Orijinalini görmek için tıklayınız : basit bir ayrıntı!
Yabanci bir arabaya bindiniz veya araba kiraladiniz. Benzin azaldi. Benzin istasyonuna gireceksiniz. Acaba bu arabanin benzin deposu sagda mi yoksa solda mi? Cevap cok basit, benzin gostergesine bakin orada bir pompa isareti var. Eger depo sagda ise hortum ve tabanca pompa seklinin saginda, solda ise hortum+tabanca arabanin solunda. (resimlere baknz!)
Otomotiv muhendisleri bu basit seyi neden saklarlar bilinmez?
Halook!!!
05/12/2007, 18:27
Daha önce hiç düşünmemiştim yararlı bir bilgi oldu gerçekten teşekkürler...
Hadi canım :D:D:D şaşkınlığımı mazur görün, hiç dikkat etmedim hemen bakıyorum :D:D:D
twentynine
05/12/2007, 19:09
Cidden Süper küçük ve güzel bir ayrıntı yaa şaşırdım :D
daha önce hiç dikkat etmemiştim iyi oldu bu bilgi vallah
bu konuyu daha önce okumuştum ama nerde hatırlamıyorum :D
bu kadar şaşırdığınıza göre başka bir yerde heralde
bende hiç dikkat etmemiştim güzel bi ayrıntı :D paylaşım için teşekkürler ...
bu kadar güzel bi ayrıntıyı atlamamak lazım yaw bilgi için çok teşekkürler... :)
suleymanozen
06/12/2007, 02:02
https://img469.imageshack.us/img469/4264/shlymnhs315fk6.jpgpaylaşım için teşekkürler....ok yararı oldu :D dicektim ama benm çektigim bi fotom var onu koyucam dediign sehe biras ters :D
benm dobloM 330km yol yaptım ve 22ltre mazot yedim onu cekimiştim ama burda görüldügü gbi ben benzinlige gidip arabadan indigimde arabanın sol tarafında depo kapagı var ...söledigine biras ters acaba hep bölemi yda bu italyan işlerinde farklımı :D
suleymanozen
06/12/2007, 02:43
the italian job;)
aynen aslında ondan bahsettim:D(arkdaşın italyan job dedeğine)
cidden ya aracına bakmya müsait olanlar bi kontrol etsin acaba böylemi(gösterge tablosu herkeste aynı mı farklımı))??
yda fiatın mühendislere dha fzla para vermemek için çizdirdiği sabit göstergelerden dolaymı böylee
açıkcası ben sunu isterim dizel araclar 5000devirde mecburen devir kesiciye girio bu normal
ama tüm fiat araçlarda 7000 devir göstergeli kadranlar kullanılıyor
ben böyle bişiy istemiorum aracım 5000de durucaksa oraya kadar devir saati yapılsın dimi:)
puntodada aynı konu
gelelim benzinliye oda 6500de kesiciye girioo
hepsinden aynı kalıp göstergeleri kullanıyolar
mühendislere fazla para vemeden her kalıbı her araca kullanmak
nede olsa dizelde 5000den,benzinlide 6500den snrası kulllanılmıyor diye düşündükleri için
yapmayın kardeşimm ozmn ...7000devrlik devir saati
bu da işin hilesi :D
bu doblonun orjinal göstergesimi?
Aynen bizim dobloda öyle dün başka bir araca daha baktım oda farklı yani şaşkınlığım fiyasko oldu ters kardeşim bizimkide sağı gösteriyor solda kapak ...
süleymancım bunu sadece fıat yapmıyor ne sümbüller var 250 kadranlı golfler 1,6 105 beygir motor 260 gösteriyor bu tamamen maliyet çabaları her modele yeni bir gösterge biraz kasar bana kalırsada bu piyasada yine en mantıklısını hız gösteregsi konusunda fıat grubu yapıyor ne yazıyorsa onu basıyor megane 2 ile bir hüsran yalşadık aynısı golf içinde geçerli megane 1.4 250 var 190 nı yokuş aşşağı zor yakalladık golflede 210 zor gördük
suleymanozen
06/12/2007, 11:38
bu doblonun orjinal göstergesimi?
evet 2005 model 1.9jtd combi premio nun orji göstergesi :)
süleymancım bunu sadece fıat yapmıyor ne sümbüller var 250 kadranlı golfler 1,6 105 beygir motor 260 gösteriyor bu tamamen maliyet çabaları her modele yeni bir gösterge biraz kasar bana kalırsada bu piyasada yine en mantıklısını hız gösteregsi konusunda fıat grubu yapıyor ne yazıyorsa onu basıyor megane 2 ile bir hüsran yalşadık aynısı golf içinde geçerli megane 1.4 250 var 190 nı yokuş aşşağı zor yakalladık golflede 210 zor gördük
en mantıklı devir saatleri fiat'ta karşıma cıktı.....
benim demek istedgimde oydu ztn maliyetten dolayı ...
ama neden ben parasını veriyorum ben,niye kandırılmak zorundamıyım yaa
bu araç 5000 se 5000:) hem gösterge tablosunu dha küçük dizayn edebilirle ozmn dmi:)
Dijitallerde nasıl anlaşılıyor durum ?? :) Zira bizim kangoo'nun dijital olay pek çözülmüyor..
tombalak
06/12/2007, 18:47
bende hiç dikkat etmemişim şaşırdım vallahi..