Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyadan radarlar

fct1071
12/05/2015, 10:32
arkadaşlarla muhebbet ederken trafikçi radar muhabbetine geldi konu şöyle vicdansızlar böyle saklanıyorlar diye atıp tutarken misyon korumadan gelen bi abimiz "yurtdışında radarlar daha fena bildiğin kasıtlı olarak kamüfle ediyorlar" dedi. Bende merak edip internet üzerinden araştırdım, harbiden bunları görünce bizdeki radarların bi yanar döner tabelayla "DİKKAT BEN RADARIM BURDAYIM" yazmadıkları kalmış. adamlar inek tinin içine bile radar kurmuşlar :)

fct1071
12/05/2015, 10:35
bir kaç tane daha

fct1071
12/05/2015, 10:38
Ve bunlardan hiçbiri "vatandaşı tuzağa düşürmek" olarak yorumlanmıyor

fawori
12/05/2015, 19:43
Yok inanin ben sahsen hak veriyorum ama bazen 1-2 km. Farkla yaziyorlar ya o adama koyuyor gecen gunlerde sincan ankara da harfiyat kamyonlari 3-4 kamyon arasina aldi beni kurtulamak icin hizlandim umarim radara girmemisimdir gerci ben girdiysem onlar hay hayli gireler acik olsa onlar bile 100 120 ile gidoyorlardi ama hiz felakettir hiza karsiyim

byadrenalin
12/05/2015, 19:51
Bizim burda olsa ineği çalarlar. Radar falan kalmaz ortada :D

fct1071
13/05/2015, 09:08
:) arkadaş inek nedir yav ??? adamlar resmen tuzak kurmuşlar ve radar, hız sınırlama tabelasından önce. adamlar kucak açmış bekliyorlar ve cevalar burdaki gibi de değil 400-500 eurodan bahsediyorlar

Evren_c
13/05/2015, 09:39
Buna rağmen ceza yiyen çok azdır bizdekine kıyasla bence :)

fct1071
13/05/2015, 16:33
muhtemelen ceza yiyenlerin sayısı daha azdır. çünkü kurallara uyanların sayısı bizden daha fazla, orada hız limitleri daha makul ve cezalar daha ağır ve kati. bugün en kral hız cezası Türkiyede 390 lira erken ödersen 300'e düşüyor. İsviçrede ceza tarifesi 600 frankla(1700TL) açılıyor üzerine mahkeme hız limitini ihlal edenin ekonomik durumuna göre, ne kadar uygun görürse o kadar daha yazıyor. Adamın birine 290.000 dolar mahkeme hız cezası yazmış. 80'le gidilmesi gereken yerde 137 ile gittiği için. Düşün o adam bi daha hız yapar mı? burada kırmızı ışık için 170 lira ceza yazılıyor 300.000 liralık mercedese binene adam bi sonrakini de peşin vereyim diye dalga geçiyo

Evren_c
13/05/2015, 17:03
muhtemelen ceza yiyenlerin sayısı daha azdır. çünkü kurallara uyanların sayısı bizden daha fazla, orada hız limitleri daha makul ve cezalar daha ağır ve kati. bugün en kral hız cezası Türkiyede 390 lira erken ödersen 300'e düşüyor. İsviçrede ceza tarifesi 600 frankla(1700TL) açılıyor üzerine mahkeme hız limitini ihlal edenin ekonomik durumuna göre, ne kadar uygun görürse o kadar daha yazıyor. Adamın birine 290.000 dolar mahkeme hız cezası yazmış. 80'le gidilmesi gereken yerde 137 ile gittiği için. Düşün o adam bi daha hız yapar mı? burada kırmızı ışık için 170 lira ceza yazılıyor 300.000 liralık mercedese binene adam bi sonrakini de peşin vereyim diye dalga geçiyo

Evet benim de kastettiğim buydu.

Hatta orada cezalar yüksek olduğu için değil, kurallara uymaları gerektiği için ceza yemiyorlar. Yani maddi ceza olmasa bile eminim ki bize kıyasla daha az kural ihlali yapılır. Bilinç meselesi.

celenlee
14/05/2015, 12:23
Bu kadar çok ve adam ayırmaksızın ceza yazıldığı için insanlar hız sınırlarına dikkat ediyorlar.

Bizim polisler de bakıyosun kendi şehrinin araçlarını durdurmuyor, yabancı plakayı çek hemen kenera :s

manisa girişinde 91 ile radara girmişim. Meğer 70 tabelası varmış biyerlerde, ilk defa geçiyodum manisa izmire doğru.

Cezamı yedim Şehir içinde 75 75 tin tin ilerledim.

İnan olsun şehrin tüm araçları yanımdan 90-100+++ geçip gitti!!!!
Böyle adalet mi olur!!

fct1071
14/05/2015, 14:58
bu polisin değil, polisi bu şekilde hareket etmek zorunda bırakanların suçu. adamın eline radar uygulaması yazısını verip gönderiyor, şu saatler arası uygulama yapacaksın, ama filanca partinin adamlarına yazmayacaksın, hakime savcıya yazamazsın, şehrin önde gelen ailelerine yazmayacan çünkü mutlaka müdürlerden bir kaçının arkadaşıdır, bürokratlara yazamazsın, belediye başkanına özellikle malum partidense yedi göbek akrabalarına dahi yazamazsın, seçim öncesi fazla sıkmayın yazmayacaksın. geriye kalan azınlıkta Furkan bey sizin bizim gibi sıradan vatandaşlar.

fct1071
23/06/2015, 09:06
İnternet sitelerinde geziyorum bizim bu konudan kendisine konu yapmış bi face grubu buldum. resimlerin altındaki yorumları da paylaşıyorum. arkadaş bu nasıl bir zihniyettir. akıllar hep pisliğe çalışıyor?
https://i.hizliresim.com/BM5PRj.jpg (https://hizliresim.com/BM5PRj)
https://i.hizliresim.com/ZDPkA0.jpg (https://hizliresim.com/ZDPkA0)

CanGo48
23/06/2015, 12:07
geçenlerde otobüs durağında bir araç gördüm. kaldırıma çıkmış cam durağın arkasına iyice yaslanmış bekliyor.dedim napıyor bu adam hiç işin gücün yok mu diye bir baktım radar :D