PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta Cila denemesi ve saçma sonucumuz

ugurturkeli92
07/11/2015, 21:23
Arkadaşım sağolsun aracımı aldı kız arkadaşıyla buluşcaktı . Arabayı temiz vereyim diye SİYAH arabamı fırçalı benzinlikteki yıkama makinasına sokmuş ve o siyah inci gibi parlayan aracım kılcal çiziklerle doldu neyse kendini affettireyim derken gitti pasta cila aldı ve başladı ben biliyorum bu işi yaparım diye sürdü sürdü sonra kuruyunca temiz bezle sildi aradan 2 gün geçti bugün arabamı yıkayayım dedim gittim yıkadım bir güzel sildim ve aracımın o koyu siyahı gitmiş yerine grimsi bi renk ve çizik izleri belli hala duruyor . Bana bir çözüm yolu önerebilir misiniz

Sent my iPhone using

Scottie
07/11/2015, 22:29
geçmiş olsun... gerçekten zor bir durum... ne desen olmaz... fotoğraf yüklermisiniz merak ettim.. benim başıma gelse... gerçi ben arabamı kimseye vermeyi tercih etmiyorum... nereye gidecekse ben götürürüm ama arabamı vermem...

ugurturkeli92
07/11/2015, 22:32
Buğulu sanki aracımın kaportası şuan ve çizikler hala gündüz belli oluyor çok ince çizikler ama milyonlarca . Fotoğrafta belli olmuyor maalesef . Moralim bozuldu resmen arabamdan soğudum her gün parlatırdım aracımı severek binerdim farklı olduğunu düşünüyodum şimdi komşum ahmet amcanın siyah 2001 opeliyle aynı dikkat çerçevesinde sokaklarda .

Sent my iPhone using

ugurturkeli92
07/11/2015, 22:34
https://images.-cdn.com/15/11/07/fad00b78b9051e869aa2d5f0df2e748d.jpg bu yeni hali yıkadıktan sonra bile parlamıyor artık . https://images.-cdn.com/15/11/07/4ebbf5831738f0e49241fc54d71ded44.jpg https://images.-cdn.com/15/11/07/7c2a4a895c9b8c69c96e6ed6e27485de.jpgbuda eski hali . En iyisini yapıyorsunuz aslında hata bende . Neyse artık bir çözüm yolu arıyorum yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim

Sent my iPhone using

Arkheon
07/11/2015, 22:37
Geçmiş olsun hocam, siyah arabada iyice sıkıntılı bir durum malesef.

Bence arabanıza bu çizikleri gidermek için işlem yaptırtmadan önce, servis ya da bu işleri profesyonelce yapan birilerinden mutlaka fikir alın. Ellerinde yaptıkları işlerin fotoğrafları varsa (önce/sonra tarzı fotoğraf mesela) onlara bakın ve öyle yaptırtmaya karar verin. Ama çizikler kılcal düzeydeyse muhtemelen gayet tatmin edici bir sonuç alırsınız.

ugurturkeli92
07/11/2015, 22:39
Ben razıyım 300 400 tl harcamaya fakat bu benim zeki arkadaşım pastayı da yaptı cilayı da aklı sıra . Şimdi bunun üstüne birdaha işlem yaptırmak daha da berbat ederse boyayı diye düşünüyorum .

Sent my iPhone using

hbaspinar
07/11/2015, 22:40
Sonax boya koruma en guvenilir ve en kaliteli biraz tuzludur ama cok iyi sonuc alirsiniz. Aracinizi bu kadar seviyorsaniz Sonaxi tercih etmenizi oneririm.

ugurturkeli92
07/11/2015, 22:42
Bu işlemlerin üzerine sonax yaptırabilir miyim ben aracın ayna gibi olmasından yanayım biyerinde toz görsem silerim yani sonax çizikleri ve buğuluğu giderecek midir ? Resmen pasta cila izleri var kaportada şuan

Sent my iPhone using

cdogu
07/11/2015, 22:44
Polisaj makineniz var ise kendiniz yapin derim. O konuda urum tavsiyesinde yardimci olabilirim.

Yaptiririm derseniz de pasta cila yaptirmanizda bi behis yok. Sadece hafif asindiricilar kullansinlar yeter. boya mahvolmaz merak etmeyin. Sonax bayiilerinden ziyade bu isi zincire dokmemis gercekten iyi is yapan butik detaycilari tavsiye ederim

LG-D802 cihazımdan gönderildi

SinanTR
07/11/2015, 22:49
üzerine tekrar cila atılırmı bilmem ama benim aracımı derin derinçizmişlerdi sonax ın çizik giderici güçlü cila diye bi ürünü var onu kullandım fevkalade bi sonuç aldım bence 300-400 tl gözden çıkardıysanız ya sonax ayada zibart a yada 3M e götürün çok belirgin şekilde iyileşme oluyor ben kendim yaptım ona rağmen muhteşem bi sonuç aldım tabi bnm aracım açık renk bunuda göz ardı edemem

ugurturkeli92
07/11/2015, 22:49
Polisaj makineniz var ise kendiniz yapin derim. O konuda urum tavsiyesinde yardimci olabilirim.

Yaptiririm derseniz de pasta cila yaptirmanizda bi behis yok. Sadece hafif asindiricilar kullansinlar yeter. boya mahvolmaz merak etmeyin. Sonax bayiilerinden ziyade bu isi zincire dokmemis gercekten iyi is yapan butik detaycilari tavsiye ederim

Aslında oraya vereceğim parayla polisaj makinası ve sizin önereceğiniz malzemeleri alıp yardımınızla yapmam daha iyi olacaktır ki birdahakine de yapabileyim . Malzeme tavsiyenizi bekliyorum haftaya kadar elime ulaşır bende haftasonu sakin kafayla sadece bu iş için uğraşırım ama önce üzerindeki pasta cilanın buğusunu almamız gerek sanırım

Sent my iPhone using

ugurturkeli92
07/11/2015, 22:52
Benim öğrenmek istediğim asıl konu o buğuyu nasıl giderebilirim 1 pasta cilanın üstüne birdaha cila atabilir miyim . Kütahyada olduğum için burdaki ustalara da güvenmiyorum o yüzden Doğu arkadaşımızın dediği gibi kendim girişcem galiba bu işe

Sent my iPhone using

cdogu
07/11/2015, 22:55
Aslında oraya vereceğim parayla polisaj makinası ve sizin önereceğiniz malzemeleri alıp yardımınızla yapmam daha iyi olacaktır ki birdahakine de yapabileyim . Malzeme tavsiyenizi bekliyorum haftaya kadar elime ulaşır bende haftasonu sakin kafayla sadece bu iş için uğraşırım ama önce üzerindeki pasta cilanın buğusunu almamız gerek sanırım

Sent my iPhone using
Öncelikle iyi bir polisaj makinası ile başlayın. Amatör bannttan skill tavsiye ederim. Daha sonra bu makinaya takacaginiz pedi ve tablalari almaniz gerek. Kendi icinde 180lik gelir ve gereksiz buyuk ek olarak kalitesiz pedlerdir.

125 mm tabla ve 150mm lik pedlerle kullanirsaniz makina hem bayilmaz hem de daha rahat polisaj yaparsiniz.

ihtiyaciniz olan pedler cutting(asil cizik alma islemi) polishing(parlatma) pedleridir. finishing ped pek kullanilmaz ancak elinizde bulunsun.Befar marka pedler ucuzdur. Eliniz alisana kadar ucuz pedler alabilirsiniz.

Pasta olarak scholl s3 ve s30 iyi bir ikilidir. buna ek olarak s40 ta alirsaniz depderin gorunur arac boyasi. mukemmel parliyor siyahta. once s3 cutting ped ile,daha sonra duruma gore cutting veya polishing ped ile s30,daha sonra da polishing pedle s40 yaparsaniz arabanin karsisinda bogaz manzarasindan farksiz olur keyfiniz.

Fiat boyasi yumusak oldugundan oturu cizik almak kolay olacaktir. bu urunleri ankaradan detailingdukkani.com veya istanbulda erdemboya veya detail-boxtan online alabilirsiniz

Pastadan sonra iyi bir koruma parlaklik ve hidrofobi icin iyidir. bunun icin soft99 urunlerini inceleyebilirsiniz. distrubitoru kimyasaladamlar.com fiyatlari da gayet uygun.

Araci her zaman ph nötr sampuanlarla ve yun yikama eldiveni ile,cift kova yontemi ile yikayin

ugurturkeli92
07/11/2015, 23:17
Doğu polisaj makinası fiyatı hakkında bilgin var mı ? Hangi şehirdesin yakın olsaydık gelirdim canlı olarak destek alırdım senden

Sent my iPhone using

ugurturkeli92
07/11/2015, 23:20
Çok uygun fiyata polisaj makinesi buldum ama bu işimi görmez mi dersiniz ? N11.com da einhell BT-PO 90 Polisaj makinesi diye geçiyor

Sent my iPhone using

ugurturkeli92
08/11/2015, 19:07
https://images.-cdn.com/15/11/08/acb1a8ead82cb2071a532e389621c30e.jpg bugün 200 tl verip araca pasta cila boya koruma yaptırdım . Sonuç şimdilik güzel çiziklerden hala izler var ama içim rahat biraz daha

Sent my iPhone using

Gorky
08/11/2015, 22:13
ankaraya yolunuz düşerse dby detailinge verin aracınızı. uzun sürer fiyatı tuzludur ama sıfırdan daha iyi hale gelir boyanız.

not: evet sıfırdan daha iyi hale gelir çünkü showroomlardaki arabaları da siliyorlar yada yıkıyorlar sonuçta. ama ucuz bezlerle :)

cdogu
08/11/2015, 22:25
Ankara'da DBY berkay abiye gelebilirsiniz. orada ben de yardımcı olurum. Kendisini yakınen tanırım. Yalnız taşınmakla meşgul oldukları için bir yandan iş bir yandan taşınma telaşesi var.

ugurturkeli92
08/11/2015, 22:56
Çok teşekkür ederim ilginiz için arabam şuan gayet iyi durumda eskisi gibi olamasa da durum kötü değil . meguiars bayisine yaptırdım malzemeleri meguiars markaysı fakat bayiliklere baktığımda kütahyadaki bayiyi göremiyorum acaba diyor insan . İşciliğini beğenmedim aracımı ilk başta yıkamadı silmeden başladı . Bende ustayı durdurup aracımı sildim güzelce ve ondan sonra başlattırdım . Düşündürücüydü ama şuan sorun yok . Ankaraya haftaya gelmeyi düşünüyorum sizle görüşmek isterim zamanınız olursa bi çayınızı içerim

Sent my iPhone using

hbaspinar
09/11/2015, 00:42
Hadi gozunuz aydin iyiki kendiniz yapmamissiniz bi yere az bire cok vururdunu, polisaj makinasini oda cok belli eder boyayi yakma ihtimaliniz bile vardi..

Scottie
09/11/2015, 00:45
gözün aydın olsun... biraz daha için rahatlamıştır umarım...

ugurturkeli92
09/11/2015, 01:03
Sağolun ama usta dediğim gibi yetersiz geldi ... Siyah cila kullan dememi de göz ardı etti ama artık yapacak birşey yok sonrasına bakcaz artık :)

Sent my iPhone using

feyzullah
09/11/2015, 03:13
Bununla geçmiş olsun.

cavalier79
09/11/2015, 16:24
Geçmiş olsun,,

Tavsiyem emniyet kemerinizi o şekilde bağlamayınız, Pasta Cila önemli şüphesiz ama insan hayatı 200 tl ye inanın düzeltilmiyor,

ugurturkeli92
09/11/2015, 23:32
Uyarınız için teşekkür ederim gerçekten . Şehir içinde 1 ve en fazla 2. Viteste kullanabildiğim için emniyet kemeri takmıyorum ama uyarınız yerinde ve güzeldi .

Sent my iPhone using

FF Car Clean
14/11/2015, 01:10
fırçalı yıkama sonucu aracınızda ınce çızıkler meydana gelmış..

çızık gıderme ışlemı bılınçsız yapıldığı ıçın bu seferde boyada hologram ve rds dedığımız olay oluşmuş, boya yuzeyı flulaşmış ve araç parlaklığını kaybetmış..

uygulama yaptırmışsınız ama çok memnun kalmamışsınız sanırım, meguıars ve sonaxta sılıkon ıçerıklı urunler var, çızıklerı sılıkonla dolduruyor ve yaklaşık 2/3 ay sonra çızıkler gerı çıkmaya başlıyor, sıze onerım Scholl Concepts gıbı sılıkonsuz markalar tercıh etmenız..

Istanbulda olsaydınız yardımcı olurdum, genede yardım edebıleceğım bışy olursa seve seve yaparım..

ugurturkeli92
14/11/2015, 01:44
ilginiz için çok teşekkür ederim meguiars bayisi olduğundan emin olmadığım biyerde pasta cila boya koruma yaptırdım sonuç şimdilik güzel ama daha iyisini beklerdim çok amatörce çalışma yaptılar bundan sonra 400 500 tl de olsa makinasını alıp kendim yapacağım insanın kendi arabasıyla ilgilenmesi başka başkasının arabasıyla ilgilenmesi başka ama ben o işi yapsam eminim kendi aracım gibi yapardım . Biraz zaman geçsin sizin yardımlarınıza ihtiyacım olacak

Sent my iPhone using

FF Car Clean
14/11/2015, 01:51
kutahyada meguıars bayısı yok zaten, urunlerını kullanıyordur sadece..

tabıkı her zaman yardımcı olurum..

ugurturkeli92
14/11/2015, 01:55
Afiş falan asmışlar ama baya bildiğin kaçak bayi :) şimdi ne zaman pasta cila çekebilirim araca ? Kaç ay geçmesi gerek

Sent my iPhone using

Evren_c
14/11/2015, 15:27
Uyarınız için teşekkür ederim gerçekten . Şehir içinde 1 ve en fazla 2. Viteste kullanabildiğim için emniyet kemeri takmıyorum ama uyarınız yerinde ve güzeldi .

Sent my iPhone using

Siz dururken bile birisi gelip carpabilir. Emniyet kemeri bu durumda da sizi korur. Bence de her an takın, usenmeyin :)

FF Car Clean
17/11/2015, 00:52
Afiş falan asmışlar ama baya bildiğin kaçak bayi :) şimdi ne zaman pasta cila çekebilirim araca ? Kaç ay geçmesi gerek

Sent my iPhone using

herhangı bır sure zarfı yok, ıstedığınız zaman yapılabılır..

ugurturkeli92
17/11/2015, 14:43

Polisaj makinası aldım sorun olmaz demi başlayacağım sipariş verip

Sent my iPhone using

ugurturkeli92
17/11/2015, 15:01

Sent my iPhone using

FF Car Clean
18/11/2015, 22:17

Sent my iPhone using

sorun olmaz, yapabılırsınız..

ugurturkeli92
19/11/2015, 01:16
sorun olmaz, yapabılırsınız..

Malzeme önerilerinizi bekliyorum siyah pasta siyah cila istiyorum

Sent my iPhone using

kenan14
19/11/2015, 02:06
Arkadasim polisaj makinasını almışsınız hayırlı olsun ama daha önce hiç polisaj makinası kullandınızmı kaş yapayım derken göz çıkarmayın makinayi biraz fazla bastırmanız durumunda boyayı astara kadar indirme durumunuz var maazallah birde siyah boya herzaman risklidir benim size tavsiyem işin ehli profesyonel kişilere başvurmanız. Anladığım kadarıyla titiz bir insansınız sonra daha çok üzülmeyin.

ugurturkeli92
19/11/2015, 02:45
Arkadasim polisaj makinasını almışsınız hayırlı olsun ama daha önce hiç polisaj makinası kullandınızmı kaş yapayım derken göz çıkarmayın makinayi biraz fazla bastırmanız durumunda boyayı astara kadar indirme durumunuz var maazallah birde siyah boya herzaman risklidir benim size tavsiyem işin ehli profesyonel kişilere başvurmanız. Anladığım kadarıyla titiz bir insansınız sonra daha çok üzülmeyin.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim yaptırdığım 200 tl lik pasta cila gerçekten ilk ışıltısını kaybetti ve izler oluştu polisaj makinasının . Benim şuan tek korkum daha yeni pasta cila yaptırdım üstüne kendim yapsam zararı olur mu ? Onun dışında pasta cila için polisaj makinası uygulamalarını izliyorum yeternce . Olayı kaptım sayılır ilk önce belli bir bölgede çalışmaya başlayacağım . Tek sorunum boya kalkabilir mi ondan korkuyorum

Sent my iPhone using

cdogu
19/11/2015, 03:09
Boyalı parça var mı aracınızda?

Merak etmeyin,boyanın kalkması gibi bir durum söz konusu olmaz. Ancak sizin yaptırdığınız pasta cila aşamasında yüzey ne derece aşındı bunu bir boya ustasına mikron bazında ölçüm yaptırarak öğrenebilirsiniz. Bu da sizin uygulamanızda ne tarz ped ve pasta kullanacağınızı belirleyecektir. Makina izi dediğiniz şey hare,eğer sadece hare var ise scholl s30 ile Fiat'ın yumuşak boyasını parlatırken bir yandan da hareleri giderebilirsiniz. Ardından güzel bir koruma ürünü (soft99 tavsiye ederim,araştırabilirsiniz) ile aracınızı korur ve parlatırsınız.

Köşelere dikkat ettiğiniz sürece düz yüzeylerde boyayı kaldırmanız için yaklaşık 3 4 dakika aynı bölge üzerinde sağlam bir baskı ile durmanız gerekir. Takdir edeceğiniz üzre de bu zor bir işlem.

Makinayla baskı yaparken de baskıyı sadece makina ağırlığına ek biraz daha yük ekleyerek yapıyoruz,sonuçta üstüne yatmayacaksınız makinanın.

cdogu
19/11/2015, 03:12
bu arada belirteyim. siyah pasta ve siyah cila diye bir şey yok. Bunlar marketing muhabbetleri. Tamamen palavradır. Gerçekten iyi markaların renklere göre ayrılan cilaları vardır ancak bunlar ülkemizde bulunamayabiliyor. Benim bildiğim en düzgün marka Soft99,Finish Kare,Collinite gibi markalar.

Meguiars'ın ülkemiz pazarındaki ürünleri artık eskide kaldı. Eskisi gibi iyi ürünleri yok. Baboş ürünleri de bizim pazara girmiyor zaten. Koruma ürünleri arasında da Soft99'a rakip bir wax,sealant veya glaze'i bulunmuyor.

Sizin eğer aracınızda sadece hare var ise,kılcal çizik durumu (RDS) yok ise, Scholl Concepts S30 hare gidericiyi orta sertlikte veya yumuşak bir ped ile uyguladıktan sonra,siyah renkte özellikle tavsiye ettiğim Scholl Concepts S40 ile aşındırırsanız eğer oldukça parlak ve derin bir sonuca ulaşırsınız. Ardından yukarıda dediğim gibi Soft99 gibi iyi bir cila ile koruma altına alır hidrofobi ve parlaklık sağlarsınız.

ugurturkeli92
19/11/2015, 03:46
bu arada belirteyim. siyah pasta ve siyah cila diye bir şey yok. Bunlar marketing muhabbetleri. Tamamen palavradır. Gerçekten iyi markaların renklere göre ayrılan cilaları vardır ancak bunlar ülkemizde bulunamayabiliyor. Benim bildiğim en düzgün marka Soft99,Finish Kare,Collinite gibi markalar.

Meguiars'ın ülkemiz pazarındaki ürünleri artık eskide kaldı. Eskisi gibi iyi ürünleri yok. Baboş ürünleri de bizim pazara girmiyor zaten. Koruma ürünleri arasında da Soft99'a rakip bir wax,sealant veya glaze'i bulunmuyor.

Sizin eğer aracınızda sadece hare var ise,kılcal çizik durumu (RDS) yok ise, Scholl Concepts S30 hare gidericiyi orta sertlikte veya yumuşak bir ped ile uyguladıktan sonra,siyah renkte özellikle tavsiye ettiğim Scholl Concepts S40 ile aşındırırsanız eğer oldukça parlak ve derin bir sonuca ulaşırsınız. Ardından yukarıda dediğim gibi Soft99 gibi iyi bir cila ile koruma altına alır hidrofobi ve parlaklık sağlarsınız.

Hocam sizinle iletişime geçebilmem için özelden telefonunuzu atarmısınız bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum . Gerçekten amatör bi iş çıkardılar ve şuan iyice makinanın izi var dairesel çizikler mevcut aracımda

Sent my iPhone using

ORS15
19/11/2015, 09:41
Boyalı parça var mı aracınızda?

Merak etmeyin,boyanın kalkması gibi bir durum söz konusu olmaz. Ancak sizin yaptırdığınız pasta cila aşamasında yüzey ne derece aşındı bunu bir boya ustasına mikron bazında ölçüm yaptırarak öğrenebilirsiniz. Bu da sizin uygulamanızda ne tarz ped ve pasta kullanacağınızı belirleyecektir. Makina izi dediğiniz şey hare,eğer sadece hare var ise scholl s30 ile Fiat'ın yumuşak boyasını parlatırken bir yandan da hareleri giderebilirsiniz. Ardından güzel bir koruma ürünü (soft99 tavsiye ederim,araştırabilirsiniz) ile aracınızı korur ve parlatırsınız.

Köşelere dikkat ettiğiniz sürece düz yüzeylerde boyayı kaldırmanız için yaklaşık 3 4 dakika aynı bölge üzerinde sağlam bir baskı ile durmanız gerekir. Takdir edeceğiniz üzre de bu zor bir işlem.

Makinayla baskı yaparken de baskıyı sadece makina ağırlığına ek biraz daha yük ekleyerek yapıyoruz,sonuçta üstüne yatmayacaksınız makinanın.

iyi günler boyalı parça olunca boya kalkar mı? mesela lokal boyası olanın ? teşekkürler

cemdogu
22/11/2015, 21:05
Lokal boyadan kastınız eğer rötüş boyasıysa evet kalkar.Ancak parça boyadan bahsediyorsak kalkması için yine çok uğraşmak gerek.

Genelde boyalı parçalarda köşeler açılır.Çamurluk ağzı ya da spoilerın köşesi gibi...