Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomobil fabrikalarında grev

Haberci
16/05/2015, 18:35
https://img7.mynet.com/ha8/o/otomotiv-eylem.jpg

Bursa'daki Renault fabrikasında çalışan işçiler ile Türk Metal Sendikası ve fabrika yönetimi arasındaki anlaşmazlık sürüyor.

Daha önce küçük çaplı eylem yapan işçiler, dün gece üretimi tamamen durdurdu. İşçilere destek amacıyla TOFAŞ'ta da grev başladı.

Bursa'da bulunan yaklaşık 5 bin işçinin çalıştığı Renault Fabrikası'nda, 16.00- 24.00 vardiyası işçileri üretimi durdurup fabrikayı boşaltmadı.

24.00- 08.00 vardiyasında çalışan yaklaşık bin 500 işçi ise işbaşı yapmayıp fabrika bahçesinde eyleme başladı. Fabrikada bir vardiyada yaklaşık 400 otomobilin üretiminin gerçekleştiği öğrenildi.

Kaynak: mynet.com | Haberin devamı... (https://finans.mynet.com/haber/detay/otomotiv/otomobil-fabrikalarinda-grev/101184)

erenemre
16/05/2015, 20:10
clio 3 ler bursa da yapılmıyor direk punto gibi ithal geliyor bursa da yapılanlar symbol ve kangoo bildiğim kadarıyla

khanunl
16/05/2015, 21:03
clio 3 ler bursa da yapılmıyor direk punto gibi ithal geliyor bursa da yapılanlar symbol ve kangoo bildiğim kadarıyla

Clio 4 Hb ve Sport Tourer (Sw) Bursa'da imal ediliyor,ayrıca Fransa'da üretiliyor.Başka üretim bantı yok.Symbol yeni kasa Romanya'da üretiliyor.Kangoo daha önce Sloven'yada üretiliyordu.2013 itibariyle Fransa'da üretiliyor.Bilgilendirmek istedim.İyi akşamlar.

erenemre
16/05/2015, 21:08
Clio 4 Hb ve Sport Tourer (Sw) Bursa'da imal ediliyor,ayrıca Fransa'da üretiliyor.Başka üretim bantı yok.Symbol yeni kasa Romanya'da üretiliyor.Kangoo daha önce Sloven'yada üretiliyordu.2013 itibariyle Fransa'da üretiliyor.Bilgilendirmek istedim.İyi akşamlar.

doğrudur kardeş hepsi teneke fiat tan bir farkı yok eskiden laguna vardı o araç alman havası veriyordu onuda kaldırıp yerine samsung un yaptığı sözde d sınıfı latitut müdür onu getirdiler

Scottie
16/05/2015, 23:32
Türk metal sendikası ile yönetim arasında anlaşmazlık yok bildiğim kadarıyla aksine Türk metal sendikasının işveren sendikasıyla imzaladığı 3 senelik pek fazla kazanımı olmayan sözleşme gereği işçi hakkını arıyor... işçi kardeşlerimiz sarı sendika istemiyor ve sanırım birleşik metal iş sendikasına geçmek istiyorlar... benim face den ve eskişehir den duyduğum gördüğüm bunlar...