Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto özellik
Fatiherdem25
15/02/2016, 18:13
Merhaba arkadaşlar bişi sormak istiyorum az bilinen özelliklerde okumuştum torpitoda bagaj açma tuşu varmış ben bulamadım nerde tam olarak onca da aradım :) bide özellik olarak mesela kapıları kitlesek bi kaç dk yada yarım dk farlar açık kalmazmı yada kumandadan açınca kendiliğinden farlar yanmazmı???son sorum ön camın dini konsolla birleştiği yerde yağmur sensörü gibi bişi var nedir tam olarak bilgisi olan varmı??teşekkürler
MethyLen
15/02/2016, 18:37
Merhaba arkadaşlar bişi sormak istiyorum az bilinen özelliklerde okumuştum torpitoda bagaj açma tuşu varmış ben bulamadım nerde tam olarak onca da aradım :) bide özellik olarak mesela kapıları kitlesek bi kaç dk yada yarım dk farlar açık kalmazmı yada kumandadan açınca kendiliğinden farlar yanmazmı???son sorum ön camın dini konsolla birleştiği yerde yağmur sensörü gibi bişi var nedir tam olarak bilgisi olan varmı??teşekkürler
7 yıl punto kullandım torpidoda bagaj açma tuşu görmedim. Yok demiyorum ben görmedim , duymadım.
Kapıları kilitlemeden önce anahtarı kontaktan çekin ve sellektör yapın, her çektiğinizde ekrandaki süre kadar farlarınız açık kalacak ve kendiliğinden kapanacaktır(Follow Me)
Kumandadan kapıları açınca kendiliğinden farların yanması için ekstra modül gerekli.
Ön camın dibindeki siyah zımbırtı , otomatik klimanın sensörü. Otomatik klima olmayan araçlarda içi boştur.
Torpidoda bagaj açma tuşu hiç görmedim sadece yakıt kesme anahtarı var. Kaza yapınca yakıtı keser o anahtardan tekrar aktive edilir.
Kapılar kilitlenince farların yanması follow me home özelliğidir tüm puntolarda vardır. Kontak kapandıktan sonra her sellektörde 30 sn farları yakar. Bir sellektör yapıp inerseniz (araç sellektör yapmaz ama follow ne home aktive edilir) inip kapıyı kilitlediğinizde farlar 30 sn. yanar. İki selektorde 1 dk. Üç selektorde 1.5 dk. gibi.
Ön camdaki top standart hız sensörüdür pakete göre yağmur sensörü de eklenmiş olabilir.
Discovery cihazımdan gönderildi
Fatiherdem25
15/02/2016, 19:02
Çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için çok teşekkürler :))
Fatiherdem25
15/02/2016, 19:04
Abi dün araştırdım az bilinen özellikler diye bi kaç kişi torpido da ki bagaj açma tuşu felan yazmıştı merak ettim göremedim bende
MethyLen
16/02/2016, 01:23
Torpidoda bagaj açma tuşu hiç görmedim sadece yakıt kesme anahtarı var. Kaza yapınca yakıtı keser o anahtardan tekrar aktive edilir.
Kapılar kilitlenince farların yanması follow me home özelliğidir tüm puntolarda vardır. Kontak kapandıktan sonra her sellektörde 30 sn farları yakar. Bir sellektör yapıp inerseniz (araç sellektör yapmaz ama follow ne home aktive edilir) inip kapıyı kilitlediğinizde farlar 30 sn. yanar. İki selektorde 1 dk. Üç selektorde 1.5 dk. gibi.
Ön camdaki top standart hız sensörüdür pakete göre yağmur sensörü de eklenmiş olabilir.
Yapma dostum. Yağmur sensörünün orda işi ne ?
Yapma dostum. Yağmur sensörünün orda işi ne ?
Normalde yoktur zaten standartı hız sensörü dedim. Ama piyasa enteresan icatlarla dolu sonradan cyclon gibi yağmur sensorunu oralara monte etmiş olabilir diye dedim.
arkadaşlar yanlış anlamadıysam, ön konsolda bagaj açma düğmesi yok denilmiş. benim 2007 model 1,3 dynamicte, ön konsolda bagaj açma düğmesi vardı hatta benim gördüğüm dynamiclerin hepsinde vardı. şimdiki 2013 1.3 lounge full modeli var bunda yok, çünkü bagaj kapağına bagaj açma düğmesi koymuşlar. arka bağ kapağında açma düğmesi olanlarda konsolda düğme yok. Bende bunda olmamasına şaşırmıştım rahat oluyordu.
ibrahimaydin
16/02/2016, 10:23
Ön camın dibindeki siyah top, far sensörüdür arkadaşlar. LDR Foto Dirençir.
ibrahimaydin
16/02/2016, 10:25
Ön camın dibindeki siyah top, far sensörüdür arkadaşlar. LDR Foto Dirençir.
Sivri zekalı bir arkadaşım farlarının hiç sönmediğinden şikayet ediyordu. Torpidonun üstünü güneş yakmasın diye suni deri örtmüştü ve haliyle sensör kapanmıştı.
Sivri zekalı bir arkadaşım farlarının hiç sönmediğinden şikayet ediyordu. Torpidonun üstünü güneş yakmasın diye suni deri örtmüştü ve haliyle sensör kapanmıştı.
:):):):)
o siyah top var araçta ama far sensörü yok, peki bu far sensörü daha sonra takılıyor mu?
ibrahimaydin
16/02/2016, 11:37
Sonradan takılır muhakkak ama net bilgim yok. Siyah top olupta far sensörü olmayan araçlarda sensör ve tesisatı var mıdır onu da bilmiyorum, yakından incelemedim. Ama oradaki parçanın far sensörü olduğu kesin.
arkadaşlar yanlış anlamadıysam, ön konsolda bagaj açma düğmesi yok denilmiş. benim 2007 model 1,3 dynamicte, ön konsolda bagaj açma düğmesi vardı hatta benim gördüğüm dynamiclerin hepsinde vardı. şimdiki 2013 1.3 lounge full modeli var bunda yok, çünkü bagaj kapağına bagaj açma düğmesi koymuşlar. arka bağ kapağında açma düğmesi olanlarda konsolda düğme yok. Bende bunda olmamasına şaşırmıştım rahat oluyordu.
Torpidoda diye sorunca torpidonun içini sormuştur diye düşündüm. Zira son zamanlarda bazı arabaların yedek anahtarı torpidoda gizli diye haberler çıktı televizyonlarda. Bizim torpidonun içinde sadece yakıt kesme var (ışık bile yok bende ) :-)
Fatiherdem25
16/02/2016, 14:13
Torpitoda evet ışık yok olsaymış iyimiş de :) yakıt kesme tuşu felan da yok kısaca torpidoda düğme tuş adına hiç bişi yok 2013 pop paket 1.3 multijet :) öndeki zımbırtı yani sensör dediğiniz gözde boşmuş servis dedi yine sevrvisin demesine göre hiç bişi de olmazmış fabrika çıkışında :) öyle dediler elçiye zeval olmaz demi :)
O siyah zimbirtinin bende de kapağı yok. Oranin icinde bulunan Yeşil bir plastik var orda. Nerden bulurum acaba ?
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
Torpidoda diye sorunca torpidonun içini sormuştur diye düşündüm. Zira son zamanlarda bazı arabaların yedek anahtarı torpidoda gizli diye haberler çıktı televizyonlarda. Bizim torpidonun içinde sadece yakıt kesme var (ışık bile yok bende ) :-)
torpidonun için de bagaj açma düğmesi ola bilme ihtimali bile bana çok anlamsız geldi. Bence onu sormuyor. peki yedek anahtarını torpidoya koyan araç markası var mıymış merak ettim:):) puntoların dnamic modellerinde konsolda bagaj açma düğmesi var bence ondan bahsediyorlar. tabi bu benim şahsi fikrim, otomobil mühendisi değilim.
torpidonun için de bagaj açma düğmesi ola bilme ihtimali bile bana çok anlamsız geldi. Bence onu sormuyor. peki yedek anahtarını torpidoya koyan araç markası var mıymış merak ettim:):) puntoların dnamic modellerinde konsolda bagaj açma düğmesi var bence ondan bahsediyorlar. tabi bu benim şahsi fikrim, otomobil mühendisi değilim.
Valla şöyle haberler çıktı haberlere de konu oldu hatta kontrol edin filan dendi.
Lüks markanın 3 modelinde ‘gizli anahtar’ hırsızlığı | Gündem Haberleri (https://m.haberturk.com/gundem/haber/1169598-luks-markanin-3-modelinde-gizli-anahtar-hirsizligi)
Hiçbir haber marka adı vermiyor ama söylentilere gore Audi de varmış. Volkswagen de de olduğu söyleniyor. Firma işi sıkı tutup haber sitelerinde marka ismi verdirmemis.
Sadece almanyadan ithal lüks araç modeli diyor
Torpitoda evet ışık yok olsaymış iyimiş de :) yakıt kesme tuşu felan da yok kısaca torpidoda düğme tuş adına hiç bişi yok 2013 pop paket 1.3 multijet :) öndeki zımbırtı yani sensör dediğiniz gözde boşmuş servis dedi yine sevrvisin demesine göre hiç bişi de olmazmış fabrika çıkışında :) öyle dediler elçiye zeval olmaz demi :)
Yakıt kesme anahtarı 2008 den sonra sinyal koluna eklenmiş. 2005-2008 de var benim kitapçıkta yazıyordu hiç arayıp bulamadım da.
https://.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fforum.grandepuntotr.com %2Fshowthread.php?t=14612&share_tid=14612&share_fid=642
Yakıt kesme anahtarı
kaza esnasında kimin aklına gelir oradaki yakıt kesme butonu ben anlmadım, artık airbag e bağlamışlar galiba , bu daha iyi olmuş. eğer aracın içine anahtar bırakıyorsa bazı markalar ve bu anlaşılırsa bence o firmaya, araç sahipleri tarafından acılan davlardan batar. Çünkü büyük güvenlik açığı oluşturur. haberi de okudum kafam kafam karıştı. peki puntolarda var mı ki?
kaza esnasında kimin aklına gelir oradaki yakıt kesme butonu ben anlmadım, airbag e bağlamışlar galiba artık, bu daha iyi olmuş. eğer aracın içine anahtar bırakıyorsa bazı markalar ve bu anlaşılırsa bence o firmaya, sigorta şirketleri tarafından acılan davlardan batar. Çünkü büyük güvenlik açığı oluşturur. haberi de okudum kafam şimdi kafam karıştı. peki puntolarda var mı ki?
Valla işte torpido deyince benim kafa da o habere gitti. Haberi okuyunca bakmıştım birşey goremedim benim puntoda.Yakıt kesme için de bir yapıştırma vardı altında herhalde şimdi kaldirmayayim demiştim. Muhtemelen fabrika anahtar kaybında uğraşmamak için oraya gizledi ama pek tabi fena salaklık. Sen arabaya motor kilidi köy kalk anahtarı torpidoya gizle.
galiba artık lüks araç şirketleri araçlara ne özellik ekleyeceklerini şaşırdılar. Fiat'ta nereden özellik eksiltirim diye şaşırıyor:)
bu arda bende bakıcam merak ettim var mı diye? %0.5 belki vardır:)
bu arda bende bakıcam merak ettim var mı diye? %0.5 belki vardır:)
Yoktur ama bulursan bana da tarif et. Ben baktım klima soketinden başka bir şey gormedim. Bir de üzeri tarifli bir yapıştırma plaka var o kadar.
TolgaSimsek
16/02/2016, 16:13
konuyu görünce gidip arabaya baktım bende göremedim 2011 evo
mehmetheleloy
16/02/2016, 16:35
Camın dibindeki siyah topun kumandanın alıcısı olduğu konusunda daha önce açılan bir başlıkta hemfikir olunmuştu.
Camın dibindeki siyah top yağmur sensörü değil, sensör camın içinde. Dilerseniz bir camcıya sorabilirsiniz.
Hız sensörü değil, hız tekerlerden ve/ya diferansiyelden ölçülüyor.
Far sensörü hiç değil,puntolarda hiçbi zaman far sensörü olmadı
Sent my iPhone using
ibrahimaydin
16/02/2016, 17:24
parklar açıkken tünele girince kısalarım yanıyor.
parklar açıkken tünele girince kısalarım yanıyor.
Otomatik kararan dikiz aynasıyla,viraj aydınlatmayla ya da gündüz farıyla karıştırmıyosunuz di mi?ya da dışarda takılan modül mü?
Sent my iPhone using
ibrahimaydin
16/02/2016, 17:45
Otomatik kararan dikiz aynasıyla,viraj aydınlatmayla ya da gündüz farıyla karıştırmıyosunuz di mi?ya da dışarda takılan modül mü?
Sent my iPhone using
Hayır far sensörü var. Aracı yetkili servis ustasından aldım ekim ayında. 2012 Dynamic paket. aracı bana ilk tanıtırken üstüne basa basa söylüyordu yağmur ve far sensörü var diye. Ama sonradan takıımış olabilir. orjinalden varlığından haberim yok. sadece parklar açıkken çalışıyor.
Camın dibindeki siyah topun kumandanın alıcısı olduğu konusunda daha önce açılan bir başlıkta hemfikir olunmuştu.
Camın dibindeki siyah top yağmur sensörü değil, sensör camın içinde. Dilerseniz bir camcıya sorabilirsiniz.
Hız sensörü değil, hız tekerlerden ve/ya diferansiyelden ölçülüyor.
arkadaşlar şimdi servisi aradım camın altındaki o çıkıntı ,havanın sıcaklığını ve nemini ölçüm otomatik klimayı ayarlıyormuş başka bir görevi yokmuş
Hayır far sensörü var. Aracı yetkili servis ustasından aldım ekim ayında. 2012 Dynamic paket. aracı bana ilk tanıtırken üstüne basa basa söylüyordu yağmur ve far sensörü var diye. Ama sonradan takıımış olabilir. orjinalden varlığından haberim yok. sadece parklar açıkken çalışıyor.
Sonradan ustanın taktığı bi modül olabilir,orjinal olsa parkları açmaya gerek kalmamalıydı.
Sent my iPhone using
mehmetheleloy
16/02/2016, 19:33
Bence o çıkıntıyı kırıp neyin çalışmadığına bakalım, ancak bu şekilde çözülecek bu sorun.
En son kumandanın alıcısı olduğuna inandırmıştım kendimi, şimdi yine kafam karıştı. :D :D
Ön camın ortasındaki (göğüsün üstündeki) siyah top otomatik klimanın sensörü arkadaşlar. Kesin bilgi. Daha önce de sorulmuştu, cevabı verilmişti (ben de yazmıştım). O sensörden gelen verilere göre otomatik klima çalışma şeklini değiştiriyor. Yağmur/far sensörü değil. Hız sensörü hiç değil :)
fencolic
17/02/2016, 19:40
Sıcaklık sensörü o parca. Dijital klimalı araçlarda var.
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
MethyLen
17/02/2016, 21:34
Ön konsol değil, torpido gözünde varmış.
MethyLen
17/02/2016, 21:39
Ön camdakine neler neler demişler arkadaşlar :) Bilginiz yok iken fikriniz nasıl olabiliyor beyler? yapmayın ilk mesajda dedik ne olduğunu burada yazılan postları yüzlerce insan okuyor, insanlar bilgi kirliliği yaşamak zorunda değil sizin yüzünüzden !
Ön camdakine neler neler demişler arkadaşlar :) Bilginiz yok iken fikriniz nasıl olabiliyor beyler? yapmayın ilk mesajda dedik ne olduğunu burada yazılan postları yüzlerce insan okuyor, insanlar bilgi kirliliği yaşamak zorunda değil sizin yüzünüzden !
bi mesajda dijital klima olduğunu söylemiştim de bir azarlamadığı kalmıştı birinin o gün bugündür bu soruya cevap yazmaya çekinirim :D