordo döşeme, dolusunu alırsanız özellikleri saymakla bitmeyecek bir araç, b sınıfı bir araç alacak olsam yöneleceğim model budur, fakat söylemeden edemeyeceğim punto artık bitiyor, kısa vadede satacam diyorsanız bence hiç girişmeyin puntoya, ama alır tadını çıkara çıkara binerim derseniz sıkıntı yok, 2 buçuk yıl kullanım sürecinde 2011 evomda arka stoplar 2 kere buğu yaptı değişti, city motorum arızalandı değişti, bunun haricinde tek bir problem yaşamadım, tabi aracımın garantisini uzattığım için bunlara ücret ödemedim, Rabbim gönlünüze göre versin.
Grandepunto01
15/03/2016, 14:59
karma kullanımınızda 8-8,5 litre yakıt göreceksiniz. şehir içi dışı karışık, multiair güzeldir, alt devirlerde ekonomi üst devirlerde güç sağlar, 6500 devire kadar çevirir bu motor daha sonra kesiciye girer. Performans isterseniz 3500 devirden yukarı çıkmalısınız, bende tamamen full olanı mevcuttu, ses sistemi navigasyon, asist kit, esp, cam tavan, bordo döşeme, dolusunu alırsanız özellikleri saymakla bitmeyecek bir araç, b sınıfı bir araç alacak olsam yöneleceğim model budur, fakat söylemeden edemeyeceğim punto artık bitiyor, kısa vadede satacam diyorsanız bence hiç girişmeyin puntoya, ama alır tadını çıkara çıkara binerim derseniz sıkıntı yok, 2 buçuk yıl kullanım sürecinde 2011 evomda arka stoplar 2 kere buğu yaptı değişti, city motorum arızalandı değişti, bunun haricinde tek bir problem yaşamadım, tabi aracımın garantisini uzattığım için bunlara ücret ödemedim, Rabbim gönlünüze göre versin.
hocam bugün yol bilgisayarını açtım 100kmde 6.0 ile 5.9 litre arası gidip geliyor karma kullanımda sizce 1.4 77hp motora göre nasıl değerler?Multiair anlaşılan performanslı bu motora göre bayağı