Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Puntodan Daha Büyük Hatchbag Araca Geçiş
Arkadaşlar. 2009 otomatik GP'mi severek kullanıyorum. Ailemiz genişliyor ve biraz daha büyüğüne ihtiyacım var. Aracı eşim de kullanacağından otomatik ve hatchbag olmalı. Fiyat yüzünden Golf Leon gibi araçlara bakamıyorum.
40-45 (maksimum) bandında 2010dan eski olmayan ikinci el bir araç almayı düşünüyorum. Aklımda olanları almayı düşündüğüm sırayla yazıyorum. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanır sevinirim. Altından kalkabilirsem dizel almak istiyorum. Araçlar; Megane, İ30, Kia creed.
ibrahimaydin
12/12/2015, 17:03
Mehabalar. Evo kullanıcısı olarak naçizane tavsiyem, gp ile i30 ve ceed in iç hacminde pek bir fark yok. clio sporttoureri bi incelemeni tavsiye ederim. Evo alacağım zaman param yetmediği için sporttourer alamamıştım. Linkte araç fotoğrafları mevcut.
https://www.google.com.tr/search?q=clio+sporttourer&espv=2&biw=1600&bih=785&tbm=isch&imgil=FwIV1fiDAD77aM%253A%253B4Hu42MNkgnYYsM%253Bh ttps%25253A%25252F%25252Fwww.renault.com.tr%25252F araclar%25252Fbinek-araclar%25252Fclio-sport-tourer%25252Fteknik-ozellik-donanimlar.html&source=iu&pf=m&fir=FwIV1fiDAD77aM%253A%252C4Hu42MNkgnYYsM%252C_&usg=__eclN1WwUROJxuwV_OPKa7tM42Ek%3D&ved=0ahUKEwirxqSOutbJAhUBkCwKHZ0ADoYQyjcIMg&ei=niRsVqv_NIGgsgGdgbiwCA#imgrc=FwIV1fiDAD77aM%3A&usg=__eclN1WwUROJxuwV_OPKa7tM42Ek%3D
Arkadaşlar. 2009 otomatik GP'mi severek kullanıyorum. Ailemiz genişliyor ve biraz daha büyüğüne ihtiyacım var. Aracı eşim de kullanacağından otomatik ve hatchbag olmalı. Fiyat yüzünden Golf Leon gibi araçlara bakamıyorum.
40-45 (maksimum) bandında 2010dan eski olmayan ikinci el bir araç almayı düşünüyorum. Aklımda olanları almayı düşündüğüm sırayla yazıyorum. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanır sevinirim. Altından kalkabilirsem dizel almak istiyorum. Araçlar; Megane, İ30, Kia creed.
Bahsettiğiniz modellerin bagaj kapasitesi kullandığınız araçtan pek farklı değil.Clio 4 Sport Tourer 1,2 120 ps yada 1,5 dci 90 ps tercihinde bulunursanız performans,bagaj kapasitesi olarak işinizi görecektir.Fiyatları 50.000 TL bandında gezmektedir.Ben şuan 1.2 düz viteslisini kullanıyorum.Punto'dan sonra en çok bagaj kapasitesinden ve süspansiyonlarının yumuşaklığından memnun kaldım.Tabiiki tercih sizin.
i30 bizimkine göre biraz daha hacimli sayılabilir tabi diğer hatchback leri bilmiyorum ama en son çıkan kasa ford focus HB de fena değildi onada bakabilirsiniz tabi fiyatı tuzlu ama otomatikleri sağlamdır üzmez sizi
ykaya1983
12/12/2015, 19:43
Fiat bravo en mantıklı seçenek.1.6 dizel bravo gerçekten fiyatına göre bulunmaz bir araç.400 litre bagajı var.C sınıfının en cüsseli araçlarından.Puntodan 35 cm kadar uzun 12 cm ye yakın daha geniş.4 fren disk 7 ofset standart 205/55/16 lastikleri ile bayağı geniş tabanlı lastikleri var.
Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
Ben de herkes gibi az paraya iyi arabaya binmek istiyorum.
Clio'yu da listeme ekledim. Emektar G.Puntomu 60.000de aldım ve yeni 100.000i geçtim. Maşallah bir kere arıza yapmadı bir kere bir aksamı bozukmadı. Ancak sürekli bir yeri özellikle de şanzımanı veya city moduarıza verecek endişesi taşıyorum bu yüzden beğenmeme rağmen maalesef Bravo'yu eliyorum.
İ30 ve Creed dışarıdan geniş duruyordu, dediklerinize şaşırdım. Bana öncelikle diz mesafesi genişliği lazım. Çocuk koltuğu koyunca ön koltukları öne çekmek gerekiyor, ben de direksiyona uzak kullanmayı sevdiğimden sıkıntı yaşıyoruz.
Listemdeki bir numara Megane 3 için ne dersiniz. Dizelini ve şanzımanı nasıldır?
celenlee
14/12/2015, 13:02
Punto 275lt bagajı var, B sınıfı standartlarında ve belki bir tık üstte(Honda Jazz Hariç)
i30 ve kardeşi, +AstraH, MegIII 370-380 lt bagaj taşıyor. C sınıfı araçlar için normal değerler bunlar.
Bravoda 400lt bagaj var sanırım.
Arada 30lt az değil ama araç seçimini ne kadar etkileyeceği de tartışılır..
Bravo öncelikle hacim olarak, sonra ise verdiğin paranın karşılığında aldığın motor ve donanım noktasında en iyi tercih olacak bence.
feyzullah
14/12/2015, 13:19
Renaultun dizel motorları piyasada kendini ispatlamış motorlar. Ama bana nedense renault hiçbir zaman sıcak gelmemiştir. Bahsettiğiniz seçenekler arasında bir tercih yapacak olsam İ30'u seçerdim. Uzun vadeli kullanmayı planlıyorsanız bravoda gayet iyi. Kronik sorunları etraflıca araştırıldıktan sonra değerlendirilebilir.
yeni astra hecbek öneririm. ben sedanını kullanıyorum.
Bayram3434
15/12/2015, 00:37
Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
Ben de herkes gibi az paraya iyi arabaya binmek istiyorum.
Clio'yu da listeme ekledim. Emektar G.Puntomu 60.000de aldım ve yeni 100.000i geçtim. Maşallah bir kere arıza yapmadı bir kere bir aksamı bozukmadı. Ancak sürekli bir yeri özellikle de şanzımanı veya city moduarıza verecek endişesi taşıyorum bu yüzden beğenmeme rağmen maalesef Bravo'yu eliyorum.
İ30 ve Creed dışarıdan geniş duruyordu, dediklerinize şaşırdım. Bana öncelikle diz mesafesi genişliği lazım. Çocuk koltuğu koyunca ön koltukları öne çekmek gerekiyor, ben de direksiyona uzak kullanmayı sevdiğimden sıkıntı yaşıyoruz.
Listemdeki bir numara Megane 3 için ne dersiniz. Dizelini ve şanzımanı nasıldır?
Clio 4 SportTourer 1 ay toplamda 5000km kadar iş amaçlı kullandım
Eşim aracın dar ve basıklığından sürekli şikayet edince şirketi değişikliğe ikna ettim :)
TOURNEO COURIER 1.6 95BG modeli alındı mutlu ve huzurluyuz :)
Puntomuz ile Clio 4 SportTourer arasında iç hacim olarak kıyaslama gereği duymuyor
özellikle arka koltukların çok basık olduğundan şikayetçiydi