Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Yagı ve Yedek Parçalar Yardım
Merhaba arkadaşlar FiAT hangi motor yağını kullanır birde yedek parçada hangi marka kullanılması gerekir hangisi uzun ömürlüdür.
Kısmet olursa 2000 yada 2001 model Brava almayı düşünüyorum aklımda yoktu arkadaşım kullanıyor kullandım çok hoşuma gitti ön araştırma yapıyorum
Hangi yağ kullanmalıyım hangi marka yedek parça kullanmalıyım görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum iyi forumlar.
feyzullah
06/05/2015, 12:32
Geçenlerde yağ konusunda aşağıdaki linkte erişebileceğiniz bir konu başlığı açılmıştı. Mobil-1, Castrol-Edge ve Castrol Magnatec ile ilgili objektif gözlemler var. Bunlardan aklınıza yatanı kullanabilirsiniz.
https://forum.grandepuntotr.com/genel/56886-beklenen-test-yapildi-5w30-castrol-mobil-1-5w40.html
volkan1065
06/05/2015, 14:26
FIAT fabrika çıkışı en son bildiğim kadarı ile halen SELENIA marka koyuyor. Servisleride Petronas -selenıa yada OPAR Oil koyuyor ama son zamanlarda servisler genelde Opar kullanıyorlar.
Siz kendiniz tercih edeceksenir Sıralama şöyle olabilir. Mobil -Castrol EDGE -Castrol MAGNATECH -Selenıa olabilir.
Parça konusuna gelince aracın çoğu parçaları Bosh ve Opar olarak geçer ama tabi bir kaç değişik marka kullanılanda vardır. Bozulan paçanıza göre cevap vermek daha mantıklı olacaktır.