Orijinalini görmek için tıklayınız : 95hp starjet mi - 75hp multijet mi ?
Arkdaşlar öncelikle herkese selam,
Kullanmakta olduğum 77bg fire G.Punto'mu sattım.
Yine G.Punto almayi düşünüyorum.
Hatta yaptığım araştırmalar sonucunda kafamda 2 model belirledim. Ama açıkcası seçimde kararsız kaldım, sizlerinde fikrini almak istiyorum.
Birinci seçenek:
2006 model
18.000 km
1.3 MJ 75hp Dizel 3 Kapı
Dynamic
Cam tavan
15' Çelik Jant (CMS)
Titanyum Gri Renk
Xenon Paket
Konfor Paketi (bundan emin değilim, olmayadabilir)
İkinci seçenek:
2007 Model
SIFIR
1.4 Starjet 95hp 3 Kapı
Dynamic
Cam tavan
15' fiat orijinal alaşımlı jant
Egzotik Kırmızı
Güvenlik Paketi
Konfor Paketi
Spor Paket (emin değilim olmayadabilir)
Bu iki aracın (benim bulduğum ) fiyatı hemen hemen aynı sayılır.
ama birisi dizel diğeri ise benzinli.. ama benzinli olanı sıfır ve 2007 model olacak :( bunlar kafamı karıştırdı.
günde ortalama 20km civarı yol yapıyorum, dizel olan bana ayda 60ytl gibi bir kazanç sağlayacak ve dizel olanı ileride satmam sanırım daha kolay olur..
ama daha önce kullandığım 77hp lik fire 'da biraz hantal geliyordu, 75hp lik MJet'in de hantal gelmesinden çekiniyorum..
anlıyacağınız karar veremedim... inşallah yarın ikisinden birisini almayı düşünüyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum :)
nyesilyurt
23/11/2007, 01:03
75 multijet
ince5757
23/11/2007, 10:28
kesinlikle 75 lik multijet diyorum hantallık konusunda kafana takılan bir durum varsa arabaları kullanma fırsatı yarat kendine içinde kalmamış olur.Şimdiden hayırlı olsun.
dizelin 75hp yazdığına aldan ma! benzinlinin 77'sinden çok çok daha iiidir !
bi aracın çevikliği hp'sinden değil torkundandır !
(ikisinin sadece son hızları aynıdır hemen hemen)
bende mjt hatta bulabiliyorsan 90 hp derim. 2007 lerde güvenlik paketi de standart olmalı
ikisi aynı fiyatsa benzinli daha avantajlı gibi duruyor. ama hem sıfır hem 2007 model nasıl oluyor
stotinka
23/11/2007, 11:53
sen hepsini boşver 120 t-jet al
discrepancy
23/11/2007, 12:01
120 lik turbo-jet piyasa da olsa alınır ama nerdeee, en iyisi para varsa 90 hp lik dinamik, çünkü güvenlik paketi de standart
cankaraca
23/11/2007, 17:18
95 hp...
Tartışılmaz güç ve tork istiyorsan 75 Hp
75 bg dızel. ama yas kac o da onemlı. 20-26 arasıysa , 95 hp benzınlı. .)
sımdı 120 yazan war. 90 yazan var.... arkadas sanırım sadece 2 model arasında kalmıs.??? yanılıyor muyum?
75 hp lik multıjet 1750 dd ye kadar zayıf kalıyor.Devirli kullanırsan turbo devrede olduğu sürece torkundan kullanımı zevkli.95 hp lik benzinlide açıldıktan sonra devirli kulanımda oldukça iyi.Ancak şunuda unutma rampada benzinliden düz yoldaki performansını bekleme.Devirli kullanırsan ancak 110-120hp lik arbalarla kafa kafaya gidebiliyorsun.Bence dizeli al ama 5 kapı olsa daha iyi olur.İleride satarken çabuk gider.Ben olsam dizel focuslarıda gözden kaçırmazdım.
günde 20 km , ayda 600 km ve yılda 7200 km hadi tatiller gezmeler falan 10 bin km desek yakıt masrafınız pek fazla olmayacak diye düşünüyorum.
yakıt sorun değil diyebiliyorsanız , aracı kısa sürede elden çıkartmayacaksanız donanım üstünlüğü nedeniyle 95 hp starjet diyorum.
tabi kullanacak olan sizsiniz , kendi ihtiyacınızı biz tam bilemeyiz . çok gezme niyetiniz varsa dizel alın , perfomans olarak 75 lik mj kesinlikle 77 lik fire dan iyidir.
2007 model sj sıfır ise tercihim kesinlikle budur.95bg lik benzinli motorun performansı 75bg lik mj den daha iyidir.Donanım olarak da daha iyi (esp, asr...) 75bg in avantajı 190nm torkuyla verdiği çekiş gücü ve yakıt tüketimi.Ancak dediğim gibi aynı fiyata sıfırı varsa ve gerek donanım gerekse performans bakımından daha da iyiyse benzinli oldukça mantıklı...
Bu Tofaşın işine belli olmaz. Yarın öbürgün pat diye T-Jet Puntoyu getirirler . Yeni alanlar bin pişman olur o zaman. Linea'da bu performansı veriyorsa Puntoda ne yapar kim bilir.
ozmermer
23/11/2007, 23:46
Herkesin kendi sahip olduğu aracı tavsiye etnesi muhtemel bir durum. Benim için durum şöyle yakıtı ne olursa olsun turbo araç kullanmak farklıimiş, çeşitli araçlar kullandım en son arabam 103 bg mareanın,75 multijetle karşılaştırmasında ibre kesinlikle multijet yönünde olur. En iyisi test edip karar vermek.
Arkadaslar herkese tavsiyeleri ve yardimlari icin cok tesekkur ederim...
75bg' lik modelin hantal olmamasi benim icin cok onemli bir kriterdi ve sizlerin de yazdiklarindan seri bir arac oldugunu anladim.
Dizel 75bg olana dogru yonelmeye baslamisken zaten sifir ve benzinli olan modelde satilmis.
Dizel olan araci icime sinerek alacagim insallah.
Atilla Bey,
Gorusleriniz icin tesekkur ederim.
Aslinda starjet olan modelin yakit masrafi multijet olan modele gore fazla olmasina ragmen 1 model daha yeni ve sifir olmasi, ekstradan guvenlik ve konfor paketi olmasi yuzunden cazip gelmisti ama arac ben karar asamasindayken satilmis :)
fiyati 2007 model oldugu icin oldukca uygundu ama acikcasi satildigi icin cok da uzulmedim, boylece mecburen karar vermis oldum :))
dizel al.. benzinden cebimiz yeterince yanıyor. litresi 3.1 ytl oldu. ama biraz daha performans isterim dersen 90 hp yi kovala derim..
tavsiyeniz icin tesekkurler.
aslinda keske denk gelse de 90hp lik olani alsam ama ikinci el alirken butun ozellikleri ile tam istediginiz bir araci bulmak gercekten zor oluyor.
ben ozellikle cam tavan olan bir GP almak istiyorum, boyle olunca da diger ozelliklerin istedigim gibi olmasi sansim iyice azaliyor.
birde sanirim bu aralar mazota da ekstra zam yapmaya baslamislar, insallah boyle devam etmez.
araç alımı ile ilgili aceleniz yoksa bence bekleyin hem bu sitede hemde internette değişik araçlar sürekli satışa çıkabiliyor. tam istediğiniz gibi bir araba da bulabilirsiniz. elbette araç fiyatını durumun ne kadar avantajlı olduğunu bilemem.
Uğur bey bence almakta acele etmeyin.Anladığım kadarıyla dizel düşünüyorsunuz.Ben olsam 1.3 dizel alacağima en az 1.8-2.0 motoru olan bir aracı alırdım.Uzun yolda özellikle rampada ve sollamalarda çok farkettiriyor.Kendinizi tek modelle sınırlamayın.
Bugun 75hp dizel olan arac icin anlastik, yarin aliyorum :)
Herkese tavsiyeleri icin tekrar tesekkur ederim, karar vermemde tavsiyelerinizinde etkisi oldu...
faruktuzlu
26/11/2007, 10:18
75 veya 90 hp mltjt!
Bugun aracimi teslim aldim (75hp Multijet), ilk izlenim olarak aracin performansi cok hosuma gitti, 190nm tork gercekten kendini farkettiriyor :) ozellikle de yokuslarda...
Herkese yardimi icin tesekkur ederim.
Bugun aracimi teslim aldim (75hp Multijet), ilk izlenim olarak aracin performansi cok hosuma gitti, 195nm tork gercekten kendini farkettiriyor :) ozellikle de yokuslarda...
Herkese yardimi icin tesekkur ederim.
Uğur, gel şunu 190 nm. yapalım... :) :)
Tamam, yaptim gitti.. :) :)
Sanirim arac almadan once biraz fazla arastirma yaptim, veriler birbirine karisti :)
az once 190nm oldugunu farkedip duzelteyim diye foruma girdim ama duzeltmeden once yakalmissiniz :)