Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazanın tramer sorgusunda sonradan görünmesi!
mehmetheleloy
14/09/2015, 12:26
Merhaba,
Aracımı haziran ayında aldım, almadan önce tramerden sorgulama yaptım. "Çarpma" adı altında 2012 tarihli bir kaza görünüyordu ama tutar yoktu. Dün baktım aynı kazayı 3757tl tutarında çarpışma adı altında kaza göstermişler.
Bir arkadaşımdan öğrendiğime göre kaza raporları sonradan sisteme girildiğinden tutar görünmeyebilirmiş. Doğru mudur bu?
Teşekkürler.
2012 tarihli bir kazanın sisteme girilmesi bukadar uzun sürmez diye düşünüyorum. bu konularda çok seyler dönüyor piyasada. hasarlı araçların geçici olarak kayıtlarının silindiğini duymuştum. hatta arkadaşıma bu şekilde pert bir araç satmışlardı. kayırlatda gözükmüyordu.
Mehmet merhaba,
2012'de ki kazanın raporunun daha yeni girilmesi çok normal bir durum değil maalesef.
Böyle durumlardan nefret ediyorum. Ya gözü karartıp Allah ne verdiyse deyip alıcaz arabayı ya da paraya kıyıp sıfır araba alıcaz. Şu ülkede hiç mi doğru iş yapan insan yok?
bağzı galericileri tenzil ederim ama çoğu pislik galericinin ellerinden çıkıyor. ufak boyalı araçların bu kadar değer kaybetmesinde de gelericilerin parmağı var. adamlar para kazanmak için herşeyi deniyorlar. ama o para ne kadar helal onu düşünmüyorlar. kendisi galerici olan bir arakadaşımın sözü '' ben kesinlikle galericiden kullanmaya araç almam'' gerisini siz düşünün...
bu liği yapan insanlar var malesef piyasada
alivepro
15/09/2015, 07:37
Bu tarz sonradan tramerde görünen veriler tahminim şu şekilde oluyor; adam kaza yapıyor, tutanak ve raporlar tanıdık bir sigorta şirketine gidiyor ve sigorta şirketi bu verileri sisteme girmeyip bekletiyor ta ki araç satılana kadar.
Benim araç aldığımda sağ iki kapı sürtmeden dolayı düzeltilip boyanmıştı. Satan kişi 15 yıllık arkadaşım zaten ilk başta söyledi bu durumu. (Hatta servis kapı saçları değişti diyerek faturalamış ama ben alırken usta değişmemiş düzeltip boyamışlar dedi)
Sigortadan yaptırmış ama yıllardır tramer sorgusunda görünmüyor. Hala kazasız diyor sorguda. Plaka hiç değişmedi ama acaba şase numarasından sorgulasam görünür mü?