Orijinalini görmek için tıklayınız : 60 Bin Bakımı Fatura
1.4 benzınlı
Arkadaslar 60 bın bakımında nelerin değiştiğine dair ayrıntılı bilgiye (faturaya) şöyleki birkaç yetkili servise sordum 60 bın bakım fıyatı500-600 arası olarak rakam söyledıler.
40 Perıyodık bakım + olarak Kayıslar ve fren hıdrolık sıvısı değişecek yazıyor.
40 bınde trıger degısetı sonra bır bakıma daha gıttım(50 bın) baskı balata, Alternatör,su pompası,V kayısı,gergı,antıfırız vb seyler degıstı .
Detaylı yapılan ıslerın faturası olursa bunlar bunlar degıstı bunlar yapılacak seklınde elımde bılgı olacagından degısmeye gerek olmayanlara ücret odemem böylece
tahmınıme gore degısecekler;
YAĞ FİLTRESİ:
5w40 YAĞ
BUJİ:
HAVA FILTRESI:
POLEN FILTRESI
fren hidroliği değişimi
Şanzıman yağı değişimi yapılacak ve benım bujı,HAVA FILTRESI,POLEN FILTRESI fren hidroliği değişimi Şanzıman yağına ödeyecegım ucret 500-600 FALAN TUTACAK servıste önceden degısenlerı bılmedıgı ıcın dırekt rakam verdi
50 bin de alternatörümü değişti? bence yanlış bi bilgi var alternatör kontrol edilmiştir ayrıca 50 binde baskı balata nası bitmiş onuda anlamadım 40 binde triger değişimide çok erken değilmi oldum olası yetkili servislere ısınamadım gitti vesselam
bana da ilginç geldi.debriyaj balatası için 50.000 baya az tabi sürüşe göre değişir.alternatör nerdeyse ömürlük bir parçadır ama anlamadım belki ağır bir sorun vardır. bence yanlış anlaşılma var. bu parçalar kontrol edilmiştir diye tahmin ediyorum.
ozkancavus5916
16/12/2015, 15:31
alternatör ortalama 400 tl civarı sadece kontrol etmişlerdir .
40 bin bakımında yapılanlar;
Triger Değişimi (5 yıl doldu)
Kelebek Temizliği
Perıyodık Bakım
yag fıltresi
fren balata sprey
Antifiriz
Buji
hava filtresi
su pompa
alternatör kayısı
gergı
rulman gergi
kalorıfer kapagı (kırıktı)
Polen Filtresi
eksantrık Kayısı
fren balata Ön
Daha Sonra Debrıyaj balatası degıstı (50 bın) ses gelıyordu
Şimdi bazı kayıslar degısmıs gorundugu uzere 60 bındede degısmesı gerekıyor dıyor bana verılen fıyata bunlar dahıl ıse (575-650 TL )bu yukarıdakılerı dusurur ısem gerıye kalan ıslemler;
YAĞ FİLTRESİ:
5w40 YAĞ
BUJİ:
HAVA FILTRESI:
POLEN FILTRESI
fren hidroliği değişimi dıye tahmın edıyorum ama emın degılım ona gore yapılan ıslemleri öğrenmeye calısıyorum
45 binde baskı balata değiştirdiğimi bilirim, aldığımda daha 40k olmasına rağmen titreme vardı aracımda, ayrıca 40 binde fren balatası da bitikti. Balata işi tamamen kullanımla alakalı 1 durum. Kayışlar 5 yıl ya da 60k, triger 120k diye hatırlıyorum. Şanzıman yağı değşmeye gerek yok bence ama fren hidroliğini değişseniz olur. Bunun haricinde, marş motoru, alternatör, klima kompresöründe sıkıntı olacağını sanmam. Bujileri 35k ya kadar kullandım sıkıntı yoktu, aracı sattığımdan kaç km daha kullanıldı bilmiyorum ama 40k görmüştür. Filtreler değişmesi gerek. Hatta kendi sağlığımız için 5 bin yada 6 ayda bir değiştirsek daha iyi.
ozkancavus5916
16/12/2015, 17:22
45 binde baskı balata değiştirdiğimi bilirim, aldığımda daha 40k olmasına rağmen titreme vardı aracımda, ayrıca 40 binde fren balatası da bitikti. Balata işi tamamen kullanımla alakalı 1 durum. Kayışlar 5 yıl ya da 60k, triger 120k diye hatırlıyorum. Şanzıman yağı değşmeye gerek yok bence ama fren hidroliğini değişseniz olur. Bunun haricinde, marş motoru, alternatör, klima kompresöründe sıkıntı olacağını sanmam. Bujileri 35k ya kadar kullandım sıkıntı yoktu, aracı sattığımdan kaç km daha kullanıldı bilmiyorum ama 40k görmüştür. Filtreler değişmesi gerek. Hatta kendi sağlığımız için 5 bin yada 6 ayda bir değiştirsek daha iyi.
179.000 km de ilk defa baskı balata degişti . oda açın bakın degişmesi gerekiyorsa degiştirin dedim . açtıkları için degiştirmisler baskı balatayı
Uzun yolda kullanılan araç ş.içi kullanılan araca göre çok daha az yıpranır. O yüzden sendeki değişim normal. Gir istanbul trafiğine 180k dayansın baskı balata değişim ücretini ben karşılayacam sana :)
Benim puntinin baski balata 103binde istege bagli degistirdim.usta degistirmesende olur demisti.fren balatasida yine 103binde ilk defa degisti.%95 sehirler arasi kullaniyorum
evren iskent
16/12/2015, 21:05
Fren balatalari 100.000 bakiminda degisti, orjinaldi uzerindekiler. 110.000'de 2011 model aracimin akusu zaruri olmasa da degistirdim. Baski balata henuz degismedi arac 120.000 bakkmina girecek 500km sonra. Baski daha gider gibi. Gecen sefer debriyajda gicirdama icin baski balatayi isaret ettiler ama cok da geekli degil dediler kendileri de.
Alternator sarf malzemesi degildir. Degismesi icin bozulmasi gerekir. Gaz verdiginizee aracin icindeki isiklar ve farlarda voltaj artisi gorurseniz dinamoda sorun var demektir.
Saygilarimla.
SM-T810 cihazımdan gönderildi