Orijinalini görmek için tıklayınız : 75 HP alinir mi?
Floydance
16/11/2007, 23:58
Selamlar
Tanisma bolumunde bahsetmistim. Istedigim gibi bir arac buldum, her sey tamam sadece 90 degil 75 HP ve dolayisiyla da ESP'si yok. Alsam acaba kullanirken rahatsizlik hisseder miyim? Cunku genelde 75 HP az geliyor diyorlar. Oyle cok hiz tutkunu degilimdir ama gaza bastim mi gitmek de isterim. Yokuslarda falan zorlar mi cok?
Aradaki tork farki cok az zaten. Cok buyuk bir perfomans sorunu olacagini sanmiyorum. Yine de tecrubelerinizi dinlemek isterim.
Bir de ESP olmayacak, ESP ne kadar etkiler hayatimi :) ?
Sagolun
103 hp paliodan sonra 75 multi gitmiyor gibi geliyor ancak arabayı 2500 devir altına indirmezsen daha tatminkar oluyor, yoksa 100 hp benzinli gibi olmaz. Sen zaten hız tutkunu değilsen mantıklı gibi duruyor, tavsiye edebilirim. Olmadı benim gibi powerbox yaparsın ;)
nyesilyurt
17/11/2007, 01:18
normal şartlarda rampada devirli kullandığında problem yok.aralarındaki tork 10nm. bunuda kullanıcı olarak anlamak zordur,teste bağlanırsa ancak anlaşılır diye düşünüyorum.
Bence yeterli gelir.Ben 90'lık kullanıyorum ama 75'lik test ettiğimde bana kötü gelmedi.
karaseytan
17/11/2007, 12:29
walla bi 75 hp kullanıcısı olarak gayet memnunum ;)
mutlaka fark var ama standart bi kullanıcıysan çokta canını sıkmaz diye düşünüyorum bende kullandım 75 lik öyle çekişi zayıf filan değil asla..ESP de tabiiki gerekli bi donanım ama biraz dikkatli kullanınca çokta gerek duyacağını sanmıyorum..
ESP nin işleyişini daha önceden açılmış konulardan okumanızı tavsiye ederim öncelikle.Yanılmıyosam Ali Algan kardeşimiz bununla ilgili çok güzel bilgiler paylaşmıştı bizlerle...ESP den beklentilerinz neler onları göz önünde bulundurmak lazım yada daha doorusu ESP nin size arabaya neler katacağını düşünüyosunuz?
75 hp lik dizel araç içinde; kullanan arkadaşlar sizlere tam manası ile bilgi verebilirler.Fakat kişisel görüşüm Starjet kullanıcısı olmama rağmen hem 90 hem de 75 lik dizellerden kullandım ivmelenmeleri ve yakıt ekonomi gayet güzel ve tatminkar.
01 GrandePunto 909
17/11/2007, 13:50
Benim araçta 75hp aslında sadece kalkısında sorun yasıyorum (hele ki arabada 5 kişiysek:S) sonrası gayet tatmin edici turbo biraz geç devreye giryo ilk kalkışlarda ve vites değişiminde. o yüzden ben genelde yüksek devirde sürüyorum aracı.Eğer dediğin gibi hıza meraklı deilsen sen de sorun yaşamazsın. Babamda 1.9tdi caddy var ama onun aracına bindiğim zaman eksikliği hissedebiliyorum bu da bir gerçek.
Turbo dizellerin en büyük avantajı sundukları yüksek tork ve turbo desteğiyle üst devirlere kolay çıkabilmeleri.190nm ile 200nm arasında hissedilir bir fark olmaz.Kesinlikle yeterli gelecektir.Ancak 1250 cc lik mjtd ler turbo öncesinde bir miktar güçsüzler.Tabi bu her iki motor içinde geçerli, hayırlısı olsun...
aayhan36
18/11/2007, 01:41
benim arabam 75hp beygir ve gayet memnunum , arabayı devirli kulanırsan 90hb aratmaz bence al derim
Hiç korkmadan alabilirsin. memnun kalacağından şüphen olmasın
ben aracımı deyiştirmeyi düşünüyorum durumumu bi toparlıya bilirsem hiç düşünmem dynamic 1.3 75 bg. alırım.Şeyir içinde hem 90 lık hem 75 lik kullandım aralarında okadarda abartılacak bir fark yok ama 90 lık uzun yolda nasıldır çok farkedermi onuda bilmiyorum.
ben memnun deilim 75 likten keske 90 lık alabilcek param olsaymıs
cadencepunto
21/11/2007, 03:50
90 herzaman her konuda önde
faruktuzlu
21/11/2007, 09:47
ben de 75 kullanıcısı olarak çok memnunum! test sürüşlerinde kullandığım 90 lıktı ama 75 ile arasında bir fark göremedim! çok fazla beklentin olursa powerbox takarsın o da sana istediğin performansı sağlar! ESP sürat meraklısı için gerekli olan bişey! 120 km de bile araba lastiklerin de iyi olduğu sürece sıkıntı yapmıyor.
90 hp kullandım. öğle aman aman bir fark yok. bence çoğu kişi anlayamayabilir.. ancak yinede olsa biraz daha canlı bir motor olduğunu hissettiriyor. ama farkı o kadar olumsuz yaşamazsınız.
75lık le 90 lık arasında fark kalkısta 2 boy. bız yaklasık 150-200 kere denedık .) ayrıca 75 bg hıcte fena bı performansı yok. 75 bg az gıbı gorunuyor ama tork cok onemlı bı faktor...
Alınmayacak olsa niye firma böyle bir mode üretsin niye gös göre göre zarar etsin ??
Bu kadar alan kişi niye alıyor?? Bir bildikleri var demek ki??
Birkan61
09/01/2009, 21:16
Hiz yapmayi fazLa sevmeyen biri degilseniz 75hplik Punto gayet iyi ..
Bizde bundan önce 1,4 92hp Citroen C3`e biniyoduk ( biz derken babamindi bende otLaniyorum hesabi :) ) iLk basta 75hp düsük geLdi biraz ..
92 hp'deki gibi gazi yemiyordu ama bir süre sonra aLisiyorsun zaten..
Cok sürat yapmadiginiz sürece hizLanmasi bana göre gayet iyi ..
aLin derim ben.
grande26
09/01/2009, 21:42
90 lık kullanıcısıydım.75 liği de test etmiştim.Uzun yolda fark ortaya çıkıyor diye düşünüyorum.Ancak her iki versiyonda da 2000 devire kadar ömür törpüsü.Benzinli araca binince bindiğin araç altından kaçacak gibi geliyor..Tabi ki dizel araçta ilk hedef düşük tüketim.
GP da alınacak araç 75 active dir.
Ziyaretçi047
10/01/2009, 04:09
Sadece uzunda 6. vites farkı var yüksek hızlara çıkmak için. Gerçi yeni modelde 6. vites de gitti. Yine de uzunda önde olacaktır. Kalkışta felan ise 1 boy felan diyorum.
eğer ayrıntılara girersek 90la 75 arasında 10 tork fark var.kesinlikle al.ben esp almadım hiç sorun yaşamıyorum.zaten 75e yüklendinni hakkını werio.
Ziyaretçi047
10/01/2009, 18:23
75 e ufacık bir dokunuşla; powerbox veya yazılım, 90 lığa boy boy atmak mümkün oluyor.
passenger84
11/01/2009, 22:47
ben 90 lıgı seçerken 6.vitesin etkisi çok olmuştu vede araç alırken bazı özellikleri orjinal olcak yormayacak seni eger sende esp istiyosan aklında kalmasın durumun varsa 90lık al en azından pişman olmassın
ben 75 lik aldım aracın çekişi falan gayet iyi güzel topluyor.eniştenin fiesta var o kullandı kesinlikle seninki daha iyi diyor.çabuk hızlanma ve çekiş yönünden.ama 90 lık olma durumu varsa 90 lık elbet daha iyidir:)
HasanAliz
13/01/2009, 00:44
eğer istanbul gibi trafiği rezil bir şehirde yaşıyorsan zaten ha 95 lik almışsın ha 75 lik.
bende starjet dinamik 95 HP var.ama daha 4.vitesin üstünü göremedim.
gerçi alalı 20 gün oldu :) orası da ayrı...
aynı zamanda 75 HP ne kadar yakıyor bilmiyorum ama 95 HP starjet dinamik 100 km de 9 lt yakıyor.uzun yolda 6.viteste 5 e kadar düşüyomuş ama dediğim gibi ya nasip :)
Mehmet Gazihan
13/01/2009, 02:35
o motorda tertemiz bir +18 Hp saklı..arasına 500 ytl sıkışmış..
Araç çok daha keyifli oluyor, yakıt tüketimi düşüyor
eğer istanbul gibi trafiği rezil bir şehirde yaşıyorsan zaten ha 95 lik almışsın ha 75 lik.
bende starjet dinamik 95 HP var.ama daha 4.vitesin üstünü göremedim.
gerçi alalı 20 gün oldu :) orası da ayrı...
aynı zamanda 75 HP ne kadar yakıyor bilmiyorum ama 95 HP starjet dinamik 100 km de 9 lt yakıyor.uzun yolda 6.viteste 5 e kadar düşüyomuş ama dediğim gibi ya nasip :)
starjet uzun yolda 5lt nin bile altına düşüyor. ben 2.5 sene kullandım.
HasanAliz
14/01/2009, 00:14
aynı yolda aynı şekilde kullanmama rağmen 2 gündür 9,2 lt yaktığını göstermeye başladı yol bilgisayarı.en son benzin aldıktan sonra oldu bu.yakıt ile bir alakası olabilir mi??
shell kurşunsuz 95 oktan almıştım.
Şehiriçi ise soğuk havalardan kaynaklanıyor olabilir . Ben Van'da yazın 7,0-7,5 yakarken kışın 8,5-9,0 lt yakıyordum. Tabi istanbulda o kadar fark olmaz ama yine de farkeder. 4. vitesten yukarı çıkamıyorsanız normaldir.