Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : grande punto rüzgar

mertvural90
10/07/2015, 19:35
İyi forumlar herkeze;

Bugün ilk defa bir iş için ilk arabam olan gp benzinli 2008 model aracım ile ilk uzun yolumu yaptım. Sakarya'ya gittim.

Malum yol boş olunca basıyorsunuz ama benim araçtan mı kaynaklı yoksa tüm araçlarda olan bir şey mi (sanmıyorum) mesela ben 120 ın üzerine çıktığım anda direksiyon sabit, şiddetli bir rüzgar sesi alıyorum arabada ve araba sağa sola hafifçe çekiyor. Bu sağa sola çekme problemi özellikle araç sollarken özellikle tır, otobüs bayağı huzursuz oldum. Kısacası 120 ın üzerinde kendimi güvende hissedemedim bir türlü.

Bu arabanın rüzgarı absorbe edemediğinden kaynaklı bir durum mu? arabanın gücü mü bu kadar? lastik olabilir mi? rot balans diye bilirsiniz 3 ay önce gittim.

sizin düşünceleriniz, fikirleriniz varsa çok memnun olurum.

cihanin
10/07/2015, 19:40
Bende de 2008 fireactive var böyle bir sorun yok. 140 a kadar çok rahat çıkıyorum. 140ın üzerinde motor ve rüzgar sesi gürültü yapıyor ama sağa sola çekme hiç yaşamadım.

Mert34
10/07/2015, 19:41
Rüzgar sesi gerçekten çok var aynalardan kaynaklı özellikle ama sağa sola çekme sizin rotta yada açıda sorun var galiba hocam

mertvural90
10/07/2015, 19:45
Rüzgar sesi gerçekten çok var aynalardan kaynaklı özellikle ama sağa sola çekme sizin rotta yada açıda sorun var galiba hocam

hocam açıdan kastınız nedir? Aracın büyük kazasıda yok şase ile ilgili bir sorun mu açı?

mehmetheleloy
10/07/2015, 19:51
ciddi bir rüzgar varsa(doğal rüzgar) dediğin doğru, sağa sola çekme yapabilir

mertvural90
10/07/2015, 20:03
cevaplar için teşekkürler yanlış anlaşılmasın cümleyi tekrar okurken fark ettim.
sanırım aracın sağa sola çekmesi ile savrulması farklı şeyler. Benim ki savrulma gibi anlık olarak geliyor geçiyor. Bu da aklıma rüzgarı getirdi, sesini de fazlaca duyduğumdan.

khanunl
10/07/2015, 20:26
İyi forumlar herkeze;

Bugün ilk defa bir iş için ilk arabam olan gp benzinli 2008 model aracım ile ilk uzun yolumu yaptım. Sakarya'ya gittim.

Malum yol boş olunca basıyorsunuz ama benim araçtan mı kaynaklı yoksa tüm araçlarda olan bir şey mi (sanmıyorum) mesela ben 120 ın üzerine çıktığım anda direksiyon sabit, şiddetli bir rüzgar sesi alıyorum arabada ve araba sağa sola hafifçe çekiyor. Bu sağa sola çekme problemi özellikle araç sollarken özellikle tır, otobüs bayağı huzursuz oldum. Kısacası 120 ın üzerinde kendimi güvende hissedemedim bir türlü.

Bu arabanın rüzgarı absorbe edemediğinden kaynaklı bir durum mu? arabanın gücü mü bu kadar? lastik olabilir mi? rot balans diye bilirsiniz 3 ay önce gittim.

sizin düşünceleriniz, fikirleriniz varsa çok memnun olurum.

Aracınızın kapı fitillleri ekonomik ömrünü tamamladığı için yüksek hızda rüzgar sesini fazla hissediyorsunuz,takım olarak değiştirmenizde fayda var.Otobüs ve tır sollamasında aracın sağa sola yalpalamasının nedeni büyük kütleli araçları geçerken o araçların hava akımı dalgasınıda geçiyorsunuz,dolayısıyla aracınızın sağa sola kaçtığını zannediyorsunuz.Küçük kütleli hangi araçla büyük kütleli araç sollaması yaparsanızyapın a marka yada b marka aynı rüzgar etkisini yaşayacaktır.

makko58
10/07/2015, 20:33
yüksek hızlarda havada güçlü rüzgar varsa sağanak yağmur yada yağmur getiren toz fırtınasında anlık sağ sol etkisi normal açık alandan gelen rüzgar yol gibi sürtünme katsayısı az olan düz yerlerde şiddetini daha da arttırır tek bir kütleye etkisi daha fazla olur . ancak araç 2 ton olsa etkisi o kadar olmaz :)