Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne Olacak Bu Ulkenin Hali? Seçim 2015

Arrest
07/06/2015, 23:31
Secim sonuclari malum ,

Mhp Chp ve Bdp , ak parti ile koalisyon kurmayacağını acikladi.

Mhp ve Chp koalisyon kurar ise hukumete katilmayip hukumet kurmasi icin destek veririm diyen bir hdp mevcut.

Galiba ulkemizi hukumetinin Chp ve Mhp den okusan bir koalisyon bekliyor.

İlginç bir istatislik te mevcut.
Chp nin oyu gecen seçim sonuclarina gore ayni.
Akp den %8-9 düşme var.

Mhp ve Hdp bu %8-9u paylaşmis.

Hdp ye oy verdiniz katiller mecliste narasi atan gruplarda mevcut , hdp ye oy verenler dolayisi ile burdan ortaya cikmakta..

Umarim ulkemiz icin hayirli olur.

erenemre
07/06/2015, 23:33
hayırlısı olsun bakalım

halils2
08/06/2015, 00:02
Secim sonuclari malum ,

Mhp Chp ve Bdp , ak parti ile koalisyon kurmayacağını acikladi.

Mhp ve Chp koalisyon kurar ise hukumete katilmayip hukumet kurmasi icin destek veririm diyen bir hdp mevcut.

Galiba ulkemizi hukumetinin Chp ve Mhp den okusan bir koalisyon bekliyor.

İlginç bir istatislik te mevcut.
Chp nin oyu gecen seçim sonuclarina gore ayni.
Akp den %8-9 düşme var.

Mhp ve Hdp bu %8-9u paylaşmis.

Hdp ye oy verdiniz katiller mecliste narasi atan gruplarda mevcut , hdp ye oy verenler dolayisi ile burdan ortaya cikmakta..

Umarim ulkemiz icin hayirli olur.

Ne var la ülkemin durumunda , nanköörr

cemdogu
08/06/2015, 00:45
Her ne kadar Davutoğlu, sanki tek başına iktidar olmuş gibi balkon konuşması yapsa da.....

Koalisyon şart.İşin garip tarafı şu ki, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı CHP'nin ve MHP'nin oluşturduğu bi koalisyona vermeyecektir.Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı vesaire buna imkan vermeyecek, kendisinin rengi belli isteği belli.Bu durumda malesef ki malesef, meclis karışacaktır.Eğer ki tekrar seçim olursa bu Ak partinin bence bitişi olacaktır, kendilerinin koltuk sevdasına millet te anlam veremeyecek çünkü, ne bu inat diyecekler.

HDP'nin meclise girmesini açıkçası destekliyorum.Tabii ki PKK ile bağlantıları gözümden kaçmıyor, görmemezlikten gelemiyorum bu sebeple oyumu onlara vermedim.Ama Selahattin Demirtaş'ın izlediği politikanın doğru olduğunu ve barışçıl olduklarını düşünüyorum daha doğrusu buna inanmak istiyorum.Zaten Sırrı Süreyya Önder de açıklamasını yapmış, bu oyların güvenle verilmiş oylar olmadığını, emanet oy olduklarını biliyorlar.Dolayısıyla buna göre barışçıl halletmek zorundalar.Özellikle meclise girip meşrulaştılarsa buna mecburlar zaten.Sayelerinde tek başına iktidar olamayan bir ak parti var ve koalisyon hükümeti kurulmak zorunda...

Bir süre daha ortalık çalkantılı kalacak.Mecbur...Yıllardır iti ite kırdıranlar şimdi aynı masaya oturmak zorundalar çünkü.Bakalım adapte olabilecek miyiz?

Bu arada, başkanlık sistemine şimdilik elveda demiş bulunuyoruz, buna seviniyorum :)

stonebridge
08/06/2015, 01:16
Akp nin Pimi çekilip atılmıştır ve erdoğanın kucağında patlamıştır. Hakettiklerini buldular. Hükümeti bile kuramıyorlar. öyle balkondan nara atmaya benzemez önce git hükümeti kur bakalım kurabiliyormusun.

ceb_58
08/06/2015, 01:20
MHP yi utanmadan hdp ile koalisyon kuracağını sanan cahilleri sözde aydınları duydukça kan beynime sıçrıyor. Olsa olsa akp+chp+hdp koalisyonu olur.

stonebridge
08/06/2015, 01:22
"Bunları şuan gayri resmi rakamlarla ifade edersek AK Parti ve HDP koalisyonu toplam 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek, anayasa üzerinde değişiklik yapabilecek bir koalisyon modeli olabilir. İkinci modeli esas alacaksanız; AK Parti, CHP ve HDP'yi. 469 yani toplam yüzde 78,9 oranlı geniş tabanlı bir koalisyon içerisinde MHP şerefi ve haysiyeti ile ilkeli ve dürüst davranışıyla çok güzel ve Meclis'te denetimi alan bir anamuhalefet partisi görevini üstlenmeye hazırdır.

ILAN

Eğer bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa, Türkiye'yi AK Parti'nin azınlığına mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman seçim olsun."

teo53
08/06/2015, 02:24
Gel gelelim günün sonuna. HDP'ye oy verirken hiç mi vicdanınız sızlamadı diyip CHP'ye yüklenenler ciddi anlamda cahildir. AKP'nin doğuda kaybettiği oy oranı tamamen HDP'ye kaymıştır matematiği azıcık bilen insanlar bunları anlayabilir CHP'nin oy oranı aynı azalmadı oy oranı azalan tek parti AKP'dir. HDP'yi meclise sokan AKP'nin izlediği yanlış politikadan kaynaklanıyor dönüp bir kendinize bakın lütfen! Neymiş nükleer santraller duracakmış,havalimanı inşaatları duracakmış, hastane inşaatları duracakmış ekonomi batacakmış. Yahu cidden cahilsiniz ekonomi zaten iyi değil açlık sınırına bir bakın alınan asgari ücretlere bir bakın alınan vergilere bakın buna bir dur demek lazımdı. HDP'nin meclise girmesi demokrasi açısından olumlu bir harekettir Türkiye'deki en iyi sol partidir şuanda (Politikalarını desteklemiyorum ) . Ülkemin %10 barajı maalesef demokrasimize vurulmuş en büyük darbedir. İleri demokrasi diye bas bas bağıracağınıza barajı kaldırsaydınız şuanda tek başınıza iktidardınız... Alın işte size şimdi ileri demokrasi. İmralı meşrulaştırılacak belki özgürlük verilecek doğuda kurulması plânlanan toprak bütünü kurulacak hepsi iktidarın eseridir. Hadi geçmiş olsun ülkem için hayırlısı olsun .

makko58
08/06/2015, 09:50
abiler seçim derdi bitti milletin de şimdi geçim derdi zamanı. şahsım adına kimseye borcum yok kimseden de alacağım yok ne borcun verdiği huzursuzluk nede alacaklılığın verdiği vicdanen rahatsızlık var. Allah borçlu kullarına düğün yapacak olanlara yardım etsin her ne şekilde olursa olsun milletimiz mağdur olmasın
yaş itibariyle 1992 doğumluyum 2001 krizini çok da fazla hatırlamıyorum ama şunu hiç unutmam ilk okulda iken öğretmenimiz sınıfa üzerinde enflasyon canavarı yeşil baskılı bir ejderhaya benzer broşür getirdi ülkede kriz varmış tabi çocukluk ya ne anlayacağız... umarım ki krizden aklımda kalan bu küçük broşür gibi çocukların önüne bu sahne hiç gelmez...

mertvural90
08/06/2015, 10:03
Bakalım ne olacak. İnşallah hayırlısı olur.

punto57
08/06/2015, 11:01
akp birinci parti

mhp ve hdp oyunu artırmış,

chp yerinde saymış,

Görünen o ki çözüm süreci Akp'yi vurmuş,

Chp'den Hdp'ye oy gitmedi demek,

Chp'nin başarısızlığını anlatmaz mı?

Yani Chp ak parti seçmenini hiç mi etkileyemedi,
yani

O zaman Kemal derhal istifa etmeli.

Koalisyon zamanını bilmeyen gençler neye seviniyor,

Dolar şimdi 2.80 oldu,

Hani chp Tulum çıkarsaydı da bu gün ki gibi kısır döngü olmasaydı.

iki sandık kurulup yasama ve yürütme ayrı oylanmalı,
başka çaresi yok. yani Başkanlık sistemi,
Eğer öyle olsaydı , Şu an Bir başkan ve muhalefeti güçlü bir yasama olacaktı.
ama biz şimdi neyi tartışıyoruz,
dolar 2,80 oldu
kim kazandı.
ego tatminleri için ülke batacak.

not =HDP'ye yapılan saldırılar ne çabuk ta unutuldu, PKK tiyatrosu,

Doğuda halkın güvenliği sağlanmadan seçim sonuçlarının objektif olması beklenemez doğu'da,

Kürtler'e Türkler'e rağmen Özgürlük getiren parti Kürtlerden Tokat yedi.
Hem Türklerden Hem Kürtlerden.
Yüzde 41 ise her ülkede başarıdır.

Akp Mhp koalisyonu aslında en mantıklısı,
yapısal reformlar ertelenir.
ekonomi odaklı olunur.
bu memleket için en mantıklısı,
ama MHP 80 kişi ile ana muhalafet olmayı düşünüyor ama bunu düşünüyor mu sizce,
düşünmüyor muş onu da öğrendik

Azınlık hükümeti çözüm,
ama o da ekonomiyi vurur,
Mantıklı muhalefetin olduğu ülkerlerde azınlık hükümetleri iş yapar.
Bizdeki muhalefet ise Chp yüzde 1 oy kaybedince halay çekti,
Diğeri 80 milletvekili ile Ana muhalefet olalım dedi,
Diğeri ise yüzde 13 ile ülke partisi olduk acaip başarılıyız dedi.

AKp-Hdp koalisyonu Akp için felaket olur. çünkü o adamlarla Okey bile oynanmaz,

ERKEN seçim çözüm.

Ama Türkiye'yi seksen öncesine çevirmek isteyenlere karşı duralım.

Öncelik Ekonomi!

cemdogu
08/06/2015, 13:06
Ekonomi üzerinden gideceksen türk parasının 15 yılda nasıl gerilediğinden de bahsedelim.Hatta bir dönem bankaların faiz oranlarının ne kadar tavan yaptığını, milletin açlıktan kredi çekip geçimini sağladığını da konuşalım.Oldu olacak, doların seçimden önceki 2.80 oluşundan da bahsedelim.Bütün bu ekonomik faliyetler olurken, ortada seçim yoktu.Ak parti'nin ekonomide izlediği yanlış tutum ve politika vardı...

Parayı döndürmen lazım.Sürekli zengin olana değil, tüm sermayeye parayı yedirmen lazım.O para vergi, refah, hizmet bedeli olarak zaten devlete dönüyor.Zaten olmuşuz gırtlağa kadar vergi, utanmasak aldığımız şeyin bedelinden çok vergi vereceğiz, onu da yandaşa vermek zorunda kalıyoruz dolaylı olarak.Belediyede çalışanından, yol yapan, yoldaki beton duvarları yapanına kadar kadrolaşmış ve taraf olmuş.Bu da paranın dönmemesine, sürekli belirli bir koalisyon içinde paranın dönmesine sebep oluyor.Eğer gelen para, ülke ekonomisinde tam tur atarsa artarak geri döner bunu her ekonomist söylüyor yıllardır, dinleyen yok...

Sadece parasal düşünüyoruz ama.Ak partinin yıllardır izlediği sıkı tutum ve baskılama politikasını bi düşünelim.Gezi parkında eziyet gören gençlerimizi düşünelim.Hatta ve hatta kin nefret kustuğumuz HDP'nin mitinginde olan o patlamadan sonraki polis zulümünü düşünelim daha 2-3 gün evvel.Polis devleti olduk.Sokakta alternatif söz söyleyen joplanır oldu biber gazı yedi.

MHP'nin tutumunu yanlış buluyorum.Sanırım olayı anlamadı sn Bahçeli.Kendisi büyük bir siyasetçi, çok saygı duyuyorum ideoloji olarak uymasak ta.Ama olayın Ak parti'den kurtulmak olduğunu henüz anlamış değil.HDP'ye oy veren CHP'liler diyerek ortalığı karıştıranlara aldırış etmeyin, HDP'ye giden oylar Ak Partiye oy veren kürt kardeşlerimizden çıktı.Grafiklerle sabittir, önceki seçimde CHP ne aldıysa aynını almış nerdeyse artış yok.Ak partide düşüş var ve HDP ile şu anda aynı masaya bakmak zorundalar.İşte o kadar yılın nefret söylemi, milleti galeyana getirmek, her partiyi hedef göstermek buna mal oluyor.

byadrenalin
08/06/2015, 13:25
Söylencek söz yok. akp sevdalıları el birliği ile ülkenin içine etmeye devam ediyor. erdoğan ölene kadar bize rahat yok.

Arrest
08/06/2015, 14:02
Hdp koalisyona katilmiyor zaten

Chp ve mhp koalisyon yapsin guven oyu veririm herhangi bir istegim yok ülkeyi akp nin kucagina birakmayalim diye belirtiyor.

Mhp tabanida biz teroristle is birligi yapmayiz diye liseli kiz tribi yapiyor :)

Evren_c
08/06/2015, 15:50
Bence erken seçime gider iş. Sonra ne olur, tahmin etmek güç. Önümüzde belirsiz bir dönem var. Para piyasaları belirsizlikleri sevmez. Risk primi artacaktır yani kısa vadede faizlerde yukarı yönlü hareketler görebiliriz.

Not: yatırım tavsiyesi değil elbette bu.

parola1818
08/06/2015, 20:42
13 yıllık bir yönetim elbetteki bütün olasılıkları seçimden önce hesap etmiştir. Belkide akp ninde istediği bir sonuçtu bu. O kötü yönetimleri krizleri görmeyen bilmeyen büyük bir seçmen kitlesi oluştu. E bu kitleye kötüyüde göstermek lazım diyerekten. Olabilir yani. Düşünün 1-2 yıl istikrarsız bir Türkiye yi. Daha sonrasında rte bırakın % 40-50 yi %70 ile yerini sağlamlaştırarak geri döner. Şimdi çokmu istikrarlıyız diyenler olabilir. 13 yıl öncesine göre oldukça iyiyiz lamı cimi yok. Son olarak birde dipnot. ben hiç bir partiye oy vermedim. Ama akpartinin bir çok politikasını doğru buluyorum (hepsini değil)

stonebridge
08/06/2015, 20:55
2002 de maaşımla 42 gram altın alıyordum şimdi ise 27 gram alabiliyorum. Benim 15 gramım nerede o zaman onuda bi zahmet açıklayıver parola1818.
Ülkede yapılan hukuksuzlukları hiç saymıyorum tabi. Bu ülkede kesinlikle hiçbir parti tekbaşına iktidar olmamalı. Çünki biz millet olarak sapkınız. Hemen çalmaya çırpmaya başlıyoruz. O yüzden koalisyon en güzeli.
Zaten koalisyon demek siyaset demektir. Tek başına iktidar olarak ben bile ülkeyi yönetirim. Düşünün yargı sizin yasama sizin yürütme sizin oh neala.
Koalisyon olmalı ki herkes borusunu öttürememeli. Milletin çıkarları düşünülmeli.
2002 de sata sata özelleştire özelleştire birşeyler yaptılar onu babamda yapardı önemli olan birşey satmadan yapabilmek.
Kısacası süper oldu akp tokadı yedi. Bunuda haketti. İnşallah koalisyon ile ülkeyi yönetebilecek zekada liderler gelir. Yoksa zaten benim bu ülkede maaşımdan başka bir .... yok. Şeyimde de olmaz yani... Malı mülkü olanlar düşünsün.

makko58
08/06/2015, 21:39
2002 de maaşımla 42 gram altın alıyordum şimdi ise 27 gram alabiliyorum. Benim 15 gramım nerede o zaman onuda bi zahmet açıklayıver parola1818.
Ülkede yapılan hukuksuzlukları hiç saymıyorum tabi. Bu ülkede kesinlikle hiçbir parti tekbaşına iktidar olmamalı. Çünki biz millet olarak sapkınız. Hemen çalmaya çırpmaya başlıyoruz. O yüzden koalisyon en güzeli.
Zaten koalisyon demek siyaset demektir. Tek başına iktidar olarak ben bile ülkeyi yönetirim. Düşünün yargı sizin yasama sizin yürütme sizin oh neala.
Koalisyon olmalı ki herkes borusunu öttürememeli. Milletin çıkarları düşünülmeli.
2002 de sata sata özelleştire özelleştire birşeyler yaptılar onu babamda yapardı önemli olan birşey satmadan yapabilmek.
Kısacası süper oldu akp tokadı yedi. Bunuda haketti. İnşallah koalisyon ile ülkeyi yönetebilecek zekada liderler gelir. Yoksa zaten benim bu ülkede maaşımdan başka bir .... yok. Şeyimde de olmaz yani... Malı mülkü olanlar düşünsün.

koaslisyon Türkiyede hiçbir zaman asıl işlevini görmedi hakkıyla olduğu bir dönem varsa yazın buraya. teorik olarak denetleme anlamında ne kadar çok farklılık o kadar çok hesap verme olur ama ilerleyiş o kadar yavaş olur. sistem olarak yasama yürütmenin tek elden ilerlemesi hızlı ama bu defada çalma çırpma durumları ortaya çıkıyor gerçi biz nasılsak yöneticilerimizde malum öyle oluyor . Tabi böyle deyip tamamen kısır döngünye çevirmek yanlış en azından sağ veya sol muhafazakar cumhuriyetçi diye ayrılan siyaset sistemi varsa dünya üzerinde koaslisyon durumunda bile sağ sağ ile sol sol ile olmalı ki birşeyler hızlı ilerlesin . haa altın mevzuna gelirsek doğru bir orantı yapmadınız o konuda . bugün dolar 2.70 civarlarında yarın 2.8 olsa bile vatandaş aman aman etkilenmez dolarla iş yapacak kadar çok paramız hiç olmadı çünkü zaten büyük şirketlerde malı mülkü olanlarda 13 senedir doldurmuştur kasalarını birazda cepten yesinler birşey olmaz

parola1818
08/06/2015, 21:45
Stonebridge ben altındır gümüştür anlamam. Biz makina imalatı yapar satarız. Son 7 yıldır yurtiçini bıraktık sürekli ihracat yapıyoruz. 2002 deki krizde de aynı işyerindeydim ve süresiz izine ayrıldığımı bilirim. Doğma büyüme İstanbul luyum chp nin zemini o zamanki shp nin istanbul gibi güzel marka bir şehiri nasıl yönetemediğinide bilirim. Şu an çokmu iyi yönetiliyor. Hayır ama o zamana göre çok çok iyi. Neden örnek gösteriyorum. Burayı yönetemeyen derleyip toparlayamayan, memleketide yönetemez. Bu benim düşüncem tabi.

Şimdi gelelim koalisyona.
Biz bu koalisyon işini beceremiyoruz abi. Geçmişte ki koalisyonlarda gördük. He hepsimi kötüydü yoo değildi. Ama iyi olanlarında ömrü çok kısa sürdü. En fazla 1 yıl. Ben daha uzun sürenini görmedim.
Keşke Almanya gibi olabilsekte koalisyonu becerebilsek. Adamlar oturuyorlar masaya 400 sayfalık bir anlaşma metni hazırlanıyor herkes ne iş yapacağını nelere karışıp nelere karışmayacağını bir güzel iş paylaşımı yapıp öyle göreve başlıyorlar. Bizde öyle birşey yok. Karadüzen. Ondan sonra yetki çatışmasıdır bilmemnedir uğraş dur. Birde sürekli birbirinin kuyusunu kazmaktan memlekete hizmet etmeyi unutmalarıda cabası. Kisaca istikrarsızlık.
Gönül isterki sorduğun her soruya yanıt vereyim tartışalım konuşalım fakat bunlar bu memlekette boş işler.
Hiç gerek yok.

Son birşey daha. Bi konuda size katılıyorum. Akp ye süper oldu dediğiniz kısım. Ama ondan sonraki temenniniz bu ülkede hayal. Keşke olabilse.

thefastest
08/06/2015, 21:49
Rakamlar yalan söylemez açık ve net

2002 de maaşımla 42 gram altın alıyordum şimdi ise 27 gram alabiliyorum.

İnsan körü körüne inanmamışsa eğer hangi görüşten olursa olsun rakamlardan anladığının değişmemesi gerekir.

Bunları daha da arttırabiliriz.

Lütfen birkaç dakikanızı ayırıp bu eklediğim linkteki bilgileri inceleyin... (https://www.emrecetinblog.com/2002den-2015e-turkiyenin-ekonomisi/)

Şahsi fikrim zaruri bir neden dışında oy vermemiş kişiler siyaset konularında fazlaca fikir belirtmemeli...

parola1818
08/06/2015, 22:08
Şahsi fikrim zaruri bir neden dışında oy vermemiş kişiler siyaset konularında fazlaca fikir belirtmemeli...

Yani diğer yazdıklarınız olmasa size ak partili diyeceğim. Nerede düşünce özgürlüğü? Bence körü körüne siyaset konuşanlar, siyaset konuşacağım diye savundukları partilerin en çok savunduğu hatta her fırsatta dile getirdiği bir konuyu bir kenara itenler fazlaca fikir belirtmemeli. Yoksa konuştuğunuz siyaset değil partizanlıktan öteye gitmez.

makko58
08/06/2015, 22:10
Rakamlar yalan söylemez açık ve net

İnsan körü körüne inanmamışsa eğer hangi görüşten olursa olsun rakamlardan anladığının değişmemesi gerekir.

Lütfen birkaç dakikanızı ayırıp bu eklediğim linkteki bilgileri inceleyin... (https://www.emrecetinblog.com/2002den-2015e-turkiyenin-ekonomisi/)

o kişi bir yazı yazmış ama çok seçici davranmış yazısının altında da başka birinin yorumu var demiş ki
2002 yılında asgari ücret 184.35tl iken bugün 950 tl 5.16 kat artmış 2002 yılında et 8 tl iken bugün 28 tl 3.5 kat artmış
2002 de çeğrek altın 27,5tl iken bugün 165 tl yani 6 kat artmış
2002 de benzin 1.63 tl iken bugün 4.73 tl yani 2.9 kat artmıştır.
2002 de dolar 1.45 iken 2005 de 1.35 e kadar düştü şimdi 2.6
2002 de enflasyon %30 iken bugün enflasyon %8 oranındadır.
birde insanların alım gücüne bakalım kaç insan neler alabiliyor ....

abi kıyaslamayla çok su götürür bu konular valla herkes kendinden pay biçmeli üretmeden tüketmenin derdine düşmüşüz... trajikomik bir örnek vereyim kendi iş yerimden beraber 70 kişi işe başladık(polis) başladığımızda hemen hemen herkes piyasa değeri 500-700 lira arası telefon aldı şu an 3. yıl bitiyor gözlemliyorum ben o zamanlar 450 liralık bir telefon kullanıyordum hala aynı ama arkadaşlar üzerime 2 telefon değiştirdiler şu an g3 ıphone 5s vs gibi +1300 tl telefon kullanıyorlar yine araba konusundan örnek vereyim kimsenin arabası yoktu evli olan yoktu şuan 30-40 arası düğün yaptılar +50bin tl gibi bir rakamla yada +20 bin üzerinde 80 bin liraya kadar araba var keza birikim vs yapanlar ayrı. yani orta direk memur olarak böyle tüketim yapıyorsak kusura bakmasın kimse neden ilerlemiyoruz demesin

stonebridge
08/06/2015, 23:31
[QUOTE=thefastest;966420]Rakamlar yalan söylemez açık ve net

Abi matematik yalan söylemez bende devlet memuruyum ama 3 senedir aynı arabaya binip 7 senedir aynı telefonu kullanıyorum. kısacası ben akp den memnun değilim bitmiştir. oyumuda ona vermedim hiç bir dönem.
Saygılarımla.
Seviyeli bir şekilde konuşacaksak konuşalım yoksa konu kapansın bence.

punto57
09/06/2015, 13:09

uluslararası piyasalardaki ltının gramı 500 dolarlardan 1500 dolara kadar bile çıktı şu anda 1000 dolar seviyesinde değil mi

https://www.kitco.com/charts/popup/au3650nyb.html
aha burda konu hakkında link var,

dediğin gibi altın fiyatı arttı ama sadece Türkiye'de değil,

punto57
09/06/2015, 13:22
Ekonomi üzerinden gideceksen türk parasının 15 yılda nasıl gerilediğinden de bahsedelim.Hatta bir dönem bankaların faiz oranlarının ne kadar tavan yaptığını, milletin açlıktan kredi çekip geçimini sağladığını da konuşalım.Oldu olacak, doların seçimden önceki 2.80 oluşundan da bahsedelim.Bütün bu ekonomik faliyetler olurken, ortada seçim yoktu.Ak parti'nin ekonomide izlediği yanlış tutum ve politika vardı...

Parayı döndürmen lazım.Sürekli zengin olana değil, tüm sermayeye parayı yedirmen lazım.O para vergi, refah, hizmet bedeli olarak zaten devlete dönüyor.Zaten olmuşuz gırtlağa kadar vergi, utanmasak aldığımız şeyin bedelinden çok vergi vereceğiz, onu da yandaşa vermek zorunda kalıyoruz dolaylı olarak.Belediyede çalışanından, yol yapan, yoldaki beton duvarları yapanına kadar kadrolaşmış ve taraf olmuş.Bu da paranın dönmemesine, sürekli belirli bir koalisyon içinde paranın dönmesine sebep oluyor.Eğer gelen para, ülke ekonomisinde tam tur atarsa artarak geri döner bunu her ekonomist söylüyor yıllardır, dinleyen yok...

Sadece parasal düşünüyoruz ama.Ak partinin yıllardır izlediği sıkı tutum ve baskılama politikasını bi düşünelim.Gezi parkında eziyet gören gençlerimizi düşünelim.Hatta ve hatta kin nefret kustuğumuz HDP'nin mitinginde olan o patlamadan sonraki polis zulümünü düşünelim daha 2-3 gün evvel.Polis devleti olduk.Sokakta alternatif söz söyleyen joplanır oldu biber gazı yedi.

MHP'nin tutumunu yanlış buluyorum.Sanırım olayı anlamadı sn Bahçeli.Kendisi büyük bir siyasetçi, çok saygı duyuyorum ideoloji olarak uymasak ta.Ama olayın Ak parti'den kurtulmak olduğunu henüz anlamış değil.HDP'ye oy veren CHP'liler diyerek ortalığı karıştıranlara aldırış etmeyin, HDP'ye giden oylar Ak Partiye oy veren kürt kardeşlerimizden çıktı.Grafiklerle sabittir, önceki seçimde CHP ne aldıysa aynını almış nerdeyse artış yok.Ak partide düşüş var ve HDP ile şu anda aynı masaya bakmak zorundalar.İşte o kadar yılın nefret söylemi, milleti galeyana getirmek, her partiyi hedef göstermek buna mal oluyor.

Dediğin doğru,Ak parti 13 sene de Türk Parası yüzde 80 değer kaybetti.

Koalisyonlar zamanında Türk parası senede yüzde 100 değer kaybediyordu.

problem bu mu ?

Ak parti zamanında bir ara dolar 1,20yi bile gördü

O zamanda Türk Lirası aşırı değerlendi naraları atıldı.
ihracatçılar isyan etti.

Abicim Kafalar öyle karışık ki çorba
S A B A H O N L I N E 20.02.2001 (https://arsiv.sabah.com.tr/2001/02/20/)
Bu günleri hatırlıyor musun bilmem,

Ecevitin Şapkası ile Bahçelinin olduğu Bir Mhp neler yapabilir,

Keşke Muhalefet az biraz değişseydi,
AKP tek umut olmazdı

bak burda da 1992 yılı ile 2015 arası Türk lirası değer chartı var https://www.tradingeconomics.com/turkey/currency

cemdogu
09/06/2015, 14:37
bana 20 yıllık 15 yılllık veriler anlam ifade etmiyor.Rtenin 70lerdeki maden kazalarını örnek gösterip somaya fıtrat demesinden farkı yok benim gözümde.

punto57
09/06/2015, 15:08
bana 20 yıllık 15 yılllık veriler anlam ifade etmiyor.Rtenin 70lerdeki maden kazalarını örnek gösterip somaya fıtrat demesinden farkı yok benim gözümde.

Somalılar ve Ermenekliler demek ki farklı düşünmüş ki AKParti orlarda oy arttırmış,

Maden Kazaları mevzusunda Senle aynı Fikirdeyim,
yanlış edilmiş gereksiz, yaralayıcı bir cümle.

İşin fıtratına girmenin Alemi ne,
Kaza oldu Hepimiz üzgünüz dese, yeterli olacakken,

işin analitiğini yapmak mühendislerin işi olmalı,

Sonuçta insan bunlar,

hata mı sonuna kadar hata,

Teknik konularda Teknik insanlar öne çıkmalı,
Ama bizde Sağlık Ocağındaki Doktorlar Halka hizmet etmemek için eylem yapınca insan teknik insanlardan şüphe duyuyor.

Mühendisler Odası, Tabipler Odası, Barolar Ne kadar teknik konuşuyor ki,
Hep siyaset hep siyaset!

cemdogu
09/06/2015, 15:17
Somalılar ve Ermenekliler demek ki farklı düşünmüş ki AKParti orlarda oy arttırmış,

Maden Kazaları mevzusunda Senle aynı Fikirdeyim,

yanlış edilmiş gereksiz, yaralayıcı bir cümle.

İşin fıtratına girmenin Alemi ne,

Kaza oldu Hepimiz üzgünüz dese, yeterli olacakken,

işin analitiğini yapmak mühendislerin işi olmalı,

Sonuçta insan bunlar,

hata mı sonuna kadar hata,

Teknik konularda Teknik insanlar öne çıkmalı,

Ama bizde Sağlık Ocağındaki Doktorlar Halka hizmet etmemek için eylem yapınca insan teknik insanlardan şüphe duyuyor.

Mühendisler Odası, Tabipler Odası, Barolar Ne kadar teknik konuşuyor ki,

Hep siyaset hep siyaset!

Şimdi hah oraya geleyim madem.Sağlık.Dediler ki herşey ücretsiz oldu eskiden ilaç alınamıyordu sıra beklemekten canımız çıkıyordu hastanede hastanelik oluyorduk.

Şimdi ne değişti? İlaç alma işlemleri hızlandı, ama hala paralı.Doktora gidebiliyoruz çünkü aile hekimimiz var.Ama o da paralı.Üstelik muayene ücreti ilaç alınırken eczanede ödeniyor.Hastanelerde sıra? Ankarada numune hastanesine gidin.kasap mı hastane mi belli değil.

Şimdi doktor neden isyan etmesin? Devletin verdiği şırınga hastanın damarında kırılıyor kalıyor.Yaptığı diş implantı bedava, ama doktor uyarıyor diyor ki bu dişi çok kullanma.Bu mudur ücretsiz sağlık? Doktoru sen nerdeyse 20 saat çalıştırıyorken neden isyan etmesin doktor?

Sizin işinizi 20 saat boyunca hafta sonları da dahil olmak üzere yapmanızı söyleseler, üstelik canla uğraşsanız.Bence siz de isyan ederdiniz.

Gel gelelim teknik verilerin aldatmacasından çıkmaya.2000Li yıllardan örnek vermenin mantıksızlığı şurdan doğuyor.Bizim ekonomimiz artık içe dönük olmadığı için her işimiz dışişleriyle alakalı.E yurt dışında ne oluyorsa biz de ona göre ekmek yer haldeyiz.

Sebep? Çünkü yerli malı özendirilmedi, bakkal çakkal battı, yerini yabancı uyruklu hiper süper marketler aldı.heryer avm oldu.Manav kasap bakkal iş yapamaz oldu.Haydi bunlar fasa fiso desek.15 yıl önce maaşınızla aldığınız ev öteberisini, altını, ya da doları bi önümüze koyup hesaplasak, şu ankine ağlardık.Benim babam ağlıyor vallahi..

Daha neler var sayılacak.Ama objektif bakmak gerek.Ben koalisyona inanıyorum ve mhpnin tavrını kınıyorum.Chp Mhp koalisyonu bu memleketi aklardı.mhpnin yaptığı memleketi tekrar karanlığa sürmek gibi birşey oldu.Sanırım sn bahçeli olayın ak partiden ve etkilerinden sıyrılmak olduğunu anlamadı.

bakalım neler olacak.

punto57
09/06/2015, 15:31
Şimdi hah oraya geleyim madem.Sağlık.Dediler ki herşey ücretsiz oldu eskiden ilaç alınamıyordu sıra beklemekten canımız çıkıyordu hastanede hastanelik oluyorduk.

Şimdi ne değişti? İlaç alma işlemleri hızlandı, ama hala paralı.Doktora gidebiliyoruz çünkü aile hekimimiz var.Ama o da paralı.Üstelik muayene ücreti ilaç alınırken eczanede ödeniyor.Hastanelerde sıra? Ankarada numune hastanesine gidin.kasap mı hastane mi belli değil.

Şimdi doktor neden isyan etmesin? Devletin verdiği şırınga hastanın damarında kırılıyor kalıyor.Yaptığı diş implantı bedava, ama doktor uyarıyor diyor ki bu dişi çok kullanma.Bu mudur ücretsiz sağlık? Doktoru sen nerdeyse 20 saat çalıştırıyorken neden isyan etmesin doktor?

Sizin işinizi 20 saat boyunca hafta sonları da dahil olmak üzere yapmanızı söyleseler, üstelik canla uğraşsanız.Bence siz de isyan ederdiniz.

Gel gelelim teknik verilerin aldatmacasından çıkmaya.2000Li yıllardan örnek vermenin mantıksızlığı şurdan doğuyor.Bizim ekonomimiz artık içe dönük olmadığı için her işimiz dışişleriyle alakalı.E yurt dışında ne oluyorsa biz de ona göre ekmek yer haldeyiz.

Sebep? Çünkü yerli malı özendirilmedi, bakkal çakkal battı, yerini yabancı uyruklu hiper süper marketler aldı.heryer avm oldu.Manav kasap bakkal iş yapamaz oldu.Haydi bunlar fasa fiso desek.15 yıl önce maaşınızla aldığınız ev öteberisini, altını, ya da doları bi önümüze koyup hesaplasak, şu ankine ağlardık.Benim babam ağlıyor vallahi..

Daha neler var sayılacak.Ama objektif bakmak gerek.Ben koalisyona inanıyorum ve mhpnin tavrını kınıyorum.Chp Mhp koalisyonu bu memleketi aklardı.mhpnin yaptığı memleketi tekrar karanlığa sürmek gibi birşey oldu.Sanırım sn bahçeli olayın ak partiden ve etkilerinden sıyrılmak olduğunu anlamadı.

bakalım neler olacak.

çok güldüm ya 7 aylık doğan evladı 1 ay kuvezde kalmış biriyim ben sezeryan dahil 1020 TL ödedim.
Yakın bir akrabam bundan 20 sene önce aynı detavi için evini sattı.

Evet paralı
Annemein Kanser ilaçları için Ok meydanında sabah 6 da kuyruğa girerdim.
ilaçları alır okmeydanı ssk'ye 40 kiloya düşmüş Annemi ssk doktorunun yazıhanesine götürüdüm,
adam 150.000 Bin TLsını cebe indirir Kanserli hastayı öksürtür( muayne ediyo ya)
eve getirirdim. O muayne sonrası Annem Cerrh paşada vefat etti,
Cerrahpaşaya nasıl sevk aldığım konusu ayrı bir roman ve rüşvet hikayesi.

Ben Babamıda 2005 yılında kanserden kaybettim.
onuda anlatırsam belki utanırsınız,

Annem Cerrh Paşa'da yatarken tüm ilaçlar cebimizden gidiyordu.
Doktor her ilaç isteyişte SSK aramak nasıl iş, yada Hastanede olmayan ilaci eczenelerde bir kamyon paraya almak.
Babam yatarken eczaneden alıyorduk.

Geçen gün Oğlum ateşlendi,
Devlet hastenesine gittik,
beş kuruş para ödemedik.
çünkü artık hastanelerde vezneye yoooooooooooooook!
sen hastanede vezne kuyruğu bekledin mi,
?

güzel kardeşim
Sağlık mevzusuna bence hiiiç girme,

Bu konuda acılar çekmiş çok insan var.

sen Nifus kağıdı çıkarılırken Polis vakfına makbuz karşılığı bağış yapmak zorunda kaldın mı?
yada her hangi bir devlet dairesine giderken yanında bir top A4 bulundurmadın mı?

sen 2002 öncesini hiç mi bilmiyon

punto57
09/06/2015, 15:34
Aracında yakıyor maşallah Asgari ücretle mi aldın onu?
Kredi mi çektin?
2002 den önce o aracı alabilmek için senelik yüzde 50 faiz ödeyeceğini biliyor musun,
48 taksitle o araç kaça gelecekti sence?

stonebridge
09/06/2015, 15:41
cahille girme münakaşaya ya ağzını bozarsın yada sinirlerini zıplatırsın. Madem o kadar hizmet ettiniz bu seçim sonucu ne;
Önce hükümeti kurun kurabiliyorsanız sonra konuşalım...

punto57
09/06/2015, 15:59
evet gerçekten bu seçim sonucu ne? chp yüzde 1 oy kaybetti,
gerçekten rezalet bir sonuç
Bir muahalefet partisine yakışıyor mu hükümet dediğiniz gibi bu kadar kötüyse oy kaybetmek

cemdogu
09/06/2015, 17:57
çok güldüm ya 7 aylık doğan evladı 1 ay kuvezde kalmış biriyim ben sezeryan dahil 1020 TL ödedim.

Evet paralı
ilaçları alır okmeydanı ssk'ye 40 kiloya düşmüş Annemi ssk doktorunun yazıhanesine götürüdüm,
adam 150.000 Bin TLsını cebe indirir Kanserli hastayı öksürtür( muayne ediyo ya)

Doktor her ilaç isteyişte SSK aramak nasıl iş, yada Hastanede olmayan ilaci eczenelerde bir kamyon paraya almak.

beş kuruş para ödemedik.
?

güzel kardeşim

sen Nifus kağıdı çıkarılırken Polis vakfına makbuz karşılığı bağış yapmak zorunda kaldın mı?
yada her hangi bir devlet dairesine giderken yanında bir top A4 bulundurmadın mı?

Ben size şahsi bi bildirimde bulunmadım.Üzerinize alınmanız pek gerekmiyordu açıkçası.

Yine de cevap vereyim.Anneniz hanımefendinin başına gelenlerden dolayı çok üzüldüm, babanız için de öyle ikisine de Allah rahmet eylesin.

Gel gelelim gerçeklere.20 Yıl öncekiyle karşılaştırma yapmak demek şunu gerektirir.
O zamanki eksikleri bu zamanda yenmeniz gerekir.Yani o zamanlarda hastanede para veriyorsak, ilaç bulunmuyorsa vesaire, bu zamanda bulmamız gerekir.

Çok basitinden göz damlam için (kronik 1. seviye alerjim var her şeye.) şu an bile 4 eczane gezmezsem bulamıyorum.
2-3 Yıldır hastaneye gitmedim.Öğrenci olduğum halde sigorta borcum şu anda 5.000 TL Kadar bunun ekran görüntüsünü alabilirim ve buraya koyabilirim hiç te çekinmem.1 kere bile hastaneye çok şükür işim düşmemesine rağmen, almadığım hizmetin bedelini ödemekle yükümlüyüm.

Şimdi o ilaçlar neden ücretsiz diyorlar söyleyeyim.ki değil.Eczaneye gidince de muayene parası veriyorsunuz.Bunu da hangi eczacıya sorsanız söyler.Ücretsiz diyorlar çünkü zaten vergi olarak kat ve katını alıyorlar, sgk primi diye bi hesap daha sokuyorlar.

Olayı duygusal boyutlara çekecek haklarınız var, ancak bu durumda objektifliğinizi yitiriyorsunuz.Siz yine de istediğiniz kadar olayı duygusallaştırın tabii ki, sonuçta canınız yanmış çok haklısınız.

Ben hastanede vezne beklemedim.Yaşım dolayısıyla burda bi gönderme yapmışsınız sanırım ama.Saatlerce muayene olmak için bekleme koltuğunda evet bekledim.Rüşvet mi? Hala dönüyor, raporlar üzerinden.Hiçbirşey düzelmiş ucuzlamış değil aksine belki daha da pahalılanmış vaziyette günümüz şartlarında.

Sizin yaptığınız karşılaştırmada 20 yıl öncesinin eksiklerinden bahsediyorsunuz.
Benim yaptığım karşılaştırma da öyle.

Ancak gel gelelim 20 yıl önceki eksikler, günümüzde şekil değiştirse de, etkileri daha büyük şekilde karşımızdalar...

21 yaşındayım, ancak SGK denen varlığa 5000 TL borçluyum.Bu mudur adalet? Bu mudur düzeltilenler bu mudur iyi olan şeyler?

Sizin başınızdan kötü meseleler geçmiş olabilir, canınız yanmış olabilir.Haklısınız bunlara kızmakta.Ancak şimdi de diğer insanların yaşadıklarına bi göz atın...

Hastanede devletin verdiği ilaçlardan ölen yakınım var.Alerjik reaksiyona sebep olduğu için afedersiniz istirfa ederek vefat etti kendisi.
Yine hastanede enfeksiyon kaparak kolunu bacağını kaybedenler var.
Yine sizin bahsettiğiniz 1 kuruş para verilmeyen hastanede SGK borcunu ödemediği için ölüme mahkum edilen nakil hastaları ve aileleri var.

Bunları görmezden gelirseniz güzel.Ha, arabama değinmişsiniz.Ayıp olmuş.İmkanımız vardı, aldık, kullandık.Çok şükür ikinci arabamızı da aldık, kullanıyoruz.Bunun sizi ilgilendiren bir kısmı yok.Ben çocukluğumda açlığı da gördüm, soğan pişirip soğan yerdik.Çok şükür bugünlere de geldik.

Başka bi konu var mıydı bulaşacağınız?

cemdogu
09/06/2015, 17:58
evet gerçekten bu seçim sonucu ne? chp yüzde 1 oy kaybetti,
gerçekten rezalet bir sonuç
Bir muahalefet partisine yakışıyor mu hükümet dediğiniz gibi bu kadar kötüyse oy kaybetmek

İktidar partisinin kaybettiği 72 Koltuğu nasıl tanımlıyorsunuz o zaman? Algı yönetimi yapıp dikkatleri muhalefetin üzerine çekmeye çalışanlardan mısınız sizde? Yakışmıyor ve yemiyoruz...

Arrest
09/06/2015, 18:38
31698

punto57
09/06/2015, 18:40
HDP diye açıklıyorum,

Ve MHP diye açıklıyorum,
Ülkeye barış getirmeye çalışırsan bazı kürtlerin ve türklerin Memnun olmaması diye açıklıyorum,
Bu ülke insanı ne çektiyse zaten matematik'ten çekti.

2002 seçimlerinde AK parti biliyorsun %37 ile epey bir millet vekili aldı, Keza Chp'de
Sen gerçi bilmezsin o zamanları 8 yaşındaymışsın,
aç biraz Gazetelerin arşivlerini oku,.
Chp o zaman yüzde kaç ile nerdeyse 150 millet vekili almıştı.

Ne yazık ki seçim sistemi önümüze böyle bir tablo koydu,

Eğer Çözüm süreci denen hadisedeki hatalar yapılmamış olsaydı Bu gün başka şey konuşuyor olur ve CHp'nin yüzde 1 az oy almasını konuşuyor olurduk,

Bu arada Chp oyları düşerken neden halay çekiyordu?
Merak ettiğim bu,
Mhp çok daha omurgalı haraket etti,

Umarım Erken seçim olmaz ve Mhp-Akp koalisyonu kurulur ve,
Pkkyı meclise sokan O malum medya ve nankörle mosmor olur.
benim temennim bu,

Bu Mhp için de AKp içinde iyi olur,

Ders ama ders alan kim ben anlamadım,
hani AKP 2002 nin öncesine düşse çok daha iyi bir cevap verebilmiş olur olurdu seçmen,
Seçmenin yüzde 40'ı halen memnun,
Öbür yüze 41 i memnun değil,
yüzde 13 ise ne halt ettiğini bilmeyen serhoşlar,

punto57
09/06/2015, 18:42
31698
keşke o kadar vasit olsa,
Ben başkanlık sistemini istiyorum be sebepten,
Avsutralya'a Amerika'da seçim zamanlarında bulundum
Seçim biter millet işine devam eder,
şimdi ise ülke batacak mı batmayacak mı dolar ne kadar fırlayacak onu tartışıyoruz,

Keşke seçimler ekonomiyi bu kadar vurmasa

punto57
09/06/2015, 18:47
Ben size şahsi bi bildirimde bulunmadım.Üzerinize alınmanız pek gerekmiyordu açıkçası.

Yine de cevap vereyim.Anneniz hanımefendinin başına gelenlerden dolayı çok üzüldüm, babanız için de öyle ikisine de Allah rahmet eylesin.

Gel gelelim gerçeklere.20 Yıl öncekiyle karşılaştırma yapmak demek şunu gerektirir.
O zamanki eksikleri bu zamanda yenmeniz gerekir.Yani o zamanlarda hastanede para veriyorsak, ilaç bulunmuyorsa vesaire, bu zamanda bulmamız gerekir.

Çok basitinden göz damlam için (kronik 1. seviye alerjim var her şeye.) şu an bile 4 eczane gezmezsem bulamıyorum.
2-3 Yıldır hastaneye gitmedim.Öğrenci olduğum halde sigorta borcum şu anda 5.000 TL Kadar bunun ekran görüntüsünü alabilirim ve buraya koyabilirim hiç te çekinmem.1 kere bile hastaneye çok şükür işim düşmemesine rağmen, almadığım hizmetin bedelini ödemekle yükümlüyüm.

Şimdi o ilaçlar neden ücretsiz diyorlar söyleyeyim.ki değil.Eczaneye gidince de muayene parası veriyorsunuz.Bunu da hangi eczacıya sorsanız söyler.Ücretsiz diyorlar çünkü zaten vergi olarak kat ve katını alıyorlar, sgk primi diye bi hesap daha sokuyorlar.

Olayı duygusal boyutlara çekecek haklarınız var, ancak bu durumda objektifliğinizi yitiriyorsunuz.Siz yine de istediğiniz kadar olayı duygusallaştırın tabii ki, sonuçta canınız yanmış çok haklısınız.

Ben hastanede vezne beklemedim.Yaşım dolayısıyla burda bi gönderme yapmışsınız sanırım ama.Saatlerce muayene olmak için bekleme koltuğunda evet bekledim.Rüşvet mi? Hala dönüyor, raporlar üzerinden.Hiçbirşey düzelmiş ucuzlamış değil aksine belki daha da pahalılanmış vaziyette günümüz şartlarında.

Sizin yaptığınız karşılaştırmada 20 yıl öncesinin eksiklerinden bahsediyorsunuz.
Benim yaptığım karşılaştırma da öyle.

Ancak gel gelelim 20 yıl önceki eksikler, günümüzde şekil değiştirse de, etkileri daha büyük şekilde karşımızdalar...

21 yaşındayım, ancak SGK denen varlığa 5000 TL borçluyum.Bu mudur adalet? Bu mudur düzeltilenler bu mudur iyi olan şeyler?

Sizin başınızdan kötü meseleler geçmiş olabilir, canınız yanmış olabilir.Haklısınız bunlara kızmakta.Ancak şimdi de diğer insanların yaşadıklarına bi göz atın...

Hastanede devletin verdiği ilaçlardan ölen yakınım var.Alerjik reaksiyona sebep olduğu için afedersiniz istirfa ederek vefat etti kendisi.
Yine hastanede enfeksiyon kaparak kolunu bacağını kaybedenler var.
Yine sizin bahsettiğiniz 1 kuruş para verilmeyen hastanede SGK borcunu ödemediği için ölüme mahkum edilen nakil hastaları ve aileleri var.

Bunları görmezden gelirseniz güzel.Ha, arabama değinmişsiniz.Ayıp olmuş.İmkanımız vardı, aldık, kullandık.Çok şükür ikinci arabamızı da aldık, kullanıyoruz.Bunun sizi ilgilendiren bir kısmı yok.Ben çocukluğumda açlığı da gördüm, soğan pişirip soğan yerdik.Çok şükür bugünlere de geldik.

Başka bi konu var mıydı bulaşacağınız?

arabayı sat?

koçum 1996 yılında ben üniversitedeydim, sen zaman, her halde 2 yaşındaydın

bizim psikolojimizi anlamanı bekleyemem ama,
bir düşün

2001 yılında üniversite kantinindeydim
ve ecevit kafaya kitabı yedi.

yeni mezundum,
dımdızlak kaldık ortada dolar bir gecede 2 katına çıktı,

sana şunu anlatayım bir de
rahmetli babamdan arabayı almışım,
tur atacaz,
benzin 20 liraydı anahtarı aldığımda,
sabah 41 liraydı,

biz neler çektik

13 sene sizin şikayet ettikleriniz hiç bir
şey
ben bolu üni mezunuyum

tünel ben okula başlarken başladı,

sen bilin mi

ben o günleri tekrar yaşamak istemiyorum
araba mevzuna gelince

Benim rahmetli Babam türkiye'nin en usta plastik Granül Makinecilerinden di, 36 makinelik fabrika bile kurdu,
bilen Biler Gelibolu plastik Fabrikasındaki Tüm makineler onun yapımıdı. O makinelerin biri şu an en azından 400 bin lira.
ama alabildiği en fazla Ford Mondeo 1997 yılında idi,
Babam vefat ettikten sonra Amcam bu yeni düzende Babamın yaptığı işin 3 te biri ile belki 10 da biri,
5 araba iki daire aldı,

Bunu anlatmaya çalışıyorum,
Bu şeriatçı denen hükümet sayesinde Türkiye Finans ile tanıştı, Millet önceden Köpek öldüren içerdi,
şimdi git ege kıyılarına çeşit çeşit şarap var, Fraansızlar şarap tatmaya geliyor.

Arabanda gözümüz yok,
Allah kaza bela vermesin.

Sgk denen varlığa borcun Bağkurunu yatırmamanla açıklanır, Benim kardeşim battı 20 bin lira ödedi,
O zaman benim gibi işçi olup çalışacan dert etmeyecen

cemdogu
09/06/2015, 19:04
arabayı sat?

bir düşün

yeni mezundum,

tur atacaz,
sabah 41 liraydı,

biz neler çektik

şey
ben bolu üni mezunuyum

sen bilin mi

araba mevzuna gelince

Benim rahmetli Babam türkiye'nin en usta plastik Granül Makinecilerinden di, 36 makinelik fabrika bile kurdu,
bilen Biler Gelibolu plastik Fabrikasındaki Tüm makineler onun yapımıdı. O makinelerin biri şu an en azından 400 bin lira.
Babam vefat ettikten sonra Amcam bu yeni düzende Babamın yaptığı işin 3 te biri ile belki 10 da biri,
5 araba iki daire aldı,

Bu şeriatçı denen hükümet sayesinde Türkiye Finans ile tanıştı, Millet önceden Köpek öldüren içerdi,
şimdi git ege kıyılarına çeşit çeşit şarap var, Fraansızlar şarap tatmaya geliyor.

Arabanda gözümüz yok,

Sgk denen varlığa borcun Bağkurunu yatırmamanla açıklanır, Benim kardeşim battı 20 bin lira ödedi,

Saygı içerisinde tartışacaksan konuşalım hacım.Ben sana benle koçum moçum konuşacak yakınlıkta bi adam değilim.

Şimdi kıvırmayalım, kıvıran masaya çıksın.Ben sana sadece ekonomiden bahsetmiyorum.Adam akıllı eğrisi doğrusu ne var ne yok koydum masaya aklıma gelenleri.anlattım ve hiçbirinde de haksız değilim verilerle sabit.

Bundan 20 yıl önce o yokluğu yaşaman, ya da hakettiğiniz parayı alamamanız bugünü ilgilendiren birşey değil, dünya o haldeydi türkiye de o haldeydi.

Benim sıkıntım şu, bana bunu söyle.20 yıl önce bu anlattıklarını yaşadın madem şu anki halinden nasıl memnun olabilirsin? Aldığın şey kadar vergi, 5 lira benzin, yukarıda saydıklarım? Aha veriler var et kaç liraydı süt kaç liraydı o bu?

Çok ta umrumda değil aile geçmişin.Ya da geçmişte yaşadıkların.Sadece üzücü olaylar yaşamışsın, haklı görülecek noktalar da var.Yine de bu sana benle böyle koçum moçum konuşacak yetkiyi vermez.Yaş farkından ötürü ben sana abi derim, sen bana cem dersin.Hepimiz yerimizi bi bilelim evvela.

Ha.baban satmış 10 makina ford taunus almış vesaire, 20 yıl önce araba gerçekten lükstü alınmaması normaldir ancak gelişen teknolojiyle arabayı lüksten sayamazsın.

400bine 10 makina satıldıysa bu dönemde 800bine 15 makina satılır, kar edilir 5 araba da alınır hiç koymaz.20 yıl öncenin imkanlarıyla günümüzü ancak "o zamanki sıkıntılar halloldu mu?" diyerek karşılaştırırsın.Gerisi tez dışı kalır.

punto57
09/06/2015, 19:13
Saygı içerisinde tartışacaksan konuşalım hacım.Ben sana benle koçum moçum konuşacak yakınlıkta bi adam değilim.

Şimdi kıvırmayalım, kıvıran masaya çıksın.Ben sana sadece ekonomiden bahsetmiyorum.Adam akıllı eğrisi doğrusu ne var ne yok koydum masaya aklıma gelenleri.anlattım ve hiçbirinde de haksız değilim verilerle sabit.

Bundan 20 yıl önce o yokluğu yaşaman, ya da hakettiğiniz parayı alamamanız bugünü ilgilendiren birşey değil, dünya o haldeydi türkiye de o haldeydi.

Benim sıkıntım şu, bana bunu söyle.20 yıl önce bu anlattıklarını yaşadın madem şu anki halinden nasıl memnun olabilirsin? Aldığın şey kadar vergi, 5 lira benzin, yukarıda saydıklarım? Aha veriler var et kaç liraydı süt kaç liraydı o bu?

Çok ta umrumda değil aile geçmişin.Ya da geçmişte yaşadıkların.Sadece üzücü olaylar yaşamışsın, haklı görülecek noktalar da var.Yine de bu sana benle böyle koçum moçum konuşacak yetkiyi vermez.Yaş farkından ötürü ben sana abi derim, sen bana cem dersin.Hepimiz yerimizi bi bilelim evvela.

Ha.baban satmış 10 makina ford taunus almış vesaire, 20 yıl önce araba gerçekten lükstü alınmaması normaldir ancak gelişen teknolojiyle arabayı lüksten sayamazsın.

400bine 10 makina satıldıysa bu dönemde 800bine 15 makina satılır, kar edilir 5 araba da alınır hiç koymaz.20 yıl öncenin imkanlarıyla günümüzü ancak "o zamanki sıkıntılar halloldu mu?" diyerek karşılaştırırsın.Gerisi tez dışı kalır.

:):):) gençlik işte kendine iyi bak,

36 makine sadece bir fabrika'da
1990 ile 2000 arasında en az 100 makine yapmışlarıdr.
enflasyonist ortamda vadeli kazanç oluyor mu sanıyorsun,
çek o zamanlar icat edildi, vadeden kar edebilmek için,
Adama 1000 liralık iş yapıyorsun, 6 aylık çek veriyor,
o para bir bakmışsın 500 lira, reel olarak

işçisin maaş alıyorsun, maaşlara 6 ayda bir zam geliyor,
1 ayda aldığın yüzde 50 zam onu da verirlerse, 6 .ayda zaten kuş oluyor,

gerçekler bunlar,
bunun iphone teknolojisi ile alakası yok zamanın ruhu ile alakası yok,
bak rusyadaki krize adamlar antalyaya inemedi bu sene.

ben 40 ülke gezdim beyfendi,
onlarla da karşılaştırıyorum,
2008 yılında estonyada işsizlik yüzde 1 den % 25 e fırladığında da bulundum,
Almanya da kdv yüzde 15 den 20 ye polonya da 25 e çıkışını seyrettim,
ama anlatsam olmaz ayıp olur , o kadar ülke gezmişsin artistik mi yapıyorsun dersin.
türkiye'de o sene Ötv alınmadı araçlardan, Gıda da kdv düşürüldü.

Avrupanın çoğu ülkesinde kdv halen %25

ama işte o kadar şey yazdım, takıldığın koçum mu?

kusura bakma,
özür dileriz,
muhabbetten söylendi,

Kendine iyi bak

üzme kendini

dediğim gibi birikmiş paran varsa altın, al,

cemdogu
09/06/2015, 19:20
:):):) gençlik işte kendine iyi bak,

36 makine sadece bir fabrika'da
1990 ile 2000 arasında en az 100 makine yapmışlarıdr.
enflasyonist ortamda vadeli kazanç oluyor mu sanıyorsun,
çek o zamanlar icat edildi, vadeden kar edebilmek için,
Adama 1000 liralık iş yapıyorsun, 6 aylık çek veriyor,
o para bir bakmışsın 500 lira, reel olarak

işçisin maaş alıyorsun, maaşlara 6 ayda bir zam geliyor,
1 ayda aldığın yüzde 50 zam onu da verirlerse, 6 .ayda zaten kuş oluyor,

gerçekler bunlar,
bunun iphone teknolojisi ile alakası yok zamanın ruhu ile alakası yok,
bak rusyadaki krize adamlar antalyaya inemedi bu sene.

ben 40 ülke gezdim beyfendi,
onlarla da karşılaştırıyorum,
2008 yılında estonyada işsizlik yüzde 1 den % 25 e fırladığında da bulundum,
Almanya da kdv yüzde 15 den 20 ye polonya da 25 e çıkışını seyrettim,
ama anlatsam olmaz ayıp olur , o kadar ülke gezmişsin artistik mi yapıyorsun dersin.
türkiye'de o sene Ötv alınmadı araçlardan, Gıda da kdv düşürüldü.

Avrupanın çoğu ülkesinde kdv halen %25

ama işte o kadar şey yazdım, takıldığın koçum mu?

kusura bakma,
özür dileriz,
muhabbetten söylendi,

Kendine iyi bak

üzme kendini

dediğim gibi birikmiş paran varsa altın, al,

Hep yaptığınız şey.Birtek ekonomiden bahsetmiyorum burda 40 ülke gezmiş beyfendi.Ama hala parasal konuşuyoruz.Ben en iyisi susayım uzatmadan.
kolay gelsin

stonebridge
09/06/2015, 19:59
Hükümeti savunan arkadaşlar oyunu versinler geçsinler bu kadar uzatmanın anlamı yok. Ben sevmiyorum politikalarını beğenmiyorum ve oyumuda vermiyorum. Bitti.
sen o zaman 2 yaşındaydın 3 yaşındaydın muhabbeti yapacağına seviyeni üslubunu düzelt. Senin beğenmediğin ecevit hükümeti olmasaydı şuan hala devlet memurları kpss ile değil mülakatla ayrı sınavla alınıyordu.
Gerçi şimdiki hükümette ösymden soru sızdırıp binlerce kişinin hakkını yiyerek yandaşlarını aldı ama olsun. İşte bizim gibi garibanlarda eşşek gibi çalışarak memur oldu.

Yok diyorsan ki ben o devirlere dönmek istemiyorum o zaman açarsın bir siyasi parti bitti gitti. Yada git AKP ye katıl propaganda yap ama bu üslupla davranırsan birilerini küçümsersen birileride seni küçümser...

Saygılarımla...

parola1818
09/06/2015, 20:24
Ne olacak bu memleketin hali. Konunun içeriği gibi olmasında ne olacaksa çabuk olsun ☺

SinanTR
09/06/2015, 22:18
Yazıları baştan sona okudum kesinlikle akp seçmeni değilim onu belirteyim

Altın hesabı yapan arkadaş yanlış düşünüyo nihayetinde altın ons fiyatı tüm dünyada çokca arttı zaten gerçi bi arkadaşta belirtmiş eğer hesabı pirince ekmeğe şekere göre yaparsanız eskiye göre alım gücündeki fark gözden kaçmaz ama bu tarz hesapların hepsi yanlıştır çünkü bu tarz hesaplar ortalama alım gücüyle hesaplanır bir veya bikaç şeye göre kıyas olmaz-olamaz

Ayrıca bu futbol din ve siyaset her zaman bu tarz gruplarda ayrışmaya ve kavgaya sebep olur özellikle vosvos klüplerinde bu tarz kavgaları görmüştüm

Konu ile alakalı sonuç olarak tarafsız olarak bakarsak 13 yıl tek başına iktidar olmuş bi parti son seçimde yine lider bu gerçekten önemli bişey ama halk tarafından cezalandırılmış oy kaybetmiş diğer tarafta iki zıt parti hdp ve mhp var oyları artmış ve hdp meclise girdi.chp zaten aynı diyebiliriz minik bi oy kaybı çok etkilemez o partiyi

Ben siyasi düşüncesi sağ çizgide olan bi vatandaş olarak malesef oy vermedim çünkü oyumu hak edecek bi lider yok ülkede oy vermeyenin konuşma hakkı olmaz diyen arkadaş illa bi partiye oy vermek gibi bi kanun yok boş atmakta demokratik bi haktır takım tutar gibi parti tutmam tabiki bi fikriyatım var ama oy verdiğim partinin yanlışınıda söylerim oyda vermem

Son olarak bu ülkeyi ilk kez meclise giren hdp bile yönetecekse mutlak koalisyonla değil tek başına iktidar ile yönetmelidir koalisyon demek çok başlılıktır hatta kuvvetler ayrılığına sebep olur her zaman kaos ve sorun demektir

Bu ülke artık bunu hak etmiyor...

stonebridge
09/06/2015, 22:24
Dünyanın hangi ülkesine gidersen git kasandaki altın karşılığı para basılır. Güçlü bir devlette memurunu ezdirmez enflasyon farkını tık diye verir. O yüzden bu ülke basiretsiz bir yönetimi değil adil eşit bir yönetimi hakediyor. Bu koalisyon mu olur başka şey mi olur bilemem benim işim siyaset değil. Ben şunu bilirim Bu ülkede zaten yönetim şekli kuvvetler ayrılığı bilmiyorsan biraz kitap oku...

servt
10/06/2015, 01:15
13 yıllık bir yönetim elbetteki bütün olasılıkları seçimden önce hesap etmiştir. Belkide akp ninde istediği bir sonuçtu bu. O kötü yönetimleri krizleri görmeyen bilmeyen büyük bir seçmen kitlesi oluştu. E bu kitleye kötüyüde göstermek lazım diyerekten. Olabilir yani. Düşünün 1-2 yıl istikrarsız bir Türkiye yi. Daha sonrasında rte bırakın % 40-50 yi %70 ile yerini sağlamlaştırarak geri döner. Şimdi çokmu istikrarlıyız diyenler olabilir. 13 yıl öncesine göre oldukça iyiyiz lamı cimi yok. Son olarak birde dipnot. ben hiç bir partiye oy vermedim. Ama akpartinin bir çok politikasını doğru buluyorum (hepsini değil)

hırsızlıklara ne diyorsun mesala. yorumlardan kime oy verdiğin belli(vermedim demek akp lilerin klinik vakalığı)
bu arada o eski dönemde işsizlik yüzde sekiz iken şu anda gayri resmi rakamlara göre yüzde yirmi.18-30 yaş arası işsizlik yüzde 35 hane halkı borcu 2002 de 2,4 milyar tl iken şu anda 300 milyar tl.
Lami cimi yok oylar rte ye verelim ki o saraylarda çerezlik mersedeslere bizde kredi kartı extrelerine

servt
10/06/2015, 01:25

Evet paralı

beş kuruş para ödemedik.
?

güzel kardeşim

bakan bayraktar a yalvaran bi kız vardı hani kanser ilaçları alamıyorum demişti hani bakanda para vermişti hani hatırlarmısın kızın o ilacı alamama nedeni para değildi ilaç ucuz olduğu için kar edemeyen şirketler getirmiyordu .yada yeni doğan ünitelerinde toplu bebek ölümlerini bilirmisin bebekler ailelerine karton kutularda teslim ediliyordu
20 sene öncesi ile şimdiyi karşılaştırmakta ayrı bi garabet.aynı rte nin maden kaaları örneklemsi gibi olmuş

servt
10/06/2015, 01:31

genel akp kafasıdır bu saygı bekleyip aygı göstermemesi. çünki bütün işleri ve zenginlikleri akp sayesinde ve haksızdır. yaptıkları işleri hep siyasetle yürütürler.ve bunu söyleyince de hemen koçum moçum saygısızlaşırlar

parola1818
10/06/2015, 07:23
hırsızlıklara ne diyorsun mesala. yorumlardan kime oy verdiğin belli(vermedim demek akp lilerin klinik vakalığı)
bu arada o eski dönemde işsizlik yüzde sekiz iken şu anda gayri resmi rakamlara göre yüzde yirmi.18-30 yaş arası işsizlik yüzde 35 hane halkı borcu 2002 de 2,4 milyar tl iken şu anda 300 milyar tl.
Lami cimi yok oylar rte ye verelim ki o saraylarda çerezlik mersedeslere bizde kredi kartı extrelerine
Bence o 4 bakanın suçları varsa ki ben var olduğuna inanıyorum ispatlanıp cezaevine gönderilmeliydi sıcağı sıcağına. Klinik vaka filan diye birşeyler saçmalamışsınız illa inanmanız için kötü sözlerle cümle kurmak vardı ama biliyorsunuz forum kuralları malum. zaten inanmanızda gerekmez. Gayriresmi rakamlarla yada resmi rakamlarla gelmeyin bana kardeşim. Hepsi hikaye. Ben yaptığım işe bakarım. İlk başlarda ne dediysem o.

punto57
10/06/2015, 09:53
bu chplilerle tartışılmaz, siz halay çekin HDP meclise girdi diye,

yusufagcatr
10/06/2015, 10:10
arabayı sat?

bir düşün

yeni mezundum,

tur atacaz,
sabah 41 liraydı,

biz neler çektik

şey
ben bolu üni mezunuyum

sen bilin mi

araba mevzuna gelince

5 araba iki daire aldı,

Arabanda gözümüz yok,

Ben 31 yaşımdayım, ve bu yaşıma kadar hatırladığım o kadar çok ekonomik siyasal kriz varki.Bolu demişken aklıma geldi. Bolu tünelinin kaç tane hükümet eskittiğini bilen bilir,kimse çivi bile çakmadı.Zamanın hükümeti " yarım kalmış bolu tünelini patates stoğu için soğuk hava deposu olarak kullanacağız" dediğinde bile helal olsun diyenler vardı.Bİzim en büyük sorunumuz birçok şeyi çabuk unutmamız.Şimdi ideoloji uğruna millet sıkıntıya giriyor ona yanıyorum.Hangi görüşte partide olursan ol,hep bu ülke için bu üülke haklkı kazanmasını isteyeceksin,zarar etmesini değil.Açık konuşayım aynı siyasal ve ekonomik ferahlığı başkla partilerde yaşatsaydı onlarıda desteklerdim.Bugün millet "para yok abi,milet borçlu" diyor.Bu kadar lüx yaşam içerisinde yaşamı Türkiye hangi tarihte gördü.Bu arabaları bu evleri bu teknolojiyi.Kimin nesi yok,herşeyi var.

fotobelit
10/06/2015, 10:10
Yahu hangi kafadasın?20 YIL öncesi ile buzamanı karşılaştırıyorsun..Yani 20 Yılda ne sen büyüdün ne otlar büyüdü nede büyükbaşlar..Yani herşey 20-30 yıl öncesi gibi kalıcaktı öylemi?Akp yaptı başkası yapmıycaktı öylemi?Tıpı,teknolojiyi,ilimi,bilimi akp geliştirdi öylemi..Yahu 20 yılda herşey gelişti..Kim gelirse gelsin 20 yılda belkide daha iyisi olucaktı..Zaman ve gelişim durmadı durmıyacakta..30 yıl önce kaç adet araç vardı trafikte şimdi kaçtane var?Yani yol yapmaktan bahsediyorsunuz(burda olmasada genelde bunu savunuyorsunuz),ulaşımdan bahsediyorsunuz..Bunlar herzaman arz-talep meselesidir..Gerekli olucaktı ve yapılacaktı..20-30 yıl önce Rahmetli babam annem ile birlikte SADECE İŞÇİ maaşı ile 5 daiere ve 5 evlat yetiştirip 4 ünü iyi bir şekilde evlendirmiş..SORARIM sana!!Şimdi işçi maaşı ile yap bakalım bunları?????????Kusura bakma ama (...)yaparsın onları..Faturalar,meyveler sebzeler gıdalar almış başını gidiyor..Bumu başarı..Yol yapmış,yahu aç aç o yollarımı dolaşacak millet..Benzin olmuş 5 küsür lire depoyu doldurup o işçimi çıkacak o yollara..Bırak bunları..Hala 20 yıl öncesinden bahsediyorsun..20 yılda o köprünün altında akp olsada olmasada çok su akacaktı..Yaşadıgın yer köy değil...Koskoca TÜRKİYE CUMHURİYETİ..

fotobelit
10/06/2015, 10:13
Ben hatırlıyorum bizim oralarda(İstanbulda Esenlerde)Çimenlere oturup,Sağdan gelen araçlar benim,soldan gelen arabalar senin diye oyun oynardık..80 lerde..Yahu akşama kadar(nerdeyse)5-10 araç geçerdi..Şimdi o günle bugün bir mi..Ailede 2 kişiysen tek daire 2 tabak yeter..3 kişiysen 1 tabak daha koyarsın..4 se 4 ve daire yetmez bir kat daha yaparsın..Bilmiyorum nasıl idrak dersiniz bunu..20 yıl önce cep tel.mi vardı..Lcd tvlermi vardı bunları Rte ve hükümeti yapmıştır..20 yıl önce otolar(burası oto forumu diye yazıyorum)işçiler çalışırdı,şimdi hepsinin işini mak.ler yapıyor..Yok ya hala biz 20 yıl önceki arabaları kullanıyor olurduk dogru ya..20 yılda araçta yapılmazdı..

yusufagcatr
10/06/2015, 10:17
bu chplilerle tartışılmaz, siz halay çekin HDP meclise girdi diye,

Bana en çok koyan da bu oldu.Sırf bir partiyi istenmiyorsun diye nasıl bu parti için sevinirsin anlayamıyorum.30 yıldan fazladır bu ülkeye savaş açmiş,binlerce evladını katletmiş bir örgütü destekleyecek kadar nasıl hain olabilir bir insan.Senin verdiğin vergilerle o adamlar maaş alacak,destek verecek.Ama senin için "AKP almasında kim almasın" gibi kısır bir zihniyetten çok birşey beklenemez anlaşılan.

fotobelit
10/06/2015, 10:23
Bana en çok koyan da bu oldu.Sırf bir partiyi istenmiyorsun diye nasıl bu parti için sevinirsin anlayamıyorum.30 yıldan fazladır bu ülkeye savaş açmiş,binlerce evladını katletmiş bir örgütü destekleyecek kadar nasıl hain olabilir bir insan.Senin verdiğin vergilerle o adamlar maaş alacak,destek verecek.Ama senin için "AKP almasında kim almasın" gibi kısır bir zihniyetten çok birşey beklenemez anlaşılan.
Güzel kardeşim,peşmergeyi davulla zurna ile karşılattın..Açıllışları barzani ile yaptın..pkk lılarra af çıkardın dağdan karşıladın araç tahsis ettin..MECLİSE sen soktun..çıbanbaşını imralıda sen lüks hayatta yaşattın.onunla görüşmeye adam yolladın.Kaybettiğin oylara bir bak hdp nin kazandığı oylara bak..Aradaki kaybettiğin oy kimdeymiş gör..hdp ye kim kazandırmış görürsün..Şimdimi milliyetçi oldunuz???

fotobelit
10/06/2015, 10:28
BUNLARIDA CHP yapmıştır..
https://i.hizliresim.com/mPpmo4.jpg (https://hizliresim.com/mPpmo4)
https://i.hizliresim.com/BMN3zL.jpg (https://hizliresim.com/BMN3zL)
https://i.hizliresim.com/ogpoVX.jpg (https://hizliresim.com/ogpoVX)
https://i.hizliresim.com/l7pmZQ.jpg (https://hizliresim.com/l7pmZQ)

punto57
10/06/2015, 10:32
Güzel kardeşim,peşmergeyi davulla zurna ile karşılattın..Açıllışları barzani ile yaptın..pkk lılarra af çıkardın dağdan karşıladın araç tahsis ettin..MECLİSE sen soktun..çıbanbaşını imralıda sen lüks hayatta yaşattın.onunla görüşmeye adam yolladın.Kaybettiğin oylara bir bak hdp nin kazandığı oylara bak..Aradaki kaybettiğin oy kimdeymiş gör..hdp ye kim kazandırmış görürsün..Şimdimi milliyetçi oldunuz???

peşmerge dağda pkk öldürüyor,
peşmergeye Türk pasoportu bile verildi önceki hükümetler zamanında,
eeeyyy 20 yıl önceyle karşılaştırma demişsin,
Kuzey Irak Türkiye'ye ilhak olmak istiyor ama anlamıyorsunuz siz bunu,
6 ay önce Kuzey Irağın Türkiye'ye ilhakı konuşuluyordu?
şimdi bak ne konuşuyoruz,

20 yıl öncesinin Almanyasın da da Cep Telefonu yok tu?

ama Kriz de yok tu,

80 sene önce yaptı Almanlar OTOBANLARI iki kez yıkıldılar,

2008 krizinde iş icabı Tüm Avrupayı gezdim,
Ordaki hali gördüm,
KDV'ler yüzde 25 e çıkartıldı.

2008 de biz hisssetmedik o kadar

20 sene önce diyon ama, Bahçeli Tarih'ten mi geldi Canım arkadaşım o zaman,
Halen güncel , Aynı muhalefet,

fotobelit
10/06/2015, 10:38
]peşmerge dağda pkk öldürüyor,
peşmergeye Türk pasoportu bile verildi önceki hükümetler zamanında,
eeeyyy 20 yıl önceyle karşılaştırma demişsin,

20 yıl öncesinin Almanyasın da da Cep Telefonu yok tu?

ama Kriz de yok tu,

80 sene önce yaptı Almanlar OTOBANLARI iki kez yıkıldılar,

2008 krizinde iş icabı Tüm Avrupayı gezdim,
Ordaki hali gördüm,
KDV'ler yüzde 25 e çıkartıldı.

2008 de biz hisssetmedik o kadar
Cımbızla almışsınız lafları bende cımbızla alıyım..KIRMIZI yazıdanda anlaşılacağı gibi biraz küçük düşünmüşsünüz..Şimdi kurulmak istene ŞEY diycem devlet demeye dilim varmıyor..Bunu kim istiyor????Neyse kardeş bu yaştan sonra eğriyi doğruyu ben gösteremem..ANlaşılıyorki senin fikirleri net..Doğru olanları bile görmezden gelecek kadar sabit bakıyorsunuz..HAYIRLISI OLSUN ÜLKEMİZE..TÜRKİYE CUMHURİYETİNE...
SON BİRŞEY Fotolar bir bak istersen kimlerin elçileri kimlerle birlikte..

femoli
10/06/2015, 10:41
Birazda objektif bakmak gerekiyor olaya körü körüne particilik olmaz çalıp çırpan adam dinimize nasıl sahip çıkar buda enteresan

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=31703&stc=1&d=1433922047

punto57
10/06/2015, 10:55
Cımbızla almışsınız lafları bende cımbızla alıyım..KIRMIZI yazıdanda anlaşılacağı gibi biraz küçük düşünmüşsünüz..Şimdi kurulmak istene ŞEY diycem devlet demeye dilim varmıyor..Bunu kim istiyor????Neyse kardeş bu yaştan sonra eğriyi doğruyu ben gösteremem..ANlaşılıyorki senin fikirleri net..Doğru olanları bile görmezden gelecek kadar sabit bakıyorsunuz..HAYIRLISI OLSUN ÜLKEMİZE..TÜRKİYE CUMHURİYETİNE...
SON BİRŞEY Fotolar bir bak istersen kimlerin elçileri kimlerle birlikte..

Gönderdiğin resimler Yüzünden Zaten Oylar Mhp'ye kaydı,
Halk Cezalandırdı!
Mevzu anlatılamadı.
Silahlar susmadan bu resimler hep yanlış!
öncelik silahların susması,

tek soru soruyorum,

cevap bekliyorum,!

Anlatmak gerçekten zor.

punto57
10/06/2015, 11:00
Birazda objektif bakmak gerekiyor olaya körü körüne particilik olmaz çalıp çırpan adam dinimize nasıl sahip çıkar buda enteresan

https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=31703&stc=1&d=1433922047

geldik yine bu mevzuya ?

O dört Bakan'da artık milletvekili Değil!
Dokunulmazlıkları yok!
Bildiğiniz gibi Soruşturmalar Tekrar açılabilir.
Süreci Göreceğiz,

Hırsız derken?

Kim hırsız,

Kim yavuz hırsız ben anlamıyorum bu saatten sonra,

Benim bildiğim bir şey var ise,
Zaten peygamber seç miyoruz,
Devleti yönetecek "kişiler" Seçiyoruz.

Bu hesap az hırsız hesabına göre yapılır.

Ehveni şer,
Bir yanda HDP
Bir yanda CHP ( belediyelerindeki yolsuzluklar ayyuka BKZ şişli)
Bir yanda MHP ( 2001 dönemi Hortumlanan bankalar E Kemal K de Ecevitin şapkasını taktı)

Bir yanda AKP,

Kar ve zarar hesabı
ne olursa olsun Ehveni şer AK Parti.

fotobelit
10/06/2015, 11:05
Olmak istiyor?Bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorsunuz?Kim izin verir buna aklınız kesiyormu?Dediğim gibi hala küçük düşünüyorsunuz..Biraz kapsamlı düşünün..Sadece buzdağını görünen kısmına bakıyorsunuz..Neyse Şükrü bey Burda yazılanlarla ne ben seni ne sen beni nede ikimiz budurumu değiştirebiliriz..Yapılacak şey belli..Hükümet kurulacak veya kurulmayacak..Erken seçim olacak veya olmayacak..Hayatımız daha güzel olacak veya olmayacak bunu göreceğiz..Herkezin fikir ve düşüncesinin aynı olmasını beklemek zaten aptallıktır..Ben kendimce dogru olanları savundum,sizde öyle..Allah hepimizin sonunu hayır etsin..''Besle kargayı,oysun gözünü''ata sözünü hatırlıyorum bu seçimlerde nedense diyip,son noktayı koyuyorum..Selametle.

punto57
10/06/2015, 11:13
besle kargayı oysun gözünü mü?
ne alaka
asmayalım da besleyelim mi demişti biri,

Kürtler Bu ülkenin Gerçeğidir!
türkiyede 20 Milyon Kürt vardır.
ama gördüğün gibi Barajı Bile Nişantaşı ve CHP destekli geçebildiler,

ayrıca şuna bak
Historical exchange rates 1953 graph and charts (https://fxtop.com/en/historical-exchange-rates.php?A=1&C1=USD&C2=TRY&MA=1&DD1=01&MM1=01&YYYY1=1953&B=1&P=&I=1&DD2=01&MM2=01&YYYY2=2015&btnOK=Go%21)

Koalisyon dönemlerinde
1999 2000 arası dolardaki fırlayışa bak.

düşüncelerimiz farklı
ama
ben diyorum ki,
Suriye nin kuzeyi bile bize ilhakı mümkün
yoksa iran neden sahaya girdi.

işid denen bela salındı üstümüze.

Kürtlerle yaşamayı öğrenmek lazım.
Tüm Kürtler PKK değil
Kürtlerin çoğu PKK'dan nefret ediyor
Dün Diyarbakırda olduğu gibi
Önce Kürtler can veriyor,

O bilgiye MİT'e saldırılarla erişildi.

Kuzey Irağın Türkiye'ye ilhakı kimi üzerse
işte O bugün en fazla seviniyor BKZ israel,
Kuzey ırak çizgisi tamda israelin vaat edilmiş toprakları. bilyon yani,

yoksa kobani yüzünden kürtler bir anda neden sokağa fırladı.

HDP mitingine bomba attı dhkpc kürtler umursamadı

bunu bana açıkla?

madem kürtleri düşünüyor bu hergeleler neden saçmalıklar oluyor.

mevzu kürtlerle Türkleri birbirine kırdırmak.
buna sosyete destek veriyor
nişantaşında hdp tulum çıkarıyor

demişsin ki
"Olmak istiyor?Bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorsunuz?Kim izin verir buna aklınız kesiyormu?"

işte bizde onu anlatmaya çalışıyoruz,

yoksa d medya neden bir anda hdp sevdalısı kesildi, ışid bir anda kuzey ırağa saldırdı

fotobelit
10/06/2015, 11:21
besle kargayı oysun gözünü mü?
ne alaka
asmayalım da besleyelim mi demişti biri,

Kürtler Bu ülkenin Gerçeğidir!
türkiyede 20 Milyon Kürt vardır.
ama gördüğün gibi Barajı Bile Nişantaşı ve CHP destekli geçebildiler,

ayrıca şuna bak
Historical exchange rates 1953 graph and charts (https://fxtop.com/en/historical-exchange-rates.php?A=1&C1=USD&C2=TRY&MA=1&DD1=01&MM1=01&YYYY1=1953&B=1&P=&I=1&DD2=01&MM2=01&YYYY2=2015&btnOK=Go%21)

Koalisyon dönemlerinde
1999 2000 arası dolardaki fırlayışa bak.

düşüncelerimiz farklı
ama
ben diyorum ki,
Suriye nin kuzeyi bile bize ilhakı mümkün
yoksa iran neden sahaya girdi.

işid denen bela salındı üstümüze.

Kürtlerle yaşamayı öğrenmek lazım.
Tüm Kürtler PKK değil
Kürtlerin çoğu PKK'dan nefret ediyor
Dün Diyarbakırda olduğu gibi
Önce Kürtler can veriyor,
Kardeş biz zaten kürtlerle yaşıyorduk..Bir çok firmada kürtler var..Kürtlere kim bir şey demiş pkk olmasa..Bizim lafımız onları destekleyenlere..Sen önce ülkenin sınırlarını koru suriye hatay musul kerkük olaylarına girme..Birde şu pkk yı büyük harflerle yazma rica edicem..Diyarbakırdaki olayıda hala dediğim gibi dar açıdan bakıyorsunuz..İşid olayınada girmiycem..Savcıların nerde olduguna bakınca bir fikir oluşuyor...Neyse baya bir devlet işlerine girmeye başladınız..Bence daha yüzeysel fikirlerde verilebilir..Artık mit di kitti buralarada girersiniz..Bence burda kalsın bu konuşma..

punto57
10/06/2015, 11:36
Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır

fotobelit
10/06/2015, 11:38
Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır

+++Aynen...

cemdogu
10/06/2015, 11:52
Çok basit.Hiç bir kökenimiz olmayan Almanyada ( ordaki türk nüfusu dışında) bile türk partisi varsa ve yönetime dahil olabiliyorlarsa

sen yüzyıllardır beraber yaşadığın adamları öldürdükten, katlettikten sonra, barış istiyorsan bu insanların da birşeylerde söz sahibi olması lazım kardeşim.Bu memleket Türkiye, ben de Türküm.Ama keşke sadece kürt değil diğer azınlık kökenlerin de partileri meclise girse..

Kafatasçı olmak için fazla geciktiniz akpciler, şimdi sizin Hdpyi meclise aldınız demeye hakkınız yok.oy kaybeden memleketin içine eden akpdir, ve onun destekçileridir.Hdpyi de meclise akp almıştır.halk ta kararını verdi.Kimsenin hiçbir söz söylemeye hakkı yok şu saatten sonra ancak yorum yapılabilir.

Ne istiyorsunuz anasını satayım padişah mı olsun başımıza? Biraz alternatif iyidir iyi.Hükümet bunalıma mı girsin hep aynı kalarak? keşke chp mhp koalisyon kurup, hdp de onları dışardan desteklese.Akp illetinden ve şerrinden kurtulmuş oluruz.Olayı ayılamadınız hala, ayılmayacaksınız.

Yapılan yolsuzluğun, vergilerin artışının, benzinin durumunun, tüm maddi yaşadığımız sıkıntıların dolaylı sorumlusu ak partidir.özgürlüklerimize, sokakta içtiğimiz biraya kadar karışan, en az 3 çocuk deyip benim çükümün defterini tutanlar da ak partidir.
Bu kadar yıldan sonra halk kararını verdi, akp cezalandırıldı

memleket için hayırlısı olacak inşallah.

punto57
10/06/2015, 12:01
HDP'yi hükümet senaryoları içinde seçenek sunan bir yaklaşım

hadi size hayırlı işler,

yusufagcatr
10/06/2015, 13:13
Yahu hangi kafadasın?20 YIL öncesi ile buzamanı karşılaştırıyorsun..Yani 20 Yılda ne sen büyüdün ne otlar büyüdü nede büyükbaşlar..Yani herşey 20-30 yıl öncesi gibi kalıcaktı öylemi?Akp yaptı başkası yapmıycaktı öylemi?Tıpı,teknolojiyi,ilimi,bilimi akp geliştirdi öylemi..Yahu 20 yılda herşey gelişti..Kim gelirse gelsin 20 yılda belkide daha iyisi olucaktı..Zaman ve gelişim durmadı durmıyacakta..30 yıl önce kaç adet araç vardı trafikte şimdi kaçtane var?Yani yol yapmaktan bahsediyorsunuz(burda olmasada genelde bunu savunuyorsunuz),ulaşımdan bahsediyorsunuz..Bunlar herzaman arz-talep meselesidir..Gerekli olucaktı ve yapılacaktı..20-30 yıl önce Rahmetli babam annem ile birlikte SADECE İŞÇİ maaşı ile 5 daiere ve 5 evlat yetiştirip 4 ünü iyi bir şekilde evlendirmiş..SORARIM sana!!Şimdi işçi maaşı ile yap bakalım bunları?????????Kusura bakma ama (...)yaparsın onları..Faturalar,meyveler sebzeler gıdalar almış başını gidiyor..Bumu başarı..Yol yapmış,yahu aç aç o yollarımı dolaşacak millet..Benzin olmuş 5 küsür lire depoyu doldurup o işçimi çıkacak o yollara..Bırak bunları..Hala 20 yıl öncesinden bahsediyorsun..20 yılda o köprünün altında akp olsada olmasada çok su akacaktı..Yaşadıgın yer köy değil...Koskoca TÜRKİYE CUMHURİYETİ..

Aynı teraneleri hava alanları,köprüler, hastaneler içinde söyleyeceksin biliyorum, çünkü zihniyetin açık ve net.Takım tutar gibi parti tutan bu ülkede çok.O büyük baş ve ot olayını yine seni düşünerek iyi birşey söylemek istediğine inanıyorum,aksini düşünmüyorum bile ,neyse.Gelişim,cumhuriyet tarihinin 90 küsür yılından beri en çok bu zamanda olmuşsa tabiki geçmiş yılları söyleceğim.Madem köy değildi diye artistlik yapıyorsun da dünya milenyuma gireceğiz diye sevinirken sen tuvalette maşrafayla su bekliyodun.Uçağı da belki yollarda misket oynarken ancak hava görebiliyordun.Hee pardon hasta olmadan önce vizite kağıdı ve hastane sisteminide sölimde sen şimdi google amcaya sor sölesin ben sölersem anlamazsın.

yusufagcatr
10/06/2015, 13:16

bu birşeyleri çözmek,sorunları karşılıklı anlamak için yapılan devlet içerisinde yapılan masaya oturma işi.Başkalarının yaptığı gibi kucağa oturma işi değil.

Arrest
10/06/2015, 13:32
Ben türküm anamda babamda atalarımda türk. Dolayısı ile HDP harici bi partiye oy veriyorum. Ama kürt kökenli olsam HDP ye oyda verebilirdim. Hiç empati yapma yeteneğine sahipmisiniz siz he ? Şu anda HDP %40 Alsa diğer partilerde hdp tarzı kürt olsa sende türk olarak %13 alsan sanada o gözle bakmazlarmı ? Kendine gelince oh canım cicim ona gelince hayin chp liler hdp ye oy verdi.. Ne güzel memleket demi ?

Bir önceki seçimlerde hdp bağımsız girmişti ve batıda biçok ilden milletvekili çıkaramadı. Dolayısı ile hdp liler akp ve chp ye oy verdiler. Şimdi ise oylarını geri aldılar. Bu akp yada chp hdp yemi oy verdi anlamına geliyo ?

Tayyip erdoğan fotoğraflarda göründüğü gibi barzani talabani ile falan yan yana kol kolayken hiç oralı dğeildiniz. şimdi milliyetçimi kesildiniz.

fotobelit
10/06/2015, 13:37
Aynı teraneleri hava alanları,köprüler, hastaneler içinde söyleyeceksin biliyorum, çünkü zihniyetin açık ve net.Takım tutar gibi parti tutan bu ülkede çok.O büyük baş ve ot olayını yine seni düşünerek iyi birşey söylemek istediğine inanıyorum,aksini düşünmüyorum bile ,neyse.Gelişim,cumhuriyet tarihinin 90 küsür yılından beri en çok bu zamanda olmuşsa tabiki geçmiş yılları söyleceğim.Madem köy değildi diye artistlik yapıyorsun da dünya milenyuma gireceğiz diye sevinirken sen tuvalette maşrafayla su bekliyodun.Uçağı da belki yollarda misket oynarken ancak hava görebiliyordun.Hee pardon hasta olmadan önce vizite kağıdı ve hastane sisteminide sölimde sen şimdi google amcaya sor sölesin ben sölersem anlamazsın.

Yusuf senin yaşınla aramızda nerdeyse 10 yaş var..Bana 70 li yılların kafasını yapma..Ne gördünde konuşuyorsun...Senin birşey gördüğün yok..70-80 gibi bir zamanı görsen ulan hadi diycem ki ben bile onları anlatıldığı ile biliyorum..Burda bana fb-gs maçı yorumu yapıyor gibi habire Hastanelere takılıp durma(şike olayı misal)..Daha önce o hastanelere gidip günde 150-200 kişinin tedavisi olunuyordu..Şimdi kaç kişi randevulu girebiliyor bir bak bakalım..Randevu sistemide paralı olucaktı bunuda belirtiyim..Ot tu büyük baştı anlamıda nereye çekersen çek kardeşim..Senin kafa yapın belli,rahatslızk çıkarmak...Senin kafa yapına göre akp gelmese 20 yıl sonrda sen hala maşrafadaki yıkardın...yani ozaman kadar su hala ulaşmazdı eline..Kuyulardan su alırdın hatta..Tüp yağ şeker un ekmek kuyruguda beklerdin..Yahu sanada laf anlatmaya çalışıyoruz..Takılmışsın Hastane hastane..Biz hükümeti zaten işini yapmazsa eleştirizyoruz..sen particileştiriyorsun..bizim sağımız solumuz ortamız yok..Bizim yolumuz tek yol..Oda halkın huzuru ve mutlulugu..Eleştire eleştire deneye deneye dogruyu buluruz.:Sizin gibi körü körüne baglılıgımız yok..dediğim gibi,Kim HALKA iyi olanaklar getirecek biz onu seçeriz..Biz kimsenin orasının burasının kılı değiliz..Yahu insanların geçim kalitesi düştü 10 yılda bunu bile görmiycek kadar körsünüz..şunada belirtiyim Ben ne chp ne mhp liyim..dediğim gibi Ben HALKIN bir BİREYİYİM..Bu zincirin bir halkasıyım..Daha geçenlerde haberlerde gördük adam 5 hastane gezmiş 10 yaşındaki çocugu son gittiği hastende vefat etmiş..Bumu randevulu sisitem bumu senin sevdiğin hastane..Ayıp bukadarda kör olunmaz..

fotobelit
10/06/2015, 13:41
Neyse...

Arrest
10/06/2015, 13:41
Siz hic kan uykusu belgeselini izlediniz mi? Terorle mucadele nasil yapilirmis gordunuz mu? Akp terore pkk ya sehir yapilanmalarina ne mudahalede bulundu bu gune kadar?

Anca sabrımızı zorlamasinlar , bicak kemiğe dayandi laflari..

Su anda da ulkenin gidisatini dolari benzini artirip hafif krizler yaratarak , bakin tek basina iktidar yoksa bole oluyo ulkeyo koalisyonun kucagina birakmayin kriz olur tarzi oyunlarla tekrar akp yi iktidara getirmeye calisanda en NAMUSSUZ VE HAYSİYETSİZ İNSANDİR( İnsan demek iltifat kacar )

Simdide TURKİYE CUMHURİYETİNE gonulden bagli olan Turk vatandaslarinna Hdp akp den dahami ii akp kaybettigi icin hdp mecliste siz hdp ye oy verdiniz diyerek sol kesime suc atan SEREF YOKSUNLARİ da DİNİ İSTİSMAR EDİP bakara makara tarzinda alcakca alay edenlere oy vetmediler mi?

Milliyetci damariniz kabardi demi hdp meclise girince.. Vatan parsel parsel satilirken barzani ile pozlar verilirken habirda kutlana yapilirken milliyetci degildiniz ama cunki KARAKTER YOKSUNU İSGUZAR olmayi tercih ettiniz

punto57
10/06/2015, 14:12
pkkya silah bıraktırmak farklı iş
pkk ile hükümet kurmak farklı iş.
pkk ile hükümet kurmak sizin için problem değil ama pkkya silah bırakın çağrısı için mücadele etmek niye problem.

Akparti Eğer Pkkya silah bıraktırmak için girişimlerde bulunmasa bu gün oy oranı kaç olurdu sizce?

boşuna konuşuyoruz Mhp milliyetçi ise Hdp ile hükümet kurmaz ve Chp ve onun sözde atatürkçüleri Avuçlarını yalar.

Akp-Mhp koalisyonu kurulur
ülke yoluna devam eder.

Kandırılan kürtler de hatasını anlar!

punto57
10/06/2015, 14:14
Yusuf senin yaşınla aramızda nerdeyse 10 yaş var..Bana 70 li yılların kafasını yapma..Ne gördünde konuşuyorsun...Senin birşey gördüğün yok..70-80 gibi bir zamanı görsen ulan hadi diycem ki ben bile onları anlatıldığı ile biliyorum..Burda bana fb-gs maçı yorumu yapıyor gibi habire Hastanelere takılıp durma(şike olayı misal)..Daha önce o hastanelere gidip günde 150-200 kişinin tedavisi olunuyordu..Şimdi kaç kişi randevulu girebiliyor bir bak bakalım..Randevu sistemide paralı olucaktı bunuda belirtiyim..Ot tu büyük baştı anlamıda nereye çekersen çek kardeşim..Senin kafa yapın belli,rahatslızk çıkarmak...Senin kafa yapına göre akp gelmese 20 yıl sonrda sen hala maşrafadaki yıkardın...yani ozaman kadar su hala ulaşmazdı eline..Kuyulardan su alırdın hatta..Tüp yağ şeker un ekmek kuyruguda beklerdin..Yahu sanada laf anlatmaya çalışıyoruz..Takılmışsın Hastane hastane..Biz hükümeti zaten işini yapmazsa eleştirizyoruz..sen particileştiriyorsun..bizim sağımız solumuz ortamız yok..Bizim yolumuz tek yol..Oda halkın huzuru ve mutlulugu..Eleştire eleştire deneye deneye dogruyu buluruz.:Sizin gibi körü körüne baglılıgımız yok..dediğim gibi,Kim HALKA iyi olanaklar getirecek biz onu seçeriz..Biz kimsenin orasının burasının kılı değiliz..Yahu insanların geçim kalitesi düştü 10 yılda bunu bile görmiycek kadar körsünüz..şunada belirtiyim Ben ne chp ne mhp liyim..dediğim gibi Ben HALKIN bir BİREYİYİM..Bu zincirin bir halkasıyım..Daha geçenlerde haberlerde gördük adam 5 hastane gezmiş 10 yaşındaki çocugu son gittiği hastende vefat etmiş..Bumu randevulu sisitem bumu senin sevdiğin hastane..Ayıp bukadarda kör olunmaz..

Sağlık bakanlığının şikayet hattını aradım,
Oğlumun göz ameliyatı için, özel hastane 7000 dolar para istemişti.
Aynı gün içerisinde iki telefon aldım iki üniversite hastanesinden Gelin oğlunuza bakalım diye!

Arrest
10/06/2015, 14:33
Sağlık bakanlığının şikayet hattını aradım,
Oğlumun göz ameliyatı için, özel hastane 7000 dolar para istemişti.
Aynı gün içerisinde iki telefon aldım iki üniversite hastanesinden Gelin oğlunuza bakalım diye!

eee adamda ölmüş ama senin oglunun göz ameliyatını yaptılar diye akp kıralmı oldu işi bu yapacak tabi

punto57
10/06/2015, 15:25
Allah Rahmet Eylesin ne diyelim,
Benim oğlumda yoğun bakımda kaldı,
örnekler verilebilir, kötü de iyi de,

13 sene öncesine göre çok dah iyi bir yerde olduğumuz kesin,
senin o bahsettiğin o olaylardan hergün yaşanıyordu 13 sence önce,
inanmak istemediğiniz o!

Hastene sizi rehin almadığından bilmiyorsunuz

Arrest
10/06/2015, 16:15
31705

punto57
10/06/2015, 16:28
Siz o zamanlar çok isyan ettiniz Baraja giden Oyları bir kısım Chpli vermedi mi?
Ak Parti zaten hükümet düştü cezasını çekiyor,
Oylar MHP'ye gitti,

Tamam da
Siz şimdi Onlarla hükümet Kuralım diyorsunuz,

Ak parti hata yaptı!
da
onlarla hükümet kurmak istemek
AK partinin hatasını da düzeltmez
Chp yi haklı da yapmaz,

Peşmergeleri Demirel Bile pasaport verdi siz neyi eleştirdiğinizi bilmiyorsunuz,

cemdogu
10/06/2015, 17:05
Siz o zamanlar çok isyan ettiniz Baraja giden Oyları bir kısım Chpli vermedi mi?
Oylar MHP'ye gitti,

Tamam da

Ak parti hata yaptı!
da
Chp yi haklı da yapmaz,

Peşmergeleri Demirel Bile pasaport verdi siz neyi eleştirdiğinizi bilmiyorsunuz,

yahu kardeşim.Bu adamlar türkiyede yaşıyor.Her bir birey gibi türkiye içinde.Senin gibi.Benim gibi.İngilterede politikacı olsan girişmez misin devlet işlerine? yaşadığın yerde azınlıksan, bell bir nüfusun varsa kurmaz mısın hemen ekibini? sesini duyurmaya?

Biz türkler, Kürt halklarının anasını bellemedik mi geçmişte? Sürüm sürüm süründürdük biz bu adamları, ermenileri de öyle.Bu adamların hatası ne olursa olsun, soykırımı hakettiler mi?

Senin topluluğun bi hata yaptı diye seni assalar diri diri gömseler? Bu psikolojiyi anlayamazsın.Hdpnin derdi devlet kurmak falan değil, kuramaz da zaten nereye kuruyor? Bikere kendileri istemez ki devlet kurmayı kolay iş mi? Ekonomiyi sıfırdan kurmak? Kabileyi kurmak? Geç geç bu tavırları geeeç.

Sen bana şunu söyle.Bu adamlar yüzyıllardır senle yaşıyor.Bu adamların adını anınca küfür gibi geliyordu şundan 5 yıl önce.Ne dediler, çözüm süreci.Eee noldu? ne değişti? Na yaptı senin hükumetin.Çözüm süreci diye reklam yaptı, çakallık peşindeydi ama fıs.sonra noldu? Hdp kuruldu.Bikere meclise bi parti girdimmi, o silah zaten mecburen bırakılacaktı.Ve bırakıldı da buyur.Hdpnin parti olmasından beridir silah yok.Ama bak, daha geçen gün diri diri kürt yaktılar yine? Niye? Ne kardeşim bu koltuk sevdası?Bu adamlar burda yaşıyorsa bunların söz hakkı yok mu? Sen nasıl Türk temsilci sokuyorsan oraya seni temsil etsin diye? kürtler meclise kürt temsilci sokamaz mı? Bu kadar mı kendini beğenmişsin bu kadar mı türkçüsün? O zaman teee bu insanlar kucağa otururken nerdeydin? Masaya değil bak detaya dikkat...

Boş tezlerle gelmeyin bana , tisssskiniyorum.

Arrest
10/06/2015, 17:26
Oylar MHP'ye gitti,

Tamam da

Ak parti hata yaptı!
da
Chp yi haklı da yapmaz,

Kara duzen Tofaş motoru gibisin birader , at gozluklerini cikar

biancoangelo
10/06/2015, 23:09
Arkadaşlar herkes Uzun Uzun yazmış. Ben sadece bişey dicem siz anlarsınız.

Bakın dediğime iyi bakın düşünün bakalım ve hatırlayın: MEGRİ MEGRİ DAYE MEGRİ şifre burda işte.

Arrest
10/06/2015, 23:20
Arkadaşlar herkes Uzun Uzun yazmış. Ben sadece bişey dicem siz anlarsınız.

Bakın dediğime iyi bakın düşünün bakalım ve hatırlayın: MEGRİ MEGRİ DAYE MEGRİ şifre burda işte.
Seni sevmek zulumse halay cekmek gulumse diyelim be kardesin:):)

punto57
11/06/2015, 09:38
yahu kardeşim.Bu adamlar türkiyede yaşıyor.Her bir birey gibi türkiye içinde.Senin gibi.Benim gibi.İngilterede politikacı olsan girişmez misin devlet işlerine? yaşadığın yerde azınlıksan, bell bir nüfusun varsa kurmaz mısın hemen ekibini? sesini duyurmaya?

Biz türkler, Kürt halklarının anasını bellemedik mi geçmişte? Sürüm sürüm süründürdük biz bu adamları, ermenileri de öyle.Bu adamların hatası ne olursa olsun, soykırımı hakettiler mi?

Senin topluluğun bi hata yaptı diye seni assalar diri diri gömseler? Bu psikolojiyi anlayamazsın.Hdpnin derdi devlet kurmak falan değil, kuramaz da zaten nereye kuruyor? Bikere kendileri istemez ki devlet kurmayı kolay iş mi? Ekonomiyi sıfırdan kurmak? Kabileyi kurmak? Geç geç bu tavırları geeeç.

Sen bana şunu söyle.Bu adamlar yüzyıllardır senle yaşıyor.Bu adamların adını anınca küfür gibi geliyordu şundan 5 yıl önce.Ne dediler, çözüm süreci.Eee noldu? ne değişti? Na yaptı senin hükumetin.Çözüm süreci diye reklam yaptı, çakallık peşindeydi ama fıs.sonra noldu? Hdp kuruldu.Bikere meclise bi parti girdimmi, o silah zaten mecburen bırakılacaktı.Ve bırakıldı da buyur.Hdpnin parti olmasından beridir silah yok.Ama bak, daha geçen gün diri diri kürt yaktılar yine? Niye? Ne kardeşim bu koltuk sevdası?Bu adamlar burda yaşıyorsa bunların söz hakkı yok mu? Sen nasıl Türk temsilci sokuyorsan oraya seni temsil etsin diye? kürtler meclise kürt temsilci sokamaz mı? Bu kadar mı kendini beğenmişsin bu kadar mı türkçüsün? O zaman teee bu insanlar kucağa otururken nerdeydin? Masaya değil bak detaya dikkat...

Boş tezlerle gelmeyin bana , tisssskiniyorum.

Güzel Bir konu
ama

Ermeniler Onları Kesen Kürtlerle ( Bkz Ahmet Türk Açıklamaları)
Aleviler onları Kesen Chp ile birlikte,
Kürtler Onlara eziyet Eden ulusalcılarla koalisyon yapmak istiyor!
Ulusalcılarlda Kestikleri Kürtlerle kolkola,
Mhp ise kafası karışık, Onları Hdp ile koalisyona zorluyorlar.
Hdpyi Mhp ile koalisyona zorluyorlar.
Saadet partisi Cemaat ile kolkola,
Ak Parti hükümeti türkiye Tarihinde Kürt sözcüğünü kullanan ilk başbakana sahipti, Kürt sorunu var dedi adam. Şimdi bir Ak parti hükümeti kürt oylarıyla düşürüldü. tiraji komik.
Mhp kürt sorununun çözülüş şeklinden rahatsız olan Türkler tarafından oy topladı.
Chp ve HDp mayıs olaylarında gezi olaylarında ezen ve ezilen kesimin temsilcileri olarak AK partiyi düşürmeye çalışmıştı.

Ve
Bunların Hepsi AK partiye Düşman

siyaset değil eş değiştirme partisi sanki.

Midem bulanıyor.

Arkadaşlar siyaset konuşmayı bırakalım bence sadece
otomobil konuşalım,

çünkü Ben örneğin Gelinen Nokta'da AKp- MHP koalisyonu yada Erken Seçim istiyorum, Hem istikrar hem de tutarlılık açısından.
HDP destekli koalisyonunu isteyen Arkadaş
bu yazıyı okusun

AKP-HDP işbirliği şarttır - ENGİN ARDIÇ (https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ardic/2015/06/11/akp-hdp-isbirligi-sarttir)

HDP statüko ile el ele vererek bu oyları aldı. Ama söylemi özgürlükçü.
Statükocular destekliyor Hdp yi
bu ne yaman çelişki
Şerefsiz Ahmet diyan nişantaşı züppeleri şimdi Biji Selo diyor,

siyaset değil eş değiştirme partisi,

siyaseti birileri dizayn etmeye çalışıyor.

aman Kardeşler arkadaşlar abiler ablalar bacılar kavgaya kötü lafa gerek yok birbirimizi üzmeye,

önemli olan ekonomi,
EKONOMİ

cemdogu
11/06/2015, 09:55
Güzel Bir konu
ama

Ermeniler Onları Kesen Kürtlerle ( Bkz Ahmet Türk Açıklamaları)
Aleviler onları Kesen Chp ile birlikte,
Kürtler Onlara eziyet Eden ulusalcılarla koalisyon yapmak istiyor!
Ulusalcılarlda Kestikleri Kürtlerle kolkola,
Mhp ise kafası karışık, Onları Hdp ile koalisyona zorluyorlar.
Hdpyi Mhp ile koalisyona zorluyorlar.
Saadet partisi Cemaat ile kolkola,
Ak Parti hükümeti türkiye Tarihinde Kürt sözcüğünü kullanan ilk başbakana sahipti, Kürt sorunu var dedi adam. Şimdi bir Ak parti hükümeti kürt oylarıyla düşürüldü. tiraji komik.
Mhp kürt sorununun çözülüş şeklinden rahatsız olan Türkler tarafından oy topladı.
Chp ve HDp mayıs olaylarında gezi olaylarında ezen ve ezilen kesimin temsilcileri olarak AK partiyi düşürmeye çalışmıştı.

Ve
Bunların Hepsi AK partiye Düşman

siyaset değil eş değiştirme partisi sanki.

Midem bulanıyor.

Arkadaşlar siyaset konuşmayı bırakalım bence sadece
otomobil konuşalım,

çünkü Ben örneğin Gelinen Nokta'da AKp- MHP koalisyonu yada Erken Seçim istiyorum, Hem istikrar hem de tutarlılık açısından.
HDP destekli koalisyonunu isteyen Arkadaş
bu yazıyı okusun

AKP-HDP işbirliği şarttır - ENGİN ARDIÇ (https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ardic/2015/06/11/akp-hdp-isbirligi-sarttir)

HDP statüko ile el ele vererek bu oyları aldı. Ama söylemi özgürlükçü.
Statükocular destekliyor Hdp yi
bu ne yaman çelişki
Şerefsiz Ahmet diyan nişantaşı züppeleri şimdi Biji Selo diyor,

siyaset değil eş değiştirme partisi,

siyaseti birileri dizayn etmeye çalışıyor.

aman Kardeşler arkadaşlar abiler ablalar bacılar kavgaya kötü lafa gerek yok birbirimizi üzmeye,

önemli olan ekonomi,
EKONOMİ

evet ekonominin de içine etti ak parti hükumeti.Kaç kredi kartın var ve ne kadar borcun var, yoksa helal olsun derim.

geç abim bu meseleleri.yok efendim kafatasçıydı oydu buydu.Bu dönemin ideolojisinde herkesin tek niyeti iktidar olmak.Mhp akıllıca bi politika izlese, chpyle iktidar olur hdpnin desteğini alır ve ak partisiz devam edilir.O bunu kesmiş bu bunu kesmiş.Herkesi aynı çatıda toplayamazsan aşamazsın bunları.O mantıkla mhp iktidar olsun, hiçbi azınlığa müsade etmesin türk türk yaşayalım gidelim ne güzel.Böyle iş olmaz.Herkes biraraya gelip masaya oturmazsa eğer bunlar aşılmaz çözülmez.Hdpnin de istediği o.He kürt sorununu başbakan dile getirdi.Sanki dilde değildi bas bas bağırıyordu herkes.Aha kürt sorunu var dedin de, daha yeni kürt sorunu ne yav kürt sorunu bitti? diyen kimdi? Tek din demedi tek dil dedi dimi ama :)

punto57
11/06/2015, 10:06
evet ekonominin de içine etti ak parti hükumeti.Kaç kredi kartın var ve ne kadar borcun var, yoksa helal olsun derim.

geç abim bu meseleleri.yok efendim kafatasçıydı oydu buydu.Bu dönemin ideolojisinde herkesin tek niyeti iktidar olmak.Mhp akıllıca bi politika izlese, chpyle iktidar olur hdpnin desteğini alır ve ak partisiz devam edilir.O bunu kesmiş bu bunu kesmiş.Herkesi aynı çatıda toplayamazsan aşamazsın bunları.O mantıkla mhp iktidar olsun, hiçbi azınlığa müsade etmesin türk türk yaşayalım gidelim ne güzel.Böyle iş olmaz.Herkes biraraya gelip masaya oturmazsa eğer bunlar aşılmaz çözülmez.Hdpnin de istediği o.He kürt sorununu başbakan dile getirdi.Sanki dilde değildi bas bas bağırıyordu herkes.Aha kürt sorunu var dedin de, daha yeni kürt sorunu ne yav kürt sorunu bitti? diyen kimdi? Tek din demedi tek dil dedi dimi ama :)

burda duruyorum
eski bir öğüdü hatırladım

ilk önce senin biraz bilgilenmen lazım
al oku bilgi seviyeni artırmak, iyidir

Modern Türkiye'nin Oluşumu - Feroz Ahmad - %24 indirimli : Kitap | idefix.com (https://www.idefix.com/kitap/modern-turkiyenin-olusumu-feroz-ahmad/tanim.asp?sid=V9E1LDXMWT0TNOWWWSPC)

Modernleşen Türkiye'nin Tarihi - Erik Jan Zürcher - %20 indirimli : Kitap | idefix.com (https://www.idefix.com/kitap/modernlesen-turkiyenin-tarihi-erik-jan-zurcher/tanim.asp?sid=QECFQGX4JM5E3W6EJRZZ)

o zaman nasıl eksik bilgilere sahip olduğunu anlarsın

Sana bir soru soracağım

Bu olayı duydun mu? hiç

Güneş Motel Olayı - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCne%C5%9F_Motel_Olay%C4%B1)

33. Türkiye Hükûmeti - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/33._T%C3%BCrkiye_H%C3%BCk%C3%BBmeti)

28 Şubat'ın piyonu: YALIM EREZ (https://www.aktifhaber.com/28-subatin-piyonu-yalim-erez-404742h.htm)

istikrar istiyoruz derken bu ayak oyunlarının geri gelmesini istmiyoruz

Sen gençsin
saygım var fikirlerine
ama şu anda Türkiye'de Hükümet olmak herkesin isteği , tek amacı derken
eski Türkiyeyi hatırla,
Kemal Ne dedi
En büyük hayalim başbakan olmak!
Adamın parti oyları 24,85
Hdp aldı başını gitti 80 millet vekili,

sonuç ney?
kime yaradı
CHP hala mutlu neden? sence
MHP kilit,
HDP kilit,

Ak parti kurulduğundan beri ilk kez bu saçma gereksiz tartışmaların içine düştü.

Kilit partileri önemseyecekler,
Kilidi bize takacaklar anahtar deniyecekler

son bir not

https://www.sabah.com.tr/gundem/2015/06/11/polis-lojmanlarinda-oylar-hdpye

sağlıcakla kal

fotobelit
11/06/2015, 10:28
Cem kardeşim,Şu Türkiye'nin ''T'' sini rica edicem büyük yaz..Bak yazında türk,Diğerine Kürt yazmışsın..Türkiye'nin ''T''büyük harf ile olucak..3-5 defa aynı şeyi yapmışsın..Lütfen...

cemdogu
11/06/2015, 17:57
burda duruyorum
eski bir öğüdü hatırladım

ilk önce senin biraz bilgilenmen lazım
al oku bilgi seviyeni artırmak, iyidir

Modern Türkiye'nin Oluşumu - Feroz Ahmad - %24 indirimli : Kitap | idefix.com (https://www.idefix.com/kitap/modern-turkiyenin-olusumu-feroz-ahmad/tanim.asp?sid=V9E1LDXMWT0TNOWWWSPC)

Modernleşen Türkiye'nin Tarihi - Erik Jan Zürcher - %20 indirimli : Kitap | idefix.com (https://www.idefix.com/kitap/modernlesen-turkiyenin-tarihi-erik-jan-zurcher/tanim.asp?sid=QECFQGX4JM5E3W6EJRZZ)

o zaman nasıl eksik bilgilere sahip olduğunu anlarsın

Sana bir soru soracağım

Bu olayı duydun mu? hiç

Güneş Motel Olayı - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCne%C5%9F_Motel_Olay%C4%B1)

33. Türkiye Hükûmeti - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/33._T%C3%BCrkiye_H%C3%BCk%C3%BBmeti)

28 Şubat'ın piyonu: YALIM EREZ (https://www.aktifhaber.com/28-subatin-piyonu-yalim-erez-404742h.htm)

istikrar istiyoruz derken bu ayak oyunlarının geri gelmesini istmiyoruz

Sen gençsin
saygım var fikirlerine
ama şu anda Türkiye'de Hükümet olmak herkesin isteği , tek amacı derken
eski Türkiyeyi hatırla,
Kemal Ne dedi
En büyük hayalim başbakan olmak!
Adamın parti oyları 24,85
Hdp aldı başını gitti 80 millet vekili,

sonuç ney?
kime yaradı
CHP hala mutlu neden? sence
MHP kilit,
HDP kilit,

Ak parti kurulduğundan beri ilk kez bu saçma gereksiz tartışmaların içine düştü.

Kilit partileri önemseyecekler,
Kilidi bize takacaklar anahtar deniyecekler

son bir not

Polis lojmanlarında oylar HDP'ye! - Gündem Haberleri (https://www.sabah.com.tr/gundem/2015/06/11/polis-lojmanlarinda-oylar-hdpye)

sağlıcakla kal

Abi asıl senin bilgilenmen lazım, hala şu memlekette olana bitene İYİ diyebiliyorsan.Altımızdan bi donumuzu çalmamışlar, ona da iyi diyenler var hala sadece YAZIK diyorum.

Cem kardeşim,Şu Türkiye'nin ''T'' sini rica edicem büyük yaz..Bak yazında türk,Diğerine Kürt yazmışsın..Türkiye'nin ''T''büyük harf ile olucak..3-5 defa aynı şeyi yapmışsın..Lütfen...

Bu kadar harf takıntınız olduğunu sanmıyorum ama, açıklayayım.Çoğu zaman foruma cep telefonumdan giriyorum, her zaman bilgisayarı açmak mümkün olmuyor.Bu kadar şiddetli bi uyarı gerektirmiyor bence ama, daha dikkatli olurum sağolun.

fotobelit
11/06/2015, 19:57
Bu kadar harf takıntınız olduğunu sanmıyorum ama, açıklayayım.Çoğu zaman foruma cep telefonumdan giriyorum, her zaman bilgisayarı açmak mümkün olmuyor.Bu kadar şiddetli bi uyarı gerektirmiyor bence ama, daha dikkatli olurum sağolun.
Güzel kardeşim, takıntı ile ne alakası var..Yan yana Türk ile kürt yazıp ta Türk ün T si küçük olunca kusura bakma ama zoruma gitti..Bukadar hassas bir dönemde..Başka biri olsa kasti yaptıgını düşünürdüm..Bukadar tepki vermenede gerek yok..Cepten aynı satırda birini küçük diğerini büyük nasıl yazdın onuda çözemedim..Tamam de geç ne olacak..Bence bir ricaya böyle tepki vermeyin..Bir büyüğün oalrak RİCA ettim..

cemdogu
11/06/2015, 20:57
Güzel kardeşim, takıntı ile ne alakası var..Yan yana Türk ile kürt yazıp ta Türk ün T si küçük olunca kusura bakma ama zoruma gitti..Bukadar hassas bir dönemde..Başka biri olsa kasti yaptıgını düşünürdüm..Bukadar tepki vermenede gerek yok..Cepten aynı satırda birini küçük diğerini büyük nasıl yazdın onuda çözemedim..Tamam de geç ne olacak..Bence bir ricaya böyle tepki vermeyin..Bir büyüğün oalrak RİCA ettim..

eee, siz de bu hassas dönemde Türk kürt yazıyorsunuz? Çok gereksiz detaylar, kusuruma bakmayın büyüğüm olmanızla alakalı değil.Konu Türkiye'nin nereye gittiğiyle alakalı, siz bana afabe öğretiyorsunuz, benim açımdan çok ta önemli değil.Bakın, yine cep telefonumdan yazıyorum, kusur olduysa da affola.

punto57
12/06/2015, 09:14
Abi asıl senin bilgilenmen lazım, hala şu memlekette olana bitene İYİ diyebiliyorsan.Altımızdan bi donumuzu çalmamışlar, ona da iyi diyenler var hala sadece YAZIK diyorum.

Türkiye'nin 200 Y?ll?k ?ktisadi Tarihi - ?evket Pamuk - %24 indirimli : Kitap | idefix.com (https://www.idefix.com/kitap/turkiyenin-200-yillik-iktisadi-tarihi-sevket-pamuk/tanim.asp?sid=BW4RCUNOY72NIH866OMN)

ön yargı

don kalmadı diyen adam kaşkayi ile geziyor

tezat,
sen en iyisi Bilgilen

fotobelit
12/06/2015, 09:42
eee, siz de bu hassas dönemde Türk kürt yazıyorsunuz? Çok gereksiz detaylar, kusuruma bakmayın büyüğüm olmanızla alakalı değil.Konu Türkiye'nin nereye gittiğiyle alakalı, siz bana afabe öğretiyorsunuz, benim açımdan çok ta önemli değil.Bakın, yine cep telefonumdan yazıyorum, kusur olduysa da affola.
Cem anlaşıldı kardeşim..Sen genelde her yoruma saldırmayı seçen birisin..''En iyi savunma,saldırmaktır''lafını karakter edinmişsin..Sana ne desem boş...Bunada kesin agrasif bir yorumun olucak belli..Hücüm futbol oynatacaksın yine :).

punto57
12/06/2015, 09:56
Cem anlaşıldı kardeşim..Sen genelde her yoruma saldırmayı seçen birisin..''En iyi savunma,saldırmaktır''lafını karakter edinmişsin..Sana ne desem boş...Bunada kesin agrasif bir yorumun olucak belli..Hücüm futbol oynatacaksın yine :).

Sizde bilgilenin abicim , cem çok bilgiliya ::::::::))))))):gome_whi::dj:

cemdogu
12/06/2015, 12:02

abicim estağfrullah.Bence bu kadar önemli değil demek ne zaman saldırmak oldu?

cemdogu
12/06/2015, 12:05
Sizde bilgilenin abicim , cem çok bilgiliya ::::::::))))))):gome_whi::dj:

Sensiz sabahlarım açmıyor ustam gel hele gel gel.

Tekrar söylüyorum.İçine edilen memleketi görmeyip te burda ağız dalaşına girmenin anlamı yok.Allah daha iyilerini versin, kaşkayiden bahsetmişin yine.Ayıp diyorum, yakışmıyor diyorum.Milletin cebine mi bakıyosun nedir? Başka kendini savunma yöntemi bul, bu fıs çünkü.

punto57
12/06/2015, 14:19
Recep Ivedik skeci vardı, tüm Serveti yatırıp Q7 alan, sonra benzin parası için mendil açıyordu.

Ekonomik durumu kötü olan elbet var,

ama Fabrikalarda çalışıp greve gidenler de var,
neden sendikasızlr aynı fabrikada daha fazla maaş alıyormuş

Türkiye ilginç bir ülke,

kaşkayinde gözümüz yok,

Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

yukardan aşağı oku bakalım kim etti içine muhabbetin
kardeşim,
kendi iyi bak

cemdogu
12/06/2015, 15:45
Recep Ivedik skeci vardı, tüm Serveti yatırıp Q7 alan, sonra benzin parası için mendil açıyordu.

Ekonomik durumu kötü olan elbet var,

ama Fabrikalarda çalışıp greve gidenler de var,
neden sendikasızlr aynı fabrikada daha fazla maaş alıyormuş

Türkiye ilginç bir ülke,

kaşkayinde gözümüz yok,

Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

yukardan aşağı oku bakalım kim etti içine muhabbetin
kardeşim,
kendi iyi bak

Sıkıntı bu abi.Sıkıntı tam olarak bu. Sen muhabbetin içine ettik diye bile kızabilirsin bana eyvallah.

Ama gel gelelim ülkenin içine edeni görmek yok.

Emre kardeşimiz kaynaklı maynaklı bi blog yazısı yazmış, baktın mı ? Yoksa işine gelen bakmamak mı..?

2002?den 2015?e Türkiye?nin Ekonomisi | Emre Çetin (https://www.emrecetinblog.com/2002den-2015e-turkiyenin-ekonomisi/)

Kayynak kaynak var.Hatta RTE'nin 93'te yaptığı bir konuşma da var blogda.Bi göz gezdirirsen neyin ne olduğu ortada.Altımdaki araba, çok şükür allah imkan verdi aldık.Ama ona benzin alırken yaşadığım zorluk, senelik vergisini öderkenki zorluk derecesini ordan oturduğun yerden konuşamazsın.Aç açıkta değiliz çok şükür ancak, kendi işimi rahatlıkla geçim dertsiz yapamadığım memlekette her daim konuşulacak tartışılacak kötü durumlar vardır.Hani altımda kaşkayi var diye, bunları söyleme hakkım elimden geçmiş değil.Önce bu sığ görüşü bi değiştirelim...

Yukarıdaki blogdan da bi alıntı yapayım madem, kaynaklar için orayı da ziyaret edersiniz.

https://www.emrecetinblog.com/wp-content/uploads/2015/04/hesap-uzun-227x600.jpg

Herkese hayırlı cumalar olsun.

punto57
12/06/2015, 17:15
Sıkıntı bu abi.Sıkıntı tam olarak bu. Sen muhabbetin içine ettik diye bile kızabilirsin bana eyvallah.

Ama gel gelelim ülkenin içine edeni görmek yok.

Emre kardeşimiz kaynaklı maynaklı bi blog yazısı yazmış, baktın mı ? Yoksa işine gelen bakmamak mı..?

2002?den 2015?e Türkiye?nin Ekonomisi | Emre Çetin (https://www.emrecetinblog.com/2002den-2015e-turkiyenin-ekonomisi/)

Kayynak kaynak var.Hatta RTE'nin 93'te yaptığı bir konuşma da var blogda.Bi göz gezdirirsen neyin ne olduğu ortada.Altımdaki araba, çok şükür allah imkan verdi aldık.Ama ona benzin alırken yaşadığım zorluk, senelik vergisini öderkenki zorluk derecesini ordan oturduğun yerden konuşamazsın.Aç açıkta değiliz çok şükür ancak, kendi işimi rahatlıkla geçim dertsiz yapamadığım memlekette her daim konuşulacak tartışılacak kötü durumlar vardır.Hani altımda kaşkayi var diye, bunları söyleme hakkım elimden geçmiş değil.Önce bu sığ görüşü bi değiştirelim...

Yukarıdaki blogdan da bi alıntı yapayım madem, kaynaklar için orayı da ziyaret edersiniz.

https://www.emrecetinblog.com/wp-content/uploads/2015/04/hesap-uzun-227x600.jpg

Herkese hayırlı cumalar olsun.

Fiyatları bir de senelik yüzde yüz enflasyonla hesapla? derim sana
senelik % 100 Enlasyon nedir biliyon mu sen?

ha tabii o zamanlar senin altın bağlanıyordu?

Senelik %150 Enlasyon gördük biz,

12 senelik bazı kalemlerde % 150 artış başarıdır.

idrak edemiyorsunuz.
yani bu hükümetin ekonomi performansı kötü olabilir sence,
saygım sonsuz,
mükemmel değil zaten.

ama
sen 5 sene boyunca her yıl %100 enflasyonu görmediğinden idrak edemiyorsun,
O da demek oluyor ki

1.yılda 100 birim fiyat ürün
5. yılda 1600 lira oluyor
ama matematik bilmek lazım

biz o devirleri gördük,

şöyle açıklayım.
sana
1 inci yıl
100 tl
2. yıl
200 Tl
3.yıl
400 tl
4.yıl
800 tl
5.yıl
1500 tl
artış yüzde kaçmış?

matematik böyle işte
2002 öncesi Türkiye'de ortalama enflasyon yüzde 50 den de fazla

Enflasyon Oranları (1983-2007 Enflasyon Rakamları) (https://www.ekodialog.com/istatistik/enflasyon.html)
bak burda da çizelgesi var,

matematik biliyon mu
hani %100 Enfasyondan değil

1995 2001 arası değerlerle
100 TL birim fiyattan bir ürünün 2002 başındaki fiyatını bulalım
senle

1995 te 100 lira ise
1996 da 184 lira % 84 enflasyon
1997 de ise %91 Enflasyon fiyat 351.44 TL olur
1998 de ise % 54 enflasyon 541 lira olur
1999 ise ise % 62 enflasyon 876.7
2000 de ise % 32 enflasyon 1157 lira
2001 de ise yüzde % 88 enflasyon ile 2175 Tl,

yani bu yaştan sonra enflasyon öğretceğim aklıma gelmezdi ama

2002 den önce ki bir hükümetler koalisyonlar zamanında
6 sene içinde 100 tl lik bir ürünün fiyatı 2175 TL olmuş.
yani 6 sene içindeki artış( ona enflasyon denmez)
%1000 mi yüzde 2000 bin mi?
sen hesap et

biz senelik yüzde 60 yüzde 150 enflasyonla büyüdük senin şu an bulunduğu yaşa geldik
son 10 sene de ise ortalama enflasyon yüzde hadi olsun 10 olsun

sen tabii daha düşüğü istiyorsun ama
biz bu hükümetten önce çok kötü kabuslar yaşadık.
siz sadece kabusu görüyorsunuz,

canım o tablo başarı tablosudur.
Türkiye nerlerden nerelere geldi anlamıyorsunuz.

Yıllık Enflasyon Oranları (2001-2014)

Enflasyon: Enflasyon, fiyatlar genel düzeyindeki devamlı bir artış sürecinin yanında paranın değerindeki sürekli bir düşmeyi de ifade eder.

TÜFE: Tüketici fiyat endeksi

ÜFE: Üretici fiyat endeksi

TEFE: Toptan eşya fiyat endeksi

2001 Yılından itibaren yıllık enflasyon, TÜFE ve ÜFE oranları Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) göre düzenli olarak aşağıda gösterilmiştir.

Yıllık enflasyon aralık ayı verilerinden anlaşılır. Yıllık enflasyon oranları için o yılın aralık ayı verilerinin bir önceki yılın aralık ayının verilerine göre artış veya azalış oranlarıdır.

2001 – 2014 Arası Yıllık Enflasyon Oranları: (Aralık ayı itibariyle yıllık enflasyon)

TÜFE (%) ÜFE (%)
2014 8,17 6,36
2013 7,40 6,97
2012 6,16 2,45
2011 10,45 13,33
2010 6,4 8,87
2009 6,53 5,93
2008 10,06 8,81
2007 8,39 5,94
2006 9,65 11,58
2005 7,72 2,66
TÜFE (%) TEFE (%)
2004 9,32 13,84
2003 18,36 13,94
2002 29,75 30,84
2001 68,53 88,56

cemdogu
12/06/2015, 17:22
Peki abi haklısın.Yaşasın ak parti...

Yav bırak abi.Zamanında "enflasyonun haline" bak diye diye bu hükümet başa geldi.Gelişmiş ülkede enflasyon oranı az da olsa öz de olsa sürekli artış eğilimine olur mu ? Bu adamlar bunların sözünü vererek gelmediler mi başa?

Ölen gençlerin, aç açıkta gezen ailelerin rakamlarını görebilmek için matematiğe değil, yüreğe ihtiyacın var, var mı sende o?

Yaptığın şey etik değil, bir insanı yaşıyla altındaki arabayla yıpratmaya çalışıp tartışmayı seviyesizleştiriyosun.Bunun için de matematiğe ihtiyaç yok, olay terbiyede bitiyor...

Ben de 21 yaşındayken, 30 yaşındaki adama biraz edep öğretmek isterdim şu an.Yaşın yazmıyor, tahmini konuşuyorum.

Haydi selametle.

punto57
12/06/2015, 17:38
Peki abi haklısın.Yaşasın ak parti...

Yav bırak abi.Zamanında "enflasyonun haline" bak diye diye bu hükümet başa geldi.Gelişmiş ülkede enflasyon oranı az da olsa öz de olsa sürekli artış eğilimine olur mu ? Bu adamlar bunların sözünü vererek gelmediler mi başa?

Ölen gençlerin, aç açıkta gezen ailelerin rakamlarını görebilmek için matematiğe değil, yüreğe ihtiyacın var, var mı sende o?

Yaptığın şey etik değil, bir insanı yaşıyla altındaki arabayla yıpratmaya çalışıp tartışmayı seviyesizleştiriyosun.Bunun için de matematiğe ihtiyaç yok, olay terbiyede bitiyor...

Ben de 21 yaşındayken, 30 yaşındaki adama biraz edep öğretmek isterdim şu an.Yaşın yazmıyor, tahmini konuşuyorum.

Haydi selametle.

oranları oku ilk önce,
oranları
okumadan konuşma,

Dünyadaki 1930 krizinden sonraki en büyük kriz yaşandı Avrupa'da Amerika'da

Hani genelevde çalışmaya başlayan amerikalıların hikayelerini gazetelerde okumadın mı,

2002 den önce kaç tane kriz olmuş avrupa'da olmamış.
en son kriz 1970 de idi.
avrupa'daki piyasa daralmasını bilmiyon mu 2007 den önce.
çin malları mı vardı 2002 den önce,
2002 de Girdi Dünya ticaret örgütüne çin

heey babam hey.
aç timede meksika hediyelik eşya piyasasının çöküşü oku,

neler var neler.

ben mideden konuşmuyorum cem kardeşim
sana
istatistiksel konuşuyorum
türkiye gibi bir ülkede kaç tane darbe tehlikesi atladıldı.
gezi de ekonomi durdu.

2008 krizi oldu.
cumhurbaşkanlığı krizi yaşandı.

ona rağmen mükemmel değil ama başarı.
daha iyisi olsa
söz oyum ona
dediğim gibi ehveni şer, diye bir şey var.

önemli ekonomi
ekonomi kötüyse insanlar kıblesini de şaşırır.
her şey olur.

36 yaşındayım
bitirme tezim 1960-1980 arası ( darbeden darbeye) türkiye siyasel düzeni

seviye konuşması yapmadım,

ima bile etmedim,
sen algıladın,
rahat ol,

cdogu
13/06/2015, 23:17
lanet olası simge.

Arrest
13/06/2015, 23:33
lanet olası simge.
O kim kanka

cdogu
13/06/2015, 23:44
O kim kanka
https://youtu.be/S9QhWluuO38

Arrest
14/06/2015, 01:18
https://youtu.be/S9QhWluuO38
Hatun ayarladin sandim lan bana adida simge sandim :Ddd

cdogu
14/06/2015, 01:19
Hatun ayarladin sandim lan bana adida simge sandim :Ddd
yengeye söylerim.

servt
14/06/2015, 02:07
Türkiye'nin 200 Y?ll?k ?ktisadi Tarihi - ?evket Pamuk - %24 indirimli : Kitap | idefix.com (https://www.idefix.com/kitap/turkiyenin-200-yillik-iktisadi-tarihi-sevket-pamuk/tanim.asp?sid=BW4RCUNOY72NIH866OMN)

ön yargı

don kalmadı diyen adam kaşkayi ile geziyor

tezat,
sen en iyisi Bilgilen
bir de jöle kafadan örnek ver tam olsun. milli irade diyodunuz ya şimdi milli iradeye saygı duyacaksın. ve havuz medyasına yani benim vergimi gasp ederek kurulan havuzun satılık kalemlerinden de örnek vermeyi bırak akp li den başkası yemiyor yalanları. istikrar olacaksa yalansız hırsızsız havuzsuz kupon arazisiz kopyasız parselsiz istikrar olacak

parola1818
14/06/2015, 02:17
Bu tür görüntüler mesajlar tweetler bence akp ye hiçbir şey kaybettirmez. Aksine kazandırır. Anlasanıza gençler bizim millet mağduru, mazlumu sever. Bakınız rte 4 ay hapis yattı 13 yıl devletin başında yer aldı. Ve bu gidişle bu belirsizlikle devam edilirse bi 13 yıl daha görürsünüz tvlerde eeeeyy nüv york tayms söylemlerini ☺ Yani bu görüntüler sadece kişisel ego tatminine yarar. He birde arkadaş ortamında aaa bak bak şunu izledinmi herif nasıl patlatmış ampulü gibi şakalaşmalara çıtır eğlencelere.

punto57
15/06/2015, 16:03
bir de jöle kafadan örnek ver tam olsun. milli irade diyodunuz ya şimdi milli iradeye saygı duyacaksın. ve havuz medyasına yani benim vergimi gasp ederek kurulan havuzun satılık kalemlerinden de örnek vermeyi bırak akp li den başkası yemiyor yalanları. istikrar olacaksa yalansız hırsızsız havuzsuz kupon arazisiz kopyasız parselsiz istikrar olacak

O kitapları okudun mu?

hiç birisi medya'da yazmıyor?

ezbere yazma

:tv_horro::tv_horro:

pdr42
16/06/2015, 08:32
İlk basta asgari ucret 1992 de 910 lira diye belirtilmiş. Ben 2003 te goreve basladım 580 maas aldım . Bu nasıl iş bu kadar uydurma bişey olabilir mi

ykaya1983
16/06/2015, 20:48
Boşuna tartışıyorsunuz.Herşey olacağına varır.:cool:

https://i.imgur.com/CWHrzBF.jpg

Arrest
17/06/2015, 09:34
mhp hiçbir kualisyona katılmayacağını belirterek ülkeyi tekrar akp terörünün kucağına bırakıyor , kendi kendini yok edecek galiba bu yaklaşımla devam ederse umarım barajı geçemez!