PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Michelin crossclimate lastik aldım

SinanTR
12/12/2015, 00:34
arkadaşlar geçenlerde teneke jantlardan çelik janta terfi ettik tenekelerde pirelli cinturato serisi 175 65 15 vardı 2014 üretimi rezil ötesi bi lastik vardı lastikler yeni sayılırdı ama kuru zeminde bile memnun değildim.Çelik jantları netten buldum ve üzerinde 5,5 mm diş derinliğinde 2012 üretimi toyo marka lastikle beraber aldım ama pirelliyi arar oldum sert bi o kadarda gürültülü bi lastikti ve dün gece bi çukura denk geldim nihayetinde toyo marka lastik yanaktan patladı stepneyle devam ettik

bu sabah baktım olmicak tuttum lastikçilerin yolunu öncelikle şunu söyliym fiyat alıcaksanız tek lastikçi ile yetinmeyin lastiğinizi seçin ve bayi bayi gezin ben crossclimate da karar kıldım 5 michelin bayinden 5 ayrı fiyat aldım ve netteki bikaç sitenin fiyatlarından daha ucuza buldum diyebilirim 9 taksit yaptırdım montaj balans sübap değişimi ve nitrojen basılması dahil lastik başına 330 liraya geldi 195 55 16 ebat ara ebat olduğu için biraz fiyatı yüksek çıkıyor

lastiği taktırdığım gibi çıktım yollara frenajı diğer iki lastiğe göre çok iyi virajlarda güven veriyor limitlerin üzerine çıktım diyebilirim zemin ıslaktı 65 yanaktan 55 e geçince bariz konfor kaybım vardı bu lastikle farkı telafi ettim desem abartmamış olurum istanbulun kışının ağır geçmediğini düşünüp kar lastiği sertifikasının olduğunu düşünürsek bence bizim için biçilmiş kaftan lastik hamuru kışlık lastik hamuruyla aynı olduğundan normal bi kış lastiği gibi görev yapabilir diye düşünüyorum sök tak yapmam diğer lastiği nereye sokacam derdim yok eski aracımdaki michelin gibi 4-5 sene kullanırsam misliyle iş görür diyebilirim şuana kadar beklentimin üstünde diyebilirim.benden başka kullananlar varsa sizde deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz

volkan1065
12/12/2015, 01:24
Lastiğiniz hayırlı olsun. Aldığınız lastik 7-8 cm buz tutmamış kar için ideal ama daha fazlası için maalesef yeterli bir lastik değil. Yazlık olarak yağmurlu hava olarak işinizi fazlasıyla görecektir ama çok karlı havalarda fazla maceraya atılmayın. M+S tipi lastiklerde NOKIAN ve GOODYEAR lastiklerini öneririm. Yön çizgileri ve kılcal ayrıkları olması nedenile karlı havada ki performansları daha üstün.

SinanTR
12/12/2015, 01:44
illaki tam bi kış lastiği performansı beklemek hayalcilik olur ama istanbul şartlarında yaşadığım için bence fazlasıyla işimi görür diye düşünüyorum sonuçta kış lastiğinin özelliklerinden biriside belli bi derecenin altında sertleşmemesi gerekiyor bu lastikte kış lastiği hamurundan üretildiğinden dolayı kış için ideal olduğu kanısına varıp aldım

şöyle bi video buldum https://www.youtube.com/watch?v=eequ6-Im3E0

https://www.youtube.com/watch?v=2cgtmmtsqFA

timozz
13/12/2015, 23:35
Sinan 205 55 R16 lastikleri 230tlye aldık pazarlkla Alpin 6 mı Dunlop mu derken çok fazla kışta araba sürmediği için aldı. Fakat 330 tl bana biraz pahalı geldi.
Bende merak ediyordum nasıldır diye 195 65 R15e ise 200tl/ad fiyat verdiler. Şu an petlas kış lastikleri var. Nexen mi ne yaz lastikleri onları kullanmak istemiyorum. Petlasta aşırı pahalandı. Toya ben daha önce kullanmıştım aslında yumuşak bir hamuru vardı benim kullandığımın birigstonedan ER300den sonra çok iyi gelmişti. Lastikleriniz bayat olabilir miydi acaba.
Ayrıca bu lastiği satmak için ciddi bir yatırım yapılmış. Girdiğimiz her dükkanda ekranlar ve satıcılar öneriyordu. Diş yapısı Alpin 6 çok benzediğini hamurun özel olduğu falan baklım göreceğiz bizde :)

SinanTR
14/12/2015, 09:56
Sinan 205 55 R16 lastikleri 230tlye aldık pazarlkla Alpin 6 mı Dunlop mu derken çok fazla kışta araba sürmediği için aldı. Fakat 330 tl bana biraz pahalı geldi.
Bende merak ediyordum nasıldır diye 195 65 R15e ise 200tl/ad fiyat verdiler. Şu an petlas kış lastikleri var. Nexen mi ne yaz lastikleri onları kullanmak istemiyorum. Petlasta aşırı pahalandı. Toya ben daha önce kullanmıştım aslında yumuşak bir hamuru vardı benim kullandığımın birigstonedan ER300den sonra çok iyi gelmişti. Lastikleriniz bayat olabilir miydi acaba.
Ayrıca bu lastiği satmak için ciddi bir yatırım yapılmış. Girdiğimiz her dükkanda ekranlar ve satıcılar öneriyordu. Diş yapısı Alpin 6 çok benzediğini hamurun özel olduğu falan baklım göreceğiz bizde :)

205 taban 195 tabandan ucuzdu 195 55 16 ara bi lastik olduğndan pahalı biraz daha fiyat konusunda netteki siteler ve 5 tane bayi gezdim daha iyi fiyat bulamadım montaj nitrojen sübap değişimi balans ve 9 taksit olunca en iyi fiyat bu daha iyisini göremedim ben ayrıca H tabanda ile V taban arasındada 40-50 tl arasında yerine göre bi fark var ben v taban aldım H taban ucuzdu mesela siz H taban aldıysanız bi farkta ordan çıkabilir siz ne zaman aldınız lastikleri?

daha önce bu lastik takılı araç kullandım ordan biliyodum lastikleri ama kış şartlarında test edemedik henüz karın yağmasını bekliyorum sabırsızlıkla bide toyo 2012 üretimiydi dişleri fena değildi bayat değildidiye düşünüyorum

timozz
14/12/2015, 12:07
Hız endeksinden bahsediyorsunuz sanırım. Jetta araca H hız endeksine sahip olan lastik takan yoktur sanırım. Birde lastiklerin ilk kışı olacakmış piyasaya çıkalı 2-3 aymı ne olmuş. Gürültü seviyesi nasıl acaba? Kış bitsinde şu petlaslardan kurtulayım :) bu lastikten almak istiyordum aslında yaz kış sök taktan kurtulmak açısından. Pratik olur diye düşünmüştüm M+S logosuna sahip olmasıda gönlümü çelmişti açıkçası. Bakalım görelim ilk kışının nasıl atlatacak.

SinanTR
14/12/2015, 16:49
benyanlış yazmışım pardon hız endeksi evet lastikçilerden fiyat alırken hep H olanının fiyatını veriyolar yeni bi ürün lastikler Türkiye şartlarındaki ilk kışı olacak bikaç gündür kullanıyorum lastik çok sessiz ve sesten ziyade konforda çok fark etti hem sök tak yok hemde bi takımı saklama derdi yok bunların hepsi zaten tek başına bile bu lastiği alma sebebi istanbul kışı için birebir zaten

10 metre kar yağmaz istanbula ama yağsa ben yine yollardayım mecburiyetten merakla bekliyorum kar performansını

ORS15
14/12/2015, 17:03
arkadaşlar bende yaklaşık bir ay önce michelin cross climate lastik aldım . ölçüleri 195/55/16 yağmurda gayet başarılı, kuru zeminde de iyi şimdi bakalım karlı yolda kaldı onu da kazasız belasız test ederiz inşallah.

SinanTR
14/12/2015, 20:42
arkadaşlar bende yaklaşık bir ay önce michelin cross climate lastik aldım . ölçüleri 195/55/16 yağmurda gayet başarılı, kuru zeminde de iyi şimdi bakalım karlı yolda kaldı onu da kazasız belasız test ederiz inşallah.

aynen

feyzullah
14/12/2015, 22:32
4 mevsimlik lastikleri ben de takipteyim. Tam kış koşullarında 2-3 yıl sonra göstereceği performans benim için merak konusu.

SinanTR
16/12/2015, 11:49
4 mevsimlik lastikleri ben de takipteyim. Tam kış koşullarında 2-3 yıl sonra göstereceği performans benim için merak konusu.

tam kış koşulundan ziyade buz performansı önemli

ORS15
30/12/2015, 14:10
bugün kar yağışı başladı bakalım lastikleri test etmeyi düşünüyorum, inşallah biride bizim kaportayı test etmez:)

timozz
30/12/2015, 14:16
İnşallah Allah kazalardan korusun.

ORS15
30/12/2015, 14:19
İnşallah Allah kazalardan korusun.

amin Timucin bey cümlemize, bugün ve yarın bütün sürücülere Allah kolaylık versin, inşallah zor anlar yaşamazlar.

slmcnsl
30/12/2015, 17:34
merhaba,
ses düzeyi ne acaba kuru zeminde?

uğultulu mu?

ORS15
30/12/2015, 17:37
merhaba,
ses düzeyi ne acaba kuru zeminde?

uğultulu mu?

yok gayet sessiz..

slmcnsl
30/12/2015, 17:58
yok gayet sessiz..

çok iyi o zaman.. ben biraz sesli olabilir diye düşünmüştüm ama eğer yaz lastiği kadar sessizse çok iyi gerçekten..

SinanTR
30/12/2015, 19:55
ben 14 derecede kullandım sıfır ses hatta normal lastikten sessiz ve fren mesafesi yol tutuşu gayet iyi

feyzullah
02/01/2016, 00:28
ben 14 derecede kullandım sıfır ses hatta normal lastikten sessiz ve fren mesafesi yol tutuşu gayet iyi

Lastiğin kar-buz performansı nasıl? İstanbul'da deneme fırsatınız oldu mu?

ORS15
02/01/2016, 10:34
ben test edemedim daha.

SinanTR
04/01/2016, 18:06
Lastiğin kar-buz performansı nasıl? İstanbul'da deneme fırsatınız oldu mu?

aracı bol bol kullandım perşembeden beri şehiriçi yaklaşık 200km yaptım ümraniyede oturuyorum geçen gece -8 dereceye kadar düştü sıcaklık ve o gece sabaha kadar yollardaydım heryer cam gibiydi desem yeridir

öncelikle şunu söyliym daha önce lassa ve petlasın kışlık lastiklerini kullandım bu lastikle onların arasında en ufak bi fark yok kavacık şile gebze tuzla sarıyer b.çekmece hasdal gitmediğim yer kalmadı dik rampalar çıktım kış lastiğinin verdiği güveni verdi evimin garaj çıkışı dik ve komşularımın 4 mevsim lastikle çıkamadığı garajdan ben sanki kuru havada çıkıyo gibi çıktım

insanların kış lastiği kadar olmaz lafını ben kabul etmiyorum kullandım tecrübe ettim yaz sıcağı gördükten sonra performansı düşerse bişey diyemem ama şuan bildiğin kış lastiği takılı araç kullanıyorum kuru hava ve yağmur performansı zaten çok iyi ve sessiz fiyatı haricinde kötü yanı yok

cavalier79
04/01/2016, 18:33
Bende ilk defa Goodyear Vektör 4 lastiğini bu hafta , yılbaşı döneminde oldukça tecrübe ettim,

Hem kar lastiği hemde yazlık lastikleri kullanan birisi olarak , kesinlikle oldukça güvenli ve kar lastiğini aratmıyor.

İstanbul ve çevresinde çok güzel bir alternatif.

feyzullah
04/01/2016, 18:59
aracı bol bol kullandım perşembeden beri şehiriçi yaklaşık 200km yaptım ümraniyede oturuyorum geçen gece -8 dereceye kadar düştü sıcaklık ve o gece sabaha kadar yollardaydım heryer cam gibiydi desem yeridir

öncelikle şunu söyliym daha önce lassa ve petlasın kışlık lastiklerini kullandım bu lastikle onların arasında en ufak bi fark yok kavacık şile gebze tuzla sarıyer b.çekmece hasdal gitmediğim yer kalmadı dik rampalar çıktım kış lastiğinin verdiği güveni verdi evimin garaj çıkışı dik ve komşularımın 4 mevsim lastikle çıkamadığı garajdan ben sanki kuru havada çıkıyo gibi çıktım

insanların kış lastiği kadar olmaz lafını ben kabul etmiyorum kullandım tecrübe ettim yaz sıcağı gördükten sonra performansı düşerse bişey diyemem ama şuan bildiğin kış lastiği takılı araç kullanıyorum kuru hava ve yağmur performansı zaten çok iyi ve sessiz fiyatı haricinde kötü yanı yok

Sonucun bu şekilde olması sevindirici. Güle güle kullanın. Lastik almayı planlayanlar yorumunuzdan istifade edecektir.

feyzullah
19/01/2016, 15:10
Peki bu lastiğin yakıt tüketimine etkisi nasıl oldu? Onunla ilgili gözlemleriniz, deneyimleriniz nedir?

ORS15
19/01/2016, 15:24
pazar günü bende test etme fırsatı buldum , gayet kuru yolda gider gibi gittim. dört mevsim lastiğe göre kış koşullarında başarılı. Bu lastiğin kış koşullarında Van'da kullanılması biraz zor ancak İstanbul'da bu lastik baya iyi. Sinan beyin dediği birde yaz performansı iyiyse her zaman tercihim olur. Bunun yanında ses yönünden diğerlerinden daha sessiz.

feyzullah
19/01/2016, 15:28
pazar günü bende test etme fırsatı buldum , gayet kuru yolda gider gibi gittim. dört mevsim lastiğe göre kış koşullarında başarılı. Bu lastiğin kış koşullarında Van'da kullanılması biraz zor ancak İstanbul'da bu lastik baya iyi. Sinan beyin dediği birde yaz performansı iyiyse her zaman tercihim olur. Bunun yanında ses yönünden diğerlerinden daha sessiz.

Şuanki izlenimler son derece olumlu yakıt tüketimi konusunda da dezavantajı yoksa yapılabilecek en mantıklı tercih.

ORS15
19/01/2016, 15:51
aslında bende merak ediyorum benim araç şuan şehir içi 7.0 yakıyor Euro 5 motor 1.3 dizel 195/55/16 lastikler var. Sürüş acısından orta ayarda kullandım. ortalama hız 23 km

SinanTR
19/01/2016, 17:10
demin baktım ortalama hız 14 km gösteriyr şehiriçi kullanıyorum 8,0 gösteriyor daha fazla uzun yol ve şehiriçi karışık kullandığımda 5,1 e kadar düştüğünü bilirim aynı lastikte

başka başka sitelerde yazın kötü olduğuyla ilgili bi yazı göremedim

dünki karda bikaç araba kullandım hepsinde 4 mevsim lastik vardı ister istemez ara sokaklarda zorlanıyodu lastiklerimden çok memnunum tek kötü yanı baya pahalı

MethyLen
19/01/2016, 17:13
Senede toplasan en fazla 5 gün kar altında kalan İstanbul için kar lastiği vb türevleri almak bana çok mantıksız geliyor. Şu an başka aracım var. Yere kar düşer düşmez garajdan çıkarmamak üzere park ediyorum. İstanbul burası sende kar lastiği olsa karşı taraftakinde yok. O yüzden kar da arabayı çıkarmaya ve lastik almaya da gerek yok :)

kovboy
20/01/2016, 05:49
crossclımate olmasına rağmen paranoya yapıp kışlık taktırdım.clımatelerin ist.tecrübelerini duymak sevindirici

SinanTR
20/01/2016, 11:57
Senede toplasan en fazla 5 gün kar altında kalan İstanbul için kar lastiği vb türevleri almak bana çok mantıksız geliyor. Şu an başka aracım var. Yere kar düşer düşmez garajdan çıkarmamak üzere park ediyorum. İstanbul burası sende kar lastiği olsa karşı taraftakinde yok. O yüzden kar da arabayı çıkarmaya ve lastik almaya da gerek yok :)

kar lastiği değil kış lastiği

kış lastiğini sadece karda dolaşmak için almadım hava sıcaklığı 7 derecenin altına inince 4 mevsim lastik yola tutunamaz illa kar yağmasına gerek yok.5 gün kar yağacak diye kimse gidip lastik almaz.

kış lastiğine kar lastiği olarak tanımak ve bilmek toplumun genel yanlışlarından normal karşılıyorum

timbaz
20/01/2016, 12:02
kar lastigi kis lastigi ayni sey...

ibrahim0
20/01/2016, 12:06
https://m.youtube.com/watch?v=CC_UvZZSfAY

ASUS_Z00UD cihazımdan gönderildi

ORS15
20/01/2016, 16:15
keşke lastiklerin de markalarını çekselermiş, şüpheye yer kalmazdı.... bu videoda lastikler her marka olabilir...

SinanTR
20/01/2016, 19:40
keşke lastiklerin de markalarını çekselermiş, şüpheye yer kalmazdı.... bu videoda lastikler her marka olabilir...

mantıklı ama yinede michelinde direk kalın buzun üzerinde mucize bekleyen yok abi onun içinde istanbul için düşünürsek bence lastikler hakkını veriyor

krm1983
21/01/2016, 09:05

kış lastiğini sadece karda dolaşmak için almadım hava sıcaklığı 7 derecenin altına inince 4 mevsim lastik yola tutunamaz illa kar yağmasına gerek yok.5 gün kar yağacak diye kimse gidip lastik almaz.

kış lastiğine kar lastiği olarak tanımak ve bilmek toplumun genel yanlışlarından normal karşılıyorum

Doğrusu bu. Hem de yaz lastiklerinin ömrü daha fazla olacaktır.

Ancak maalesef bu sene kış kar yağışları dışında sıcak geçiyor ve 7 C' nin üzerinde. Kış lastiğinin de 7 C' üzerinde fren ve yol tutuş performansı düşüyor.

Not: Aracımda kış lastiği takılı şuan.

Sent my iPhone using

ORS15
21/01/2016, 09:45
arkadaşlar ben bu lastikten, iyi bir kış lastiği kadar performans beklemiyorum .bu gayet normal. Benim İstanbul'da işimi görüyor. Örnek bu lastik Van'da olmaz, Afyon'da olmaz, Şırnak'ta kullanılmaz. bu gibi yoğun kış şartlarına maruz kalan şehirlerde kullanılmaz. bunun yanında Antalya'da kullanılmaz ama Muğla'da iyi olur. Bunlar benim fikrim. bu arda yazında ben biraz yakıtı artırır diye düşünüyorum.

timozz
21/01/2016, 14:14
Abimde almıştı bu lastiklerden dediğiniz gibi İstanbulda işinizi görebilir. Ana yollarda iyi fakat ara sokaklarda düzgün temizlenmemiş hafifi buzlu ve rampa yollarda kış lastiği ile farkı birazda olsa hissediliyor. Benim petlas kışlık lastiklerim bir tık üste kaldı. Yağmur pek olmadı mu sene Bursaya sanırım :) Onun için yağmur performansı nasıl acaba. Şimdilik kışlık Dunlop aldı bakalım onlar nasıl çıkacak.

SinanTR
21/01/2016, 15:54
Doğrusu bu. Hem de yaz lastiklerinin ömrü daha fazla olacaktır.

Ancak maalesef bu sene kış kar yağışları dışında sıcak geçiyor ve 7 C' nin üzerinde. Kış lastiğinin de 7 C' üzerinde fren ve yol tutuş performansı düşüyor.

Not: Aracımda kış lastiği takılı şuan.

Sent my iPhone using

biz yinede takalım abi ne olur ne olmaz bide ben ağırlıkla ümraniye şile tuzla hasdal başakşehir arası çok gidip geliyorum ailem kozyatağında oraya göre kışın gece sıcaklık bikaç derece farkedebiliyor

ORS15
01/02/2016, 21:14
Havalar ısınınca aracın hızını düşür mü acaba? birde yakıt ne olur.

MethyLen
01/02/2016, 21:36

Sizin gibi tüketiciler olmasa üreticilerin hali nolurdu :)

Herşeyden önce kuru zeminde kar lastiğinin yol tutuşu 4 mevsimden daha kötüdür. Ve sizin 7 derece vb gibi ufak hesapların peşinde olan bir şoförlüğünüz var ise sizi hiç bir lastik kış şartlarında koruyamaz. En iyisi toplu taşımayı kullanın (çok ciddiyim)

Kar lastiği ile kış lastiği aynı şeydir , element uydurmayalım. Toplumun genel yanlışları falan demişsiniz kendinizce bişeyleri düzelteyim istemişsiniz, her gün işim gereği 30bin metrekare bir alanda otomobil lastiklerinin içindeyim. Merak ettiğiniz bir başka toplumsal yanlış konu varsa buyrun sizi de misafir edeyim birlikte düzeltelim.

evren iskent
01/02/2016, 22:01

Herşeyden önce kuru zeminde kar lastiğinin yol tutuşu 4 mevsimden daha kötüdür. Ve sizin 7 derece vb gibi ufak hesapların peşinde olan bir şoförlüğünüz var ise sizi hiç bir lastik kış şartlarında koruyamaz. En iyisi toplu taşımayı kullanın (çok ciddiyim)

Kar lastiği ile kış lastiği aynı şeydir , element uydurmayalım. Toplumun genel yanlışları falan demişsiniz kendinizce bişeyleri düzelteyim istemişsiniz, her gün işim gereği 30bin metrekare bir alanda otomobil lastiklerinin içindeyim. Merak ettiğiniz bir başka toplumsal yanlış konu varsa buyrun sizi de misafir edeyim birlikte düzeltelim.
7 derecenin altindaki havada uzmanlarin onerisi ile kis lastigine gecmenin soforlukle ne alakasi var ben anlam veremedim. Soforlugum var ama yine de tedbirli olmak istiyorum diyen hatta devletin bile ticari kullanim tafzinda zorunlu hale getirdigi kar lastigini hava sartlarina gore tercih etmeyecekse tuketici ne icin tercih edecek? Yazin kuru zeminde mi kar lastiginin yol tutusu kotudur, yoksa -12 derecede yaz lastiginin yol tutusu mu kis lastiginden iyidir? Fabrikaya gezmeden kolayca yanit bulabiliriz diye dusunuyorum.

Saygilarimla.

SM-T810 cihazımdan gönderildi

fencolic
01/02/2016, 22:30
Şahsi fikrim michelin de olsa hem yaz hem kış lastiginin özelliklerini karşılayacak bir lastik illa ki bir yerlerden fire verecektir. Mesela michelin alpine kış lastiğinin kardaki buzdaki performansini crossclimate vermez. Aynı şekilde michelin energy saver yaz lastiginin ekonomisini crossclimate vermez. Sonuç olarak çok sert kış olmayan bölgelerde hem yazın hem kışın kullanmak için crossclimate almak mantıklı olabilir. Belki ön yargılı yorum yapıyor olabilirim ancak hiçbir sekilde bunu denemek için tanesi 315 lira olan crossclimate lastik almam. (195/55/16) Çünkü yaklaşık o paraya zaten hem yaz hem kış lastigini ayrı ayrı alabiliyorum petlas-kumho gibi markalardan. Hem de dönüşümlü kullanıldığı için lastikler daha uzun süre gider.

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

ORS15
02/02/2016, 09:07
Michelin crossclimate lastik aldıktan sonra yakıtım artı diyen var mı?

cavalier79
02/02/2016, 10:00
Kar lastiği : Max performansını Kar ve buzlu hava şartlarına gösteren lastik ,
Yaz lastiği : Max performansını sıcak iklimde gösteren lastik ,
Kış Lastiği, Ortalama hava koşullarında , iki sınıfında iyi özeliklerini alan , ama kendi sınıfını yaratan bir lastiktir.
Kullanıcı araç kullanma şartlarına göre en uygununu seçer,
Bunları ben uydurdum , tecrübe ve mantığım ile , uygulamalarımda bu durumdan da oldukça memnunum.
3 Lastik sınıfını da kafi miktarda test ettim , pratik hayatımda da test ve kullanmaya devam ediyorum.
Şartları benim gibü olan birisinin yaz veya kış lastiği kullanmasını da anlamsız buluyorum.
Saygılarımla.

arenas
02/02/2016, 12:13
Kar lastiği : Max performansını Kar ve buzlu hava şartlarına gösteren lastik ,
Yaz lastiği : Max performansını sıcak iklimde gösteren lastik ,
Kış Lastiği, Ortalama hava koşullarında , iki sınıfında iyi özeliklerini alan , ama kendi sınıfını yaratan bir lastiktir.
Kullanıcı araç kullanma şartlarına göre en uygununu seçer,
Bunları ben uydurdum , tecrübe ve mantığım ile , uygulamalarımda bu durumdan da oldukça memnunum.
3 Lastik sınıfını da kafi miktarda test ettim , pratik hayatımda da test ve kullanmaya devam ediyorum.
Şartları benim gibü olan birisinin yaz veya kış lastiği kullanmasını da anlamsız buluyorum.
Saygılarımla.

Aynen,keşke bu lastikler 4 yıl önce çıksaydı da 2 takım lastikle uğraşmak zorunda kalmayaydım.her sene iki kere sök-tak derdi,(Allahtan jantlar da iki takım,kendim takıyorum),arkadaşlara lastikleri saklamak için rica etmek(koyacak yerim yok) gibi şeylerle uğraşmazdım.8-9 ay bodrum katında yatan kış lastiklerinin performansı her kış biraz daha düşüyor zaten.

Sent my iPad using

cavalier79
02/02/2016, 13:10
Sonuç itibariyle,
Kar lastiği taktığımızda , ıslak ve hava sıcaklığı yüksek olduğunda nasıl dikkat ediyorsak
Yaz lastiğinde karda buzda çıkmıyor isek,
Kışlıkta da buna göre dikkat ederek olayı kapatıyoruz,

SinanTR
02/02/2016, 17:09

ben doğrumu yazdım sen doğrunu yazmışsın tartışmanın gereğini görmüyorum yazım ifadeleriniz yeterince aşağılayıcı gerek yok o yüzden

SinanTR
02/02/2016, 17:13
Aynen,keşke bu lastikler 4 yıl önce çıksaydı da 2 takım lastikle uğraşmak zorunda kalmayaydım.her sene iki kere sök-tak derdi,(Allahtan jantlar da iki takım,kendim takıyorum),arkadaşlara lastikleri saklamak için rica etmek(koyacak yerim yok) gibi şeylerle uğraşmazdım.8-9 ay bodrum katında yatan kış lastiklerinin performansı her kış biraz daha düşüyor zaten.

Sent my iPad using

aynen

zaten benimde tercih etmemin en büyük sebebi buydu yer sorunum var

SinanTR
02/02/2016, 17:18
Şahsi fikrim michelin de olsa hem yaz hem kış lastiginin özelliklerini karşılayacak bir lastik illa ki bir yerlerden fire verecektir. Mesela michelin alpine kış lastiğinin kardaki buzdaki performansini crossclimate vermez. Aynı şekilde michelin energy saver yaz lastiginin ekonomisini crossclimate vermez. Sonuç olarak çok sert kış olmayan bölgelerde hem yazın hem kışın kullanmak için crossclimate almak mantıklı olabilir. Belki ön yargılı yorum yapıyor olabilirim ancak hiçbir sekilde bunu denemek için tanesi 315 lira olan crossclimate lastik almam. (195/55/16) Çünkü yaklaşık o paraya zaten hem yaz hem kış lastigini ayrı ayrı alabiliyorum petlas-kumho gibi markalardan. Hem de dönüşümlü kullanıldığı için lastikler daha uzun süre gider.

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

tabikide öyle zaten defalarcada söyledim bu lastikten kış lastiğinin tam performansını beklemek imkansız ama istanbul için yeterince iyi olduğundan tercih ettim yazın kullananlarında memnun olduğunu fazlasıyla okudum kışında kendi deneyimlerimle tipik 4 mevsim lastikten çok çok iyi olduğu kanaatini taşıyorum ben memnunum

SinanTR
02/02/2016, 17:21
7 derecenin altindaki havada uzmanlarin onerisi ile kis lastigine gecmenin soforlukle ne alakasi var ben anlam veremedim. Soforlugum var ama yine de tedbirli olmak istiyorum diyen hatta devletin bile ticari kullanim tafzinda zorunlu hale getirdigi kar lastigini hava sartlarina gore tercih etmeyecekse tuketici ne icin tercih edecek? Yazin kuru zeminde mi kar lastiginin yol tutusu kotudur, yoksa -12 derecede yaz lastiginin yol tutusu mu kis lastiginden iyidir? Fabrikaya gezmeden kolayca yanit bulabiliriz diye dusunuyorum.

Saygilarimla.

SM-T810 cihazımdan gönderildi

ağzına sağlık abi

Ezeldenberi
07/08/2016, 01:59
arkadaşlar geçenlerde teneke jantlardan çelik janta terfi ettik tenekelerde pirelli cinturato serisi 175 65 15 vardı 2014 üretimi rezil ötesi bi lastik vardı lastikler yeni sayılırdı ama kuru zeminde bile memnun değildim.Çelik jantları netten buldum ve üzerinde 5,5 mm diş derinliğinde 2012 üretimi toyo marka lastikle beraber aldım ama pirelliyi arar oldum sert bi o kadarda gürültülü bi lastikti ve dün gece bi çukura denk geldim nihayetinde toyo marka lastik yanaktan patladı stepneyle devam ettik

bu sabah baktım olmicak tuttum lastikçilerin yolunu öncelikle şunu söyliym fiyat alıcaksanız tek lastikçi ile yetinmeyin lastiğinizi seçin ve bayi bayi gezin ben crossclimate da karar kıldım 5 michelin bayinden 5 ayrı fiyat aldım ve netteki bikaç sitenin fiyatlarından daha ucuza buldum diyebilirim 9 taksit yaptırdım montaj balans sübap değişimi ve nitrojen basılması dahil lastik başına 330 liraya geldi 195 55 16 ebat ara ebat olduğu için biraz fiyatı yüksek çıkıyor

lastiği taktırdığım gibi çıktım yollara frenajı diğer iki lastiğe göre çok iyi virajlarda güven veriyor limitlerin üzerine çıktım diyebilirim zemin ıslaktı 65 yanaktan 55 e geçince bariz konfor kaybım vardı bu lastikle farkı telafi ettim desem abartmamış olurum istanbulun kışının ağır geçmediğini düşünüp kar lastiği sertifikasının olduğunu düşünürsek bence bizim için biçilmiş kaftan lastik hamuru kışlık lastik hamuruyla aynı olduğundan normal bi kış lastiği gibi görev yapabilir diye düşünüyorum sök tak yapmam diğer lastiği nereye sokacam derdim yok eski aracımdaki michelin gibi 4-5 sene kullanırsam misliyle iş görür diyebilirim şuana kadar beklentimin üstünde diyebilirim.benden başka kullananlar varsa sizde deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz

Tam bir sene ve 15 bin km dir, crossclimate lerle ilk günkü gibi konforlu sürüş keyfine devam ediyorum. Abimin yeni aldığı 2010 benzinli lpg li Fiesta sinda bugün şehir içinde biraz gezerken dedim kabin içinde ki bu ses ne! Telefonumda yüklü olan desibel metreyi çalıştırdığımda 70db gördüm. Sonra kendi aracımda dizel de 65db le, crossclimate lerin sessizliğini ispatladım . Yalnız crossclimate nin şöyle bir özelliği var yollarda ki farklı yama yapılmış asfaltlardan geçerken beğenmediği asfaltta bariz ses yapıyor. Ancak o da anlık oluyor.
Ayrıca belirteyim Crossclimate den önceki sertleşen ecocontanct3 lerde bariz yol sesinden aşırı şikayetim vardı.

Ezeldenberi
07/08/2016, 02:09
Kesinlikle sert sürüş yaptığım zaman normalde ki tüketimi geçiyor. Ancak normal sakin kullanımda tüketimde fark olmuyor. Formda zaten sakin kullanımla 4.7 şehir içinde tüketim yakaladığımı paylaştım. Çok yaktırmasının sebebi lastiğin yumuşak hamurundan ve deseninde ki birbirinden bağımsız kanal yapısından kaynaklandığını düşünüyorum.

MKavruk
07/08/2016, 07:06
ıkı sene once yıl basında ıkı yıllık petlas w651 kıs lastıklerı ıle ıstanbul tuzla aydıntepe yokusunun alısverısten donen ıkı kısıyı yolda aldım. ılk 2 dklık sohbette ortay cıktı kı ıkısı de kısın basında araclarına 'burası ıstanbul kar yagmıyor' dıyerek crossclımate almıslar, 150tllık lastık ebadına 250tl vermenın mutluluguyla yokusa gelıp kalmıslardı. dunyadakı onemlı 5-6 uretıcıden bırı olmasına bırsey dıyemeyecegım ama kıs lastıklerı ıhtıyacınız oldugunda calısmalı, normal sartlardakı kabılıyetı cok da onemlı degıl. kesıntısız su kanalı olmadıgı ıcın bu lastıkler erıdıgınde sıglasan parcalı kanallarının 'kar olmayan ıstanbulun' saganak yagıslarındakı performansına soru ısaretı koyuyorum. 3 set petlas kıs lastıgı tukettım, ankara-ıstanbul-mersın-sıvas arası yollardakı dag/kar/bayır ban mısın demedı, lastık yumusak olmasına ragmen (kıs lastıgı ne de olsa) yanakları gayet saglamdı, sehırıcındekı sorunlu yollarda deforme olmadı.

kaucuk teknolojısı ımkan tanıyınca yazlık kıslık lastık cıkardılar, baktılar tuketıcılerın cogu buna yanasmıyor, gene teknolojının ılerlemesıyle kıslık lastık krıterlerını karsıladıgı anda tekrar dort mevsım lastık cıkardılar. lastık satıslarını arttırmak ıcın ukemızde yogun bır kampanya baslatıp 'lastık omru 3 yıldır' dıyen, sonra da ınsanlar lastık tarıhlerınde 'uzmanlasınca' dunya lastık ve kaucuk derneklerıne (buyuk ıhtımalle hatırı sayılır bagıs ve desteklerle) 'lastık 3 dedık ama ıyı bakarsan 10 yıl' dedırten bır markanın ılk cıkardıgı dort mevsımlere sahsen guvenmıyorum. yagmur ve bozuk yollarda asınma ıhtımalı dusunulerek kumho, hankook ve petlas gıbı markalar asımetrık ve su kanallı 4 mevsım lastık cıkartıyorlar. henuz bu sektorun gelısmesı lazım ve sahsen argenın bır parcası olmayı dusunmedım. unutmayın, zaten lastıklerı yılda en az bır kere on-arka degısıme almak lazım, kotu zemınde bozulan rot ayarını saymıyorum bıle, dolayısıyla pek tasarruf edılmıyor bu lastıklerı alarak hesaplarıma gore.

onumuz kıs, o lastıklerle gene de dıkkatlı olun sayın forumdaslar, ıkı aılenın tek yokusta yılbaslarını berbat edıyordu ben yetıs petlaslık yapmasaydım:)

volkan1065
07/08/2016, 09:19
NOKIAN Weathproof alacaksınız keyfınıze bakacaksınız. Oyle petlasmış pirelliymiş bunlar hıkeye.

MKavruk
07/08/2016, 09:32
Görüşünüze saygı duyarım lakin pek bir kestirip atmışsınız gibi geldi. set başına asgari 45.000km 3 set kullanıcı yorumuna hikaye değil paylaşım diyelim müsaadenizle. Hadi bütçe sınıfından Petlası anlarım da premium marka diye geçen pirelliye biraz haksızlık etmişsiniz gibi geldi. nokianlarınızı güzel günlerde kullanın, beklenildiği üzere kullanıcılar tarafından çabuk aşındığı belirtilmesine rağmen yorum ve testleri bir lastik

Nokian WeatherProof - Tyre Reviews (https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WeatherProof.htm)

SinanTR
07/08/2016, 10:05
murat hocam sizin yorumunuza ve görüşlerinize saygı duyuyorum her fırsatta dedim kış lastikleri gibi bişey beklemek hayalcilik olur kış lastiği gibi olamazda zaten siz 3 takım kş lastiği eskitmişsiniz bu güzel bi deneyim yani gerçekten 4 mevsim lastiğimden hariç bi kış lastiği alırsam sizin fikrinizi almak mantıklı

fakat sizin yolda kaldığını söylediğiniz insanların çıkamadığı aynı yokuşu aynı lastikle geçtiğimiz kış -9 derecede yol kar ve buzken ben çıktım o gece yaklaşık 200 kmde yol yaptım sabaha kadar şileden hasdala tuzlaya kadar girmediğim delik kalmadı yani kullanıcıya göre değişir

murat bey sizi tenzi ederek söylüyorum sakın üzerinize alınmayın ama şuradaki yorumlarda bu lastik şöyle böyle kötü diyenlerin hiçbiri bu lastikle 5 metre bile gitmemiş insanlar o yüzden gülüyorum sadece işim gereği binmediğim kullanmadığım marka araba kalmadı gibi bişey ve her fırsattada söylüyorum bu lastik dişleri gereği kar lastiği gibi olamaz fakat deneyimlerime göre ıslakta ve kuruda bence hem 4 mevsime hem kar lastiğine göre çok iyi karlı havadada istanbulun kışına göre bence çok yeterli ben bu lastikle birlikle daha önceki araçlarımda ve şirket araçlarında kış lastiğide kullandım bu konuda şuraya yazdığım yorumları okumadan ve lastiği kullanmadan lastik ile alakalı yorum yapmak yanlış bence.

MKavruk
07/08/2016, 11:12
4 mevsimlik lastikle okuduğum ilk kullanıcı değil kullanan yorumu, teşekkür ederim bilgilendirme için. Açık söyliyim bu teknolojiye ciddi şüphe ile yaklaşıyorum. petlas PT 535 serisi çıkardı, almadım. michelinin başlattığı ve diğer pek çok markanın takip ettiği bu lastikler three peak denen karlı buzlu koşullar için gerekli standartları karşılamaktalar. Lakin emisyon skandalı biz son tüketiciler için iyi bir ders olması gerek, kuralların her zaman bir açık kapısı vardır ve aşırı rekabet bazen bu boşluklardan vrdumduymaz girişlere sebebiyet veriyor. Avrupa pazarı çin, kore ve Endonezya lastiklerini baskısı altındadır. nokian gibi bazı yenilikçi firmalar bu baskıyı aşabilmekteler fakat avrupanın 195-215 bandında kullanılan lastiklerinde rekabet ciddi boyutlarda. AB etiketinin düşük pazar paylı üreticilerin işine yaraması sonucu son iki senedir 120TL ye 205 55 16 çin üretimi kumho A etiketli yakıt tüketimiyle ortalığı kasıp kavurdu. Lastiğin çabuk erimesini keşfettiğimizde çoktan onbinlercesini satın almıştık:) dört mevsimlerin standartları alt sınırından karşıladığını ve biraz pazarlama koktuğunu düşünüyorum, yorumunuz bu konuda gayet faydalı oldu.

Ezeldenberi
07/08/2016, 15:29
Arkadaşlar bizim araçların sert süspansiyonunu ve içeriye aldığı bariz yol sesinden şikayetim yok diyen var mı?
Ben bu Crossclimate yi geçen sene temmuzda ilk kullandığım anda aracın içeriye aldığı yol sesinden ve takır tukur gelen küçük büyük çukurlardan geçerken ki oluşan süspansiyon şikâyetinden tamamen kurtuldum. Bu fakı tüm ailem ve arkadaşlarım özellikle hissettiklerini söylediler. Lastiğe şüphe ile yaklaşan arkadaşlara tanıdığınız veya formdan Crossclimate takılı bir Punto'yla şöyle bir gezin aradaki farkı görün.

tayfux
07/08/2016, 16:02
Opel Astra aracımda good year eagle nct-5 kullanıyorum ve yol sesini inanılmaz şekilde içeri alıyor ki duyduğum kadarıyla üretimi durdurulmuş. crossclimate almayı düşünüyorum fakat 4 tanesi 1000 lira.. bana çok pahalı gibi geliyor. işin aslı İstanbul da yaşadığım için yaz lastiği de almak istemiyorum. 4 mevsim de nasıl olur şu zamana kadar hiç kullanmadım. geçmişte conti potenza kumho good year gibi tecrübelerim oldu ama 4 mevsim deyince tecrübem mevcut değil.. daha çok tecrübesi olan arkadaş varsa okumak dinlemek isterim..

volkan1065
07/08/2016, 16:06
Bahsettiğiniz bir çok markayı halen kullanmkta olan biri olarak:

1. Crossclimate: Lastiğin diş ve kanal yapısı olarak daha çok yaz-ve bahar ayları kullanımına uygun. Karlı havada 10-15 cm kar içinde sizin gideceğiniz yere rahat ulaştırır. Dik rampa yada buzlu yollarda en kötü kar lastiğinin verdiği performansı yakalayamaz. Zaten üretici firmada bu lastiği 50 Cm kar yada buzlu yol için üretmedi. Genelde kışı çok çetin geçmeyen yerler için idael bir lastik.

2. Nokıan Weathproff : Lastiğin diş yapısı kanal yapısı olarak ilk baktığınız zaman direk kar lastiği denilebilir. Diş derinliği 8 mm ve ince kar kanalları var. Kışın yaptığım testte 30 cm karın içinden rampa dahil olmak üzere çok rahat cıktı. Zaten testlerindede bir çok markanın kış lastiğiyle aynı değerleri aldı. Lastiğin gürültü oranı 68 dbm ve çok yumuşak bir lastik. Kuru havada C sınıfı yol tutuşu var yani çok kötüde değil çok iyide değil beklentileri karşılıyor. Yağmurlu havada kesinlikle çok iyi yol tutuşu var. Lastik çok yumuşak olduğu için bu lastiklerin biraz nazik kullanılması gerekiyor. Çünkü kuru yolda bu lastiklerle ani kalkışlar ani frenler mıcırlı yollar çabuk bitmesine neden oluyor.

3. Petlas-Britgestone-Lassa-Pirelli: Petlasın bana kalırsa hiç bir lastiği iyi sınıfına girmez. Ahım şahım bir sessizlik yada yol tutuşu başarısı yok. Bridgestonenin ust sınıfları hariç orta seviye yaz lastikleri sert kış lastikleri desem berbat. Lassanın kış lastikleri çok başarılı Iceways ve snoyweys serileri her zaman alınabilecek lastiklerdi. Yaz lastiği olarak kesinlikle lassayı tercih etmem.

Bunun dışında Mıchlen-Continental-Pirelli gibi markaların ust sınıflarını alabilriseni maddi gücünüz yeterse siz olağanustu yol tutuşları sağlar. Ama bu bütçeye sahip olamk gerekir. Diğer ürünleri için B-C sınıfı yol tutuşları. Artı yönü olarak KM daha uzun gider.

Şimdi burda amaç Hesaplı lastik almaksa en ucuzunu tercih edebilrisiniz.

Benim için önemli olan faktörler Yol tutuşu- Sessizlik ve yakıt tasarrufdur. Yoksa bu lastik çabuk bitiyor diye gidip pirelli yada petlas gibi çok çabuk sertleşen bir lastiğin gürültüsünü bilmem kaç km çekemem. 4 mevsim kullananlar için ufak bir hesap önümüzdeki kış en ucuz lastik değişim ücretinin 60 tl olarak hesaplarlsak yıllık 120 TL değişim ücreti 4 yıl kullanılsa 480 Tl ceplerinden para cıkar. Corssclimate yada Nokıan gibi bir lastik Kışı çok çetin geçmeyen şehriler için bana göre çok iyi.

Ban yaz kış ayrı kullanıyorum bulunduğum yerde karın 50 Cm gibi yağabiliyor ve yollarda buzlu olabiliyor. Yaz lastiği olarak şu an NOKIAN bunun yerine ne tercih ederim ilk tercihim Continental olur çünkü hergun şirkette kullandığım aracın üstünde var. Kış lastiği olarak ta Hankoong kullanıyorum bunlar bitincede NOKIAN WD4 alıcam. NOKIAN zaten Kış lastiklerinde dünyada bir numara.

Ezeldenberi
07/08/2016, 16:49
Opel Astra aracımda good year eagle nct-5 kullanıyorum ve yol sesini inanılmaz şekilde içeri alıyor ki duyduğum kadarıyla üretimi durdurulmuş. crossclimate almayı düşünüyorum fakat 4 tanesi 1000 lira.. bana çok pahalı gibi geliyor. işin aslı İstanbul da yaşadığım için yaz lastiği de almak istemiyorum. 4 mevsim de nasıl olur şu zamana kadar hiç kullanmadım. geçmişte conti potenza kumho good year gibi tecrübelerim oldu ama 4 mevsim deyince tecrübem mevcut değil.. daha çok tecrübesi olan arkadaş varsa okumak dinlemek isterim..

Tayfun bey, lastik fiyatları nette çok uçuk rakamlar geziyor. Keskinlikle farklı bayilerden kış yaklaşmadan fiyat alarak Crossclimate lerin konforunu yaşamanızı tavsiye ederim. Geçen sene 185/65/15 92t leri tanesi 160 tl den almıştım.

MKavruk
07/08/2016, 17:35
hesaplama ile ilgili bir ekleme, lastiklerin yıllık olarak ön-arka değişimi gereklidir, asimetrik aşınma sebebiyle verimli lastik kullanımı olmaz ve diş derinlikleri arasındaki aşırı farklılıklar yol tutuşuna olumsuz etki yapar (benim değil lastik üreticilerinin görüşü). Şahsen 40TLye lastik değiştiriyorum, ortalama 50 desek 4 yılda 400TL değil 200TL fark çıkıyor bende. Sessizlik konusunda 66db ile bayrağı Lassa Impetus Revo 2+ taşımaktadır. Sessizlik konusunda altın kural 70dbnin altında almaktır, ses yalıtımında problem varsa kafa şişmesin diye. Petlas bütçe markası olduğu için iyi bir sınıf olarak düşünmemekte haklısınız lakin üst sınıf araçlarda yetersiz kalan bir markanın bizim araçlara yetersiz geleceği kanaatinde değilim. focus 1.6tdci bir lastiği denemek için ideal bir araç, ADAC muadili golf ile test yapıyor. Yakıt verilerini beğenmediğim için yazlık lastikleri Petlas değil Lassa Greenways tercih ettim. Bu iki marka tercih sebebim sert yanaklı olmalarıdır, çukurlarda balon yapmış lastik gördüyseniz çekincemi anlarsınız. Ayrıca viraj almaktan keyif aldığım için sürüş karakteristiğime sert yanaklı lastik gerekiyor.

yol tutuşu, sessizlik ve yakıt tasarrufu parametrelerine kesinlikle katılıyorum. Ki Avrupa da sizinle aynı fikirde, etikette yalnızca bu üç parametre var. Almanya merkezli ADAC kuruluşu ise çok daha kapsamlı testler gerçekleştirmekte ve kullanıcı ihtiyaçlarıyla daha uyumlu bir tablo çıkarmakta. Yalnız basit bir sorun var. AB etiketi ve ADAC gibi kuruluşlar avrupaya çalışıyor. Ülkemiz şartlarında sert yanaklı, mıcıra dayanan ve en az 3 kesintisiz su kanalıyla çukurlu yollardaki birikmelerde kontrole katkı sağlayacak, kaldırımlarla dost ve güzergah kalitesi sebebiyle parçalanmaya ve ülkemizin büyük çoğunluğundaki nem nedeniyle çatlamalara belli oranda dirençli lastiklerin belirlenmesi de önemli. Bursa ilimizde otomotiv test merkezimiz kurulabilirse tam anlamıyla gelişmekte olan ülke gerçeklerine göre test imkanları da ortaya konabilecektir.

tayfux
07/08/2016, 18:00
Tayfun bey, lastik fiyatları nette çok uçuk rakamlar geziyor. Keskinlikle farklı bayilerden kış yaklaşmadan fiyat alarak Crossclimate lerin konforunu yaşamanızı tavsiye ederim. Geçen sene 185/65/15 92t leri tanesi 160 tl den almıştım.

Zafer hocam benim lastik 205 55 16 olduğu için maalesef tanesi en iyi ihtimal 240-250 lira..fiyat araştırması yapıyorum şu anda ben de crossclimate istiyorum..

Ezeldenberi
07/08/2016, 22:50
Tayfun bey, belki okumuş olabilirsiniz ancak ben yinede paylaşmak istedim , tam sizin ebat ve değerlendirilmesi çok iyi. fordclup

https://www.fordclubtr.com/forum/topic/271686-michelin-crossclimate-lastik-soru-öneri-ve-izlenimler/

SinanTR
07/08/2016, 23:04
Zafer hocam benim lastik 205 55 16 olduğu için maalesef tanesi en iyi ihtimal 240-250 lira..fiyat araştırması yapıyorum şu anda ben de crossclimate istiyorum..

zafer hocamın tespidine sonuna kadar katılıyorum

bence kesinlikle sessiz bi lastik evet fiyatı pahalı olsada enazından güvenlik konfor yol tutuşunda pirelli ve toyo nun üzerinden atlar diğerilerinide kullandım kısacası aynı şeyleri çevirip çevirip söylemek istemiyorum lastikten 1 yılda ilk günki gibi memnunum yine ihtiyacım olsa yine alırım ve alıcağımda

bügünki ilk yorumumdada dediğim gibi bi kez crossclimate takılı bi punto kullanın fikrinizin değiştiğini göreceksiniz