Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam suyu hk.
priceless
01/01/2016, 23:10
Arkadaşlar camsuyu içerisine dökülen sıvı bir madde olduğundan bahsetmişti arkadaşım. Bunun adını bilen var mı?
Asıl sorunum camsuyunu değştirmekte geç kaldım ve İstanbul'a kar yağdı Havalarda epey soğuk. Camsuyu haznesinin patlama ihtimali yüksek. İçerisinde ki mevcut suya bu yukarda bahsettiğim maddeden eklemek istiyorum. Şuan hazneyi boşaltıp antifrizli su koymak olanaksız. Siz bu tür bir madde duydunuz mu? Böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz.
Aracınıza suanda silecek suyuna biraz antifiriz eklerseniz donan su yavaş yavaş çözülmeye başlar merak etmeyin
-30 cam suyu alıp, depoyu biraz boşalttıktan sonra üzerine ilave edin tekrar cama su çekin donma yapmaz 1 daha.
feyzullah
01/01/2016, 23:46
Arkadaşlar camsuyu içerisine dökülen sıvı bir madde olduğundan bahsetmişti arkadaşım. Bunun adını bilen var mı?
Asıl sorunum camsuyunu değştirmekte geç kaldım ve İstanbul'a kar yağdı Havalarda epey soğuk. Camsuyu haznesinin patlama ihtimali yüksek. İçerisinde ki mevcut suya bu yukarda bahsettiğim maddeden eklemek istiyorum. Şuan hazneyi boşaltıp antifrizli su koymak olanaksız. Siz bu tür bir madde duydunuz mu? Böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz.
Petrollerde cam suyu satılıyor. Alıp ekleme yapabilirseniz sorun olacağını sanmıyorum. Antifirizli cam suyu alırken üzerinde kaç dereceye kadar donmayacağı yazılıdır. Mesela -3 veya -5 dereceye kadar donmayan suların fiyatları oldukça makul seviyededir ve bu sizi aldatmasın. Biraz daha yüksek dereceye kadar koruma sağlayan sulara bakın.
ozkancavus5916
01/01/2016, 23:46
Kisin kar yagmadan cam suyuna antifiriz eklersen soruncikarmaz .gecen sene -22e kadar dayanikli cam suyu aldim eksi -15te su donmustu
Yarin antifiriz eklicem biraz hazneye .bugun -9u gorduk .hic calistirmayi dusunmuyorum
priceless
02/01/2016, 00:06
Haklısınız aslında bu işi kar yağmadan önce yapmak lazımdı. Kar yağdığından beri hiç çalıştırmadım aracı. Yarın öğlene doğru çalıştırayım diyorum. Sorun olur mu sizce? Arada bir çalıştırmakta fayda var sanırım.
feyzullah
02/01/2016, 00:14
Kisin kar yagmadan cam suyuna antifiriz eklersen soruncikarmaz .gecen sene -22e kadar dayanikli cam suyu aldim eksi -15te su donmustu
Yarin antifiriz eklicem biraz hazneye .bugun -9u gorduk .hic calistirmayi dusunmuyorum
Cam sularının üzerinde yazan dereceler gerçeği yansıtmıyor o zaman. Benim aldığım cam suyu da -15 falandı içime kurt düştü şimdi. Edirne'de de kuru bir soğuk ve beraberinde ağır kış şartları kendini fazlasıyla hissettiriyor.
Geçen gün tekzende -30 aldım yarısını koydum, bugün donma olmamış. Bugünde bimden -21 aldım 20lt :) depoladım eve. Kışa girmeden önlem almak en iyisi ama mümkünse soğumaya başladığı gibi de ilave etseniz olur.
feyzullah
02/01/2016, 00:36
Geçen gün tekzende -30 aldım yarısını koydum, bugün donma olmamış. Bugünde bimden -21 aldım 20lt :) depoladım eve. Kışa girmeden önlem almak en iyisi ama mümkünse soğumaya başladığı gibi de ilave etseniz olur.
Abi epey stok yapmışsın. 20 lt bana herhalde birkaç yıl yeter :) Kış mevsimi dışında normal arıtılmış su kullanıyorum.
priceless
02/01/2016, 01:02
Bende antifrizli cam suyu alıp alabildiği kadar ekleyeyim yavaş yavaş madem. Şuan da yapılabilecek en iyi şey bu sanırım. Bunu havalar soğuduğunda yapmak en iyisiymiş.
feyzullah
02/01/2016, 01:09
Bende antifrizli cam suyu alıp alabildiği kadar ekleyeyim yavaş yavaş madem. Şuan da yapılabilecek en iyi şey bu sanırım. Bunu havalar soğuduğunda yapmak en iyisiymiş.
Havalar soğuduğu zaman bu tip ürünlerin fiyatlarında yukarı doğru bazı hareketlenmeler olabiliyor. Her ne kadar çok ciddiye alınacak miktarlarda artış olmasa da ansızın soğuk hava ile yüzleşme durumunda mağdur olmamak açısından önceden tedbir almak en doğrusu.
priceless
02/01/2016, 01:24
Haklısınız. Artık bu işleri yavaş yavaş öğreneceğim. İlk arabam olduğu için pek anlamıyorum. Ama sizlerden ve çevreden öğreneceklerim var :)
Abi epey stok yapmışsın. 20 lt bana herhalde birkaç yıl yeter :) Kış mevsimi dışında normal arıtılmış su kullanıyorum.
Sorma ucuz bulmuşken alayım biraz dedim. Kasiyer bile tuhaf tuhaf baktı :) . Kış haricinde normal su kullanıyorum ben.
Kışa girmeden, en azından havalar soğumaya başladığı da bakımlarımı yaparım ben. Antifriz, cam suyu, gerekiyorsa fitil yağlaması vs. Kışın donma yapmasın diye aracı kesinlikle yıkamam, vs.
feyzullah
02/01/2016, 02:32
Sorma ucuz bulmuşken alayım biraz dedim. Kasiyer bile tuhaf tuhaf baktı :) . Kış haricinde normal su kullanıyorum ben.
Kışa girmeden, en azından havalar soğumaya başladığı da bakımlarımı yaparım ben. Antifriz, cam suyu, gerekiyorsa fitil yağlaması vs. Kışın donma yapmasın diye aracı kesinlikle yıkamam, vs.
Stok her daim iyidir isabetli olmuş :) Bende çok soğuk olmadığı sürece arıtılmış su kullanıyorum. Havalar sıfır dereceye yaklaştığı zaman antifirizli suyu ekliyorum epey yetiyor. Kışın cam donma yaptığında silecekleri pek kullanmam. Cama kolonya damlatıp silince buz açılıyor sonrasında da araba ısınınca kaloriferi ön cama verdi mi sorun yok. Yaz kış arabayı yıkarım ama her daim kapıların iç kısımlarını fitilleri kuru bir bez ile su kalıntılarından temizlerim. Bugüne kadar başım ağrımadı çok şükür hiç.
feyzullah
02/01/2016, 02:38
Bu arada fitil yağlaması nedir abi?
Silecek suyu gene birşey değil en fazla kullanamazsın haznesi patlar motorun antifirizini unutursan işte o Zaman sıkıntı büyük :)) o yüzden her kış yaklaştığında kontrol ederim
Kapı fitillerini hem ses yapmasın hem donda yapışmasın diye yağlarım, puntoda yapıyordum gerçi buna daha hiç yapmadım, eşşek misali yağ su mazot vur kırbacı yapıyorum buna.
feyzullah
02/01/2016, 12:57
Kapı fitillerini hem ses yapmasın hem donda yapışmasın diye yağlarım, puntoda yapıyordum gerçi buna daha hiç yapmadım, eşşek misali yağ su mazot vur kırbacı yapıyorum buna.
Multijet olunca vur kırbacı o da güzel :) Nasıl yapıyorsun abi yağlama işini hangi tür yağ kullanıyorsun? Ses bizim puntoların ortak problemi malum. Teybi açarak idare ediyoruz ama teyp de bir yerden sonra kafa şişiriyor.
Multijet olunca vur kırbacı o da güzel :) Nasıl yapıyorsun abi yağlama işini hangi tür yağ kullanıyorsun? Ses bizim puntoların ortak problemi malum. Teybi açarak idare ediyoruz ama teyp de bir yerden sonra kafa şişiriyor.
Ses olayı lineada da var, özellikle kasislerden geçerken helezonlardan gelen gıcırtı bazen sinir bozucu oluyor, ama biraz ısınınca ses gidiyor. Mjete chip de yaptırdım şimdi çok tatlı oldu sürüşü, yoksa satmaya niyetim vardı aracı. Turbu piklemesini sevmiyorum ben, etmosferis gibi lineer hızlanma arıyordum tam olmasa da aradığımı buldum gibi.
Yağlamayı dediğim gibi puntoda yapmıştım hem kendi hem arkadaşımın aracına, az 1 zeytin ya da ay çiçek yağına pamuk bandırıp kapının bastığı fitil yüzeyine sürmüştüm yapışma yapmadı hiç, zaten yağ olduğu için üzerinde su da tutmuyor.
feyzullah
02/01/2016, 17:08
Ses olayı lineada da var, özellikle kasislerden geçerken helezonlardan gelen gıcırtı bazen sinir bozucu oluyor, ama biraz ısınınca ses gidiyor. Mjete chip de yaptırdım şimdi çok tatlı oldu sürüşü, yoksa satmaya niyetim vardı aracı. Turbu piklemesini sevmiyorum ben, etmosferis gibi lineer hızlanma arıyordum tam olmasa da aradığımı buldum gibi.
Yağlamayı dediğim gibi puntoda yapmıştım hem kendi hem arkadaşımın aracına, az 1 zeytin ya da ay çiçek yağına pamuk bandırıp kapının bastığı fitil yüzeyine sürmüştüm yapışma yapmadı hiç, zaten yağ olduğu için üzerinde su da tutmuyor.
M-jette chip epey işe yarıyor demekki keyifle kazasız belasız bin inş. abi. müsait zamanda şu yağlama işini deneyeyim bu güzel oldu. Hiç aklıma gelmemişti böyle bir yöntem/önlem. Çok teşekkürler.
priceless
02/01/2016, 18:13
Bugün saat 10 civarı aracı çalıştırdım. Maşallah ilk seferde aldı çok şükür. Kardan sonra ilk çalıştırmam oldu. Korktuğuma değmedi. Hararet göstergesi en düşük konumdaydı. 20 dk çalıştırınca orta seviyeye geldi. Cam suyu da donmamış. Köpüklü şekilde fışkırttı her zamanki gibi. Belki de aldığım arkadaş koymuştur antifrizli cam suyunu ama ben yine de ekleyeceğim. Sadece Can'ımı biraz sıkan kaput tutucunun sünger yatağı çıkarırken biraz deforme oldu sanırım. Donduğu için sertleşmiş ve çıkarıp kaputa takmak isterken zorladım biraz süngeri. Gerçi küçük birşey ama zamanla bir bağ oluşuyor araçla sanırım :))
M-jette chip epey işe yarıyor demekki keyifle kazasız belasız bin inş. abi. müsait zamanda şu yağlama işini deneyeyim bu güzel oldu. Hiç aklıma gelmemişti böyle bir yöntem/önlem. Çok teşekkürler.
Yazılımı hala deniyorum, o yüzden iyi ya da kötü yorum yapmak istemiyorum ama memnunum şimdilik. Salı çarşamba Edirneye gittim geldim, ortalama 4.5 lt idi 300km yolda. Bu soğuklar için oldukça güzel değerler bence, dönüşte burgazda sıkıştırdım biraz aynadan dikkatimi çekti siyah duman atıyordu ama zararı yokmuş, enjektör temizleyici attım bakalım ne olcak görecez kardeşim. Drneyimleri her zaman paylaşırız bildiğin gibi, akıl akıldan üstündür ne olsa :)
Cam suyunu kendim yapıyorum.
Hepsiburadadan aldığım cam suyu tabletleri su deposunda erimemekte diretince eski cam suyu bidonuma atıp eriteyim dedim derken biraz cam sil biraz antifriz ekledim. O günden beri kendi cam suyumu yapıyorum.
Discovery cihazımdan gönderildi
feyzullah
02/01/2016, 20:35
Yazılımı hala deniyorum, o yüzden iyi ya da kötü yorum yapmak istemiyorum ama memnunum şimdilik. Salı çarşamba Edirneye gittim geldim, ortalama 4.5 lt idi 300km yolda. Bu soğuklar için oldukça güzel değerler bence, dönüşte burgazda sıkıştırdım biraz aynadan dikkatimi çekti siyah duman atıyordu ama zararı yokmuş, enjektör temizleyici attım bakalım ne olcak görecez kardeşim. Drneyimleri her zaman paylaşırız bildiğin gibi, akıl akıldan üstündür ne olsa :)
Est. abi. Sıkıştırmadan duramadın yani yine :) Yazılım iyi olmasa sen yaptırmazsın. Bunu şöyle okuyorum ben: Yazılımı yaptırdın ama her koşulda bizzat deneyip sonuçlarını görmediğin için somut birşeyler söylemiyorsun. 4.5 oldukça güzel bir değer zaten bu ara mazot fiyatları da çok yüksek değil. 15-16 kuruş aralığında bir tüketimin olmuş
Est. abi. Sıkıştırmadan duramadın yani yine :) Yazılım iyi olmasa sen yaptırmazsın. Bunu şöyle okuyorum ben: Yazılımı yaptırdın ama her koşulda bizzat deneyip sonuçlarını görmediğin için somut birşeyler söylemiyorsun. 4.5 oldukça güzel bir değer zaten bu ara mazot fiyatları da çok yüksek değil. 15-16 kuruş aralığında bir tüketimin olmuş
Aynen öyle kardeşim. Neticede sosyal ortam, dışardan, forumdan okuyan okuyacak bir sürü arkadaş olacak o yüzden emin olmadan yorum yazmak istemiyorum. Yakıt olarak 5 5.2 ortalama olan yerlerde 4.5 yakalamak hoşuma gitmedi değil ama net olarak ilerleyen zamanlarda yorum yapacağım.
feyzullah
02/01/2016, 23:54
Aynen öyle kardeşim. Neticede sosyal ortam, dışardan, forumdan okuyan okuyacak bir sürü arkadaş olacak o yüzden emin olmadan yorum yazmak istemiyorum. Yakıt olarak 5 5.2 ortalama olan yerlerde 4.5 yakalamak hoşuma gitmedi değil ama net olarak ilerleyen zamanlarda yorum yapacağım.
Kesin sonuçları gözlemlemeden böylesi platformlarda kanaat paylaşmamak en doğrusu abi kralsın :) değerler çok güzel yorumun herkes için faydalı olacak inş.
volkan1065
03/01/2016, 00:00
EGR temizliği yaptır duman kesilmezse yazılımdaki oranları 2-3 hp düşülmesini iste duman falan kalmaz. Benimkinde cok atıyordu dip gaz yaptığımda orjinali yükkledik yine az cok atıyordu sonra biraz düşürülmüş yazılım attık araç şu an 90 bg civarında. Ardından araç 80000 Km serviste EGR temzilendi birde carbon cleanır yapıldı şimdi ne kadar dip gaz yapsamda keisnlikle duman yok. Yakıt olarak cruskontrol ile oralam 85-90 km hızla 340 km yolda 4.1 buldum.16 kuruş falan yaktı.
EGR temizliği yaptır duman kesilmezse yazılımdaki oranları 2-3 hp düşülmesini iste duman falan kalmaz. Benimkinde cok atıyordu dip gaz yaptığımda orjinali yükkledik yine az cok atıyordu sonra biraz düşürülmüş yazılım attık araç şu an 90 bg civarında. Ardından araç 80000 Km serviste EGR temzilendi birde carbon cleanır yapıldı şimdi ne kadar dip gaz yapsamda keisnlikle duman yok. Yakıt olarak cruskontrol ile oralam 85-90 km hızla 340 km yolda 4.1 buldum.16 kuruş falan yaktı.
Hava muhaleen dolayı aracı deneyemiyorum şuanda, havalar biraz toparlasın kısmetse cc ye niyetim var zaten, aracım 70binde arkadaşlar da cc yaptır diyor, bakalım. Yazılımı yapan tanıdık sevdiğim bir kardeşim, onu aradım durumu anlattım,azda olsa yapabileceğini istersem yazılımdan kısabileceğini söyledi ama enjektör temizleyici attığım için biraz kullanıp karar vereceğimi söyledim bakalım şimdilik denemedeyim ama alt devirlerdeki çekiş süper, samimi söylüyorum dizelin stock çekişi güzel ama o 2500 devirlerdeki piklemeleri sevmiyorum fire motor kullanmaya razıydım o kadar yani ama şimdi lineere yakın devirlenmesi çok hoşuma gitti, lineaya devam yani :)