Orijinalini görmek için týklayýnýz : Kar Zinciri Konusunda önerisi Olanlar...
Merhaba Arkadaþlar ,
bayram tatilinde þehir dýþýna çýkacaðým ve büyük olasýlýkla yollar karlý olacak , lastiklerimi kar lastiði ile deðiþemedim...zincir alacaðým...ama nasýl bir zincir almam gerekli ??? nereden , ne kadar fiyata alabilirim...alýrken neye dikkat etmem gerekli..sizin önereceðiniz bir marka var mý ? alacaðým zinciri benim kolaylýkla takýp çýkarabileceðim türde olmasý gerekli...
þimdiden tþk. ederim.
Halook!!!
06/12/2007, 16:38
Benim bildiðim kadarýyla Anti Blokaj Fren sistemi yani ABS olan araçlara zincir takýlmasý bu sistemi etkilediðini hatta devre dýþý býraktýðýný duymuþtum.Ama ne kadar doðru ne kadar yanlýþ onu bilemiyorum.Fakat mantýksýz da gelmedi.Zincir takmak yerine kar tipi lastik kullanmanýzý tavsiye ederim.Özellikle de Lassa Snoways kullanmanýzý tavsiye ederim.Hatta bu lastikle ilgili bir konu da var forumda diye biliyorum.Bu lastik hakkýnda ordan daha detaylý bilgi de alabilirsiniz...
Zincir yerine plastikten imal edilen zincire benzer ekipmanlar da var(kar paleti). Araca zarar vermiyorlar. Onlarý tavsiye ederim. Takýp çýkarmasý da çok zor deðil.
Bu da örnek bir link.
Kar Paleti karpaleti kar kýþ palet zincir spikes spider (https://halaogullari.com/karpaleti.htm)
Takmatik olanlardan alabilirsiniz.Yine de yardým gerekebilir takarken:) Önemli olan sadece patinaj için olmamasý zincirin.Sanýrým 30-40YTL civarýndadýr...
twentynine
07/12/2007, 00:21
Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Oto Aksesuar | SNOWTECH KAUÇUK TİTREŞİMSİZ KAR PATİNAJ ZİNCİRİ 601160 (https://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253310&productid=otm601160)
Ben Bunu Kullanýyorum çok çok memnunum tavsiye ederim.
Hatta Daha Öncede Çektiðim VÝDEO'yu eklemiþtim...
YouTube - GrandePuntoSnowShow (https://youtube.com/watch?v=EdfR6hukhug)
Little F.K
07/12/2007, 00:53
Sürekli kar üzerinde,kýsým kýsým buzlanma üzerinde seyredicekseniz malesef kýþ lastiði alsanýz dahi zincir takmak zorunda kalýcaksýnýz.Çünkü kýþ lastiði adý üstünde kýþ mevsimine uygun olarak soðuk yaðmurlu hafif karlý yollarda kullanýlmak üzere üretilmiþtir.
Eðer ki tak çýkar uðraþmak istemem,doðuya karlý yerlere yada uludaða çýkýcam derseniz tak çýkar uðraþmak yerine nokian marka çivili lastik alýp kullanabilirsiniz.
Yada Ufuk abinin bahsettiði üründe uygundur.
Kýþ lastiði takýlý bir araca zincir takýlýr mý? Takýlýrsa hangi durumlarda takýlmalýdýr? Kýþ lastiði takýlý bir araca zincir takýlabilir.
Trafik yetkililerinin talebi durumunda,Kýþ lastiðinin yetersiz kaldýðý karlý veya buzlu yollarda özellikle yokuþ aþaðý iniþlerde aþaðýdaki deneme yapýldýðýnda sonuç olumsuzsa; Aracýn hýzý ve vitesi o þekilde seçilmelidir ki, gaz pedalý býrakýldýðýnda araç blokajsýz yavaþlamalý, gaza basýldýðýnda patinajsýz hýzlanmalýdýr. Aracýn hýzýnýn düþürülmesine karþýn aþaðýdaki durumlar devam ediyorsa; Fren sýrasýnda ABS'nin,
Gaza basýldýðýnda ASR'nin ve
Dönemeçlerde ESP'in kendiliðinden çok sýk devreye girmesi sýnýr deðerlere de çok sýk ulaþýldýðý anlamýna gelir.
Tehlikeli durum oluþmadan araç üreticisinin tanýmladýðý tekerleklere kar zinciri takýlmalýdýr.
ABS ASR ESP olan araçlar kýþ lastiði takmalý mýdýr? ABS fren, ASR de çekiþ güvenliðini arttýran teknik üstünlüklerdir. Ancak, ABS ASR fizik kurallarýný, yani tekerlekle yol arasýndaki sürtünme katsayýsýný deðiþtiremez, kötü lastiklerle buzda fren mesafesini kýsaltamaz. ESP de, hareket sýrasýnda sürücünün istediði hareket çizgisinden çýkma eðilimi gösteren aracý, sürücünün istemi dýþýnda frenleri tek tek kullanarak, aracýn tekrar sürücünün istediði hareket çizgisine girmesini saðlayan kararlýlýðý artýran bir sistemdir. Yukarýda sayýlan tüm elektronik güvenlik ve çekiþ sistemlerinin baþarýsý ve doðru çalýþabilmeleri için, lastiklerin yola iyi tutunmalarý þarttýr. Kýþýn bu araçlar da Kýþ Lastiði kullanmalýdýr.
NOT:eðer takmatik zincir kullanýlacakise mutlaka çok iyi bir þekilde gerdirilmelidir! aksi taktirde zincir kopar ve aracýn fren borularýý koparabilir,frenler boþalýr.ayrýca camurluk kenarlarý boya bozulmalarý meydana gelir.AMAN ÇOK DÝKKAT EDÝN.
Zincir fiyatlarý:35 ila 150 ytl arasýnda deðiþiyor.
Paletler ise:250 ila 750 ytl arasýnda deðiþiyor.