PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Yaptım

hknbrn
05/09/2015, 14:59
Dün işe giderken ana caddede ilerlerken tali yoldan cadde hızla çıkan resimlerde görülen Beyaz Corolla sağ iki kapıma dik olarak çok sert şekilde vurdu.
Şükür kimsede en ufak birşey yok.
Benim Punto savruldu ve araçlar resimlerde görülen şekilde Punto yaklaşık olarak 180 derece çizerek tekrar kafa kafaya geldiler.
Bu ilk kazamdı ve emniyet kemeri önemini ciddi manada gösterdi.
Küçümsediğimiz Punto görüldüğü üzere Corollayı pert etti. Toyotadan araç kesin pert demişler, Punto ise pert olacak mı belli değil serviste eksper bekliyor şuan.
Puntoda kaza anında yakıt kesme sistemi devreye girdi ve bu da beni ayrıca etkiledi, böyle bir sistem olduğunu bilmiyordum/beklemiyordum. Araç hemen kendi stop etti ve dörtlüleri de kendisi yaktı.
Sonuç olarak; olan arabaya olsun, iki arabada pert olacak gibi. Şükür kimsede birşey yok.

makko58
05/09/2015, 15:11
çok geçmiş olsun . işte araçların ful olması burada ordaya çıkıyor perde hava yastığı var açılmış yani . sizin araç pert olurmu bilmem airbag açılmış ama perde olanlar motor kısımı yürüyende birşey yok galiba ya ağır hasar kaydı olur aracı yaptırırlar sizi zarar talebi ile mahkemede uğraştırırlar yada pert yaparlar .

hknbrn
05/09/2015, 15:18
çok geçmiş olsun . işte araçların ful olması burada ordaya çıkıyor perde hava yastığı var açılmış yani . sizin araç pert olurmu bilmem airbag açılmış ama perde olanlar motor kısımı yürüyende birşey yok galiba ya ağır hasar kaydı olur aracı yaptırırlar sizi zarar talebi ile mahkemede uğraştırırlar yada pert yaparlar .

Çok teşekkür ederim. Pert olması için 12.000 TL civarında maliyet çıkması gerekiyor. Servisin söylediğine göre iki kapı değişecek; 6.000 TL. Airbag sistemi ise 3.500 TL dedi. Ön tampondaki çizikler, sağ ön ve arka çamurluk boyanması, tavan iç döşemesi falan derken pert olacak gibi. Aksi durumda yaptırılıp değer kaybı için dava açmam gerekecek.

gorillaz
05/09/2015, 15:35
Cok cok gecmis olsun hocam. Allah korumuş. O son model öve öve bitiremedikleri corolla gözümde sıfır şu an. Aracınızın donanimli olmasi size ekstra güvenlik sağlamış. Umarim isiniz rast gider. Tekrardan geçmiş olsun

acemi
05/09/2015, 15:45
Cok cok gecmis olsun hocam. Allah korumuş. O son model öve öve bitiremedikleri corolla gözümde sıfır şu an. Aracınızın donanimli olmasi size ekstra güvenlik sağlamış. Umarim isiniz rast gider. Tekrardan geçmiş olsun

corolla niye sıfır ki? iki arabada görevini yapmış, şiddetli bir çarpışma olmasına rağmen içeridekileri korumuş. perte çıkması kötü bir şey değil insanı feda edeceğine kendini feda ediyor.
mesela tofaş şahinler ikiye bölünerek hem kendini hem insanı feda ediyor

hknbrn
05/09/2015, 15:51

Çok teşekkür ederim hocam.

mehmetheleloy
05/09/2015, 16:06
Ummadık taş, baş yarar dedikleri bu olsa gerek. Hani o japon arası toyota, duvara çarpmış gibi olmuş.
Büyük geşmiş olsun.

feyzullah
05/09/2015, 16:15
Çok geçmiş olsun. Hiç kimseye zarar gelmemiş olması bu talihsiz olayın en sevindirici yanı.

fotobelit
05/09/2015, 16:18
Geçmiş olsun..Can kaybı olmaması sevindirici..

Scottie
05/09/2015, 16:39
çok büyük geçmiş olsun...Allah beterinden korusun...

gorillaz
05/09/2015, 17:02
corolla niye sıfır ki? iki arabada görevini yapmış, şiddetli bir çarpışma olmasına rağmen içeridekileri korumuş. perte çıkması kötü bir şey değil insanı feda edeceğine kendini feda ediyor.
mesela tofaş şahinler ikiye bölünerek hem kendini hem insanı feda ediyor
Corolla sıfır demedim üstad. Yeni kasa olarak çıkan corolla ile bizim aracimiz arasinda neredeyse 15-20bin tl fark var. Benim sasirdigim bizim aracimizin bu kadar saglam çıkması. Neyse konu bu değil elbet, dediginiz gibi cana geleceğine mala gelsin.

cemdogu
05/09/2015, 17:05
İki araç ta görevini iyi yapmış açıkçası.Tabii ki toyota'daki maddi hasarın çok olması can sıkmıştır sahibi için ancak önden kazalarda bu hasarların olması iyidir.Malum, ne kadar çok hasar o kadar iyi şok emiciliği, o kadar iyi darbe sönümleme.

Punto ise işini cidden iyi yapmış.Sadece sağ taraftaki airbag'ler açılmış ki, bazı araçlar böyle durumlarda lapır lupur dayak atar gibi her airbag'i açıyor.Hal öyle olunca hem masraf artıyor hem de kaza anındaki panik artıyor.

Punto'ya pert verecekler gibi durmuyor.Kapılar evet değişir, airbag direk takımı değişir ancak başka ne masrafı var ki adam akıllı? Ağır hasarlı olmamış punto, şasesi yamulmadıysa tabii.Ama corolla cidden pert kayıtlı olarak tarihe geçecek gibi duruyor.

ecuadorm
05/09/2015, 17:07
Çok teşekkür ederim. Pert olması için 12.000 TL civarında maliyet çıkması gerekiyor. Servisin söylediğine göre iki kapı değişecek; 6.000 TL. Airbag sistemi ise 3.500 TL dedi. Ön tampondaki çizikler, sağ ön ve arka çamurluk boyanması, tavan iç döşemesi falan derken pert olacak gibi. Aksi durumda yaptırılıp değer kaybı için dava açmam gerekecek.
Geçmiş olsun. Kimseye birşey olmaması sevindirici yanı.

Değer kaybi için dava açmanıza gerek yok. Karsi tarafin sigortasina bu talebinizi belirtmeniz yeterli diye biliyorum. Geçenlerde bu konuyu tv de izledim. Dava olayı ile ugrasmayabilirsiniz.

burcinkarabacak
05/09/2015, 19:53
çok geçmiş olsun allah korumuş

Bu perde hava yastıgi tüm güvenlik paketi olan punto larda mevcut mu acaba

Saygilar

krm1983
05/09/2015, 20:36
Çok geçmiş olsuun

ecuadorm
05/09/2015, 21:02
çok geçmiş olsun allah korumuş

Bu perde hava yastıgi tüm güvenlik paketi olan punto larda mevcut mu acaba

Saygilar
Hepsinde mevcut olması gerekir.

ykaya1983
05/09/2015, 22:13
Geçmiş olsun.Hayret doğrusu genelde araçlar yanlardan çok hasar alırlar ama gerçekten punto toyotaya bakıldığında fazla hasar almamış gibi.Üstelik birisi 1100 kilo civarı B sınıfı bir araç diğeri 1300 kilo civarı C sınıfı bir araç.Puntonun şasisisnin zarar gördüğünü zannetmiyorum ama büyük ihtimalle corolllanın şasi yamulmuştur.Bravo gerçekten puntoya.

Yoksul
05/09/2015, 22:41
Ummadık taş, baş yarar dedikleri bu olsa gerek. Hani o japon arası toyota, duvara çarpmış gibi olmuş.
Büyük geşmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun aracın helal para ile alındığı belli

Şimdi gelelim toyatanın pert olmasına o şekilde yandan bırak toyatayı porsche bile vursa ağır hasar alırdı yada gp toyata ya bu şekilde yandan vursa gp nin eminim ki önden hasar almayan yeri kalmazdı. Dediginiz gibi benzetme degil toyata duran taşa vurmuş gibi kaza olmuş
DİPNOT: Toyata hayranı degilim daha sevdigim bi aracı bile yok ama bu kazada vuran arac ne olursa olsun hızlıyda pert olur

fluminense
05/09/2015, 23:17
Çok geçmiş olsun,can kaybı olmaması sevindirici.
Kaza değerlendirmesine gelirsek; günümüz araçlarının ön kısımları herhangi bir kaza anında dağılsın ve motor çarpma anında sürücü kabinine dalıp ölüme sebep olmasın diye resmen emaneten tutturuluyor.Corolla puntonun nispeten sağlam tarafına patlatmış..Bizim araçların kapı direkleri ve dikmeleri sağlamdır.Takla atmış puntoların genelde tavanları göçmez direkler eğrilmez.Yani kısacası kafadan çarpan parçalanır,benzer şekilde punto kafadan vursaydı corollaya benzer etkiler görülürdü.Corolla küçümsenecek bir araç değildir,C sınıfı olduğundan puntoyla karşılaştırmak abes olur ama bir tıkk öndedir diyebiliriz.Tekrar geçmiş olsun umarım araç perte ayrılır ve paranızı alırsınız.

hknbrn
05/09/2015, 23:29
İki araç ta görevini iyi yapmış açıkçası.Tabii ki toyota'daki maddi hasarın çok olması can sıkmıştır sahibi için ancak önden kazalarda bu hasarların olması iyidir.Malum, ne kadar çok hasar o kadar iyi şok emiciliği, o kadar iyi darbe sönümleme.

Punto ise işini cidden iyi yapmış.Sadece sağ taraftaki airbag'ler açılmış ki, bazı araçlar böyle durumlarda lapır lupur dayak atar gibi her airbag'i açıyor.Hal öyle olunca hem masraf artıyor hem de kaza anındaki panik artıyor.

Punto'ya pert verecekler gibi durmuyor.Kapılar evet değişir, airbag direk takımı değişir ancak başka ne masrafı var ki adam akıllı? Ağır hasarlı olmamış punto, şasesi yamulmadıysa tabii.Ama corolla cidden pert kayıtlı olarak tarihe geçecek gibi duruyor.

Pert için araç serviste eksper bekliyor. Bakalım 12.000 lira çıkarsa maliyet perte ayrılacak araç.

hknbrn
05/09/2015, 23:32
Geçmiş olsun. Kimseye birşey olmaması sevindirici yanı.

Değer kaybi için dava açmanıza gerek yok. Karsi tarafin sigortasina bu talebinizi belirtmeniz yeterli diye biliyorum. Geçenlerde bu konuyu tv de izledim. Dava olayı ile ugrasmayabilirsiniz.

Teşekkür ederim.
Avukatım zaten hocam. Doğrudur asıl olan dava açmadan anlaşmaktir. yanlız sigorta şirketlerinin izlediği politikaları az çok biliyoruz. Velev ki onarım olursa dava olmadan olmayacak gibi.

afyonlugp425
06/09/2015, 00:09
Çok çok Geçmiş olsun hocam .

ORY
06/09/2015, 00:45
çok geçmiş olsun.

alivepro
06/09/2015, 01:05
Öncelikle geçmiş olsun. Ben toyotanın perte çıkacağını düşünmüyorum, bilakis punto perte çıkmaya daha yakın, dikkat ettiyseniz corolladaki hasar ön tampon, farlar, ön kaput ve en fazla radyatör hasarı çıkar diye düşünüyorum.

tayfux
06/09/2015, 01:34
geçmiş olsun hocam..

Yoksul
06/09/2015, 08:52
Teşekkür ederim.

Avukatım zaten hocam. Doğrudur asıl olan dava açmadan anlaşmaktir. yanlız sigorta şirketlerinin izlediği politikaları az çok biliyoruz. Velev ki onarım olursa dava olmadan olmayacak gibi.

Araç yapılırsa gönül rahatlığıyla binile bilir. Tmm ağır hasarlı olcak ama yürüyeni şasesi motorunda bir sorun olmayacak. Deger kayıbını da alırsanız ister satın ister binin binin puntonun hakkını verin
Gerçekten de sadece sag tarın airbag ların acılması bu sistemin puntolarda oturduğunun belirtisi

hknbrn
06/09/2015, 10:15
Öncelikle geçmiş olsun. Ben toyotanın perte çıkacağını düşünmüyorum, bilakis punto perte çıkmaya daha yakın, dikkat ettiyseniz corolladaki hasar ön tampon, farlar, ön kaput ve en fazla radyatör hasarı çıkar diye düşünüyorum.

Corollada birden çok, belki de tüm hava yastıkları açıldı. O yüzden kesin pert demişler.

ykaya1983
06/09/2015, 10:50

Konuyu tam okumadınız galiba.Toyotaya kesin pert demişler.Toyotanın ön hava yastıkları,kaput sağ çamurluk,ön farlar,davlumbaz,tampon,radyatör,motor kulakları ön koruma demiri dahil hepsi değişecek.Eğer tampon bu kadar dağıldıysa ön şasi ucuda yamulmuş olma ihtimali yüksek.Puntoda sadece iki kapı bir de hava yastıkları değişecek.Marşpiyelde boyandı mı tamamdır.

atifun
07/09/2015, 11:09
canınıza bir şey olmaması sevindirici, çok geçmiş olsun, sigorta şirketini arayıp sıkıştırın, olmadı bir tanıdık avukat ile sıkıştırın, mutlaka çözüme ulaşırsınız.

hrn27
07/09/2015, 13:54
çok geçmiş olsun

alivepro
07/09/2015, 14:28
Konuyu tam okumadınız galiba.Toyotaya kesin pert demişler.Toyotanın ön hava yastıkları,kaput sağ çamurluk,ön farlar,davlumbaz,tampon,radyatör,motor kulakları ön koruma demiri dahil hepsi değişecek.Eğer tampon bu kadar dağıldıysa ön şasi ucuda yamulmuş olma ihtimali yüksek.Puntoda sadece iki kapı bir de hava yastıkları değişecek.Marşpiyelde boyandı mı tamamdır.

"kesin pert demişler" ile olmuyor bu işler, bizzat "pert" demeleri lazım.

pegasus
07/09/2015, 14:35
Teşekkür ederim.

çok geçmiş olsun hocam öncellikle.

suç oranları belli oldumu tramerde?bende böyle bir kazaya karışmıştım.suç oranlarını 50-50 verildi.bu yuzden araç değer kaybı davası açamıyorum.açılabilmesi için %100 haklı olmak gerekiyormuş ve araç değer kaybının satarken alınabiliyor muş diye biliyorum. buda benim kaza

https://www.postimg.org/image/e17mto0qn/
https://postimg.org/image/4fe2dd9kv/

View image: IMG 20140624 183358 (https://postimg.org/image/e17mto0qn/)
View image: IMG 20140624 183416 (https://postimg.org/image/4fe2dd9kv/)

Kadir00906
07/09/2015, 14:57
Çok geçmiş olsun, üzüldüm gerçekten, umarım herhangi bir sorun çıkmadan halledebilirsiniz işlerinizi. Allah daha büyük kazalardan korusun.

celenlee
07/09/2015, 15:06

Beniç kullandığım C4 Picasso bu şekil olmuş. Lambur lumbur açılmış sağ sol :)
Ama pert verilmemiş. Motor Şase direk hiçbişi yok çünki. Sadece Kapıdan ve marşpiyelden hasarlı.

SAğ sol hava yastıkları açmış:
Sol ön kapı
Sol ön marşpiyel sacı
4Hava yastığı
Yan hava yastık beyni değişmiş
Sol arka kapı boyanmış.
13000TL Tek hasar. 2000İşçilik 8000 parça

Punto da buna benzemiş ama iki kapı ve direk ne alemde duruma göre değişir herhalde.
Bir de HASAR/KASKODEĞERİ gibi bir faktöre bakılıyor olabilir..

Bir de bazı araçların pert olması için önden hava yastıklarının açması ytebiliyor.
Mesela benim aracın yeni göğüs airbaglerle birlikte 10BIN TL'yi geçiyor.
Ki Önden airbaglar açtıysa, tambon,farlar, radyatör, ön kaput vs vs.vs de eklenince ücret uçup gidiyor..

celenlee
07/09/2015, 15:21
"kesin pert demişler" ile olmuyor bu işler, bizzat "pert" demeleri lazım.

Tampon,tampon demiri, sağ çamurluk, iki far, ön kaput, ön panel, sağ ön davlumbaz ++Muhtemel birkaç yürürü parçası (Salıncak rot rotil motor takozu gibi akla gelmeyen bi dünya incik cincik parça)

VE İLAVETEN:
Airbag sensörleri, 5 Airbag (Diz de vardır bunda) **fotoda açık en az 4 airbag var 2 ön , 2 perde. Muhtemel Koltuk yan airbagler de açıktır tam seçemedim, Airbag beyni.

ve en önemlisi komple ÖN GÖĞÜS. Bu maddeye kadar pert çıkmasa bile, ön göğüs de eklenince iş bitiyor....

holigan
07/09/2015, 15:37
Çok geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış.

hknbrn
07/09/2015, 18:33
canınıza bir şey olmaması sevindirici, çok geçmiş olsun, sigorta şirketini arayıp sıkıştırın, olmadı bir tanıdık avukat ile sıkıştırın, mutlaka çözüme ulaşırsınız.

Teşekkür ederim.
Ben kendim avukatım, bizzat sıkıştıracağım :) Kimseye vermem o zevki :)

hknbrn
07/09/2015, 18:37
çok geçmiş olsun hocam öncellikle.

suç oranları belli oldumu tramerde?bende böyle bir kazaya karışmıştım.suç oranlarını 50-50 verildi.bu yuzden araç değer kaybı davası açamıyorum.açılabilmesi için %100 haklı olmak gerekiyormuş ve araç değer kaybının satarken alınabiliyor muş diye biliyorum. buda benim kaza

https://www.postimg.org/image/e17mto0qn/
https://postimg.org/image/4fe2dd9kv/

View image: IMG 20140624 183358 (https://postimg.org/image/e17mto0qn/)
View image: IMG 20140624 183416 (https://postimg.org/image/4fe2dd9kv/)

Kusur oranları henüz belirlenmedi.
Yüzde 100 olmasına gerek yok diye biliyorum. Kusurunuz %50 ise değer kaybının yarısını alabilirsiniz diye biliyorum. Kusur oranı ile doğru orantılı olarak

Evren_c
07/09/2015, 21:03
Çok geçmiş olsun.

Her iki araç da üzerine düşeni yapmış. İkisi de 5 yıldızlı olmalı. Corolla'yı kotulemeyin. Çarpışma testlerinin 64 km hızla yapıldığını biliyorsunuz, arabalar dağılıyor çünkü öyle olması için uretiliyorlar.

Bana sorarsanız Corolla pert olur. Arkadaşların söylediği gibi görülmeyen birçok hasar vardır o araçta ama Punto'da kapılar dışında pek bir şey yok gibi. Govdede yamulma yoksa tahminim pert olmaz. Geçmiş olsun tekrar.

Mutti
07/09/2015, 22:32
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yeni araçların kaporta ve motor imalaat prensibi darbeyi absorbe etme amaçlıdır. Toyota'nın önünün haşat olması onun sağlam olmadığını göstermez. Kapırta ne kadar ezilip büzülürse gücüde o kadar absorbe eder. Buna motorda yardım eder. Motor ne kadar iç içe geçerse içeride diz mesafesi o kadar korunmuş olur. Eğer o Toyota o kadar hasar almasaydı ya içeride boyun zedelenmesi yada diz kapağı parçalanması olurdu. Sağlam değil demek için kaza yapan bir aracın içine oturup diz mesafesini,direksiyonun geldiği noktayı kontrol etmek gerek.

SinanTR
07/09/2015, 22:58
çok geçmiş olsun bence perte çıkması daha hayırlı olacaktır enazından paranızı alır yeniden düzgün ve istediğiniz marka model aracı alırsınız

onurdmr8901
07/09/2015, 23:12
Valla oncelikle allah korumus gecmis olsun kardesime..fakat hangi araba olursa olsun direkten vurursan gocersin burdada o olmus puntonun isini yaptigi felanda yok yani :))
Bendede var allah gostermesin ne kaza yapanlarini gordum o yuzden direk dur demis toyotaya :) bana gore toyota da yine bise yok sase felan saglam on takim yalan ..

CanGo48
08/09/2015, 10:58
corollaya pert raporu verilmez net.sizin aracınız içinse umarım pert raporu verirlerde zararınızı karşılarlar.aracınız ortalama piyasa değerini sunacaklar büyük ihtimalle.çok geçmiş olsun....herşeye rağmen araç değer kaybı davasınında açın 1-2 yıl farketmez.

Evren_c
08/09/2015, 11:30
Değer kaybı demişken; arkadaşlar nacizane tavsiye, kasko poliçelerinize değer kaybı davalarını da ekletin. Karşı taraf size değer kaybı davası açarsa kafanız rahat olur. Her iki taraf için de güvence.

comanchee
08/09/2015, 18:00
çok geçmiş olsun sizlere bir şey olmamış ya gerisi hikaye

ogulcay
08/09/2015, 20:14
Geçmiş olsun

arpadan
09/09/2015, 13:47
büyük geçmiş olsun hocam.
perte toplam masraf rayiç sigorta kasko bedelinin yarısını geçerse çııkar.
benim bi arka tampon bi bagaj kapagı (cam sağlam) değişti 5760 lira verdim.

merak etme servis hiç ummadığın yerlerden masraf çıkaracak :)
benimkinde punto yazısından tut da amblemine inciğine kadar söktü taktı, olmadı yine söktü envai çeşit masraf çıkarmıştı.

perte çıkmazsa kötü olur aslen.
değer kaybında masrafın tamamını alamıyorsunuz. üstüne üstük aracın önceden kazası olması değişeni vs. tamamen alacağınız değer düşürüyor. kabaca söyleyeyim 12binliralık bir hasar için alacağınız değer kaybı max 4bin olur.
ama aracınızın reelde (2. el fiyatı) 4binden daha fazla düşecek.
bir de şöyle bir durum var, vaktim var uğraşırım diyorsanız aracın tamirde olduğu süre boyunca araç kiralar, faturasını da dosyaya ekler ve ikame araç bedelini de talep edebilirsiniz.
tekrardan geçmiş olsun.

hknbrn
09/09/2015, 15:12
Arkadaşlar dosya ilerlemesinden haber vereyim.
Servis toplam 13.500 TL masraf çıkarmış.
Aracımın kaskosunu yapan şirket araç maliyetinin %40'ını aşan durumlarda aracı pert olarak kabul ediyor.
Türkiye Sigortalar Birliğinin listesine göre aracımın değeri 29.925 TL. (Araçta Lpg vardı. Lpg fiyata dahil değil). Bu durumda maliyet oranı %45 civarında.
Bu durumda aracım pert gibi duruyor. Şirket ile az önce görüştüm. 3 iş günü sürecek inceleme başlamış. Muhtemelen Pazartesi günü şirket bana teklif ile gelecek.

gorillaz
09/09/2015, 15:26
Arkadaşlar dosya ilerlemesinden haber vereyim.
Servis toplam 13.500 TL masraf çıkarmış.
Aracımın kaskosunu yapan şirket araç maliyetinin %40'ını aşan durumlarda aracı pert olarak kabul ediyor.
Türkiye Sigortalar Birliğinin listesine göre aracımın değeri 29.925 TL. (Araçta Lpg vardı. Lpg fiyata dahil değil). Bu durumda maliyet oranı %45 civarında.
Bu durumda aracım pert gibi duruyor. Şirket ile az önce görüştüm. 3 iş günü sürecek inceleme başlamış. Muhtemelen Pazartesi günü şirket bana teklif ile gelecek.
Haydi hayırlısı... Tabiki kimsenin canina bisey gelmemesi sartiyla basimiza gelirse faydali bir bilgi. Insallah hallolur gönlünüze gore.

pegasus
09/09/2015, 16:49
benim aracın piyasa degeri 26 bin falandı.servisle görüştüm kasko şirketi onlardan fiyat almış 22 bin ederi demişler.yani perte çıksaydı 22 bin vereceklerdi.allaha şükürde çıkmadı perte.1 senedir sorunsuz severek biniyorum.