Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boyanın ırzına geçtiler

SinanTR
20/09/2015, 22:41
Geçen gün ümraniyede kapalı otoparkta duran forum üyesi bi arkadaşın aracının tavanı dahil hasar gören parçaları olmuştu benzeri dün evin önünde benim aracımada geldi maalesef

Sabah parkettiğim aracın öğlenden sonra yanına geldiğimde kaput sağ iki kapı ön çamurlukta ciddi ve derin çizikler arka çamurluk ve bagaj kapağındada minik çizikler olduğunu gördüm aynı yerde bikaç aracıda daha çizmişler muhtemelen küçük çocuk çizmiş gibi görünüyo polise gitmedim kaskoda yok olan olmuş kamera kaydı vs. de olmadığı için bişey yapamıyorum

Aracı hemen ümraniye şerifalideki sonax a götürdüm çiziklerin derin olduğunu ve yapacak bişey olmadığını söylediler ve bu işi yapan bostancıdaki otoking firmasını önerdiler aracımın arka tampon hariç orjinal bu yüzden çok üzüldüm

O sinirle bostancıya gitmeden eve geldim aracı parkettim ve daha önce aracım için aldığım bi kısmınıda kullanmadığım bagajımda duran sonax çizik giderici güçlü cila diye bi ürün vardı dedim bi umut belki bişeyler yapar diye sürdüm baya etkili bi ürün çizikleri belli oranda kapattı kaput hariç çok dikkatli bakmadıkça çizikler farkedilmiyor bu birazda olsa moral oldu bana.

Biraz uzattım hikaye napıcamı bilmiyorum otokinge daha önce gideniniz varmı boyatmak istemiyorum son çare boya olacak ama lokal belirli işlemlerle bu işi bitirip aracımın orjinalini bozmak istemiyorum bana yol gösterin lütfen

arenas
20/09/2015, 23:20
Geçmiş olsun Hocam,ümraniyede bu olaylar çoğalmaya başladı maalesef.ben de sokağa park ediyorum ve bi sürü çizikler göçükler meydana geliyor.aşağı yukarı her ay yeni çizikler ,göçükler meydana geliyor.
Otoking Maltepeyse kastedilen tavsiye etmem,işçilikleri pek özenli değil.zaten kasko da yoksa iyi de fiyat çekerler..ya çok iyi rötuş yapan birini bulmak lazım yada hiç elletmeyip böyle binmek.ben şimdilik ikinci seçenekteyim ama arabayı her yıkattığımda gözüme batıyor maalesef.

Kadir00906
21/09/2015, 10:27
Geçmiş olsun.

mehmetheleloy
21/09/2015, 13:50
Mahallenin çocukları beni çok sever, hatta geçenlerde kapıyı açık unutup işe gitmişim, evde de kimse yok akşama kadar beni beklemişler arabanın başında. İşe giderken arabayı almazsam akşam dönüşte çocuklara dondurma, çikolata falan alıyorum, bu sayede hem çiziklerden hem de göçüklerden kurtuluyorum :)

tayfux
21/09/2015, 14:22
hocam eğer belli olmuyorsa bence hiç uğraşma. Kalsın öyle. Bizim ülkemizde aracınız temiz olsun diye boyatmak yada paslanmasın diye boyatmak maalesef iyi bir şey değil satarken başına dert oluyor. Bu arada İstanbul'da kaskosuz araca biniyorsunuz tebrik ederim. Ben de 2 sene kadar bindim şimdi düşünüyorum da iyi cesaret diyorum kendi kendime..

Scottie
21/09/2015, 21:12
Geçmiş olsun.

amoleddarkness
21/09/2015, 21:41
Gecmis olsun. Ciziklere rutus yapip boya seviyesine kadar zimparalayip pasta cila ile buyuk kismini gideren yerler var detailing centerlar cozum olabilir dby detailingin uygulamalarini gormustum umarim boyasiz halledersiniz..

SinanTR
21/09/2015, 23:53
Geçmiş olsun Hocam,ümraniyede bu olaylar çoğalmaya başladı maalesef.ben de sokağa park ediyorum ve bi sürü çizikler göçükler meydana geliyor.aşağı yukarı her ay yeni çizikler ,göçükler meydana geliyor.
Otoking Maltepeyse kastedilen tavsiye etmem,işçilikleri pek özenli değil.zaten kasko da yoksa iyi de fiyat çekerler..ya çok iyi rötuş yapan birini bulmak lazım yada hiç elletmeyip böyle binmek.ben şimdilik ikinci seçenekteyim ama arabayı her yıkattığımda gözüme batıyor maalesef.

sağol

bende ikinci seçenekle idare edeceğim gibi görünüyo ama aşırı takıntılıyım napıcam bilmiyorum şimdilik araştırmadayım bahsettiğim otoking bostancı sanayideymiş yüksek meblağlar veremem aracın evveliyatıda düzgün boyatmam gibi görünüyo muammadayım

SinanTR
21/09/2015, 23:57
Gecmis olsun. Ciziklere rutus yapip boya seviyesine kadar zimparalayip pasta cila ile buyuk kismini gideren yerler var detailing centerlar cozum olabilir dby detailingin uygulamalarini gormustum umarim boyasiz halledersiniz..

Sağolun

sonax ın ustası bizi aşar dedi ve otokingi önerdi ama hiç uğraşma boyat dedi ben evde kendim sonax cila ile fena olmadı ilk halinden çok daha iyi şuan araştırmaya devam

SinanTR
22/09/2015, 00:04
hocam eğer belli olmuyorsa bence hiç uğraşma. Kalsın öyle. Bizim ülkemizde aracınız temiz olsun diye boyatmak yada paslanmasın diye boyatmak maalesef iyi bir şey değil satarken başına dert oluyor. Bu arada İstanbul'da kaskosuz araca biniyorsunuz tebrik ederim. Ben de 2 sene kadar bindim şimdi düşünüyorum da iyi cesaret diyorum kendi kendime..

ya şimdi hepsini boyatsam 5 parça boyanacak bu galericiler yüzünden öyle bi hale geldi ki piyasa şahsen ben bile çizikten dolayı 5 parçası boyalı ama temiz diye bi araba bulsam almam gibi geliyo

kasko işine gelirsek anadolu sigorta bana full kasko için 1200 lira çıkarmıştı o an kaskoyu yaptırsaydım bu hasar yüzünden hem hasarsızlık alamayacaktım hemde seneye tekrar kasko yaptırmam durumunda prim yükselecekti aracın hasar kaydının çıkması ve belki haftalarca aracın tamiranelerde kalmasıda cabası olacaktı bence kasko bu tarz hasarlarda bozdurması sıkıntı olduğundan gereksiz buldum size bu mantıksız gelebilir tabi

SinanTR
23/09/2015, 23:10
arkadaşlar sonax çizik giderici güçlü cila die bi ürün kullanığımdan bahsetmiştim bugün ikinci kez elle bu sefer bastıra bastıra 2. kat cila attım çiziklerin çoğu kayboldu desem yeridir çok derin bikaç çizik kaldı onlarda ilk haline göre çok rahatsız etmiyor şiddetle öneririm

cdogu
23/09/2015, 23:53
arkadaşlar sonax çizik giderici güçlü cila die bi ürün kullanığımdan bahsetmiştim bugün ikinci kez elle bu sefer bastıra bastıra 2. kat cila attım çiziklerin çoğu kayboldu desem yeridir çok derin bikaç çizik kaldı onlarda ilk haline göre çok rahatsız etmiyor şiddetle öneririm

zahmet etmişsiniz Sinan hocam. bahsettiğiniz cila sadece cila. aracı parlatmıştır,çizikleri çıkarması söz konusu değil. belki sadece dolgu yapmıştır o da bir iki şampuanlı yıkama sonucu geçecektir. bir problem yaşarsanız buraya tekrar yazarsınız,size uygulamalardan biraz bahsederim.