PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5 yıl bakımı

pasali3418
15/09/2015, 14:55
Arkadaşlar herkese merhaba,1.3 75hp lik punto evo kullanıyorum aracım birkaç ay sonra 5.yılına girecek.yetkili servise değilde bakımını dışarıda yaptırmak istiyorum.yapılacaklar klasik yağlama filtreleri ön-arka silecek değişimi ws.bunun haricinde çok merak ettiğim klasık bakım haricinde iki konu var;

1-triger var mıdır varsa değişmelimidir ?(arac 30binde) herkes farklı birsey söylüyor.

2-lastikleri değiştirmelimiyim ? çok yol yapmamasına rağmen 5 senede ömrünü bitirir mi ?

bu bağlamda eyüp-g.o.paşa cevresinde ustalığına güvenebilceğimiz sağlam bi usta önerebilirmisiniz.saygılar,iyi formlar.

feyzullah
15/09/2015, 18:51
1-triger var mıdır varsa değişmelimidir ?(arac 30binde) herkes farklı birsey söylüyor.

Aracınız dizel olduğu için triger zinciri bulunmakta. Ayarını kontrol ettirmeniz faydanıza olabilir.

2-lastikleri değiştirmelimiyim ? çok yol yapmamasına rağmen 5 senede ömrünü bitirir mi ?

Lastiklerin ömrü 5 yıl olarak veriliyor. Ama işinin ehli bir lastikçiye kontrol ettirin kullanmaya devam etmenizi önerirse devam edersiniz. Ben Bridgstone B250 2007 model lastiklerimi 60.000 km.'de iken bu yıl nisan ayında değiştirdim. Lastiklerin durumuna göre değişim yaparsınız. Ama imkan varsa risk almamak en iyisi. 5 yıl dolduktan sonra değiştirmekte yarar var.

bu bağlamda eyüp-g.o.paşa cevresinde ustalığına güvenebilceğimiz sağlam bi usta önerebilirmisiniz.saygılar,iyi formlar.[/QUOTE]

Bahsettiğiniz bölgedeki usta ile ilgili herhangi bir fikrim yok.

SinanTR
15/09/2015, 22:42
feyzullah doğru demiş ek olarak;

triger zinciri 150 bin km de değişin diye öneriliyor lastikleri bence değiştirin

celenlee
16/09/2015, 00:38
*Aracınız trigeri zincir 160BIN'km'de yıldan bağımsız olarak değişir.
*Yaştan ötürü aksesuar kayışını (Alternatör kayışı / V-Kayışı olarak da bilinir) değiştirmeniz gerekiyor.
*Yine yaştan ötürü lastikleri değiştirmenizde fayda var, ben 5 ten sonra güvensiz buluyorum lastiği, RAF ömrü 10YIL olan bir ürün, açık ortamda sıcak soğuk mevsim farklılıkları gördüğünde 5 YIL'ı geçirmemeli...

ozkancavus5916
16/09/2015, 08:36
araç triger degişimi 160.000 km veya 5 yıl hangisi önce gelirse zaten yağ degişimi yapıcaksınız triger zincirinide çıkartın bence . alternatör ve v kayışı 3 veya 5 yılda degişiyormuş . ben yetkili serviste bakımlarımı yaptırdıgım için 160.000 bakımında triger degişti . 180.000 bakımında v kayışı ve alternatör kayısı degişti . siz araçla pek km yapmadıgınız için v kayışı ve alternatör kayışını kontrol ettirin . lastiklerin ömrü 10 yıl diye biliyorum lastiklerin diş derinliklerini ölçtürün 5.0 altına düştüyse degiştirin . km az yapmışsınız arka lastiğkler önlere göre daha az aşınmıştır . arkadaki lastikleri öne öndekinleri arkaya takın . km NİZ AZ ustanıza gidin triger zincirini kontrol etsin yağ ve filtreleri degiştirsın . lastikleri ön ve arka degiştirirseniz yanında rot balans yaptırıp . aracınızı güvenle kullanabilirsiniz .

pasali3418
16/09/2015, 08:46
arkdaslar hepinize ayrı ayrı çok tesekkür ederim saolun.peki avrupa yakasında özellikle eyüp-g.o.pasa civarında tanıdıgnız iyi bir usta varmı ? topkapı cevizlibağ da sanayide birini tavsiye etmişlerdi ama tanıyanınız varmıdır ? adını unuttum baya oldu.