PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Airbag Failleure Hatası?

Zico
30/10/2015, 20:37
3-4 haftadır ekranda bu hatayı alıyorum arabamın kornasıda çalışmıyor. Ekranda airbag simgesi var kırmızı. Araştırdım biraz kimisi koltuk altında kablo var çıkmıştır demiş ama koltuk altında kablo göremedim. Ayrıca bu sol taraftaki sigorta çıkmış olabilir diyorlar ama o sigorta kutusunu açamadım. Biraz çektim açılmadı korktu zorlamadım nasıl aççam onu?

Bu hata nasıl çözülür. Airbaglar şuan kullanım dışı galiba. Genelde uzun yol otoban yapıyorum ve en az 160-170 km hızla gidiyorum. Airbag çalışmıyorsa Allah korusun bir kaza halinde işim zor o yüzden bir an önce yapmam lazım airbagleri güvenim için.

Mert34
30/10/2015, 22:37
airbag sargısı arızası değil mi bu ? foruma bakın isterseniz korna çalmaması airbag sorunu farların göz kırpması gibi gibi sonu değişime gidiyor başka çaresi yok benimde kornam ara ara çalmıyor ve arada farlar yanıp sönüyor çalışıyorsa bırak kafasında gidiyorum ama sizin ki artık değiş diyor tabi sargı ise sorun

fluminense
30/10/2015, 23:45
yetkiliservisle görüşün..ücretsiz değişim yapan servisler var.ben ücretsiz değiştiremedim ve cepten yaptırdım.değişecek parça sinyal ünitesi,tamir ettirmeyin bir süre sonra bozuluyor.1yıl garantili yapan yerler var ama 1 yıl içinde en az 3-4 kez dahaarıza yapar.yenisini almak tek çare..geçmiş olsun,bugün itibariyle parça yaklaşık 320 lira..

gorillaz
31/10/2015, 11:14
Geçmiş olsun hocam. Airbag sargi arizasi. Benim de sol ses tuslarim calismamaya basladi ve gecen haftada kornama vurdu. Bugün nasip olursa yenisini taktiracam.32296

cdogu
31/10/2015, 16:48
Almışken aracınızla uyumlu olduğunu gözetmek kaydıyla hız sabitlemeli olan kollardan almanızı tavsiye ederim. Uzun yolda işinize çok yarayacaktır.

Arızanın oluşum sebebi genellikle direksiyonu sonuna kadar çevirdiğimiz zaman sargıda ezilmelere sebep oluyoruz. Bu da bir süre sonra temassızlık yapıyor. Dolayısıyla airbag arızası gibi elektriksel arızalara dönüyor.