Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kapı gıcırtısı ve ön amasör takoz sesi

1717vdt94
28/04/2015, 22:47
Merhaba arkadaşlar grande punto kapı gerilerden çok gıcırtı ses geliyor .arka kapıları açmaya korkuyorum.gacırtı yapıyor.ne yapmam gerekiyor gres.pas sökücü sıktım faydası olmadı.

.

volkan1065
28/04/2015, 23:39
Kapı gergilerinize değişecek. Ön takozlarıda ilk olarak WD 40 ile temizleyin sonra Wurth yada MOTIP marka sıvı gres ile yağlayın belki sesi kesebilir. Kesmezse takozların değişmesi gerekebilir. Birde sesin takozlardan olup olmadığına emin olun Z rotuda kontrol ettirin.

ASerifoglu
29/04/2015, 08:51
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/26836-kapi-gicirtisi.html

:Ç:Ç:ÇArkadaşlar Merhaba..
Öncelikle bu sorunu bende yaşadım, kapı gergilerini yağladıktan sonra ses iyice arttı. Sorun büyük olasılıkla kapı gergilerinin ıslanmasından yahut nemlenmesinden kaynaklanıyor herneyse. Çözüm olarak servise, ustaya vs yerlere gidip boşuna para vermeyin.
Yöntem çok basit,
Kapıyı açıyorsunuz;
-Gerginin olduğu siyah görünen kısmı para bantı ile sardıktan sonra kapıyı sert bi şekilde kapatın.
- Kapıyı açın ve yapıştırmış olduğunuz bantı sökün alın, yada orada bırakın.(tercih sizin)
-Bantın üzerinde siyah yağlanmış kirlerin biriktiğini göreceksiniz.
-Kağıt bant kullanırsanız daha sağlıklı çözüm elde edersiniz.
-Sonuç. SES YOK ;)

Bi kaç ay sonra seste tekrarlama olabilir, özellikle aracı yıkattıktan sonra iç kısma su tutulduğu zaman oluyor. Ses olsa dahi yöntemi artık biliyorsunuz. Kapı gıcırtısına son. ;)

Forumda Sorunlarınızla alakadar epeyce konu var, lütfen konu açmadan önce arama yapın. Hem tekrar tekrar aynı konular açılmamış olur hemde siz boşu boşuna yanıt beklemezsiniz.