Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kemer ötüyor

Nasir
01/09/2015, 23:15
Kemeri taktığım halde ötüyordu bir kaç kez taktım çıkardım ötmeye devam etti bu sefer kabloyu kopardım fayda etmedi ne yapabilirim

cemdogu
02/09/2015, 02:39
Kemeri taktığım halde ötüyordu bir kaç kez taktım çıkardım ötmeye devam etti bu sefer kabloyu kopardım fayda etmedi ne yapabilirim

çok ta zor değil bence bunun çözümü.Emniyet kemerini taktığınız yer bozuk.Oranın mantığı şu şekilde çalışıyor.

Emniyet kemeri takılı değilken, o kemerin içinden enerji geçiyor ve beyine sinyal gönderiyor.Bu sinyal de size gerekli uyarıyı veriyor.

Emniyet kemeri takılı iken, o kemerden giden sinyal şekil değiştiriyor ve beyine uyarı vermemesi için sinyal gidiyor.Dolayısıyla size de uyarı gelmiyor.

Sizin kablosunu koparmanız sadece sürekli uyarı vermesine sebep olur.Çünkü giden sinyali kesmediniz.Beyinden o uyarıyı kapattırmadınız.

Yapılacak tek şey, emniyet kemerini taktığınız yeri değiştireceksiniz.Ya da yetkili serviste kemer ikaz sesini kapattıracaksınız.

hknbrn
02/09/2015, 09:03
Hocam bende de aynı sorun vardı deneme yanılma yöntemi ile sorunu çözdüm. Tokanın değişimi için servis benden 120 TL talep etmişti. Çözümü ise şu şekilde;
Emniyet kemerinin tokasından çıkan kabloyu takip ediniz. Kablo koltuğun altında "fiş" diye tabir edilen bir yere takılmış vaziyette duruyor. O fişi ordan söküp sallanmaması için koltuğun altına doğru sarınız. Fişi çıkardığınız yer; yani dişi olan fişin içinde iki tane metal bacak var. O iki bacağı birbirine değdirecek şekilde bir iletken (kablo, metal vs) koyup orayı bant ile kapattıktan sonra araç emniyet kemerini devamlı olarak takılı görmeye başlıyor.

İyi günler.

ozkancavus5916
02/09/2015, 09:08
aynı sekilde benim araçtada var . puntolarda krnik olmaya basladı . ben sesini kapattım . seneye kısmetse bakımda degiştircem . muayne 2016 12 inci ayda

Nasir
03/09/2015, 20:47
Teşekkürler arkadaşlar

feyzullah
03/09/2015, 20:52
Bende sorun yoktu ama Halil abi sağolsun cruise control'ü aktif ederken kemer ikazını beyinden iptal etti. Kemeri şuan en kısa yolculuklarda bile takmaya devam ediyorum ama tokadaki arızadan kaynaklı uyarıları duymayacağım. Beyinden ikaz sesini iptal ettirin sorun kalmaz.

arenas
04/09/2015, 07:14
Allah korusun olası bi kazada airbaglerin açılmaması durumu olabilir mi?beyin , kemer takmadığınızı varsayıyor çünkü

farukileri
04/09/2015, 12:06
Bende de benzer sorun vardi, hemen servise gidip baktirdim ve kemer tokasini degistirttim, cok bir sey tutmadi degistirmesi, bundan sonrasi icin bulunsun burada :)