Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Arabam Grande Punto olucak yardımlarınızı bekliyorum.

ilhamiarslan
21/01/2016, 11:52
Merhaba,

Arkadaşlar bi araç beğendik istanbulda ikamet ediyorum ilk aracım olucak fiyat biraz yüksek gibi geldi bana sizlerinde görüşünü almak istedim araçta 3 parça boya var değişen yok 3 bin tl trameri varmış sordum neden var diye eşi çamurlukları felan sürttürmüş onları sigortadan yaptırdık dedi yetkili servise götürüp ekspertiz yaptırıcam arabayı almaya karar verdiğimizde ama fiyata ne diyorsunuz sizce de fazla mı? İlan no: 251827628 yardım ederseniz çok çok memnun kalırım.Araç 2009 model dynamic 136 bin de ilanı açamayan arkadaşlar olursa diye fiyatınıda yazayım 26,500 TL.

Saygılarımla,

bulent45
21/01/2016, 12:46
Fiyat bence uygun, ekspertiz sonucuda iyi çıkarsa düşünmeden alın derim. Ben eylül ayında 2007 1.3 dinamik 182000'de 3500 hasar kayıtlı 26500e almıştım.

Emre9110
21/01/2016, 13:47
26500 yazmışta sen kaça alıyosun hocam ?

feyzullah
21/01/2016, 14:59
Eğer kusurları bahsettiğiniz kadar ise fiyat makul.

SinanTR
21/01/2016, 16:06
26500 bence iyi fiyat benim aracım 2008 aynı donanım 80 bin kilometrede hasar kaydı 490 lira görünüyo oda arka tampon boyanmış

acil sıkışmadıkça 30 bin liradan aşağı vermem 26500 3 parça boya ve 136 bin km ye göre yinede çok çok iyi ekspertizi dediği gibi çıkarsa biraz pazarlık yap ve al derim

ilhamiarslan
21/01/2016, 18:49
Hocam arabayı kaçırdık ya satılmış biz kapora vermemiştik sizlere sormak istedim kaçtı araba çok üzüldüm ama elden ne gelir araştırmaya devam :(

SinanTR
21/01/2016, 19:26
hayırlısı olsun

iyi fiyattı ama bulursunuz yine üzülmeyin

ugurturkeli92
21/01/2016, 20:08
24 buçuğa 112 binde starjet emotion var FULL + FULL 2 parça değişenli gayet temiz ve sağlam var düşünürseniz yeni 1000 tl ye yakın masraf yaptım triger dir periyodik bakım vs .

Sent my iPhone using

ugurturkeli92
21/01/2016, 20:08
Hocam arabayı kaçırdık ya satılmış biz kapora vermemiştik sizlere sormak istedim kaçtı araba çok üzüldüm ama elden ne gelir araştırmaya devam :(

https://images.-cdn.com/16/01/21/ecba67e7d3b15785bc0e8e4793a4f3d9.jpg

Sent my iPhone using

ilhamiarslan
21/01/2016, 21:14
https://images.-cdn.com/16/01/21/ecba67e7d3b15785bc0e8e4793a4f3d9.jpg

Sent my iPhone using

Hocam 1.3 dizel düşünüyorum ben teşekkür ederim öneriniz için olursa bu forumdan almak isterim bi punto neden olmasın.

ilhamiarslan
21/01/2016, 21:15
Hocam üzülmedim desem yalan olur kısmet değilmiş diyip başka arabalara bakıcaz inş buluruz active felan çok var ama ben en az dynamic paket olsun istiyorum.

ugurturkeli92
21/01/2016, 21:45
Hocam üzülmedim desem yalan olur kısmet değilmiş diyip başka arabalara bakıcaz inş buluruz active felan çok var ama ben en az dynamic paket olsun istiyorum.

1.3 multijet emotion bulalım sana almışken değsin özellikler olarak yani

Sent my iPhone using

ilhamiarslan
21/01/2016, 23:22
1.3 multijet emotion bulalım sana almışken değsin özellikler olarak yani

Sent my iPhone using

Paramız yeterse neden olmasın kardeş bütçemiz çok yok valla ben emotion paketlere baktım hep tek kapı 5 kapı mı yok ilan mı koymamışlar anlamadım.

ugurturkeli92
22/01/2016, 04:08
Paramız yeterse neden olmasın kardeş bütçemiz çok yok valla ben emotion paketlere baktım hep tek kapı 5 kapı mı yok ilan mı koymamışlar anlamadım.

İnşallah size de nasip olur :)

Sent my iPhone using

ilhamiarslan
22/01/2016, 10:13
İnşallah size de nasip olur :)

Sent my iPhone using

Herşeyin hayırlısı hocam sağda solda satan duyarsanız haber edin :)

ykaya1983
22/01/2016, 18:39
Vay be piyasa ne kadar yükselmiş.Ben geçen sene nisan ayında 2007 model 1.3 6 ileri 90 beygir dinamik 900 hasar kayıtlı puntomu 26000 e vermiştim.

ilhamiarslan
22/01/2016, 23:33
Hocam hala arıyorum en az dynamic paket punto varsa tanıdığınız satan yönlendirin :)

ugurturkeli92
23/01/2016, 02:28
Hocam hala arıyorum en az dynamic paket punto varsa tanıdığınız satan yönlendirin :)

Bence düşünceniz yakıtsa dizelde takılı kalmayın . Lpg li bulabilrseniz aracınız ses yapmaz ve motor ömrünüz uzar euro 5 motor olmadığı için daha uzun süre gider aracınız .

Sent my iPhone using

ilhamiarslan
23/01/2016, 10:31
Bence düşünceniz yakıtsa dizelde takılı kalmayın . Lpg li bulabilrseniz aracınız ses yapmaz ve motor ömrünüz uzar euro 5 motor olmadığı için daha uzun süre gider aracınız .

Sent my iPhone using

Hocam tasarruftan ziyade lpg nin + yer kaplaması ve yok gaz kaçağı varmı yok otoparka giremez yok rölanti sorunu vs gibi nedenlerden lpg düşünmüyorum ama çok temiz olur kafama yatan bulurum neden olmasın düşünebilirim. Yav bide tam araba aramaya niyetlendik millet hep active ilanı koyuyor dynamic paketleri piyasadan çektiler herhalde :)

feyzullah
23/01/2016, 12:11
Hocam tasarruftan ziyade lpg nin + yer kaplaması ve yok gaz kaçağı varmı yok otoparka giremez yok rölanti sorunu vs gibi nedenlerden lpg düşünmüyorum ama çok temiz olur kafama yatan bulurum neden olmasın düşünebilirim. Yav bide tam araba aramaya niyetlendik millet hep active ilanı koyuyor dynamic paketleri piyasadan çektiler herhalde :)

Lpg bakımlarını yaptırabileceğiniz maharetli bir ustanız var ise 10.000 km.de bir filtre değişimi için uğrarsanız sanayiye. Fire motorların lpg uyumunda sorun yok.

ilhamiarslan
23/01/2016, 12:24
Lpg bakımlarını yaptırabileceğiniz maharetli bir ustanız var ise 10.000 km.de bir filtre değişimi için uğrarsanız sanayiye. Fire motorların lpg uyumunda sorun yok.

Hocam fire motorlar lpg uyumludur haklısınız ama dediğim gibi bi önyargım yok çok temiz olur hoşuma gider alırım ama öncelik dizeldir tork farkı da var ama satan yok sorun orda hayırlısı bakalım bi yerde kısmetimiz var elbet.

ugurturkeli92
23/01/2016, 12:58
Lpg aklınızda tofaş araçları yer edinmesin bencede günümüz de öyle gaz kaçağı vs gibi problemler yaşanmıyor

Sent my iPhone using

SinanTR
23/01/2016, 19:49
bende arkadaşların tam tersine madem araç alıcaksınız girdiniz bi işe dizel alın lpg ile uğraşmayın ayrıca dynamic paket alırsanız sizin için iyi bi avantaj olur kanısındayım lpg ile uğraşmak zor iş

ilhamiarslan
24/01/2016, 00:41
bende arkadaşların tam tersine madem araç alıcaksınız girdiniz bi işe dizel alın lpg ile uğraşmayın ayrıca dynamic paket alırsanız sizin için iyi bi avantaj olur kanısındayım lpg ile uğraşmak zor iş

Hocam bende aynı düşüncedeyim lpg ye karşı bi önyargım yok ama dizel olsun istiyorum ve ayrıca dynamic paket olsun istiyorum. Ama arıyorum ya ilan koyan yok şuan hep active model bulucaz inşallah :)

SinanTR
24/01/2016, 10:44
muhakkak bulursunuz

benim lpg ye karşı ön yargım yoktu 4 sene lpgli araç kullanınca yıldım bıktım araca sıfır lpg kit taktırdım ona rağmen bikaç arıza yaşadım hepside lpg sisteminin arızasıydı lpg nin garantisi bitmemiş arıza yapıyor götürüyosun ilgilenmiyolar yok araca uymadı ayar tutmadı bi sürü tatava

Mayıs ayında 27 bin liraya 2008 82 bin km de dynamic dizel aldım aynı paraya 2010 model 55 bin km de benzinli boş donanımlısı vardı almadım sırf lpg taktırıp uğraşmamak için 2 yıl eski olur enazından dizel olur donanımıda ona göre olur dedim

feyzullah
24/01/2016, 11:27
muhakkak bulursunuz

benim lpg ye karşı ön yargım yoktu 4 sene lpgli araç kullanınca yıldım bıktım araca sıfır lpg kit taktırdım ona rağmen bikaç arıza yaşadım hepside lpg sisteminin arızasıydı lpg nin garantisi bitmemiş arıza yapıyor götürüyosun ilgilenmiyolar yok araca uymadı ayar tutmadı bi sürü tatava

Mayıs ayında 27 bin liraya 2008 82 bin km de dynamic dizel aldım aynı paraya 2010 model 55 bin km de benzinli boş donanımlısı vardı almadım sırf lpg taktırıp uğraşmamak için 2 yıl eski olur enazından dizel olur donanımıda ona göre olur dedim

Tanıdık sağlam bir lpg ustanız yoksa lpg işine girilmez. Geçen tanımadığım bir yerde 10.000 km doldu filtre değişsinler dedim adam ayarı bozdu berbat etti iki filtreden yalnızca birini değiştirdi sonra kendi ustama uğradım herşey yoluna girdi. Dizelin torku gerçekten muhteşem birşey ama motor sesi ve enjektör-pompa endişesi var. Dizeller de sanıldığı kadar sorunsuz ve çok cici değil. Araban varsa her daim başının ağrıma riski var hele bir de beceriksiz bir ustanın veya sorumsuz bir servisin eline düştü mü vay haline.

ugurturkeli92
24/01/2016, 15:28
Tanıdık sağlam bir lpg ustanız yoksa lpg işine girilmez. Geçen tanımadığım bir yerde 10.000 km doldu filtre değişsinler dedim adam ayarı bozdu berbat etti iki filtreden yalnızca birini değiştirdi sonra kendi ustama uğradım herşey yoluna girdi. Dizelin torku gerçekten muhteşem birşey ama motor sesi ve enjektör-pompa endişesi var. Dizeller de sanıldığı kadar sorunsuz ve çok cici değil. Araban varsa her daim başının ağrıma riski var hele bir de beceriksiz bir ustanın veya sorumsuz bir servisin eline düştü mü vay haline.

Dizel araçlarda bazen daha masraflı sonuçlar çıkabiliyor alehinize

Sent my iPhone using

SinanTR
25/01/2016, 00:50

başka başka forumlarda çok ciddi tartışıldı daha önce bu konu

dizel alıp performans bekleyen basa bas kullanan insan zaten bişey beklemesin masrafından kalkamaz motor sesini duymuyorum bile enjektör pompa turbo dediğinizde hergün bozulan şeyler değil düzgün kullanılıp 200-300 bin zorlayan daha anahtar vurulmayan dizel araçlar biliyorum

önceki arabam gazsızdı ilk lpg yi ben taktırdım iyi denilen ustalarıda gezdim bişeyler ters gidince kitin garantisi olmasına rağmen şamaroğlanına dönüyosun araç arıza verince motor ustası lpg ci ye lpg ci motorcuya suç buluyo bi sürü uğraş stepnenin bagajda olmayışınamı yanarsın kapalı otoparklarda üvey evlat muamelesi gördüğünemi üzülürsün tam ben arabayı sattım sızdırmazlık belasını kaldırdılar 4 sene kullandım tam bi sinir krizi lpg üzerine kitap yazarım o kadar iddialıyım

imkanla alakalı tabi ama Allah beni lpg li arabaya tekrar binmek zorunda bırakmasın yaşadıklarımı ben bilirim bi tek.

feyzullah
25/01/2016, 00:59
başka başka forumlarda çok ciddi tartışıldı daha önce bu konu

dizel alıp performans bekleyen basa bas kullanan insan zaten bişey beklemesin masrafından kalkamaz motor sesini duymuyorum bile enjektör pompa turbo dediğinizde hergün bozulan şeyler değil düzgün kullanılıp 200-300 bin zorlayan daha anahtar vurulmayan dizel araçlar biliyorum

önceki arabam gazsızdı ilk lpg yi ben taktırdım iyi denilen ustalarıda gezdim bişeyler ters gidince kitin garantisi olmasına rağmen şamaroğlanına dönüyosun araç arıza verince motor ustası lpg ci ye lpg ci motorcuya suç buluyo bi sürü uğraş stepnenin bagajda olmayışınamı yanarsın kapalı otoparklarda üvey evlat muamelesi gördüğünemi üzülürsün tam ben arabayı sattım sızdırmazlık belasını kaldırdılar 4 sene kullandım tam bi sinir krizi lpg üzerine kitap yazarım o kadar iddialıyım

imkanla alakalı tabi ama Allah beni lpg li arabaya tekrar binmek zorunda bırakmasın yaşadıklarımı ben bilirim bi tek.

Yaşadığım şehir itibariyle kapalı otopark sorunum olmuyor. Stepne'nin bagajda kapladığı yer ölçeğinde bagajlarımız küçüldü o noktada da herhangi bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Araba işi biraz nasip kısmet işi birşeyler ters gitmeye başladı mı tadı tuzu kalmıyor dediğiniz gibi.