Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto Görünüş Hakkında Tavsiye

AykutCelebi
28/01/2016, 14:56
Herkese merhabalar,

Aracıma görsel bir takın değişiklikler yapmak için karar aldım. Fazla pahalıya kaçmadan görünüşünü değiştirmek istiyorum. Ekteki görselde photoshop da basitçe birşeyler yaptım.

Eklemek istediklerim kısaca;

*Çelik jant ve yeni lastikler.
*Sis farı (active olduğu için ekstra olacak).
*Ön panjuru yeni mi alsam yoksa sprey boya ile boyasam daha iyi olur sanırım.
*Birde ön panjurun siyah rengini aşağıdaki panjur ile birleştirdim, sis farına kadar devam ettirdim bu siyahlığı. Bu malzemeyi de karbon fiber folyo ile yapmayı düşünüyorum.

*Ön tamponuda önceki sahibi tıklatmış, düzettirmeye çalışırken oturtamamış, kaput ile tamponun önünde çizgi olması gerekirken benim bitişik duruyor... Onu ayarlatmam lazım.

Sizce görünüş nasıl duruyor ? Birde aşağı yukarı bu görsel güncellemeler bana ne kadara mal olur ve bu malzemeleri nereden temin edebilirim?

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

ozkancavus5916
28/01/2016, 15:47
örnek

AykutCelebi
28/01/2016, 15:50
örnek

Malzemeyi nereden temin edebiliriz, internette mat folyo diye mi geçiyor acaba... Bu arada uygulamasını ben kendim yapabilirim diye düşünüyorum.

ozkancavus5916
28/01/2016, 15:55
istanbulda araç aksesuarı satan yerlerde mevcut

punto1414
28/01/2016, 18:50
ön lip ve ön siyah panjur folyo yu benimde yapmam lazım:)Yaparsan banada yardımcı ol usta..nasıl yaparız nerde yaptırırız.

besyo3454
28/01/2016, 20:30
327513275232753
Benim araç gibi yapabilirsin

D6603 cihazımdan gönderildi

AykutCelebi
28/01/2016, 21:16
Karbon fiber folyo kullansam sırıtır mı diye düşünüyorum. hepsiburada.com'da 8TL , 3 tane alsam baya baya yeter. Birde görselde koymuş olduğum çelik jantları temin edebileceğim bir adres bilen var mı ?

SinanTR
28/01/2016, 22:38
ön sislerin içi siyah tabanlı olanını tavsiye ederim bence diğerine göre daha şık duruyor

jant için bende 16 inç te bile bariz yakıt arttı yaptığınız shoptaki gibi bi jant için 17 inç gibi bi jant kullanmanız gerekir konfor kaybı+yakıtı göz önüne alın ayrıca kesinlikle jantın offsetini ve et değerini aracın kaldırabileceği gibi bi jant seçin ben biraz geniş almışım jantı keşke dedim ama iş işten geçti şimdiki aklım olsa 15 jant takardım hatta hiç janta girmezdim diyorum tek tesellim jantların hafif olması yoksa vay halime

ayrıca aynalarıda boyamanızı yada kaplamanızı öneririm

Mert34
28/01/2016, 23:55
Karbon fiber folyo kullansam sırıtır mı diye düşünüyorum. hepsiburada.com'da 8TL , 3 tane alsam baya baya yeter. Birde görselde koymuş olduğum çelik jantları temin edebileceğim bir adres bilen var mı ?

bende yapmayı düşünüyorum ek olarak panjuruda boyamak lazım plastidip sprey boyalara bakıyorum şuan renk tamamen tutsun diye

krk17
29/01/2016, 00:02
Bixenon,sis farı, plaka altı siyah boyama, yay, jant lastik, evo stobu, cam filmi liste uzar gider

AykutCelebi
29/01/2016, 14:44
bende yapmayı düşünüyorum ek olarak panjuruda boyamak lazım plastidip sprey boyalara bakıyorum şuan renk tamamen tutsun diye

Birde plastidip dediğimiz boya kullandıktan sonra istediğimiz zaman sökebiliyormuşuz, ben folyo yerine ön panjur ve alt panjur arasınada bu spreyden sıkarım.

Mert34
29/01/2016, 15:27
Birde plastidip dediğimiz boya kullandıktan sonra istediğimiz zaman sökebiliyormuşuz, ben folyo yerine ön panjur ve alt panjur arasınada bu spreyden sıkarım.

başta bende folyo baktım ama satarken folyoyu sökmek isterimde boya kalkar falan belli olmaz o yüzden komple plastidip ile boyamak daha iyi. sizin görseldeki farklılıkta hoşuma gitti sislere kadar boyamak

AykutCelebi
29/01/2016, 15:40
başta bende folyo baktım ama satarken folyoyu sökmek isterimde boya kalkar falan belli olmaz o yüzden komple plastidip ile boyamak daha iyi. sizin görseldeki farklılıkta hoşuma gitti sislere kadar boyamak

Aynen benimde hoşuma gitti, yurtdışında uygulayan birini gördüm oradan yola çıktım :)

PlastiDip Plastik Kaplama Spreyi (Siyah) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/plastidip-plastik-kaplama-spreyi-siyah-p-OTENSPLASTIDIP-SY)

Burada satılıyor sanırım panjurlar ve arasına 1 tane yeter mi acaba diye düşünüyorum.

ozkancavus5916
29/01/2016, 15:50
büyük olanından alırsan 1 tane yetiyo . oda zaten 5-10 tl

besyo3454
29/01/2016, 15:58
1 tane 400 ml cok rahat yeter

AykutCelebi
29/01/2016, 16:00
1 tane 400 ml cok rahat yeter

Videolarda 4 kat attıklarını gördüm de o yüzden aklıma soru işareti takıldı. Sonra süreriz yetmezse çirkin durur :)

besyo3454
29/01/2016, 16:04
Plaka kısmını folyo ile kapla panjur kısmını plasti dip yap derim ben. Ben öyle yaptım

AykutCelebi
29/01/2016, 16:13
ön sislerin içi siyah tabanlı olanını tavsiye ederim bence diğerine göre daha şık duruyor

jant için bende 16 inç te bile bariz yakıt arttı yaptığınız shoptaki gibi bi jant için 17 inç gibi bi jant kullanmanız gerekir konfor kaybı+yakıtı göz önüne alın ayrıca kesinlikle jantın offsetini ve et değerini aracın kaldırabileceği gibi bi jant seçin ben biraz geniş almışım jantı keşke dedim ama iş işten geçti şimdiki aklım olsa 15 jant takardım hatta hiç janta girmezdim diyorum tek tesellim jantların hafif olması yoksa vay halime

ayrıca aynalarıda boyamanızı yada kaplamanızı öneririm

Deneyimleyen biri olarak görüşleriniz çok önemli. Eğer ciddi anlamda yakıt ve konfor kaybı oluyorsa mevcut 15 inc'den devam etmek lazım. Acaba photoshopladığım jantın 15 inci mevcutmudur. Jantın tarzını çok beğendim de :)

SinanTR
29/01/2016, 17:44
tip olarak 16 inç te aynı güzellikte olmuyor maalesef ama 15" varmıdır bilmiyorum

HalilKURT
31/01/2016, 01:47
siyah renk puntoda panjur ve alt ızgara gri renkteler plakalığı mat siyaha çevirsem gri parçaları siyaha boyasak nasıl bir sonuç alırız uygulayan varmı ? araç 2007 model mavi logolardan aksesuarcıdan panjur ve bagaj için kırmızı logo almayı düşünüyorum direksiyonada reklamcıda bastırırım araç active model sis farı yok internette baktımda normal full nikelaj sis takımı 150 civarı ama siyah zemin 250 lira bu parçaları temin edebileceğimiz bir yer (uygun fiyatlı) varmıdır birde laguna lip takan oldumu puntoya araştırdım ama bulamadım çoğunluk cupra lipi kullanmış

volkan1065
31/01/2016, 10:22
fotoshopladığınız jant TJET sport jantıdır. 16 ınch olanı var ama sıfır alacaksanız çok para vermek zorunda kalırsınız. Bu jant yada başka 16 ınch jant ile beraber 195-55-16 lastik kullnabilirsiniz. Yakıt olarak pek artmaz. Aracın virajlardaki yol tutuşu artar. 55 yanakta konfor kaybı fazla olmaz. Ama 205 taban lastik seçersenız bu sefer yakıt artar. 16 ınch ten daha buyuk jant takarsanız hem yakıt bariz artar hemde 45 yanak lastiğe geçeceğiniz içinde konfor kaybınız olur. Plaka kısmı için folyo tercih edin çünkü plastidip o kısımda kenarları acıkta olacağı için kalkabilir görüntü olarakta guzel olmaz. Sisfarı lat panjura plastidip uygulayabilirsiniz. 4 kat atınen az iki tüp alınki yetmedi problemi yaşamayın.

AykutCelebi
31/01/2016, 19:26
fotoshopladığınız jant TJET sport jantıdır. 16 ınch olanı var ama sıfır alacaksanız çok para vermek zorunda kalırsınız. Bu jant yada başka 16 ınch jant ile beraber 195-55-16 lastik kullnabilirsiniz. Yakıt olarak pek artmaz. Aracın virajlardaki yol tutuşu artar. 55 yanakta konfor kaybı fazla olmaz. Ama 205 taban lastik seçersenız bu sefer yakıt artar. 16 ınch ten daha buyuk jant takarsanız hem yakıt bariz artar hemde 45 yanak lastiğe geçeceğiniz içinde konfor kaybınız olur. Plaka kısmı için folyo tercih edin çünkü plastidip o kısımda kenarları acıkta olacağı için kalkabilir görüntü olarakta guzel olmaz. Sisfarı lat panjura plastidip uygulayabilirsiniz. 4 kat atınen az iki tüp alınki yetmedi problemi yaşamayın.
Detaylı açıklananız için teşekkür ederim,
Şuan için jant işini ileri ki tarihte bırakmam ekonomik açıdan iyi olacak sanırım. :) internete 16" tjet jant bulamadım da, sanırım servisler baya fiyat çekiyormuş.
Ben özellikle üst ve alt panjurları plastidip ile boyamasını yapıyım. Olmadı dediğiniz gibi plaka altını ve sise kadar olan kısmı folyo ile kaplıyım. Acaba kendim becerebilecekmiyim merak ediyorum.
Birde ön tamponu ustaya göstermem gerekiyor, önceki sahibi tıklatmış ve tampon içerde duruyor. O yüzden kaput ile tampon arasında olması gereken boşluk yerine bitişik duruyor.

AykutCelebi
31/01/2016, 23:13
https://img.autocosmos.com/noticias/fotosprinc/NAZ_52742cb5249b40cebe3ae9ece2606c8a.jpg

Punto 2013 jantıymış beğenmiş olduğum jantlar.. İnterneti alt üst ettim satan yok. 16" de bu havayı verir mi acaba benim GP'ye..

Birde, multiair diye geçiyormuş sanırıım ismi ve bulunması hayli zor ve pahalıymış :)

sergi6185
31/01/2016, 23:35
https://img.autocosmos.com/noticias/fotosprinc/NAZ_52742cb5249b40cebe3ae9ece2606c8a.jpg

Punto 2013 jantıymış beğenmiş olduğum jantlar.. İnterneti alt üst ettim satan yok. 16" de bu havayı verir mi acaba benim GP'ye..

Birde, multiair diye geçiyormuş sanırıım ismi ve bulunması hayli zor ve pahalıymış :)
Bu jant punto evo sport multiair jantı kardeşim kendi arabamda kullanıyorum t jet jant ı degildir https://uploads.-cdn.com/20160131/65e99337d111c402b97bb6c8356113d7.jpg

SM-G900FQ cihazımdan gönderildi

krk17
01/02/2016, 03:35
Bu jant punto evo sport multiair jantı kardeşim kendi arabamda kullanıyorum t jet jant ı degildir https://uploads.-cdn.com/20160131/65e99337d111c402b97bb6c8356113d7.jpg

Nerden bulacaz ne kadar zor işmiş Puntoya jant bulmak:(

AykutCelebi
01/02/2016, 09:12

Maşallah çok güzel duruyor araç. Bu jantları bulabileceğimiz bir adres yokmudur, tabi uygun fiyata :)

sergi6185
01/02/2016, 09:13
Maşallah çok güzel duruyor araç. Bu jantları bulabileceğimiz bir adres yokmudur, tabi uygun fiyata :)
Eyvallah tşkler servislerde bulabilirsiniz uygun fiyata malesef çok zor 2000 2500 tl civarı fiyatı

AykutCelebi
01/02/2016, 09:19
Eyvallah tşkler servislerde bulabilirsiniz uygun fiyata malesef çok zor 2000 2500 tl civarı fiyatı

Anladım. Benim usta eski alfa romeocu ben kendisiyle bir konuşıyım belki yetkili serviste tanıdık vs. var ise ufak bir yardımı dokunur diye ümit ediyorum. Birde 45 yanak sanırım sizinki, 55 olup 16" olan alternatifi mevcutmudur acaba merak ettim. Bende şuan 185/65/15 var... Gerçi 65 ile 55 arasında bariz fark varmıdır ona da bakmak lazım :)

sergi6185
01/02/2016, 09:21
Anladım. Benim usta eski alfa romeocu ben kendisiyle bir konuşıyım belki yetkili serviste tanıdık vs. var ise ufak bir yardımı dokunur diye ümit ediyorum. Birde 45 yanak sanırım sizinki, 55 olup 16" olan alternatifi mevcutmudur acaba merak ettim. Bende şuan 185/65/15 var... Gerçi 65 ile 55 arasında bariz fark varmıdır ona da bakmak lazım :)
Doğrusur 205 45 17 malesef 17 inç seçeneklegi mevcut

AykutCelebi
01/02/2016, 09:24
Doğrusur 205 45 17 malesef 17 inç seçeneklegi mevcut

Görünüş için, yakıt + konfor kaybını göze almak.. Düşünmem lazım :)..
Ama çok yakışıyor bizim puntolara bu jant :))

sergi6185
01/02/2016, 09:38
Görünüş için, yakıt + konfor kaybını göze almak.. Düşünmem lazım :)..
Ama çok yakışıyor bizim puntolara bu jant :))
Bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor malesef ama çok bi fark yapmıyor

AykutCelebi
01/02/2016, 09:43
Bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor malesef ama çok bi fark yapmıyor

Aynen öyle.. Bakalım önce ucuz olan görsel değişiklikleri yapayım da, (panjur, plaka altı boyama) sonra jantlara geçerim..

AykutCelebi
05/02/2016, 17:23
Herkese merhabalar,

Saat 17:00'de hepsiburadadan sipariş ettiğim plastidipler gelecek. Eğer pazar günü yağmur olmazsa İstanbul'da, uygulamayı yapacağım.

AykutCelebi
05/02/2016, 17:32
Birde sis farı bakıyorum internette.. bir kaç sorum olacak;

Öneriler üzerine içi siyah sis bakıyorum fakat çifti 250 TL var, bunun daha hesaplısını bulabilirmiyim acaba ?
Grande Punto Siyah Sis Farı Lambası Orjinal Lancia « Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning (https://www.kemaloto.com/grande-punto-siyah-sis-fari-lambasi-orjinal-lancia-pmu174)

Diğer sorun benim GP active serisi olduğu için haliyle sis yok. Bunun bağlantısı masraflı olur mu ? Birde açma kapama butonunu nasıl yapıyorlar acaba, orjinal gibi görünür mü.?

SinanTR
05/02/2016, 19:57
activelerde bizimkiler gibi olmuyor diye biliyorum ekstra bi buton takıyolar sanırım aracı active olup sis takan arkadaşlar tecrübelidir bu konuda net cevap verebilirler

uygun olarakta çıkmacıları kovalayın derim bide sıfır alıcaksanız piyasadan bikaç yerden fiyat alın muhakkak piyasa çakal dolu

arenas
06/02/2016, 14:26
Birde sis farı bakıyorum internette.. bir kaç sorum olacak;

Öneriler üzerine içi siyah sis bakıyorum fakat çifti 250 TL var, bunun daha hesaplısını bulabilirmiyim acaba ?
Grande Punto Siyah Sis Farı Lambası Orjinal Lancia «Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning (https://www.kemaloto.com/grande-punto-siyah-sis-fari-lambasi-orjinal-lancia-pmu174)

Diğer sorun benim GP active serisi olduğu için haliyle sis yok. Bunun bağlantısı masraflı olur mu ? Birde açma kapama butonunu nasıl yapıyorlar acaba, orjinal gibi görünür mü.?

Karartılmış sis ben de taktırdım active puntoya,servis arka sis lambası düğmesine bağladı,kısalarla birlikte çalışıyor sadece,muayeneden de geçti bu şekildeki bağlantıyla..
Orjinali gibi ben de bağlatmak istedim,forumda eli bu işlere yatkın @halils2 arkadaşımız var,o belki size yardımcı olabilir orjinal bağlantı konusunda.

Sent my iPhone using

GPEMREE
06/02/2016, 17:05
Karartılmış sis ben de taktırdım active puntoya,servis arka sis lambası düğmesine bağladı,kısalarla birlikte çalışıyor sadece,muayeneden de geçti bu şekildeki bağlantıyla..
Orjinali gibi ben de bağlatmak istedim,forumda eli bu işlere yatkın @halils2 arkadaşımız var,o belki size yardımcı olabilir orjinal bağlantı konusunda.

Sent my iPhone using
Bu sislerin maliyeti ne oldu hocam size ?

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

arenas
06/02/2016, 18:26
2 seneyi geçti ben taktıralı,200 küsür lira sislere,50 lira da montaja vermiştim serviste.

Sent my iPhone using

SinanTR
06/02/2016, 21:36

Sent my iPhone using

ek butondansa arka sis düğmesi fikri hakikaten çok mantıklı

AykutCelebi
06/02/2016, 21:42

Sent my iPhone using

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Şimdi mantıklı olan arka sisleri açınca önlerinde yanması mı ? Yoksa kısaları açtığımda ön sislerin de yanmasımıdır? Şahsen sadece arka sisleri açtığımda önlerinde yanmasını isterim.

Kısa farları her açtığımda sislerin yanması diğer sürücüler için rahatsızlık verir diye düşünüyorum.

Sent my iPhone using

halilimo
06/02/2016, 21:50
Arka sise baglandiginda arkalari acinca hepsi yaniyor. Bana gore bu hos degil extra buton daha mantikli. Ben de arastiriyom sis fari ama karar veremedim

SinanTR
06/02/2016, 22:01
abi valla bence daha pratik bile olur ama esas sorun o düğmeye ve rölesine ekstra yük getirirmi onuda kullanan arkadaş bunca zaman sorun yaşamadıysa bişey olmaz heralde

AykutCelebi
06/02/2016, 22:18
Ekstra buton mantıklı tabi fakat görünüş olarak hoş durmuyor aracın içinde bence.. Eğer orjinalinde ki gibi boş olan tuş yerine yapılsa tabiki de harici buton daha mantıklı fakat araştırdığım kadarıyla yetkili servis yapabiliyormuş ve maliyeti yüksekmiş.

Sent my iPhone using

AykutCelebi
06/02/2016, 22:20
abi valla bence daha pratik bile olur ama esas sorun o düğmeye ve rölesine ekstra yük getirirmi onuda kullanan arkadaş bunca zaman sorun yaşamadıysa bişey olmaz heralde

Aynen hocam röle ile hallediyorlarmış o işi. Zaten sisler gerektikçe açılmalı diye düşünüyorum, arkası yanarken önlerde yanar en temizi.

Sent my iPhone using

arenas
06/02/2016, 22:28
Servis arka sislere bağladıysa sıkıntı olacağını düşünmüyorum ki olmadı da iki yıldır.sisli havaların dışında bazen ıssız köy yollarında,yolun yanlarını iyi görmek için de kullanıyorum.forumdaki halil arkadaşımız activedeki o boş düğmeyi aktif edebiliyor,konuyu görünce yazar muhtemelen

Sent my iPhone using

AykutCelebi
06/02/2016, 23:09
Servis arka sislere bağladıysa sıkıntı olacağını düşünmüyorum ki olmadı da iki yıldır.sisli havaların dışında bazen ıssız köy yollarında,yolun yanlarını iyi görmek için de kullanıyorum.forumdaki halil arkadaşımız activedeki o boş düğmeyi aktif edebiliyor,konuyu görünce yazar muhtemelen

Sent my iPhone using

Eğer orjinalini yapan varsa, tercih edebilirim tabi maliyeti vs ne olur kendisi konuya yazarsa sevinirim :)
Olmadı arka sise bağlatıcaz, verebileceğiniz bir adres varmıdır İstanbul'da, işinin ehli usta ?

Sent my iPhone using

arenas
06/02/2016, 23:44
Eğer orjinalini yapan varsa, tercih edebilirim tabi maliyeti vs ne olur kendisi konuya yazarsa sevinirim :)
Olmadı arka sise bağlatıcaz, verebileceğiniz bir adres varmıdır İstanbul'da, işinin ehli usta ?

Sent my iPhone using

Şişlide fiat yetkili servisi Deha otoya taktırmıştım

Sent my iPhone using

AykutCelebi
06/02/2016, 23:45
Şişlide fiat yetkili servisi Deha otoya taktırmıştım

Sent my iPhone using

Sisleri siz mi temin ettiniz? Sadece işçiliğe mi 50 tl verdiniz ?

Sent my iPhone using

AykutCelebi
07/02/2016, 00:13
Arenas hocam özel mesaj kutunuz dolu olduğu için mesaj atamıyorum, haberiniz olsun.

Sent my iPhone using

halilimo
07/02/2016, 00:29
Extra butonu direksiyonun altindaki bosluga yada gorunmucek bir yere konulabilir. Tabiki tercih meselesi bu. Mesela yagmurlarda gorus cok dusuyor far yetmiyor sise ihtiyac duyuyorum sadece onlerin yanmasini istiyorum.

krk17
07/02/2016, 05:16
Valla ben harici butonlu yaptırdım, solda bulunan sigorta gözünün üstüne, gözükmüyor... Kontağa bağlı yaptırdım...

AykutCelebi
07/02/2016, 22:47
Arkadaşlar, bugün uygulamaya girişiyim dedim. Photoshop da ki gibi plastidip ile sislere kadar boyadık ettik. Güzelce bantlandık fakat bantları çıkartırken kenarlardan kötü boya izleri oldu. Anlaşılan o ki en temizi folyo kaplatmak olacak. Herneyse deneyim oldu diyorum :) şuan sadece panjur ve plaka arkasını boyandı. Sonuç çok kötü olmadı aslında.. Bakalım aracı yıkadığımda plastidip atacakmı kenarlardan..
https://uploads.-cdn.com/20160207/a20d7d5128d4b3a5bcf174a1b86fb853.jpg

Sent my iPhone using

SinanTR
07/02/2016, 22:53
plaka yabancı gelmedi anadolu yakasında ümraniye kadıköy ataşehir arasında biyerlerde çokça denk geliyo gibi geldi bana

AykutCelebi
07/02/2016, 23:18
plaka yabancı gelmedi anadolu yakasında ümraniye kadıköy ataşehir arasında biyerlerde çokça denk geliyo gibi geldi bana

Alalı 3 ay oldu. Evet sahibi Kadıköy'de ikamet ediyordu :)

Sent my iPhone using

halilimo
08/02/2016, 00:33
Plakanin altida mi plastidip

AykutCelebi
08/02/2016, 00:38
Plakanin altida mi plastidip

Aynen hocam. Bakalım ne kadar dayanacak.

Sent my iPhone using

salihadam
15/02/2016, 22:17
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Bende de 2009 model g.punto var. Izgaraları boyarken yerinden çıkarttınız mı? Çıkartması kolay bir aparat mı?

Şahsen orjinal görünüme önem veren biriyim ama bu haliyle de baya şık durmuş.

Teşekkürler

AykutCelebi
16/02/2016, 00:52
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Bende de 2009 model g.punto var. Izgaraları boyarken yerinden çıkarttınız mı? Çıkartması kolay bir aparat mı?

Şahsen orjinal görünüme önem veren biriyim ama bu haliyle de baya şık durmuş.

Teşekkürler

Teşekkür ederim. Bende orjinale önem veriyorum bu ufak dokunuşlar aracı bambaşka gösteriyor.
Üst panjur kolay çıkıyor fakat alt panjuru biraz zor çıkartım ve takarkende bi o kadar zor oldu. Takarken panjur dişlerinin tamponda ki karşılığına getirmeniz lazım. Önce alttan oturtun sonra sonra üstten. Zaten tak diye oturuyor.

Sent my iPhone using

AykutCelebi
16/02/2016, 00:54
Bu arada geçenlerde çektiğim fotoğrafı paylaşım dedim :)
https://uploads.-cdn.com/20160215/54216d052e7951015938f937b4219f8d.jpg

Sent my iPhone using

ape
06/03/2016, 16:10
https://i.hizliresim.com/8ZDZoV.jpg (https://hizliresim.com/8ZDZoV)

Punto hakkında acemiyseniz ve cok maliyetli şeyler istemiyorsanız puntonun görünüşünü aşırı değiştiren şeylere örnek ;

1- Panjur arasını siyaha boyama(Hepsiburada.com dan plastidip özellikli siyah boya alıp maskeleyip boyayin.İstediğiniz zamanda boya tampona zarar vermeden sakız gibi sökülebiliyor.Mükemmel bir icat benm aracımı ben öyle yaptım.) - 40 TL di en son fiyatı

2- Rüzgarlık - 60 TL

3- Active kasada sis farı olmadığı için sis farı takılması görüntüyü çok değiştiriyor. - işçilik dahil 250 TL

4- Ayna yanakları kesinlikle boyanmalı.(kapı kolları tercihe bağlı ben boyatmamıştım) - Boyacıya göre değişir 25-50 TL arası

5- Çelik Jant - ben jantları 2014 te 800 e aldm

6-app plaka (İstanbul app ince modeli ve herkes çok beğeniyor) (50 TL ön arka)

7- Ön tampon altına karlık (lip) (İşçilik dahil 30TL)

Amerikan parkta çok yakışıyor fakat ben yaptırmadım.

hbaspinar
06/03/2016, 20:59

Punto hakkında acemiyseniz ve cok maliyetli şeyler istemiyorsanız puntonun görünüşünü aşırı değiştiren şeylere örnek ;

1- Panjur arasını siyaha boyama(Hepsiburada.com dan plastidip özellikli siyah boya alıp maskeleyip boyayin.İstediğiniz zamanda boya tampona zarar vermeden sakız gibi sökülebiliyor.Mükemmel bir icat benm aracımı ben öyle yaptım.) - 40 TL di en son fiyatı

2- Rüzgarlık - 60 TL

3- Active kasada sis farı olmadığı için sis farı takılması görüntüyü çok değiştiriyor. - işçilik dahil 250 TL

4- Ayna yanakları kesinlikle boyanmalı.(kapı kolları tercihe bağlı ben boyatmamıştım) - Boyacıya göre değişir 25-50 TL arası

Ustad ruzgarlik nerde 60 tl..

AykutCelebi
07/03/2016, 15:50

2- Rüzgarlık - 60 TL

Özellikle sisler çok yakışmış, bakalım bende taktırmayı düşünüyorum. + olarak jant da çok önemli.

ape
08/03/2016, 11:32
Ustad ruzgarlik nerde 60 tl..

hepsiburada ve n11 gibi sitelerde gp veya evo uyumlu rüzgarlıklar 60-70 tl civarı hala yeni baktım.

AykutCelebi
07/04/2016, 12:27
Evet bugün itibariyle sislerimi taktım. Konunun ilk başında paylaşmış olduğum photoshoplu puntoya ulaşmam da sadece jantlar kaldı :)
Bu arada Merter demirciler sitesinde bulunan elektrik ustası Erdinç ustaya teşekkür ederim. Gerçekten işçiliği çok başarılı. İsteyen olursa ise ulaşım ve iletişim bilgisini verebilirim.

punto1414
07/04/2016, 13:39
başarılı.

Ezeldenberi
07/04/2016, 13:55
Aykut bey sis'leriniz hayırlı olsun.Siz siz olun sis'siz sisli yollara girmeyin:)Şaka biyana yav arkadaş sis farı olamayan opsiyonlu araç olur mu? gördükçe insanın aklı almıyor.Sadece bizim Punto'lar değil nerede ise tüm markalarda opsiyonlu olan bir özellik.Tabiki işin aslı para para para.

AykutCelebi
07/04/2016, 14:00
Aykut bey sis'leriniz hayırlı olsun.Siz siz olun sis'siz sisli yollara girmeyin:)Şaka biyana yav arkadaş sis farı olamayan opsiyonlu araç olur mu? gördükçe insanın aklı almıyor.Sadece bizim Punto'lar değil nerede ise tüm markalarda opsiyonlu olan bir özellik.Tabiki işin aslı para para para.

Teşekkürler Zafer bey, o yollara girmem zaten :) sis ampüllerini standart aldığım için önümde ki sürücüyü rahatsız etmek istemiyorum. - ki öyle ampüller takıyorlar direk gözünüzü alıyor.
Opsiyon konusunda size katılıyorum, sis farı hadi koymadın neyse :) bari sağ sol aynalar olsun, kapı kolları olsun bari onları boya :) Herşeye rağmen aracımdan memnunum aslında..

Ezeldenberi
07/04/2016, 14:04
Sislerin maliyetini de paylaşırsanız diğer arkadaşlar için de faydalı olacaktır.Tüm arkadaşlara kazasız, belasız ve ayrıca cezasız binlerce kmler.

AykutCelebi
07/04/2016, 14:08
Sislerin maliyetini de paylaşırsanız diğer arkadaşlar için de faydalı olacaktır.Teşekkürler kazasız belasız binlerce kmler.

Tabi;
Kemaloto dan sisleri aldım : Grande Punto Sis Lambası Sis Farı « Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning (https://www.kemaloto.com/grande-punto-sis-lambasi-sis-fari-pmu6)
İşçilik olarakta 100 TL verdim.

Herkese kazasız belasız sürüşler :)

halilimo
07/04/2016, 16:04
Evet bugün itibariyle sislerimi taktım. Konunun ilk başında paylaşmış olduğum photoshoplu puntoya ulaşmam da sadece jantlar kaldı :)
Bu arada Merter demirciler sitesinde bulunan elektrik ustası Erdinç ustaya teşekkür ederim. Gerçekten işçiliği çok başarılı. İsteyen olursa ise ulaşım ve iletişim bilgisini verebilirim.

Araciniza bakinca hep kaputla tambon arasindaki boslugun olmamasi dikkatimi cekiyor. Konusmak istemiste agizi kapatilmis gibi geliyor :)

AykutCelebi
07/04/2016, 16:14
Araciniza bakinca hep kaputla tambon arasindaki boslugun olmamasi dikkatimi cekiyor. Konusmak istemiste agizi kapatilmis gibi geliyor :)

Evet benimde canımı sıkıyor öyle olması :( Önceki sahibi kime yaptırdıysa tam oturtamamış.

halilimo
08/04/2016, 00:03
Evet benimde canımı sıkıyor öyle olması :( Önceki sahibi kime yaptırdıysa tam oturtamamış.

Siz farlari sanirsam orjinal degil. Extra butonlu mu yaptiniz. Body den aktife falan yapildi mi? Plastidip ile kapladiginiz yerin yakindan fotosunu koyabilirmidiniz nasil duruyor ben folyo kaplatmayi dusunuyordum.

AykutCelebi
20/04/2016, 22:20
Siz farlari sanirsam orjinal degil. Extra butonlu mu yaptiniz. Body den aktife falan yapildi mi? Plastidip ile kapladiginiz yerin yakindan fotosunu koyabilirmidiniz nasil duruyor ben folyo kaplatmayi dusunuyordum.

Sis farları yan sanayi. Ekstra buton değil de, arka sislere bağlattım ben. Aracımı bugün yeni servisten çıkarttım en kısa sürede yakından fotoğrafını çekeceğim.

AykutCelebi
20/04/2016, 22:22
Bugün arayıp tarayıp sonunda fun jantlarımı satın aldım. :) 185/55/16 lastik var üstünde.

Ezeldenberi
20/04/2016, 22:42
Hayırlı olsun güle güle kullanın.Aracın resimlerini tam karşıdan çekerseniz jantlar çok daha iyi görünür.Ayrıca bu jantlarla yakıt tuketim değerlerinizde bir fark olacakmı.İlerleyen kmlerde paylaşabilir misisiniz.Teşekkürler

AykutCelebi
20/04/2016, 23:22
Hayırlı olsun güle güle kullanın.Aracın resimlerini tam karşıdan çekerseniz jantlar çok daha iyi görünür.Ayrıca bu jantlarla yakıt tuketim değerlerinizde bir fark olacakmı.İlerleyen kmlerde paylaşabilir misisiniz.Teşekkürler

Teşekkür ederim Zafer bey, Müsait zamanda daha güzel fotoğraflar çekeceğim. :)

ORS15
21/04/2016, 08:58

Aykut bey, bu plakanın orasını siyaha nasıl cevirdiniz. Kaplamama mı yaptınız. Peki panjurları nasıl aynı renk oldu. bu arda tamponunuzu bir kaportacıda söktürün alt kısımda demir var onu düzeltip taktırın, kaput ve tampon arasındaki boşluk geri gelir.

AykutCelebi
21/04/2016, 09:06
Aykut bey, bu plakanın orasını siyaha nasıl cevirdiniz. Kaplamama mı yaptınız. Peki panjurları nasıl aynı renk oldu. bu arda tamponunuzu bir kaportacıda söktürün alt kısımda demir var onu düzeltip taktırın, kaput ve tampon arasındaki boşluk geri gelir.

Plastidip boya ile yaptım panjur ve plaka arkasını. Tampon için verdiğiniz detay için teşekkür ederim, beni de rahatsız ediyor şuan ki hali... :(

AykutCelebi
21/04/2016, 20:29
Şerit uygulaması yaptım, nasıl olmuş sizce :)

Kadir00906
22/04/2016, 09:14
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.

cavalier79
22/04/2016, 09:51
Kapı kollarınıda boyatın tamamdır

ORS15
22/04/2016, 09:57
Aykut bey sol arka tekerin, bijonlarından biri mi eksik, bana mı öyle geldi.

AykutCelebi
22/04/2016, 10:26
Aykut bey sol arka tekerin, bijonlarından biri mi eksik, bana mı öyle geldi.

Ali bey fotoğrafı paylaşırken bana da öyle geldi :), sonra koşa koşa araca bakmaya gittim, bijonun rengi siyahmış :D

AykutCelebi
22/04/2016, 10:27
Kapı kollarınıda boyatın tamamdır

Aynen Fırat bey bende boyatmak istiyorum. Aslında bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Nerede yaptırmalıyım acaba ? Sonuçta orjinal kapı rengiyle boyattıktan sonra kulpların sırıtmasını istemem.

AykutCelebi
22/04/2016, 10:27
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.

Çok teşekkürler Kadir bey, sizin içinde kazasız belasız sürüşler dilerim

ORS15
22/04/2016, 10:55
Ali bey fotoğrafı paylaşırken bana da öyle geldi :), sonra koşa koşa araca bakmaya gittim, bijonun rengi siyahmış :D

o zaman sıkıntı yok:) kapı kolları ve aynalar kalmış.ben aşırı modifiyeli sevmiyorum böyle sadece ve şık olması bence daha hoş.

cavalier79
22/04/2016, 11:02
Bildiğim kadarı ile kolar sökülüyor, Araç boya kodu kaputta var o koda göre boyanıp takılıyor. Ama bendeki yüzeysel bilgi mutlaka detay uygulama vardır.
Atatürk oto sanayide geçmişte kullandığım boyacılar var , ama sanırım çevrenizdede kolayca bulabilirsiniz.

Ezeldenberi
22/04/2016, 11:02
Aykut bey hemencecik gidip bir kutu gümüş sprey boya alıp O bijonu boyuyorsunuz!:))))
Şeritleriniz yakışmış,birde ön tampondan başlayıp kapılara doğru devam ediyor?Eğer yok ise bence tampona da uygulayınız.

ORS15
22/04/2016, 11:07
Aykut bey hemencecik gidip bir kutu gümüş sprey boya alıp O bijonu boyuyorsunuz!:))))
Şeritleriniz yakışmış,birde ön tampondan başlayıp kapılara doğru devam ediyor?Eğer yok ise bence tampona da uygulayınız.

evet bence de boyayın o bijonu :))))))

AykutCelebi
22/04/2016, 11:13
Bildiğim kadarı ile kolar sökülüyor, Araç boya kodu kaputta var o koda göre boyanıp takılıyor. Ama bendeki yüzeysel bilgi mutlaka detay uygulama vardır.
Atatürk oto sanayide geçmişte kullandığım boyacılar var , ama sanırım çevrenizdede kolayca bulabilirsiniz.

Anladım, olmadı ustama bir danışayım yol gösterir diye düşünüyorum. Nede olsa eski fiatçı :)

Zafer bey, ön tampona kadar gitmiyor şeritler. Yani sadece kapıya kadar hazırlanmış uzunluğu. Aynen o bijonu da halledeceğim gözüme batmaya başladı :D

ORS15
22/04/2016, 11:14
Anladım, olmadı ustama bir danışayım yol gösterir diye düşünüyorum. Nede olsa eski fiatçı :)

Zafer bey, ön tampona kadar gitmiyor şeritler. Yani sadece kapıya kadar hazırlanmış uzunluğu. Aynen o bijonu da halledeceğim gözüme batmaya başladı :D

:)

volkan1065
22/04/2016, 11:28
kırmızı şerit olmamış. Siyah olsa tamamen daha şık durur. Ayna ve kapı kollarını söküp orjınal renk boyası ile boyattırın. Basit bir işlem ilk 1 ay parlak durur ama sonra zaten guneşin etkisi ile araçla aynı renge dönüşür :D

AykutCelebi
22/04/2016, 11:32
kırmızı şerit olmamış. Siyah olsa tamamen daha şık durur. Ayna ve kapı kollarını söküp orjınal renk boyası ile boyattırın. Basit bir işlem ilk 1 ay parlak durur ama sonra zaten guneşin etkisi ile araçla aynı renge dönüşür :D

Tavsiyeniz için teşekkür ederim Volkan bey :) Aslında kırmızı şeridi tamamlaması için disk ve kampanaları kırmızıya mı boyasam mı diye düşünüyorum.

ORS15
22/04/2016, 11:52
benim daha önceki egzotik kırmızı aracımın kapı kolları , aynalar ve tamponlar solmadan dolayı garantiden boyanmıştı. kapı kolları ve aynalar hiç belli, olmamıştı sadece tampon biraz belli ediyordu. Aracı pasta ve polis uygulaması yaptırmıştım, sorun ortadan kalkmıştı.
bence kapı kolları ve aynalar siz dede belli olmaz , zaten olsa da 2 ay içinde uyum sağlıyor plastik olduğu için. kırmızı şerit konusunda ben nötürüm.

AykutCelebi
22/04/2016, 13:41
benim daha önceki egzotik kırmızı aracımın kapı kolları , aynalar ve tamponlar solmadan dolayı garantiden boyanmıştı. kapı kolları ve aynalar hiç belli, olmamıştı sadece tampon biraz belli ediyordu. Aracı pasta ve polis uygulaması yaptırmıştım, sorun ortadan kalkmıştı.
bence kapı kolları ve aynalar siz dede belli olmaz , zaten olsa da 2 ay içinde uyum sağlıyor plastik olduğu için. kırmızı şerit konusunda ben nötürüm.

Detaylı bilgi için teşekkür ederim. O zaman yetkili serviste mi boyatmak daha mantıklı olur acaba..?
Bu arada aracı yıkattım yüksek basınçta, şeritten ufacık bir parça koptu.. Anlam veremedim o kadar da iyi yapıştırdım. Demek ki pek iyi bir malzemesi yok..

https://i.hizliresim.com/5716bL.jpg

krk17
22/04/2016, 13:54
Detaylı bilgi için teşekkür ederim. O zaman yetkili serviste mi boyatmak daha mantıklı olur acaba..?
Bu arada aracı yıkattım yüksek basınçta, şeritten ufacık bir parça koptu.. Anlam veremedim o kadar da iyi yapıştırdım. Demek ki pek iyi bir malzemesi yok..

https://i.hizliresim.com/5716bL.jpg
35tlye kendi rengi sprey boya ve astar ile kapı kollarını ve ayna kapaklarını boyadım kendim 100-150tl isteyen ustalara para yok kusura bakmasınlar...
https://uploads.-cdn.com/20160422/0d244574f5fdaff6ac69f5d7821afe83.jpg
https://uploads.-cdn.com/20160422/0d22e138467d3d836c070b4b13dd9986.jpghttps://uploads.-cdn.com/20160422/b3c63f409a54efcc7bbe5f56aec11128.jpghttps://uploads.-cdn.com/20160422/f5147a1ef76083a80e4d04b9e97ec99d.jpghttps://uploads.-cdn.com/20160422/85300214234aafa565a8e38e94a030fa.jpg

GPEMREE
22/04/2016, 13:57
35tlye kendi rengi sprey boya ve astar ile kapı kollarını ve ayna kapaklarını boyadım kendim 100-150tl isteyen ustalara para yok kusura bakmasınlar...
https://uploads.-cdn.com/20160422/0d244574f5fdaff6ac69f5d7821afe83.jpg
https://uploads.-cdn.com/20160422/0d22e138467d3d836c070b4b13dd9986.jpghttps://uploads.-cdn.com/20160422/b3c63f409a54efcc7bbe5f56aec11128.jpghttps://uploads.-cdn.com/20160422/f5147a1ef76083a80e4d04b9e97ec99d.jpghttps://uploads.-cdn.com/20160422/85300214234aafa565a8e38e94a030fa.jpg

+1 Aynen katılıyorum. Ben de malzemeleri aldım. İlk fırsatta boyama işlemini gerçekleştiricem.

krk17
22/04/2016, 14:03
+1 Aynen katılıyorum. Ben de malzemeleri aldım. İlk fırsatta boyama işlemini gerçekleştiricem.
Bi gün zımpara, bir gün astar ve bir gün boya ile netice harika

ORS15
22/04/2016, 14:20
Ömer bey elinize sağlık güzel olmuş. Peki kapı kollarını acınca görünen kısımlarını boyaya bildiniz mi. Aynaları nasıl boyadınız.

Ezeldenberi
22/04/2016, 14:21
Emre bey kapı açma kilidini de boyamışsınız - puan kırdım:)
Birde boyanamayan aç kapa yaparken iç tarafta kalan hareketli kısımlar görsellikte sıkıntı yapıyor mu?

ORS15
22/04/2016, 14:24
Birde boyanamayan aç kapa yaparken iç tarafta kalan hareketli kısımlar görsellikte sıkıntı yapıyor mu?

evet kapı kili için 1 puan kırıldı:)

krk17
22/04/2016, 14:43
Ömer bey elinize sağlık güzel olmuş. Peki kapı kollarını acınca görünen kısımlarını boyaya bildiniz mi. Aynaları nasıl boyadınız.
Sprey boya sakin boyanırsa her yere gidiyor, kapı kilidi bilerek maskelemedim tinerle silerim diye[emoji2]

krk17
22/04/2016, 14:44
Emre değil ben kardeş, içeri falan mis valla zaman ve sabırla sakin atarsanız her yere giriyor boya

ORS15
22/04/2016, 16:17
ömer bey tinerle silinmiş halini de, fotoğraflayın tekrar puanlayalım:))) gerçi her türlü başarılı bir çalışma olmuş.

slmnky
22/04/2016, 16:51
Güzel olmuş.Tebrik ederim.

krk17
22/04/2016, 16:55
ömer bey tinerle silinmiş halini de, fotoğraflayın tekrar puanlayalım:))) gerçi her türlü başarılı bir çalışma olmuş.
Valla silmedim, nasılsa dökülür, [emoji48] hem bu ara vakit yok

Ezeldenberi
22/04/2016, 17:46
Emre değil ben kardeş, içeri falan mis valla zaman ve sabırla sakin atarsanız her yere giriyor boya

Ömer bey kusura bakmayın, Emre bey alıntı yapınca cep telefonunun azizliği ile hatlar karışmış.Bu arada elinize sağlık baya boya ustaları kadar iyi iş çıkartmışsınız.

krk17
22/04/2016, 17:48
Ömer bey kusura bakmayın, Emre bey alıntı yapınca cep telefonunun azizliği ile hatlar karışmış.Bu arada elinize sağlık baya boya ustaları kadar iyi iş çıkartmışsınız.
Kötü komşu ev sahibi yaptırır, atasözü ne kadar güzel valla bıktım bu ustalardan, herşeyi yapabildiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum, tşkler...

GPEMREE
23/04/2016, 11:07
Ömer bey boyayı, astardan ne kadar süre sonra vurdunuz?

Sent my iPhone using

AykutCelebi
23/04/2016, 20:29
Fotoğraf çekinelim dedim :)

https://i.hizliresim.com/QBdVQA.jpg

Bu arada cam filmi yaptırmayı düşünüyorum, İstanbul avrupa yakasında işini iyi yapan bir yer var mı ?

Ezeldenberi
23/04/2016, 22:05
Maşallah çookkk güzel görünüyor.Kazasız belasız cezasız.Şu şeritleri tampona kadar uzatırsanız daha da çok güzel olacak(eksik görünüyor).Birde bu resimleri mesajla beraber görünür olarak nasıl ekliyoruz.Teşekkürler

krk17
23/04/2016, 22:28
Ömer bey boyayı, astardan ne kadar süre sonra vurdunuz?

Sent my iPhone using
İlk gün temizlik, hava ile kurulama, sonra zımpara, tekrar yıkama temizlik...
İkinci gün astar, astar kurdukça astar hep astar...
Üçüncü gün ise boya, kurudukça boya...
Boya 20tl, astar 15tl, zımpara 5tl....
Ankarada boya kodu ile sprey boya yapılmakta... Ata Sanayii içinde

GPEMREE
24/04/2016, 11:14
Teşekkür ederim Ömer Bey. Boya ve astarı almıştım zaten. Zımparayı da alırım artık. Normal zımpara mı almalıyım hani numarası felan var mıdır?

Sent my iPhone using

GPEMREE
24/04/2016, 13:01
Fotoğraf çekinelim dedim :)

https://i.hizliresim.com/QBdVQA.jpg

Bu arada cam filmi yaptırmayı düşünüyorum, İstanbul avrupa yakasında işini iyi yapan bir yer var mı ?

Öncelikle maşaallah aracınıza. O şeritler kalacaksa eğer naçizane tavsiyem ön panjur ve dikiz aynalarına da kırmızı dokunuşlar gerek. :)

AykutCelebi
24/04/2016, 13:14
Öncelikle maşaallah aracınıza. O şeritler kalacaksa eğer naçizane tavsiyem ön panjur ve dikiz aynalarına da kırmızı dokunuşlar gerek. :)

Teşekkürler Emre bey, şeritler konusunda aslında hoşuma gitmeye başladı. Kırmızı olarak fren kalıper ve kampanalarımı boyasam diye düşünüyorum.

AykutCelebi
26/04/2016, 19:16
Şimdi evo stoplarını taktım :)

Eski - Yeni yan yana..

https://i.hizliresim.com/bDPm9Z.jpg

GPEMREE
26/04/2016, 20:03
Şimdi evo stoplarını taktım :)

Eski - Yeni yan yana..

https://i.hizliresim.com/bDPm9Z.jpg

İyi masraf yaptın arabaya he [emoji3] ama güzel olmuşlar.

Mert34
26/04/2016, 20:15
evo stoplar en az 2yıl güncellemiş arabayı :D hayırlı olsun. ön tampon ayarını yaptırdınız mı bu arada

AykutCelebi
26/04/2016, 20:35
İyi masraf yaptın arabaya he [emoji3] ama güzel olmuşlar.

Biraz öyle oldu, ama ilk aldığım zaman ki haline bakıyorum ve şimdi ki haline baktığımda baya fark olduğunu görüyorum :)

evo stoplar en az 2yıl güncellemiş arabayı :D hayırlı olsun. ön tampon ayarını yaptırdınız mı bu arada

Teşekkür ederim Mert bey :) Ön tampon ayarı için bir usta arıyorum aslında, en azından eline daha önce punto geçmiş bir usta.. İstanbul avrupa yakasında varsa bir adres verirseniz mutlu olurum.

Mert34
26/04/2016, 21:27
Biraz öyle oldu, ama ilk aldığım zaman ki haline bakıyorum ve şimdi ki haline baktığımda baya fark olduğunu görüyorum :)

Teşekkür ederim Mert bey :) Ön tampon ayarı için bir usta arıyorum aslında, en azından eline daha önce punto geçmiş bir usta.. İstanbul avrupa yakasında varsa bir adres verirseniz mutlu olurum.

Bende uzun süre kaportacı aradım ama bulamadım, buldum da cebim uymadı :) en sonunda geçen hafta auto king'e verdim yarın sabah alıcam, derin çizikleri düzeltip ön tamponu boyayacaklar mini onarım hakkımı bitirdim bu yıl böylelikle. Bayağı umutluyum yarın haber veririm size hüsran yaşamazsam

AykutCelebi
26/04/2016, 21:34
Bende uzun süre kaportacı aradım ama bulamadım, buldum da cebim uymadı :) en sonunda geçen hafta auto king'e verdim yarın sabah alıcam, derin çizikleri düzeltip ön tamponu boyayacaklar mini onarım hakkımı bitirdim bu yıl böylelikle. Bayağı umutluyum yarın haber veririm size hüsran yaşamazsam

Tamam hocam, inşallah istediğiniz gibi olur. Bu arada tampon düzeltmesi için bende mi auto kinge gitsem..

Ezeldenberi
26/04/2016, 21:37
Aykut bey,maşallah hiç boş geçmiyorsunuz. Hergün bir başka güzellikle karşımızdasınız.

AykutCelebi
26/04/2016, 21:55
Aykut bey,maşallah hiç boş geçmiyorsunuz. Hergün bir başka güzellikle karşımızdasınız.

Çok teşekkürler Zafer bey, o sizin güzel görüşünüzdendir :)

Mert34
27/04/2016, 18:12
hocam aldım aracı bugün auto king maltepeden, kusursuz iş yapmışlar diyebilirim resim atarım size

AykutCelebi
27/04/2016, 18:30
hocam aldım aracı bugün auto king maltepeden, kusursuz iş yapmışlar diyebilirim resim atarım size

Sevindim :) Fotoğrafı bekliyorum.

ORS15
27/04/2016, 19:27
Aykut bey cam filmi yaptırdınız mı. Bende 0,5 numara film yaptırmayı düşünüyorum.iyi bir yer bulursanız , banada bilgi verebilirmisimiz.bu arada stoplar güzel olmuş.artık jantta almalısınız😀

AykutCelebi
27/04/2016, 19:56
Aykut bey cam filmi yaptırdınız mı. Bende 0,5 numara film yaptırmayı düşünüyorum.iyi bir yer bulursanız , banada bilgi verebilirmisimiz.bu arada stoplar güzel olmuş.artık jantta almalısınız😀

Ali bey cam filmi için yer arıyorum aslıında.. Böyle bir ilan buldum ama düşünüyorum hala, https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-a.f.m-bahcelievler-llumar-cam-filmi-250.tl-295738140/detay 10 yıl garanti vs yazıyor. Birde mekana bakılırsa kaliteliye benziyor.
Jantları yeni aldım :) 16" Fun jantı var şuan üstünde

ORS15
27/04/2016, 20:36
Ali bey cam filmi için yer arıyorum aslıında.. Böyle bir ilan buldum ama düşünüyorum hala, https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-a.f.m-bahcelievler-llumar-cam-filmi-250.tl-295738140/detay 10 yıl garanti vs yazıyor. Birde mekana bakılırsa kaliteliye benziyor.

Aykut bey, jantlarınızı görmüştüm ama unutmuşum kusra bakmayın jantlarda güzel olmuş.bu ilan iyi gibi , eger 0,5 numara varsa beraber yaptıra biliriz😀

AykutCelebi
27/04/2016, 20:36
Aykut bey, jantlarınızı görmüştüm ama unutmuşum kusra bakmayın jantlarda güzel olmuş.bu ilan iyi gibi , eger 0,5 numara varsa beraber yaptıra biliriz😀

Kabul :)

besyo3454
27/04/2016, 22:51
Kaliteli bi yer. Doğru tespit etmişsiniz

ORS15
29/04/2016, 19:33
Kabul :)

Aykut bey, aradım konuştum 0.50 varmış ama hafta içi gelin daha iyi olur dedi.
Ön farlar için h4 beyaz ampül ve sisler galiba h11 miş. Onlarada beyaz ampül alayım diyorum , ne dersiniz.ancak bunlar nasıl degişecek , bir video falan var mı acaba.birde nereden alayım bu ampülleri.

GPEMREE
29/04/2016, 19:35
Aykut bey, aradım konuştum 0.50 varmış ama hafta içi gelin daha iyi olur dedi.
Ön farlar için h4 beyaz ampül ve sisler galiba h11 miş. Onlarada beyaz ampül alayım diyorum , ne dersiniz.ancak bunlar nasıl degişecek , bir video falan var mı acaba.birde nereden alayım bu ampülleri.

Ali bey ön cam hariç fiyatı 250 TL yazıyor. Ön cam dahil fiyatı sordunuz mu acaba ?

ORS15
29/04/2016, 20:49
Ali bey ön cam hariç fiyatı 250 TL yazıyor. Ön cam dahil fiyatı sordunuz mu acaba ?

Emre bey sormadım, bu arada istsnbul avrupa yakasında önerebileceginiz bir aksesuarcı var mı

Ezeldenberi
29/04/2016, 20:52
Ali bey,açıkçası beyaz h4 hiç tavsiye etmiyorum. Onun yerine kaliteli h4 alın derim. Normal gece görüşü kötü olduğu gibi, yağmurlu havada ise tam anlamıyla yolculuk işkenceye dönüşüyor. Görsellikten ziyade farlarımızın amacı bize kaliteli sürüş sağlamasıdır diye düşünüyorum.

GPEMREE
29/04/2016, 20:55
[QUOTE=ORS15;989837]Emre bey sormadım, bu arada istsnbul avrupa yakasında önerebileceginiz bir aksesuarcı var mı[/

Yok maalesef. Ama ben de önerilere açığım.

ORS15
29/04/2016, 21:17
Ali bey,açıkçası beyaz h4 hiç tavsiye etmiyorum. Onun yerine kaliteli h4 alın derim. Normal gece görüşü kötü olduğu gibi, yağmurlu havada ise tam anlamıyla yolculuk işkenceye dönüşüyor. Görsellikten ziyade farlarımızın amacı bize kaliteli sürüş sağlamasıdır diye düşünüyorum.

Zafer bey kaliteli h4 derken.anlamadım beyaz ampülün en kalitelisini alayım ama farklı bir ampülden mi bahsettiniz

Ezeldenberi
29/04/2016, 22:31
Bu işleri işin uzmanına bırakıyorum;

Femoli nin yorumudur.
: Philips H4 Xtreme Vision vs. Osram Breaker Unlimited ??

kesinlikle general elektrik ultra mega light osram vs denemiş satmış bir ürün olarak kesinlikle başka bir ampule bakmayın

General Elektrik H4 Megalight Ultra 120 «Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning

general kelimesi için arama sonuçlari«Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning

buradan bakabilirsiniz

Konu;

https://forum.grandepuntotr.com/genel/55993-philips-h4-xtreme-vision-vs-osram--breaker-unlimited.html

ORS15
30/04/2016, 07:42
Zafer bey,
general Elektrik H4 Megalight Ultra 120, peki sis farları için hangi ampül almalıyım.şimdiden teşekkürler

ORS15
30/04/2016, 12:36
Anladığım kadarıyla beyaz ışık olunca siste ve sağanak yağmurda göstermiyor. Osrom tam beyaz olmadığı için birazdaha iyi aydınlatmada .peki osrom ile uyumlu sis far ne olur.şuan aracında osrom kullanan var mı fotoğraf koyabilirmisiniz

ORS15
30/04/2016, 14:32
Arkadaşlar bizim puntolarda h4 ler kac wat, h11 ler kac wat

timbaz
30/04/2016, 14:56
2011 kilavuzundan.....
https://uploads.-cdn.com/20160430/47852714ec96c1b9be45868aca6eb3e0.jpg

AykutCelebi
30/04/2016, 23:39
Cumartesimi aracıma ayırıyım dedim ve bir güzel yıkadım. Şampuan olarak sonax in konsantresini kullandım.( turuncu renkli )
Arkasından meguarsın waxını sürdüm. Jantlar için turtle jant parlatıcı ( yeşil renkli ). Lastikler için meguarsın jel mor renkli lastik parlatıcısını sürdüm.
Bütün yorgunluğumu şu fotoğrafı çektikten sonra attım diyebilirim :)

Herkese iyi haftasonları

https://uploads.-cdn.com/20160430/aefcbf6749a524e32a75d029aeada10b.jpg

Sent my iPhone using

GPEMREE
01/05/2016, 00:23
Maşaallah diyelim [emoji4]

Sent my iPhone using

ORS15
01/05/2016, 08:09
Bu işleri işin uzmanına bırakıyorum;

Femoli nin yorumudur.
: Philips H4 Xtreme Vision vs. Osram Breaker

kesinlikle general elektrik ultra mega light osram vs denemiş satmış bir ürün olarak kesinlikle başka bir ampule bakmayın

General Elektrik H4 Megalight Ultra 120 «Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning

general kelimesi için arama sonuçlari«Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning

buradan bakabilirsiniz

Konu;

https://forum.grandepuntotr.com/genel/55993-philips-h4-xtreme-vision-vs-osram--breaker-unlimited.html

Zafer bey öncelikle teşekkür ederim, kemal otoda biraz daha pahalı geldi bana %30 fazla ampül fiyatı.acaba bir farkımı var , diger yerlerde satılanlardan.

ORS15
01/05/2016, 08:17
Cumartesimi aracıma ayırıyım dedim ve bir güzel yıkadım. Şampuan olarak sonax in konsantresini kullandım.( turuncu renkli )
Arkasından meguarsın waxını sürdüm. Jantlar için turtle jant parlatıcı ( yeşil renkli ). Lastikler için meguarsın jel mor renkli lastik parlatıcısını sürdüm.
Bütün yorgunluğumu şu fotoğrafı çektikten sonra attım diyebilirim :)

Herkese iyi haftasonları

https://uploads.-cdn.com/20160430/aefcbf6749a524e32a75d029aeada10b.jpg

Sent my iPhone using

Maşallah aykut bey, çok parlatmışsınız trafikte insanların güzünü alıcak😀😀.Allah nazardan saklasın.

Ezeldenberi
01/05/2016, 08:18
Ali bey, bence kemaloto ile direk iletişime geçebilirsiniz.Ben sadece formdan alıntı yapmıştım. Fiyatı nerede uygun ise bence ordan temin ediniz.

ORS15
01/05/2016, 08:25
Ali bey, bence kemaloto ile direk iletişime geçebilirsiniz.Ben sadece formdan alıntı yapmıştım. Fiyatı nerede uygun ise bence ordan temin ediniz.

Zafer bey , konunun sizinle alakası yok, hani belki farkı vardır diye, bir sorayım dedim. yanlış anlamayın.bu arada teşekkür ederim. Pazartesi bir araştırayım bu konuyu.

Ezeldenberi
01/05/2016, 08:45
Bende pek bilmiyorum arada bir fark var mıdır yokmudur. Dediğiniz gibi memlekete herşeyin sahtesi çıkmış durumda, kime güvenecegimizi malesef bilemiyoruz. Ben çoğunlukla hb den alırım, hiç olmazsa güvenilir site ayrıca da baktım olmuyorsa iade ederim.

ORS15
01/05/2016, 09:04
Haklısınız zafer bey.

Ezeldenberi
01/05/2016, 20:23
Başka bir konu başlığında açtım, ancak buradan paylaşıma devam etmek istiyorum. Turuncu gündüz ve parklar

AykutCelebi
01/05/2016, 21:50
Maşallah aykut bey, çok parlatmışsınız trafikte insanların güzünü alıcak[emoji3][emoji3].Allah nazardan saklasın.

Teşekkürler Ali bey :)

AykutCelebi
01/05/2016, 21:51
Başka bir konu başlığında açtım, ancak buradan paylaşıma devam etmek istiyorum. Turuncu gündüz ve parklar

Çok şekil olmuş Zafer bey :))

krk17
01/05/2016, 21:57
Teşekkür ederim Ömer Bey. Boya ve astarı almıştım zaten. Zımparayı da alırım artık. Normal zımpara mı almalıyım hani numarası felan var mıdır?

Sent my iPhone using
Zımpara 600-800-1200-1500kafii 1500olmasa da olur...

Ezeldenberi
01/05/2016, 22:37
Aykut bey, teşekkürker benim aracın renk tonu koyu olunca( grait gri'ye ) gerçekten çok yakıştı.

AykutCelebi
01/05/2016, 23:07
Aykut bey, teşekkürker benim aracın renk tonu koyu olunca( grait gri'ye ) gerçekten çok yakıştı.

Bende mi böyle yapsam nedir :) gerçi 9 mayısta auto king e aracı götüreceğim. Ondan sonra bakalım ne olacak.

ORS15
02/05/2016, 08:44

Zafer bey,
Aracınız güzel olmuş. Allaha kaza bele vermesin. Benimde araç beyaz, gündüz farlarını turuncuya çevirmiştim , firen kliperlerini gökyüzü mavisine boyadım çok güzel oldu. bende bir konu açıp fotoğraf ekliyeyim bari:) ancak sizin gündüz farları, farlar açıkken yanıyor bağlantılarını mı değiştirdiniz?

ORS15
02/05/2016, 08:48
Bende mi böyle yapsam nedir :) gerçi 9 mayısta auto king e aracı götüreceğim. Ondan sonra bakalım ne olacak.

Aykut bey, turuncu gündüz farlarını tavsiye ederim sizin araca da güzel olacaktır. Ancak bazı ampullerin renk tonu farklı,benim tahminin sinyal ampulünden biraz daha koyu bir rengi var, turuncu gündüz farlarının. Bu arada autokinge aracınızı niye bırakacaksınız?

AykutCelebi
02/05/2016, 08:51
Aykut bey, turuncu gündüz farlarını tavsiye ederim sizin araca da güzel olacaktır. Ancak bazı ampullerin renk tonu farklı,benim tahminin sinyal ampulünden biraz daha koyu bir rengi var, turuncu gündüz farlarının. Bu arada autokinge aracınızı niye bırakacaksınız?

Ali bey ampül konusunda tavsiyenizi dikkate alacağım.
Auto king e gitme nedenim aşağıda ki sorunlar yüzünden. Önceki sahibinden kalan sürtme ve kaputta macun çatlağı var. Birde herkesin bildiği tampon ayarımı düzeltmem gerek :)

https://i.hizliresim.com/g8B2j5.jpg

GPEMREE
02/05/2016, 09:43
Zımpara 600-800-1200-1500kafii 1500olmasa da olur...

Bunların hepsini sırasıyla kullanacak mıyım? [emoji4]

Ezeldenberi
02/05/2016, 11:59
Zafer bey,
Aracınız güzel olmuş. Allaha kaza bele vermesin. Benimde araç beyaz, gündüz farlarını turuncuya çevirmiştim , firen kliperlerini gökyüzü mavisine boyadım çok güzel oldu. bende bir konu açıp fotoğraf ekliyeyim bari:) ancak sizin gündüz farları, farlar açıkken yanıyor bağlantılarını mı değiştirdiniz?

Ali bey, teşekkürler en kısa sürede sizin maviş kaliperli resimleri bekliyoruz.
Resimde ki yanan lambalar sadece parklar ve gündüz lambaları:) iki resimde aynı anlarda çekildi telefonun lensi ışığı öyle algılamış.
Yanan parklar far gibi gözüküyor, onlarda general elektirik t10 turuncu sizede tavsiye ederim.

krk17
02/05/2016, 12:22
Bunların hepsini sırasıyla kullanacak mıyım? [emoji4]
10dk en az her bir zımpara her kola uygula, ıslatarak olacak....

GPEMREE
02/05/2016, 12:37
Tamam çok teşekkür ederim.

Sent my iPhone using

krk17
02/05/2016, 12:43
Burada olsan hallederiz en azından canlı tarif olur

GPEMREE
02/05/2016, 13:12
İyi olurdu ama yapacak bişi yok :)

AykutCelebi
02/05/2016, 15:38
Bu ayna kapaklarını ve kulpları yetkili serviste boyatabiliyormuyuz? Birde masrafı hakkında bilgisi olan var mı ?

Ezeldenberi
02/05/2016, 16:14
Aykut bey, halen üç bijonla mı? geziyorsunuz....:)
Boya işini yetkili servisin yapacağını pek düşünmüyorum. Auto king 'e gittiğiniz de, ayna ve kapı kollarını da aradan çıkarsınlar.

AykutCelebi
02/05/2016, 16:46
Aykut bey, halen üç bijonla mı? geziyorsunuz....:)
Boya işini yetkili servisin yapacağını pek düşünmüyorum. Auto king 'e gittiğiniz de, ayna ve kapı kollarını da aradan çıkarsınlar.

:D malesef..

punto1414
02/05/2016, 17:33
git bi kaportacıya max 150 liraya boyar.Fazlasınıda vermeyin zaten.Yazık günah

krk17
13/05/2016, 17:58
git bi kaportacıya max 150 liraya boyar.Fazlasınıda vermeyin zaten.Yazık günah
150 mi? 45tlye kendim çözdüm o işi!!!