PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış lastıkleri

puntolaz
13/02/2016, 11:11
Merhaba siteye yeni üye oldum.öncelikle konuyu doğru yerde açmışımdır ianşallah:) 2 aydır Grande punto active kullanıyorum aldıgımda 4 adet kiş lastıklerı vardı malum kıstan cıkıyoruz yaz lastıgı almakta istemıyorum bu ara pek yazında aynı lastıklerı kullansam ne gibi zararı olur.

ecuadorm
13/02/2016, 11:16
Merhaba siteye yeni üye oldum.öncelikle konuyu doğru yerde açmışımdır ianşallah:) 2 aydır Grande punto active kullanıyorum aldıgımda 4 adet kiş lastıklerı vardı malum kıstan cıkıyoruz yaz lastıgı almakta istemıyorum bu ara pek yazında aynı lastıklerı kullansam ne gibi zararı olur.
Merhabalar hoşgeldiniz, kislik lastiklerinizle devam etmek faydali degil aksine zararlidir.
1. Fren mesafeniz uzar. Yazlik lastik ile Durabileceginiz mesafede kışlık lastik ile duramazsiniz
2. Lastikleriniz çabuk aşınır ve zarar görür.

Kis lastikleri soguk havalarda (7 derece alti) yola iyi tutunmayi saglayabilecek kaucuk yapisina sahiptir. Yazin sicaginda bu ozellikler dezavantaj olur sizin için.

Yaz lastigine geçmenizi öneririm.

puntolaz
13/02/2016, 11:24
lastık markası öneriniz varmı zira arabamın ilk lastıklerı olacak.teşekkürler

halils2
13/02/2016, 12:14
Puntomda 2 sene starmaxx kışlık kullandım. Araç için bir sorun teşkil etmedi, kışlıklar yola fazla asılıyor bana göre bir miktar yakıt artışı yapıyor. Yol tutuşu yazlığa göre daha iyi, araç izinden ayrılmıyor. Ben genel olarak sakin kullandığım için bana sorun çıkarmadı. Lastik alacaksanız mişlenin crossactive 4 mevsim lastiği çıktı geçen yaz, kullanıcıları genelde memnun, ayrıca Goodyearda da vector4sesion lastiği var. 2 lastikte kışlık m+s standartlarında. Ayrı ayrı alıp yaz kış değiştirmeye uğraşmaktansa bence bu lastikler daha mantıklı.

fluminense
13/02/2016, 15:52
1 yıl boyunca kışlık lastikle gezen arkadaşlarım var benim.Yakıt biraz artıyor,onun harici çok ciddi problem olacağını sanmıyorum..Yalnız 4-5 sezon rahat kullanacağınız kış lastikleriniz 2 yıl demeden bitecektir.Bütçe yoksa limitlerde gitmemek şartıyla kullanılabilir..

puntolaz
13/02/2016, 15:57
TEŞEKKÜRLERRR SAOLUNNN

SinanTR
13/02/2016, 18:41
mevcut kış lastiğiniz varsa 4 mevsim iyi bi lastik alırsanız memnun kalırsınız kışlık lastik yazın kullanmak yakıta olumsuz etki eder

lastik için bi sürü marka var ama en iyi lastik bana göre michelindir hem yumuşak hem kaliteli lastiğin mercedesidir

volkan1065
13/02/2016, 21:32
Kışlık lastikkleri eğer aracın çok yakması durma mesafesi çok önemli değil ise kullanabilrsiniz. Yalnız o kışlık lastikleri bir dahaki kışa aynı performansı vermez.

Yeni çıkan 4 mevsimlik lastikler çok karlı havada ve kuru yolda tuutşları o kadar iyi değilde. Tabi bu biraz profesyonel kullanımda belli oluyor. Standart kullancılar için iyi sayılabilir.

Lastiğe çok para vermek istemiyorsanız Petlas-Starmax-Falken-Sava-Hankook gibi markalardan alabilrisniz. İyi bir lastik istiyorsanız bana göre NOKIAN LİNE 185-65-15 alacaksanız rahatınıza bakacaksınız.