PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel 40bin bakımını sanayide yaptirsam olur mu?

aydinhakan
28/05/2015, 16:31
Merhbaba arkadaşlar. 35binde aldığım dizel puntomun serviste bakım kaydı çıkmayınca günü kurtarmak için sanayide yağını yağ filtresini ve hava filtresini degistirttim. Şuan aracim 42binde. 45 binde tekrar yağ değiştirmeyi düşünüyorum. Bakimini Sizce serviste mi yaptirmaliyim. 40binde karbon clean dışında kritik bir bakım var mi yoksa yine sanayide yağ ve filtrelerini degistirtmem yeterli olurmu. Ben yine sanayide 150 liraya halletmeyi dusunuyorum Malum mugladaki turmak 600lira gibi bir ücret istiyor. Tavsiyeleriniz bekliyorum teşekkürler

feyzullah
28/05/2015, 16:56
Sanayideki ustanıza güveniyorsanız servise fahiş ücretler ödemenin hiçbir mantığı yok. Kullanım kılavuzunda önerilen km.'de ilgili teknik aksamların kontrollerini de yaptırarak yolunuza devam edin.

erenemre
28/05/2015, 19:21
5 binde bir yağ değişmi gereksiz dizelin yağ değişimi 1 yıl yada 10 bin km dir.Güzel kaliteli bir yağ sizi çok rahat 10 bin km veya 1 seneyi aşkın götürür

aydinhakan
05/06/2015, 20:05
5 binde bir yağ değişmi gereksiz dizelin yağ değişimi 1 yıl yada 10 bin km dir.Güzel kaliteli bir yağ sizi çok rahat 10 bin km veya 1 seneyi aşkın götürür

Yagi 35binde değiştirmiştim. Şuan 42binde. 45binde tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Yani 10bin km de değiştirmiş olacağım

aydinhakan
05/06/2015, 20:07
Sanayideki ustanıza güveniyorsanız servise fahiş ücretler ödemenin hiçbir mantığı yok. Kullanım kılavuzunda önerilen km.'de ilgili teknik aksamların kontrollerini de yaptırarak yolunuza devam edin.

Soylediginiz gibi yapmayı düşünüyorum teşekkürler. Ancak bu carbon clean olayını sanayide yapan varmıdır bilmiyorum. Bu işlem için servise gideceğim gibi duruyor

feyzullah
05/06/2015, 22:49
Soylediginiz gibi yapmayı düşünüyorum teşekkürler. Ancak bu carbon clean olayını sanayide yapan varmıdır bilmiyorum. Bu işlem için servise gideceğim gibi duruyor

Benim araç benzinli Carbon işini bilmiyorum yalnızca dizellere yapılıyor galiba. Sanayide güvenilir bir iki tanıdık edindiğimizde sorar bulursunuz. Yoksa da servisin yolu görünür.

omertnc
18/06/2015, 00:45
40.000deki araç için carbon clean bence gereksiz bir işlem ayrıca sanayide de yaptırabilirsiniz düzgün bir usta da cihazı varsa yoksa da pek takılmayın bence kilometreniz düşük zaman kaybı bence

cpeloo
18/06/2015, 18:07
Eğer mazotu benzini kaçak kullanmayıp bilindik yerlerden alıyorsan karbon clean lüzumsuz birşeydir. Zamanında yok kurum bağlar dediler, yok performans düşer dediler falan filan. Korktum 300Tl ye yakın para verdim.
Hiçbir işe yaradığı yok

Soba borusumu bu kurum bağlayacak, sanki biz kömür yakıyoruz araçta da!!! İsin, pusun, kurumun en yoğun olacağı yer egzostur, 2005 sonrası araclarda artık o bile gözükmüyor, duman atmıyor neredeyse buhar su buharı salacaklar havaya....

Oraya ayıracağın bütçe ile aracında eksikliğini hissettiğin başka birşeyi tamamla derim.

teo53
18/06/2015, 18:56
Kesınlıkle sanayide iyi bir usta edinin kendinize. Servisler malesef ki bulduğunu .... :D Benim aracıma 8000 bin lira fatura cıkardı servis motor yapacaklardı 140.000'de ki puntoya aracım suan 175 binde ufak tefek şeyler dışında hiçbir sıkıntım yok çok şükür