Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam Filminden Ceza Yedim

SteinGP
16/11/2007, 01:28
Bostanlı pazar yerinin önünde duran polis ekiplerince bu gece saat 23.00 civarı durduruldum..Yolda radar yoktu zaten 70 i geçmemiştim alkol filan bakıcaklar diye düşündüm..Gayet normal evrakları verdim adam inceledi falan filan geriden anons geldi camlarınız filmliymiş dedi,evet memur bey film var camlarımda dedim..Yürüdü gitti..Tam 10 dakika arabanın içinde bekledim gelmesini..Sonra indim o sırada(bunu yazmaktan çekinmiyorum)başka bir takım elbiseli beyefendi,memur beyin cebine birşeyler sıkıştırmaya çalışıyordu fakat ne olduğunu tam göremedim..İndim yanına gittim,geldik arabanın başına camı indirtti,iç ışıkları yaktırdı,yan camlar geçer dedi zaten içeriside kabak gibi görünüyordu..Arka cama geldik arka camın koyu ceza yazıcam dedi..Hayır memur bey bütün camlar eşit derece arka cam koyu değil dedim..Tekrar gitti arka cama baktı,arka camın koyu arkadaşım dedi..Sonra diğer memurun yanına giderek sen al şunları aracı bağla dedi..Ben arabanın başında sinirli bi şekilde beklerken memur bey yine indi araçtan,arka cama baktı,yok yok bu kurtarmaz ceza yazıcam dedi..Bende içimden neyin kurtarcağını biliyorum ama neyse dedim..Amcam bana bir güzel 108 YTL yi yapıştırdı..Tutanakta cezanın ne için olduğu yazmıyor..Ben de bunun üstüne hayatımda hiç yapmadığım bir şeyi yapmaya karar verdim ailece yakın dostumuz İzmir Tepecik Trafik Şube Müdürü İbrahim Boyar abime,bu işle ilgilenmesi için rica edicem yarın..Emniyet kemeri,sürat ihlali,kırmızı ışık ihlali veya alkol olsa inanın ağzımı açmazdım fakat bu durumu kaldıramadım..Haksızsam paşalar gibi cezamı ödeyeceğim ama eğer haklıysam çorbacı beyle görüşücez..

Bu arada polis beni çektiğinde 64 KB plakalı bi GP gördüm stickerlı yavaşladı ama durmadı kimdi bilenimiz varmı kırmızıydı sanırım...

femoli
16/11/2007, 02:20
yanına gelen arkadaş bu arkadaş https://forum.grandepuntotr.com/members/grandidrivir.html

biloGP
16/11/2007, 02:33
Geçmiş olsun.. peşini bırakma.. Bi kere de bana arabanı bağlıyacağım dediler. Bağla dedim. Ne dese beğenirsin? Ama bu saatte çekici gelmez. (sabah 4 sularıydı)

Er-NnN
16/11/2007, 02:59
Geçmiş olsun.. peşini bırakma.. Bi kere de bana arabanı bağlıyacağım dediler. Bağla dedim. Ne dese beğenirsin? Ama bu saatte çekici gelmez. (sabah 4 sularıydı)

sanırım bu saatte ancak çorbacı açıktır demek istemiş... :)

SteinGP
16/11/2007, 03:14
Aynen katılıyorum,banada o tarz bişiler demek istedide,neyse ban yemiim şimdi,saygıyla anıyorum kendisini..

baycep
16/11/2007, 09:28
çok geçmiş olsun , inanki ben ceza yesem ancak bukadar zoruma giderdi, git şikayet et ama eline birşey geçeceğini sanmıyorum ,o arkadaşta biraz uğraşır. ön cam filmlerine karışmalarını anlıyorumda arka cama biraz daha tolerans göstermeleri lazım. Elazığdakilerden Allah razı olsun hatta samimi olduğum birisi hocam filmsizllere yakında ceza yazacam diye espri yapmıştı..

faruktuzlu
16/11/2007, 09:34
çok geçmiş olsun arkadaşım! Allah beterinden saklasın!

arkadaşlar bırakın kesmeleri gereken cezayı kessinler! vicdanen rahatsız olmaktansa, bir kaç kendini bilmezin cebini sevindirmektense paşalar gibi yatırırım cezamı devletin cebini sevindiririm!!! Haksız mıyım?

ozmermer
16/11/2007, 10:21
Geçmiş olsun,iinsallah bişey çıkartırsın hakkını aramaya devam..

akin78
16/11/2007, 11:36
Geçmiş olsun.İyiki çorba parası falan vermemişin terbiyesiz adama.

Alp
16/11/2007, 12:10
geçmiş olsun.
İşte böyleleri tüm camiyayı kirletiyor.

tempesty
16/11/2007, 13:01
Geçmiş olsun,elbette polis memurunun gösterdiği davranış iyi değil ama çorba parasına falan da gerek yok polislere çok ''resmi'' davranmadığınız sürece-en azından bugüne kadar benim rastladıklarım açısından-çok üzerinize gelmiyorlar ve ceza lafını bile etmiyorlar..Mükafat değil tabii ki ama yaklaşık 5 aydır cam filmleri ve sahte ön plakayla ankarada dolaşıyorum sürekli..2 ay süreylede performans susturucu ile dolaştım polise hiç bulaşmadım.

ZaMBroTTa_1903
16/11/2007, 13:47
Aynı yerde benide durdurmuslardı sis farı yüzünden. Ama yanımdaki arkadasım sivil polis olunca ceza yazmamıstı.Hatırladıgım kadarıyla senin camlar hicte koyu degildi haksızlık etmisler,benimkini gorseler demekki kapatcaklar arabayı. :)

SteinGP
16/11/2007, 15:18
resimleri çekip koyucam arkadaşlar siz karar verin bu filmlere ceza kesilirmi..gece vakti bile aracın içi görünüyordu iç aydınlatmayı yakmadan..bir de arkadaşlar bu cezayı 10 gün içinde yatırırsam 3 te 2 sini filan yatırma durumu vardı sanırım onu bilenimiz varmı?

ZaMBroTTa_1903
16/11/2007, 16:01
Evet 10 gun icinde yatırırsan 77 ytl filan ödersin...Bence odemeden o yakın dostla bi konus :)

Halook!!!
16/11/2007, 17:21
Geçmiş olsun kardeşim.Valla bu yapılan adilikten başka birşey değil.Cezayı yatırma ve yakınınla konuşup halletmeye bak derim.Eğer olmucak gibiyse o zaman 10 günü geçirmeden yatır cezanı ve %25 daha az ödemiş olursun...

learner
16/11/2007, 18:15
geçmiş olsun arabadaşım.
benimde yazın gelmişti başıma böyle bir olay. temmuz 20lerinde bursaya giderken balıkesir taraflarında gece 12 gibi trafik polisi genel kontrolünede durdurdu arabayı. evrakları istedi verdi. bakarken gözü camlara ilişti. camlarınız filmli dedi. bende %75 görünürlüğü var dedim. hiç birşey söylemedi evraklarıma baktı geri verdi aynen yola devam ettim.

memat
16/11/2007, 18:57
çok geçmiş olsun kardeşim

wintermute
16/11/2007, 19:17
geçmiş olsun bencede peşini bırakma hak ediyo bazıları benzer olaylar başımıza gelmiyo deil

OzzY
16/11/2007, 23:39
Geçmiş olsun Can

cankaraca
17/11/2007, 17:45
geçmiş olsun can abi...

krsd
18/11/2007, 21:17
resimleri çekip koyucam arkadaşlar siz karar verin bu filmlere ceza kesilirmi..gece vakti bile aracın içi görünüyordu iç aydınlatmayı yakmadan..bir de arkadaşlar bu cezayı 10 gün içinde yatırırsam 3 te 2 sini filan yatırma durumu vardı sanırım onu bilenimiz varmı?
Öncelikle çok geçmiş olsun.
10 değil,15 gün içinde yatınca % 25 indirimli ödeniyor.Ayrıca 1 ay içinde yatmazsa her ay için %5 faiz işlemeye başlıyor ama ödenecek toplam rakam 2 katını aşmıyor.
Tekrarının olmaması dileği ile...

KINGZEUS
19/11/2007, 18:54
geçmiş olsun inşallah bi daha başına gelmez....
ben bostanlı pazar yerinden geçmiyorum artık çünkü adamlar gıcık... ben toyota corolla ile geçmiştim 2 ay önce... baktılar ruhsata bişey bulamayınca sende lpg var galiba dediler.... ben espri yapıyor zannettim ama adam ciddiymiş:) kaputu açtırdı bişeylere baktı bende onu gülerek izledim sonra devam edebilirsiniz dedi yine güldüm:) bunlara gülünür ancak...artık oradan hiç geçmiyorum çünkü canımı sıkıyorlar...

kadoku
19/11/2007, 19:20
Geçmiş olsun...

Bu aralar İstanbul'dada kontroller sıkılaştı, dün akşam bende az daha yakalanıyordum, çevirmeyi fark edince camları indirdim yanımda eşimde olunca amcalar durdurmadı beni gerçi benim filmler açık ama gece karanlığında baya karanlık oluyor her ihtimale karşı ben yinede polis görünce indiriyorum camları, yanlarından geçerken şöyle bir baktım 3-4 tane araç çevirmişlerdi hepsinin de camları filmli ve genç arkadaşlardı bu aralar dikkatli olmakta fayda var sadece cezayla kurtaran arkadaşlarda bence sevinsin gıcık bir polise denk gelirseniz özellikle motorlu olanlar, filmleri çizip kullanılamaz hale bile getiriyorlar birde yediğin ceza bonusu oluyor o yüzden dikkatli olmakta var en iyisi çok koyu film çektirmemek.

SteinGP
19/11/2007, 20:25
filmleri çizerse bu kamu malına zarar vermeye girer arkadaşlar ve yanınızda biri varsa bunu onun şahitliğinde ispatlayabilirseniz eğer arkadaştan takır takır alırsınız parasını...bence 17 tane hukuk dersi alan bi maliye öğrencisine yapmasın bunu o arkadaşlar..isterse aracı bağlayabilir cezada yazabilir fakat filmlerinizi çizemez arkadaşlar öyle bişey yapmaya kalkan olursa bunun sonucuna katlanacağını kendisine bildirin bi çok kere bilgisizliğimizden ceza yiyiyoruz..sizin isterseniz polise arabanın kapısını açtırmama hakkınız dahi var çünkü değişen kanunla eğer araçta şüpheli bir şey aramıyorsa örneğin silah gibi,aracınıza girme hakları yoktur kendilerinin,özel mülktür araç,savcılıktan izinli olmaları gerekir..

fatihhhh
21/11/2007, 16:52
siz şimdi bana kızacaksınız ama,
bence bu denetimler olsun, bu cezalar kesilsin.(kimseye ayrım gayrım yapılmasın, merhamet gösterilmesin!)
kurallar neyse raazı olalım arkadaşlar.
hoşgörüyle kalın.

microab
21/11/2007, 16:57
yaklaşık 5 aydır cam filmleri ve sahte ön plakayla ankarada dolaşıyorum sürekli

Nasıl oluyor bu,sahte plaka olayını anlamadım.

tempesty
21/11/2007, 17:05
Aynı palaka numarasına sahip fakat üzerinde herhangi bir damga olmayan,sıradan bir reklamcıya bastırılmış bir plaka Ali abi,ön tamponda kare plaka olmasını istediğim için..Orjinal olan yine bagajımda duruyor..

microab
21/11/2007, 17:16
Hımm Anladım Bora sağol...

SteinGP
22/11/2007, 22:15
siz şimdi bana kızacaksınız ama,
bence bu denetimler olsun, bu cezalar kesilsin.(kimseye ayrım gayrım yapılmasın, merhamet gösterilmesin!)
kurallar neyse raazı olalım arkadaşlar.
hoşgörüyle kalın.

size sonuna kadar katılıyorum..fakat ben onun üstünde durmadım dikkat ederseniz cam filmi çektirmenin yasal bir sınırı var..ve bu sınır çorbayla değil kanunlarla belirlenmiştir,belirlenmelidir..kurallar da ona göre uygulanmalıdır..

OzzY
23/11/2007, 01:39
Can nooldu son durum?

SteinGP
23/11/2007, 02:20
bi değişiklik olmadı abi paşa paşa yatırdık evdekiler gerek yok bunun için ricada bulunmaya dediler..malesef yatırdım bende..

mizginn
25/11/2007, 09:53
size sonuna kadar katılıyorum..fakat ben onun üstünde durmadım dikkat ederseniz cam filmi çektirmenin yasal bir sınırı var..ve bu sınır çorbayla değil kanunlarla belirlenmiştir,belirlenmelidir..kurallar da ona göre uygulanmalıdır..

Yasal sinir ne oranda izin veriyor? Konu ile ilgili bilgi vermeniz mumkun mu?

Tesekkurler...

Halook!!!
25/11/2007, 13:00
Benim bildiğim kadarıyla %70 ışık geçirgenliğine sahip olan filmlere izin veriliyor...

Turq
25/11/2007, 17:11
Arkadaşlar bu konudaki kararname daha önce sitede yayınlandı yanlış hatırlamıyorsam. Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun verdiğin paranın boş olduğunu hissedip sinirleniyorsun bende yaşadım.Arabamı teslim almadan 2 hafta önce cam filmlerimin parası hazırdı. Ama bunda içine sindiremeyecek bişi yok camlara yapılan her türlü film uygulaması yasak. Eğer cok koyu değil diye geçmenize izin veriliyorsa bu iyi niyetten. Babam fahri trafik müfettişi senede bir eğitimleri oluyor davetiyeleri trafik polisleri dağıtıyor, seminerleri yine trafik polisleri veriyor ve yan komşumda trafik polisi. Bu konuda onlara danıştım ve filmin kanunla yasaklanmış olduğunu sölediler net bi yanıt. Rüşvet olayı net olarak görmediysen günahına girmiş olursun diye düşünüyorum ama yapmışsa kendi ayıbıdır. Alkol muaynesi yaparken dahi arama iziniyle çevirme yapıyorlar görmek isteme hakkına sahipsiniz. Fakat böle bi taleple gitmek yerine sağduyu ile yaklaşırsak daha olumlu geri dönüşler alabiliriz diye düşünüyorum. Sonuçta biz 1 ayda 1 kere trafik polisiyle muhattap oluyoruz fakat onlar hergün 1000 tane araba durduruyor işleri kolay değil. Tekrar geçmiş olsun

SteinGP
25/11/2007, 17:29
Yiğit kardeşim bu uzun ve bilgilendirici mesajın için çok teşekkür ederim..Rüşvet olayında gözümle görmesem emin ol ağzımı açmazdım fakat zaten açıklamıştım gözümle adamın polis memurunun ceketinin arasına bir şeyler sokmaya çalıştığını ısrarcı olduğunu ve sonunda başardığını..Yoksa emin ol kimsenin günahını alıcak ve sinirle birilerine iftira atacak yapıda bi insan değilim..

efe
25/11/2007, 18:19
arkadaşım polisler hakkında yazı yazarken biraz düşünde yaz teşkilat sadece otür polislerden oluşmuyor özrünü bekliyorum

SteinGP
25/11/2007, 18:26
ben polis teşkilatı hakkında en ufak bi kötü söz söylemedim söylememde benim canımda malımda ailemde onlara emanettir..her meslek gibi onların içinde de kokuşmuşlar vardır..sözüm onlaradır..

efe
25/11/2007, 19:40
böyle düşündüğün için sevindim fakat baracuda denen şahsın yazdıklarını okursan tepkimin sebebini anlarsın böyle yazılarada lütfen izin vermeyin ozaman

efe
25/11/2007, 19:58
sen koskaca teşkilata hakaret eden birine dikkatli yaz demeyi sansür mü diyorsun

Linos
25/11/2007, 20:06
Serkan haklısın... Yönetim olarak bu tarz çok mesajı sildik ve silmeye de devam edeceğiz! Forum kurallarında da bu durum belirtiliyor! Ancak gözden kaçan mesajlar olabilir, bunun için de lütfen "şikayet" butonunu kullanalım... ;)

(Bkz: Forum Kuralları 8: Forum dışındaki kişi ve kurumları küçük düşürecek veya zarara uğratacak mesajlar atmak: 7 gün süreli uzaklaştırma)

Baracuda
25/11/2007, 21:54
Şimdi yazıyı editlenmesinden ötürü yanlış anlaşılma olduğunu anımsıyorum yazım silinmiş.Emliyet mensubu torunu ve çocuğu olarak devletimin hiçbir teşkilatına ne bir küfür ne bir hakaret nede kötü söylemim olamaz.Olsa ki Allah korusun Beni bulunduğum ortam koşullarında pek hoş karşılamazlar.Ve şunu söylüyorum Rüşveti alan polis ile veren kişinin dövülmesi ile ilgili yazımın yanlış anlaşılmadan ötürü ortamın ısındığını gördüm.
Birde Benim şahsıma tehdit mesajı atan Polis memuru Efe Nickli Efe Giray konuyla alakalı konuşma yaptım.Olayı bilmeden fevri hareketlerde bulundu.
Kendisinin yanlış anladığını özel mesaj ile kendisine söyledim.Sonuçta aynı teşklatın içinde olan insanlarız.Kimse kimseye kötü laf söyleyemez söylettirtmez.
Bir polisin olayı bilmeden fevri davranırcasına hareket etmesini saygı ile karşılıyorum benim yaş itibari ile küçüklüğüm onun ise yaş itibari ile büyüklüğüne veriyorum kendisininde olumlu düşüneceğini umuyorum.
Şunu dile getireyim ailemi akrabalarımın Bulunduğu ortamı katmadan Kişiliğimi buradaki ve aile çevremi dostlarım biliyordur.Ne vatanıma Küfür ettirtirim nede görev başı bu vatan için çalışan memuruna.Haksızlık görevi kötüye kullananlara ise asabiyetle ceza yazılmsını hatta ağır cezalar yapılmasını isterim.
Herkes yazılarını yazarken kimin kim olduğunu bilmeden tehdit mesajı atmasın forum ahaline duyrulur.
Yönetime bu konu hakkında bilgilerimi sunuyorum.Herkese iyi akşamlar...
Konu böyle iken ortam dahada fazla gerilmesin...
Sorun tatlıya bağlanmıştır.
Herkese iyi akşamlar...

okyzan
28/11/2007, 03:17
Burda polis varmı yokmu bilmiyorum ama kimse alınmasın artık benim çevremdeki herkes trafik polislerini çok iyi biliyor bakın "bütün" polisler demiyorum ama nedense beni suana kadar nekadar trafik polisi çevirdiyse hepsi bi şekilde lafı oraya getirip rüşvet aldılar (yunuslar hariç). Benim camımda gerçektende açık tonda siyah film var hatta ön camımda da yok ve arabanın içi çok rahat gözüküyor buna rağmen simsiyah boya gibi film olanlarda ceza yiyor bende aynı cezayı yiyorum ne anladım ben bu işten gidicem en koyusunu yapıcam valla madem ceza yiyorum hiç değilse bi nedeni olsun. Millet trafik kurallarına uymuyor ama trafik polislerinin tek derdi cam filmi ve "dizel" arabamda ses bile çıkarmayan abartegzosum!!! Hatta birşey daha ekleyeyim Bağdat caddesinde aracımı birkaç arabanın arasına parkedip dörtlülerimi yaktım ve alacağım vardı bi mağazaya uğradım döndüğümde benim aracım çekilmişti fakat önümdeki ve arkamdaki arabalar yerinde duruyordu bu neden oldu acaba anlamadım?