PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fazladan Hoparlörleri Değerlendirme

puntocu2048
06/09/2015, 15:07
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi pazarlar...

Arkadaşlar benim arabamda(punto) normal hoparlörlerde eksik yok hepsi tam ama elimde 2 tane fazladan hoparlör var biri punto hoparlörü diğeri opel corsa hoparlörü bu 2 hoparlörü fazladan bağlatabilirmiyim? Herhangi biryere tam sabitlemeden 2 hoparlörü bağlıcam fazladan bagajda bir yere sıkıştırırım böyle birşey olabilir mi?

Eğer olursa hoparlör soket kabloları ayrı satılıyor mu?

Elektriği nerden almak lazım hoparlöre bagajda amfi+subwoofer mevcut?

Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...

cdogu
06/09/2015, 15:19
o hoparlörleri amfi ile besleyemezsiniz,anında yanarlar sanıyorum. Bagaja takılır takılmasına ama ne işe yarayacak o da var,arka hoparlörlere paralel çekin desem,varolan azıcık kuvvet 4 hoparlöre bölünecek ve ses sanki daha azmış gibi gelecek. Bence mantıklı bir şey olmaz.

OzzY
06/09/2015, 22:09
hoparlör paralel bağlanmaz, amfiye fazla yüklenir. (ohm değerleri uygunsa olabilir tabi)

puntocu2048
07/09/2015, 01:45
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim o zaman o 2 hoparlörü bağlayıp ses artışı sağlayabilceğim bir durum yok? Direk teyp çıkışından alsak elektriği?

cemdogu
07/09/2015, 03:42
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim o zaman o 2 hoparlörü bağlayıp ses artışı sağlayabilceğim bir durum yok? Direk teyp çıkışından alsak elektriği?

teyp çıkışları da yetersiz kalacaktır.Zaten orjinal teyp ise gücü oldukça az.farklı bir teypse de 4 çıkıştan 2'sine bağlantı yapacaksınız.Özünde hoparlörün arkasından kablo almakla aynı işlev olacak.Ne şekilde bağlarsanız bağlayın, ek yapacağınız çıkış ya da hoparlörlerin ses yüksekliği artacak.İlk denemede daha yayılan bir ses alabilirsiniz ancak performansta bugün 2. seviyede dinleyeceğiniz müziği 4.seviyede dinleyeceksiniz kısıklıktan dolayı.

puntocu2048
09/09/2015, 00:09
anladım.. yardımın için teşekkür ederim hocam