Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : tüketici mahkemesi başvurusu

ORS15
07/03/2016, 12:50
arkadaşlar tüketici mahkemesine başvuru nasıl yapılır? örnek; dilekçe yazıp gitsem yeterli olur mu? nasıl bir dilekçe yazmalıyım? ne kadar ücret öderim? kaybedersem ne olur? illa avukat tutmak gereklimidir? her mahkemeye gidip katılmalı mıyım?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

punto1414
07/03/2016, 15:19
Benim bildiğim ilk önce ilçe kaymakamlığının içerisinde bulunan tüketici hakem heyetleri var.Şikayetinizi,delillerinizi ve konu ile ilgili evraklarınızı şikayet dilekçesine ekliyorsunuz.Başvuru ücretsiz.Sonucun çıkması yoğunluktan dolayı 6-7 ayı bulur.Bu sırada şikayetçi olduğunuz kişi veya kurumlardan da savunma isteniyor.Sonuçlar posta ile her 2 tarafa da tebliğ ediliyor.Diyelim ki hakem heyeti sizi haklı buldu ancak karşı taraf konuyu mahkemeye götürebilir veya uğraşmayıp mağduriyetinizi giderebilir.
Konu mahkemeye giderse sizin yatıracağınız harç vs.150 tl yi geçmez.veya bi avukata vekalet verip davayı kazanırsanız avukatlık masraflarını vs.karşı tarafa yükleyebilirsiniz.Tam terside olabilir.Eğer davayı kaybederseniz aynı şekilde karşı tarafın masraflarını siz üstlenmek zorundasınız..
Benim size önerim hakem heyeti ile başlamanız.İlla mahkemeye vereceğim diyorsanız uğradığınız zarar nedir?Uğraşmaya değermi?

ORS15
07/03/2016, 15:55
ömer bey teşekkürler,
maddi acıdan yüksek ve manevi acıdan yüksek kayıbım. artık tüketici mahkeme yoluyla hakkımı aramaya karar verdim.ben avukat tutmadan acaba hakkımı savuna bilir miyim.? yada ne yapmalıyım. avukat tutmadan bu işe girişilir mi?

punto1414
07/03/2016, 16:25
İllaki hakkınızı savunursunuz ancak bi avukat gibi prosüdürleri bilemezsiniz,Herkez kendi hakkını savunsaydı avukatlık diye bir meslek olmazdı.Maddi manevi kaybınızda çokmuş.Bence sağlam bir avukat bulup danışmanızda fayda var.
Örneğin;
Kredi kartı aidatları,kredi masrafları gibi davalar olsaydı kendiniz uğraşırdınız.Kaybetseniz bile sıkıntı olmazdı en fazla karşı tarafın avukatlık masrafını öderdiniz.Dediğim gibi olayın önemi sizin için yüksek ise işi ehline bırakmak lazım.Ben öyle yapardım.

ORS15
08/03/2016, 13:04
arkadaşlar tüketici mahkemesine nasıl bir dilekçe ile başvurmalıyım. yada nerden bula bilirim ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

faku
08/03/2016, 16:40
İnternetten araştırırsan dilekçe örnekleri bulursun.Tüketici mahkemelerine başvurularda mahkeme ücreti/harcı ödenmiyor. Avukat tutmanız size kalmış. Ben 2008'de Fiesta aracım için fordu mahkemeye vermiştim. Şanzımanı sorun çıkartıyordu. Avukat tutmadan işlerimi hallettim. Dava 2.5 yıl sürdü. Sonunda kazandım. Aracı geri verdim, fatura ücretini forttan aldım+ ödediğim bilirkişi ücretlerini de aldım.

ORS15
09/03/2016, 09:36
İnternetten araştırırsan dilekçe örnekleri bulursun.Tüketici mahkemelerine başvurularda mahkeme ücreti/harcı ödenmiyor. Avukat tutmanız size kalmış. Ben 2008'de Fiesta aracım için fordu mahkemeye vermiştim. Şanzımanı sorun çıkartıyordu. Avukat tutmadan işlerimi hallettim. Dava 2.5 yıl sürdü. Sonunda kazandım. Aracı geri verdim, fatura ücretini forttan aldım+ ödediğim bilirkişi ücretlerini de aldım.

biraz örnek buldum teşekkür ederim. önce elimdeki belgeler dahilin de, durumu anlatan bir yazı hazırlamalıyım. bu durumda nelere dikkat etmeliyim siz tecrübelisiniz bana yardımcı ola bilirseniz sevinirim.